• 9.382.111 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.758.928)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

Fredrick Zoller

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

Leland Palmer

Ja, dat zeg ik. De persconferentie was ook erg leuk om te zien trouwens. Die hebben wel lol gehad

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Leland Palmer schreef:

Ja, dat zeg ik.

Nee, hoor.

Leland Palmer

Wat jij wil. Nu maar weer terug naar de film.

avatar van Rosicky

Rosicky

Releasedatum met 5 dagen vervroegd of zie ik dat verkeerd?

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Leland Palmer schreef:

Wat jij wil. Nu maar weer terug naar de film.

Daar hadden we het toch ook over?

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

De stukjes die ik in het Cannes programma op TV ervan zag doen het ergste vrezen. Pastiche/Farce daargelaten, de nietszeggende zogenaamd hilarische non-dialoog vond ik niet in de setting passen en Pitt leek me ook niet geweldig gecast. Wel een goed voorbeeld van koketteren met slechte smaak. Maar laat ik de volle 148 minuten mar ondergaan en hopen dat ik het mis heb. Toch denk ik dat de dalende lijn die al begon voor Pulp Fiction nog wel even aanhoud.

Mochizuki Rokuro schreef:

VOOR Pulp Fiction?!

Ben je zo'n Tarantino hater?

Jackie Brown is trouwens een film die almaar beter wordt hoe vaker je 'm ziet.

avatar van Reinbo

Als je geen waardering kan opbrengen voor 'hilarische non dialoog', is Tarantino waarschijnlijk niet je ding. Bovendien is de stelling dat de film koketteert met slechte smaak er eentje die aangeeft dat de pulp en oologsfilms waar Tarantino zijn inspiratie vandaan haalt er eentje die duidelijk maakt waar MR niet van houdt. Ik daarentegen ben dol op dat spul.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

kappeuter schreef:

Ben je zo'n Tarantino hater?

Nee helemaal niet. Hoezo hater?

Ik constateer dat zijn eerste film de beste was en zijn laatste de slechtste en dat diegene ertussen eigenlijk zonder uitzondering minder werden. Over Jackie Brown twijfel ik. Ik vond het lange tijd namelijk de leukste, maar ik vind de houdbaarheid juist minder worden. Vooral met het Robert DeNiro personage. Die houdbaarheid gold voor PF trouwens ook.

kappeuter schreef:

VOOR Pulp Fiction?!

Ben je zo'n Tarantino hater?

Jackie Brown is trouwens een film die almaar beter wordt hoe vaker je 'm ziet.

Jackie Brown was heel erg saai en lang. Reservoir Dogs en Death Proof vond ik ook naatje maar de rest van de Tarantino's zijn toch wel zeker genietbaar.

Ik moet zeggen, Ing. Basters staat echt enorm hoog op mijn must see list. Tarantino die een WO 2 film maakt. Mooier kan bijna niet

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Jackie Brown is één van de meest onderschatte films ooit. Tarantino's beste als je het mij vraagt.

avatar van 88Fabian

88Fabian

dutchtuga schreef:

Ik vindt het ook zeker weten zijn beste film.

De rest van zijn films vindt ik eigenlijk juist weer overschat.

ben benieuwd naar deze.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

IMDb: 7.9/10 397 votes

avatar van Hankieh

Hankieh

Dat zegt nog niks hé. RocknRolla begon ook enorm hoog maar daalde ook nog wel aardig.

avatar van Reinbo

Ik vind het ook niet eens echt hoog....

Leland Palmer

Uuh, en 397 stemmen, waar hebben we het over? Eerst maar eens twee nulletjes erachter, dan kunnen we een beter beeld creëren. Gister was het gemiddelde lager overigens...

avatar van The Oceanic Six

Dat zou inhouden dat je MM ook niet al te serieus neemt want de hoogst geklasseerde films hebben max 7000 stemmen meen ik.

avatar van coldheaven

coldheaven

De gemiddelde cijfers op MM kun je wel serieus nemen, als je het gemiddelde in Nederland (en een fractie België) wil achterhalen. IMDB daarentegen is wereldwijd georiënteerd. 't Is maar wat je wilt weten;)

avatar van The Oceanic Six

Uiteraard zijn 300.000 stemmen wel nauwkeuriger maar ik hecht meer waarde aan 10 stemmen die uitgebreid zijn verantwoord zoals hier vaak.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ach, op Cannes waren ze ook niet superenthousiast.. Maar zoveel zegt dat ook niet, zoals we weten hebben de Tarantinofilms een dikke knipoog en dodelijk serieuze kijkers kunnen dat vaak niet waarderen.

The Oceanic Six schreef:

Leuke vergelijking, NOT!

avatar van MNV2

MNV2

• 1901 stemmen

Het dansje van Tarantino op de red carpet in Cannes bij de voorstelling van Inglourious Bastards, op de soundtrack van Pulp Fiction:

Youtube - Inglourious Basta...

avatar van Wouter

Beetje genant.

avatar van Hankieh

Hankieh

Wel grappig, oftewel hij neemt dat ook niet al te serieus xD

En hij staat ook wel altijd tussen Melanie Laurant en Diana Kruger xD

avatar van FL88

FL88

Kan 'em geen ongelijk geven. Dansje past ook helemaal bij wat ie altijd uitstraalt. De man heeft duidelijk plezier in wat ie doet.

Echt heel benieuwd wat voor film QT ons gaat geven.

avatar van Anatolia

Anatolia

Anatolia schreef:

Pitt is nogal zwak in de trailer; geforceerd accent.

Neuh, niet als je weet wat voor iemand hij speelt.

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Dit gaat echt briljant worden! Kijk hier al jaren naar uit!

avatar van Don MN

Don MN

Samuel L. Jackson als Narrator las ik vanmiddag, het wordt alleen maar beter.

Anatolia schreef:

Pitt is nogal zwak in de trailer; geforceerd accent.

Hillbilly's uit Tennessee hebben nogal een accent als ik het goed heb.

Reservoir Dogs schreef:

IMDb: 7.9/10 397 votes