• 9.378.596 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.432)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

GastHeer schreef:

Moet er wel rekening mee houden dat de piloot gewoon doet waar hij voor betaald wordt, dus klappen lijkt me overbodig tenzij hij je door een levensbedrijgende situatie heen heeft gesleept.

Bij een film als dit klappen de mensen uit waardering voor de makers van de film, omdat ze zo'n prestatie hebben geleverd.

Hmm.. En de makers van de film krijgen zeker niet betaald voor wat ze doen?? Daar snij je jezelf wel in de vingers.

avatar van coldheaven

coldheaven

Jongens, als je wilt klappen bij de ijscoman omdat hij zulk lekker ijs maakt, dan klap je er maar op los.

Wat boeit het in godsnaam.

avatar van wimnoot

wimnoot

coldheaven schreef:

Wat boeit het in godsnaam.

Als die applaus discussie niet snel ophoudt, vallen er hier straks klappen!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En dat zal in 1 klap de gezelligheid die er nu nog heerst in elkaar doen klappen. Dat durf ik best te verklappen ja.

avatar van mwoeb

mwoeb

en nu is het niet grappig meer...

avatar van andrehoek

andrehoek

Het goede van de trailer wordt helaas niet verder uitgewerkt en dat vind ik jammer.

Er zitten zeker hele goeie stukken in, maar ook veel saaie stukken.

Tarantino doet heel veel met dialogen, dat is zijn handelsmerk, maar had toch liever gezien dat er wat meer met de Basterds was gedaan.

Door deze fillm is er wel weer een stijgende lijn te zien in het werk van Quentin, hoop ook dat hij die lijn blijft doortrekken. Zeker na het zien van Death Proof was de Tarantino status behoorlijk gezakt.

avatar van Reinbo

Heerlijke Tantino. Geweldige personages (Vooral die Jodenjagger is briljant!) en een heerlijk onvoorspelbaar eigenzinnig verhaal. Heb genoten. Vrees wel dat de herzieningswaarde laag is.

avatar van N811

N811

Adam Sandler zou de BearJew zijn. Was misschien wel leuker geweest als Eli Roth.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Reinbo schreef:

Vrees wel dat de herzieningswaarde laag is.

Volgens mij ligt die juist hoog. Ik kan nu al niet wachten om 'm weer te zien.

avatar van Kraay

Kraay

Sterker nog, ik ga waarschijnlijk vrijdag gewoon weer.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

N811 schreef:

Had Sam Rockwell willen zien in die rol, maar ach...

Laag?

Ik heb sinds ik bij The Dark Knight uit de bios kwam niet meer zo sterk het gevoel gehad dat ik de film meteen weer zsm wil zien.

Wachten op de dvd release...of iets eerder iets via de andere ''kanalen''...

avatar van Reinbo

Ach, de scenes zijn allemaal erg lang uitgesponnen en het verrassende en spannende is er ook wel af na de eerste kijkbeurt. Blijft over de typetjes en de dialogen. Al sluit ik niet uit dat ik 'm de tweede keer beter ga vinden.

Een korte actiefilm a la Rambo kan ik zo 5, 6 keer zien. Deze misschien nog twee keer, dan is het wel klaar. Jackie Brown en KB 2 heb ik ook slechts 1 keer gezien en weinig behoefte aan herziening, KB 1 daarentegen blijft leuk.

(En van TDK bleef bij herziening weinig over.)

Reinbo schreef:

(En van TDK bleef bij herziening weinig over.)

De geniale actiemomenten, de leipe maar geweldige dialogen, de sublieme vorm van humor....ik zou niet weten waarom deze bij herziening minder is.

Overigens kan ik een Rambo film ook graag herzien.

avatar van Reinbo

Over welke film heb je het? Ik geef aan dat ik IB mogelijk beter vind dan de eerste keer. Bij TDK werd mij nog duidelijker dat ik alles al vaker had gezien en de film afgezien van een strakke art direction en leuke Joker niets te beiden had en wel heel veel belegen op de automatische piloot acterende bijrollen bevatte.

Ik ben gister geweest en vrienden van mij gingen vandaag, heb zelfs nog zitten twijfelen om nog een keert te gaan.. Uiteindelijk moest ik werken anders..

