• 9.379.461 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.654)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

WAT EEN FILM!!!!!!!!

Tjezus, wat heb ik zitten te genieten zeg,

Brad Pitt was grappig maar die verbleekte bij het geweldig grappige/irritante/enge acteerwerk van Christopf Waltz!!!

En het volgende bedoel ik absoluut niet denigrerend, maar mensen die deze film 0,5 geven moeten deze film over 10 jaar nog maar eens proberen.

Tarentino flikt het hem toch maar weer effe!!!

chevy93 schreef:

Kan zo zijn, ik kan me niet voor de geest halen dat ik hem ooit in een interview heb gezien, maar goed..

Als deze film van een andere regisseur was geweest, had je hem beter gevonden? . Je beoordeelt een film op de film zelf en niet op wie hem gemaakt heeft, lijkt mij.

Interview ging over een film van hem en daar sprak hij zo over...

Ik beoordeel de film niet wie hem regisseert.

Hij heeft enkele goede films gemaakt meer die in het begin.

Reservoir Dogs, Jackie Brown en nog twee andere.

Deze viel zwaar tegen.

avatar van ASroma

ASroma

mayhemblik schreef:

WAT EEN FILM!!!!!!!!

Tjezus, wat heb ik zitten te genieten zeg,

Tarentino flikt het hem toch maar weer effe!!!

inderdaad volgens mij moet je een bepaalde levenservaring en intelligentie hebben om de scherpe dialogen te snappen. Verder niet lulllig bedoelt, maar deze film is qua dialoog gewoon ijzersterk.

Levenservaring dat zal echt helpen ja.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Het onzingehalte wordt hier inderdaad weer eens even flink omhooggekrikt, sjongejonge...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Het niveau van de berichten is hier sowieso zwaar omlaag gegaan sinds de dvd-rip beschikbaar is. Was wel wat te verwachten.

mayhemblik

Ik dacht dat ik het wel netjes bracht, ik weet nog van me zelf dat toen ik 15 was deze film ook puur minder zou vinden dan dat ik nu doe.

Aktie, dat is wat ik wou maar nu is dat eerder andersom.

Nogmaals ik bedoelde het absoluut niet denigrerend maar ik gaf gewoon een tip.

MAAR..............Wat vonden jullie nou van Christopf Waltz, kol. Landa??

Die rol is toch oscar waardig of zijn jullie het niet met me eens??

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik bedoelde jou niet hoor en ja, Waltz moet inderdaad een oscar krijgen.

avatar van R1992

R1992

Huesca schreef:
Heb de film zo juist gezien.
Ik vond er geen bal aan te veel over de top en clichématig en de dialogen en muziek en andere Tarentino effectjes ja, dat weet ik nou zo langzamerhand wel .

En bij Brad Pitt heb ik altijd het idee dat ik naar Brad Pitt verkleed als aan het kijken ben wat ik bij bv iemand als Tom Cruise veel minder heb.

Spanning vond ik er al helemaal niet inzitten en veels te kluchtig ipv grappig.
Theater van de lach was er niks bij.

Nee voor mij bestaat Tarentino al lang niet meer.
Hij heeft District 9 bij lange na niet weten te evenaren.

Zo dan ga ik nu nog even Paranormal.Activity kijken .
Inmiddels een mooi tijdstip ervoor , ik ben benieuwd!

Clichématig, ARGH! Leuk dat je wat voorbeelden van scenes geeft die jij cliché vond! Kan er ook op gereageerd worden.
Spanning vond je er helemaal niet inzitten?
God, ik heb op het puntje van m'n stoel gezeten tijdens de (lange) dialogen tussen bijv. Walt de Jodenjager en de Boer die Joden liet onderduiken!
Misschien was bij jou de spanning van de dialogen niet voelbaar, dat ken. Dan nog, de spanning liep nog verassend hoog op in de laatste eindscenes, waar de aanslag zou plaatsvinden!

Wat een enorm saaie film. Deze had makkelijk een uur korter kunnen zijn en zelfs dan nog saai geweest.

Brad Pitt heeft een verschrikkelijk irritant accent, het ligt er veel te dik op dat hij het "faked". De geweldige dialogen waar de regisseur om bekend staat vond ik ook niet echt geweldig, eerder langdradig en saai.

Ik begrijp niet waar de ophef om was.

avatar van ASroma

ASroma

Onderhond schreef:

Levenservaring dat zal echt helpen ja.

dat je dat niet wil begrijpen.... tjah. Waarschijnlijk heb je zelf nog nooit een gesprek gehad met iemand op het scherps van de snede, in het zakelijke leven om maar iets te noemen. Daarmee herken je de dialogen in de film niet en wat ze proberen over te brengen, zodoende zet je het af als saai.

avatar van chevy93

chevy93

Leland Palmer schreef:

Wat? Bedoel je hiermee wat ik denk dat je bedoelt?

avatar van HIMMY

HIMMY

Veel en veel meer van deze film verwacht. Vond hem te voorspelbaar voor Tarantino en dat vind ik niet bij hem passen. Helaas kan deze film totaal niet tippen aan de kwaliteit van Pulp Fiction en de rest...

Geweldige film! Ik vind Tarantino een super regisseur. Hij doet alles anders dan wat normaal is. Manier van filmen, de dialogen, alles... Gewoon kleine dingen die het nog leuker maken.
Ik had alleen wat meer "nazi-jachten" verwacht. Maar die er in zaten waren dan ook weer keihard!
De scene met Hitler en Goebbels in de bioscoop vind ik prachtig. Aan de ene kant de huilende Goebbels na het compliment van Hitler en naast hem Hitler zelf die bijna stikt van het sadistische lachen.

