• 9.381.760 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.758.928)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

Fredrick Zoller

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

Respekked schreef:

Is de eerste keer dat het me opvalt. Waarom Ing. Basterds ipv Bastards?

De ene site zegt dit, de andere site dat, maar volgens mij zit het gewoon zo: But why the extra u in Inglorious? "I can't tell you!" says Tarantino mysteriously. "But the 'Basterds'? That's just the way you say it: Basterds." Er zit dus ook een extra u in Inglorious, als je dat ook nog niet was opgevallen

avatar van Respekked

Respekked

Hehe, nope. Die 'e' zit idd wel wat in!

Tien nieuwe stills.

Martin Van K schreef:

Regisseur Quentin Tarantino heeft al grotendeels het script geschreven voor een prequel van zijn nieuwste prent Inglorious Basterds, die in Cannes vertoond zal worden. Als de film bij het publiek en de pers aanslaat, is Tarantino van plan ook de prequel te verfilmen. De prequel van Inglorious Basterds zou het verleden schetsen van Brad Pitt en zijn mannen.

Bron: knack.be

Bij elke film die T maakt zegt ie dat ie een vervolg wil maken, dus ik zou dit niet te serieus nemen.

avatar van Montorsi

Montorsi

Haha heerlijk foute poster deze..

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Ben benieuwd! De trailer deed mij niet zoveel. Maar een trailer zegt nog niet zoveel over hoe de film eruit zal zien.

avatar van neo

neo

Tarantino wilde Ennio Morricone een score late componeren, al zou die dan niet heel erg lang zijn en naar zeggen aangevuld worden met andere muziek. Op Aintitcool.com is onthuld welke bestaande filmmuziek er in de film wordt gebruikt:

En daar zit naast andere filmmuziek ook veel Morricone bij:

Dopo la condanna (La resa dei conti)

L'incontro con la figlia (Il ritorno di Ringo)

Il mercenario (ripresa) (Il mercenario)

Algeri: 1 novembre 1954 (La battaglia di Algeri)

La resa (La resa dei conti)

Mystic and Severe (Da uomo a uomo)

Un amico (Revolver)

Rabbia e Tarantella (Allonsanfan)

Heel veel spaghetti westerns:

Interprété par

Ennio Morricone

L’incontro con la figlia

White Lightning

(Chanson principale du film LES BOOTLEGGERS)

De Charles Bernstein

One Silver Dollar

(Un Dollaro Bucato)

De Gianni Ferrio

Bath Attack

(d’après le film L’EMPRISE) (The Entity?)

De Charles Bernstein

(Putting Out The Fire)

De David Bowie, Giorgio Moroder

Mystic and Severe

The Devil’s Rumble

(d’après le film DEVIL’S ANGELS)

De Mike Curb

Rabbia e Tarantella

avatar van Paatje

Paatje

heerlijke film!! (Y)

een serieus thema gewoon ongegeneerd op een grove manier brengen!

deze ga ik zeker kijken!!

avatar van viewtiful

viewtiful

Quentin Tarantino... Amen!

Kan niet wachten op deze gruwelijk film.

avatar van Willie_Baas

Willie_Baas

*kijkt heel erg uit naar deze film

avatar van Safri

Safri

Nou, vanavond is het dan zover. Hopelijk schrijft iemand vanuit Cannes zijn of haar ervaringen over de film hier neer

avatar van Don MN

Don MN

HarmJanStegenga schreef:

Ok, ik werd echt gek hiervan, aangezien ik 99% zeker was dat het met een 'a' is. Het blijft een figuur die Tarantino. Is IB nou op Cannes vertoond en zo ja hoe is deze ontvangen? Ik kon namelijk hier weinig over vinden.

Edit: Ik lees net dat het vanavond zo ver is, ben benieuwd!

Eerste reacties uit Cannes zijn lovend.

Uuh, ik kan niet meer wachten. Dat kon ik al niet, maar nu al helemaal niet meer

avatar van The Oceanic Six

Houdt het in dat IB in de VS wel binnenkort gaat draaien dan, nu hij in Cannes is vertoond?

Leland Palmer

Nee, daar moeten ze ook nog lang wachten. 21 augustus komt ie in de VS uit.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Wouter schreef:

Cat People

(Putting Out The Fire)

De David Bowie, Giorgio Moroder

Schitterend nummer, ben blij dat we er nu beelden bij krijgen die het nummer hopelijk meer eer aan doen.