Ieder zijn mening

Ik heb TDK 3x gezien en 3e was het even tof. De 1e keer alleen iets indrukwekkender door de 1e keer dat ik hem zag. Ik kijk er naar uit The Basterds nog eens op te zetten.

avatar van Reinbo

Die plotomschrijving hierboven geeft de halve film weg. Ben blij dat ik die nu pas lees. Haalt toch wel alle spanning uit de openingscene.

Ik lees daarom eigenlijk altijd zo min mogelijk over een film die ik toch wel ga zien.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

TDK had ik na 1 keer ook gezien want buiten de enorm sterke acteerprestatie van Heath Ledger als The Joker was de film nu ook weer niet zo speciaal, sterker nog, zonder Heath Ledger was die film niet veel meer dan eender welke andere superheldenfilm. IB daarentegen bevat meerdere, memorabele personages en een veel origineler, vermakelijker verhaal. Deze film ga ik dan ook meteen bij de dvd release kopen om te herzien.

avatar van 1976Ben

1976Ben

Zo fijn dat de trailer niet representatief is voor de film! Duidelijk het beste van Quentin Tarantino na Pulp Fiction. Uit alles druipt filmliefde en het script zit ook mooi in elkaar. De vele trage scenes werken schitterend. Als je vlot popcorn vermaak (hoewel sommige scenes hier wel aan voldoen) zoekt dan zit je mis bij deze film. Normaal gesproken vindt ik zijn films veel te lang (vooral Kill Bill 1 & 2), maar hier heb ik me geen seconde bij verveeld. Ultiem vakmanschap.

avatar van Fixi88

Fixi88

Het was een film waarvan ik meer had verwacht meer oorlog etc. Het werd meer van de Quentin Tarantino trucjes . Een aardige film maar niet zo geweldig als hier word gesuggereerd.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

N811 schreef:

Ben toch blij dat het Eli Roth is geworden hij doet het echt perfect, Adam Sandler vind ik niet echt op zijn plaats in een film als dit, snap ook niet waarom Tarantino hem wou.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ik denk dat Sandler meer kan dan alleen maar in komedies spelen. Dat heeft hij wel laten zien in Punch Drunk Love en Reign Over Me.

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Net uit de zaal met een mega-glimlach. Wat een vette film!

Ik heb het gevoel niet echt in staat te zijn een fatsoenlijke review te schrijven zo snel na de film. Ik heb nu ook echt niets kwaads te zeggen over de hele film! Een echte review komt waarschijnlijk als ik 'm op dvd heb en ff goed de tijd neem voor een 2e zit.

Maar toch even melden; ga naar die film!

Mij verwachtingen waren torenhoog, en zijn helemaal voldaan nu.

Kijken die hap!

Voor het eerst dit jaar bioscoop-hartkloppingen in een filmfinale!

Ik ben de laatste tijd wat voorzichtiger met het uitdelen van sterren, maar ik moet hier toch weer volle mep voor neerleggen. 5 Sterren

avatar van cebass

cebass

matige film. er zitten goede stukken in, er is oog voor detail. humor is er ook in te vinden en persoonlijk kan ik het waarderen dat duitsers ook echt duits spreken etc.. het is echter jammer dat de film veel te langdradig is. sommige stukken van 15min zou je in 1 min kunnen samenvatten en de film alleen maar ten goede komen.

verder mis ik de inglorious bastards zelf. het verhaal gaat meer over de biosmeid dan over een guerilla oorlogsvoering...

avatar van Stinkjanus

Stinkjanus

Gruwelijke film! Lang geleden dat ik zo'n vette film heb gezien!

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

wimnoot schreef:

Als die applaus discussie niet snel ophoudt, vallen er hier straks klappen!

Hahahahha

avatar van mezzerin

mezzerin

Briljante film voor de Tarantino liefhebber!

avatar van Japie1971

Japie1971

Net terug van weer een heerlijk avondje Tarantino. Het sadisme, de flauwe humor, de trage passages, de weergaloze dialogen en de actie zoals je alleen van Tarantino kan verwachten.

En op een dinsdagavond de grote zaal voor 75% gevuld (incl ook hier applaus:-) ) zegt genoeg over de status van deze regisseur die hij ook deze keer meer dan waar gemaakt heeft.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Beste Tarantino na Pulp Fiction met een absolute glansrol voor Christoph Waltz.