Genre: Oorlog / Komedie
Releasedatum: 27 augustus 2009
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Leland Palmer
Ja, dat zeg ik. De persconferentie was ook erg leuk om te zien trouwens. Die hebben wel lol gehad
Meneer Bungel
Wat jij wil. Nu maar weer terug naar de film.
Daar hadden we het toch ook over?
Mochizuki Rokuro
De stukjes die ik in het Cannes programma op TV ervan zag doen het ergste vrezen. Pastiche/Farce daargelaten, de nietszeggende zogenaamd hilarische non-dialoog vond ik niet in de setting passen en Pitt leek me ook niet geweldig gecast. Wel een goed voorbeeld van koketteren met slechte smaak. Maar laat ik de volle 148 minuten mar ondergaan en hopen dat ik het mis heb. Toch denk ik dat de dalende lijn die al begon voor Pulp Fiction nog wel even aanhoud.
VOOR Pulp Fiction?!
Ben je zo'n Tarantino hater?
Jackie Brown is trouwens een film die almaar beter wordt hoe vaker je 'm ziet.
Als je geen waardering kan opbrengen voor 'hilarische non dialoog', is Tarantino waarschijnlijk niet je ding. Bovendien is de stelling dat de film koketteert met slechte smaak er eentje die aangeeft dat de pulp en oologsfilms waar Tarantino zijn inspiratie vandaan haalt er eentje die duidelijk maakt waar MR niet van houdt. Ik daarentegen ben dol op dat spul.
Mochizuki Rokuro
Nee helemaal niet. Hoezo hater?
Ik constateer dat zijn eerste film de beste was en zijn laatste de slechtste en dat diegene ertussen eigenlijk zonder uitzondering minder werden. Over Jackie Brown twijfel ik. Ik vond het lange tijd namelijk de leukste, maar ik vind de houdbaarheid juist minder worden. Vooral met het Robert DeNiro personage. Die houdbaarheid gold voor PF trouwens ook.
VOOR Pulp Fiction?!
Ben je zo'n Tarantino hater?
Jackie Brown is trouwens een film die almaar beter wordt hoe vaker je 'm ziet.
Jackie Brown was heel erg saai en lang. Reservoir Dogs en Death Proof vond ik ook naatje maar de rest van de Tarantino's zijn toch wel zeker genietbaar.
Ik moet zeggen, Ing. Basters staat echt enorm hoog op mijn must see list. Tarantino die een WO 2 film maakt. Mooier kan bijna niet
dutchtuga
Jackie Brown is één van de meest onderschatte films ooit. Tarantino's beste als je het mij vraagt.
88Fabian
Ik vindt het ook zeker weten zijn beste film.
De rest van zijn films vindt ik eigenlijk juist weer overschat.
ben benieuwd naar deze.
Hankieh
Dat zegt nog niks hé. RocknRolla begon ook enorm hoog maar daalde ook nog wel aardig.
Leland Palmer
Uuh, en 397 stemmen, waar hebben we het over? Eerst maar eens twee nulletjes erachter, dan kunnen we een beter beeld creëren. Gister was het gemiddelde lager overigens...
Dat zou inhouden dat je MM ook niet al te serieus neemt want de hoogst geklasseerde films hebben max 7000 stemmen meen ik.
coldheaven
De gemiddelde cijfers op MM kun je wel serieus nemen, als je het gemiddelde in Nederland (en een fractie België) wil achterhalen. IMDB daarentegen is wereldwijd georiënteerd. 't Is maar wat je wilt weten;)
Uiteraard zijn 300.000 stemmen wel nauwkeuriger maar ik hecht meer waarde aan 10 stemmen die uitgebreid zijn verantwoord zoals hier vaak.
orbit
- 12092 berichten
Ach, op Cannes waren ze ook niet superenthousiast.. Maar zoveel zegt dat ook niet, zoals we weten hebben de Tarantinofilms een dikke knipoog en dodelijk serieuze kijkers kunnen dat vaak niet waarderen.
Leuke vergelijking, NOT!
MNV2
- 1905 stemmen
Het dansje van Tarantino op de red carpet in Cannes bij de voorstelling van Inglourious Bastards, op de soundtrack van Pulp Fiction:
Hankieh
Wel grappig, oftewel hij neemt dat ook niet al te serieus
xD
En hij staat ook wel altijd tussen Melanie Laurant en Diana Kruger xD
FL88
Kan 'em geen ongelijk geven. Dansje past ook helemaal bij wat ie altijd uitstraalt. De man heeft duidelijk plezier in wat ie doet.
Echt heel benieuwd wat voor film QT ons gaat geven.
Leland Palmer
Pitt is nogal zwak in de trailer; geforceerd accent.
Neuh, niet als je weet wat voor iemand hij speelt.
Stuntman_Jasper
Dit gaat echt briljant worden! Kijk hier al jaren naar uit!
Don MN
Samuel L. Jackson als Narrator las ik vanmiddag, het wordt alleen maar beter.
Pitt is nogal zwak in de trailer; geforceerd accent.
Hillbilly's uit Tennessee hebben nogal een accent als ik het goed heb.
IMDb: 7.9/10 397 votes
Is inmiddels al een 8.3!

Tarantino-meesterwerk 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino looft Netflix-thriller 'The Rip': 'Deze film greep me wél'

Bejubelde WOII-film 'Inglourious Basterds' wordt vanavond uitgezonden op tv

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

The Godfather
Misdaad, 1972