VinzHeathen schreef:

Potverd*mme, bij mij was de film om voor ik er erg in had. (Jammer genoeg)

avatar van T.M

T.M

Beetje voorspelbare film ik had het gevoel dat ik het allemaal al eens eerder had gezien , de beginscene bij de boer en de herbergscene zijn briljant maar verder blijf ik het een matige film vinden.

avatar van otherfool

otherfool

Inglourious Basterds is vooral een film van een regisseur die doet waar-ie zin in heeft. En waar dat bij zijn voorgaande werken regelmatig fout is gegaan (helaas), is 'Inglourious Basterds' in ieder geval amusant genoeg om Tarantino weer enigszins in de armen te sluiten.

Niet voor niets heb ook ik gewacht op de dvd-rip (ahum...), want ik had nogal mijn bedenken bij dit project. Een regenachtige zondagmiddag wist me pas te overtuigen (lees: dwingen) er eens goed voor te gaan zitten.

Binnen twintig minuten was ik feitelijk al om. De buitengewoon spannende, intense openingsscene is meesterlijk in al haar eenvoud, en tevens de perfecte introductie van één van de meest afschrikwekkende bad guys van de laatste jaren, de uitblinkende Christoph Waltz als Hans Landa.

Vooral de één-tweetjes van dit heerschap en de meesterlijke bar-scene maken deze film, want van het plastische Jew-revanche gebeuren moest ik niet zoveel hebben (de finale balanceert wat dat betreft heftig op het randje van smakeloosheid).

Mijn twijfel tussen 3 en 3,5* slaat voorlopig naar beneden uit.

avatar van roy7477

roy7477

Kort maar krachtig: topfilm!!!!!!!!!

avatar van Sgerrard_8

Sgerrard_8

wow gemiddelde behoorlijk gezakt.

Deze film heeft nu meer dan 4*

Snap er geen reet meer van is toch niks hoe kan dat nou

een film van meer dan 150 min.

Waar maar 15 min. spanning in zat.

Damm.!

avatar van Woolf

Woolf

Echt geweldige film!!! De combinatie realisme en fantasie geeft de film en daarmee ook de kijker iets ongemakkelijks. Ik ga 'm zeker nog een keer kijken.

avatar van Theunissen

Toxic-Nostra 27 schreef:

Deze film heeft nu meer dan 4*

Snap er geen reet meer van is toch niks hoe kan dat nou

een film van meer dan 150 min.

Waar maar 15 min. spanning in zat.

Damm.!

Wat ik niet snap is dat jij deze film helemaal (150 minuten) hebt uitgekeken Na een uur had je al kunnen zien dat deze film duidelijk niet voor jouw bedoeld was.

avatar van rep_robert

Leland Palmer schreef:

En het gemiddelde gaat opeens ook snel omlaag

Vraag me af of de downloaders minder van de film genieten of zo?

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Binnenkort deze film maar eens herzien. Ik ben benieuwd of ik de film een hoger cijfer ga geven omdat ik de film opeens (zonder reden) prachtig vind, of dat ik de film een lager cijfer geef omdat de film na 2x zien nog saaier is geworden.

Theunissen schreef:

Dat is waar normaal 10 min. en dan weet ik of de film goed of slecht is.

Deze begon ijzer sterk dan zwakt hij af dan komt er weer een dialoog

of hoe je het noemt wat mijn interesse weer op wekte.

Om de 15 min. kwam er weer iets waar ik wakker van werd....

Gewoon raar die film.!

mayhemblik

De gelijkenis van Kol. Hans Landa met Peter Heerschop vond ik ronduit treffend.

Hadden meer mensen dat of haalt mijn paddestoelen verleden mij in.

avatar van otherfool

otherfool

rep_robert schreef:

En het gemiddelde gaat opeens ook snel omlaag

Vraag me af of de downloaders minder van de film genieten of zo?

Of de Tarantino fanboys hebben IB veel te hoog ingezet?

avatar van Theunissen

Toxic-Nostra 27 schreef:

Dat is waar normaal 10 min. en dan weet ik of de film goed of slecht is.

Deze begon ijzer sterk dan zwakt hij af dan komt er weer een dialoog

of hoe je het noemt wat mijn interesse weer op wekte.

Om de 15 min. kwam er weer iets waar ik wakker van werd....

Gewoon raar die film.!

Als ik dit nu allemaal lees van jouw dan vind ik het raar dat je op een 0.5 komt. Een 0.5 geef je normaal gesproken als je de hele film dramatisch slecht vond. Maar uit jouw woorden begrijp ik dat het niet zo is (je vond o.a. het begin ijzer sterk en ook sommige dialogen). Dan zou ik eerder denken aan 2 tot 2,5 i.p.v. een 0.5.

mayhemblik schreef:

De gelijkenis van Kol. Hans Landa met Peter Heerschop vond ik ronduit treffend.

Hadden meer mensen dat of haalt mijn paddestoelen verleden mij in.

Haha.....Paddestoelen goed idee misschien vind ik hem dan wel goed.

Nee serieus dat is de reden dat ik de film afkeek.

Deed het goed echt komisch....die Kol. Hans Landa personage.

avatar van rep_robert

otherfool schreef:

Of de Tarantino fanboys hebben IB veel te hoog ingezet?

Weet niet, ik ben een van de velen die ook geen fanboy van Tarentino is.

Ik ging juist heel kritisch de zaal in, ik heb juist een hekel aan hypes. Als een film mij weet te overtuigen ondanks de ultra hoge verwachtingen die door alles en iedereen geschept wordt is het alleen maar knap toch?

IB is 1 van die paar films die de verwachtingen i.m.o. wel weet waar te maken