Drs. DAJA schreef:

Geweldig intro vooral. Durf te wedden dat QT dat gebruikt heeft.

avatar van lykathea

lykathea

Eerste reacties uit Cannes zijn lovend.

Op rottentomatoes is het nu anders vrij gemixed.

avatar van AC/DC

AC/DC

Ikzelf neem het kritiek wat nu vanuit Cannes gegeven word niet al te serieus, want je weet nooit wat Tarantino nog aanpast of toevoegt. Misschien gebruikt hij Cannes gewoon als een test om te kijken hoe de film in het publiek opgevangen wordt. Er werd veel geklaagd over teveel gepraat in de 150 minuten. Voor hetzelfde geld haalt hij er nog overbodige dialogen uit. Kan ook zijn dat hij erbij laat hoe het nu is, maar die kans lijkt me klein.

Leland Palmer

Het draait bij deze film om het verhaal en niet om de actie, daar gingen velen met hun verwachtingen over deze film toch wel een beetje de mist in denk ik. Ik ben blij dat we een film krijgen met veel dialogen in Tarantino style en niet al te veel actie. Daar kijk ik Terminator Salvation of Transformers wel voor. Dus verwacht geen actiegepakt oorlogsfilmpje zoals Saving Private Ryan Toch zitten er een paar behoorlijk onvergetelijke, gruwelijke scénes in als ik de berichten mag geloven. Daarnaast is het vooral bijna de hele film met een grijns op je gezicht zitten, zo heerljk, vooral Pitt.

Mjah, ik moet het eerst ook nog afwachten jammergenoeg.

avatar van AC/DC

AC/DC

Leland Palmer schreef:

Je hebt helemaal gelijk. Heb alleen in de trailer al optimaal van Pitt genoten

avatar van rose

rose

Bij die poster moet ik aan een comedy denken...

avatar van Rosicky

Rosicky

rose schreef:

Bij die poster moet ik aan een comedy denken...

Tja, als je een film maakt waarin het vermoorden van Nazi's een sport is, krijg je waarschijnlijk niet al te veel sirieus...

Maar daarbuiten ga ik er vanuit dat dit de vetste film ooit wordt.. Verwachtingen zijn buitengewoon hoog.

avatar van badfans69

badfans69

Ik heb recentelijk nog de ouwe versie gezien, en het zal niet gemakkelijk zijn om het te evenaren.

avatar van Hankieh

Hankieh

QT over Pitt: "The little notes: I like you, do you like me? Yes box, no box. Check one."

xD

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Leland Palmer schreef:
Eerste reacties uit Cannes zijn lovend.

De meningen zijn inmiddels verdeeld(met dank aan een correctie van HarmJan!).
O ja, het fimpje met de criticus bevat een BIG SPOILER! Aparte keuze van Tarantino om Hitler vóór het einde van de oorlog te laten vermoorden door Pitt en kornuiten, zal mij benieuwen hoe dit gaat uitpakken. Ik blíjf benieuwd, dat wel...

Meneer Bungel schreef:

Als je goed kijkt en leest, zijn de meningen eerder nogal verdeeld.

Ja, Harry, als jij goed kijkt en leest zie je dat er een update is geweest op die pagina. De eerste berichten - en nog geen reviews - waren (bijna) alleen maar positief. Dat is inmiddels wat bijgedraaid, wat te verwachten was.

Ik kijk hier overigens alleen maar meer naar uit. Eindelijk eens een oorlogsfilm die een andere draai aan het genre geeft. Van mij hoeft het geen actie en knalfestijn te worden (wat het ook niet wordt, dus verwacht dat niet), maar ik ben blij om een goed verhaal te zien te krijgen met veel leuke, grappige karakters en heerlijke dialogen die we gewend zijn van Tarantino. Lijkt me geweldig om te zien dat de Nazi's eindelijk eens op hun donder krijgen i.p.v. de joden. Er zitten altijd van die zuurpruimen tussen die het maar niks vinden dat Tarantino op zijn eigen manier de geschiedenis verandert en vinden dat dit onderwerp alleen maar serieus benaderd kan worden, nou ik niet. Kom maar op

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

HarmJanStegenga schreef:

Dat is inmiddels niet meer na te gaan, maar goed, je berichtje(lees de reacties in Cannes) is dus inmiddels wel overschaduwd door een flink aantal mindere reacties.

Groeten, Harry.