• 9.376.792 stemmen

Met onder meer: Michel Gomes

Gesproken taal: Portugees

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot Última Parada 174

"A ride you'll never forget..."

Sandro is een opgroeiende jongen in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Nadat zijn moeder voor zijn ogen vermoord wordt sluit hij zich aan bij een jeugdbende. Tijdens een ruzie met de politie vermoorden agenten tientallen kinderen van de bende bij de beruchte Candelaria slachting. Sandro overleeft het maar komt in de gevangenis terecht. Het leven raakt in een neerwaartse spiraal waardoor hij uiteindelijk kraakt en op een dag de eerste de beste bus aanhoudt, gewapend met een pistool...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tal1b

tal1b

aangrijpende film, mooi in beeld gebracht, 'goed' einde.

@s006423,

ieder z'n waardering, maar zo'n film zet je toch weer aan ht denken, en de aandacht waar het omdraaid Ikzelf heb de docu niet gezien nml

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Aardige film, maar kan niet tippen aan de docu Ônibus 174.

avatar van Milann

Milann

Goede film, ik vond hem geen moment erg verslappen. Sommige momenten waren misschien iets te langdradig, maar het was niet vervelend om naar te kijken. Goed in beeld gebracht wat uiteindelijk iemand tot een buskaping kan zetten: Geen voorbedachte rade o.i.d., maar een samenloop van de slechtste omstandigheden die je je kunt indenken.

Ik vind de gemiddelde score van 3.55* zeker 0.2* te laag. Nu heeft het de score van een middelmatige film, en ik vind dat hij dat zeker niet is.

Een echte aanrader! 4*

avatar van gratis

gratis

Op waarheid berust. Je voelt dat het verhaal niet geromantiseerd is, maar puur en eerlijk. (okay okay... misschien is de laatste scene toch een beetje geromantiseerd.

Echt een topper

avatar van Xen0n

Xen0n

Over de gehele film gezien was het een beetje saai. Nou is dat een groot woord, maar het was wat lafjes, maar toch vermakelijk blijvend. Het werkt daarentegen allemaal naar het einde toe, waar alles uiteenspat. Heel erg sterk einde, met een zeer goed eindshot. Deze maakt het zeker waard om de gehele film te volgen.

avatar van elias229

elias229

TOPPER !

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Sommige films liggen heel lang in mijn kast, voordat ik ze ga kijken. Zo ook deze film. Deze dag had ik tegen de avond weer eens zin om film te kijken, dat heb ik (bijna) iedere dag wel. Dus pakte ik deze film blind uit mijn kast. In mijn PS3 geduwd, homecinema system lekker hard en kijken maar. En dan blijken sommige films toch een enorme verrassing te zijn. Zo ook deze. Het is een zeer sterke, doordringende film, die laat zien hoe het leven van straatjongeren kan zijn. Soms, blij vlagen, deed de film me denken aan "City of God", wat precies zo'n verrassing voor me was. Al me al een topfilm, van het begin tot het (ietwat langdradig) einde en dat kost de film dan een half sterretje, wat mij betreft: 4,5 *

avatar van Decec

Decec

Tjonge wat een prima misdaadfilm...(drugs is heel vervelend)...

het is echt waargebeurd verhaal....

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Wow, heftige film die wel aankomt. Het rauwe leven in Rio komt wel heel realistisch op me over. De manier van filmen was af en toe net alsof je er zelf middenin stond. De acteurs vond ik ook heel sterk. Vooral Sandro en de moeder van Allessandro was ik erg van onder de indruk. De scene op het laatst in de bus maakte qua acteren het meeste indruk op mij. Dat paniekerige en opgefokte kwam hele heftig over. Het verhaal zakte ook nergens in. Ik bleef de gehele film geboeid zitten kijken.

avatar van Theunissen

Jezus wat een tragische film (wat een ellende allemaal) was dit die best wel indruk op mij maakte. Als ik lees dat het ook nog waar gebeurt is, is het des te tragischer. Aan de andere kant is het ook gewoon de bittere realiteit daar want er zijn genoeg personen als Sandro die aan de bodem van de maatschappij leven en door die ellende (ze maken ook alleen maar ellende mee) hun toevlucht zoeken tot de drugs en misdaad wat hun uiteindelijk het leven kost. Hoewel het einde best droevig en tragisch was, was het misschien wel het beste voor hem want een beter vooruitzicht in het leven had hij niet. Al die jongeren zoals Sandro worden natuurlijk nooit oud vanwege de drugs en misdaad en dat is gewoon de keiharde realiteit. Ben wel blij dat ik door niet woon en dat ik het bij de Pritt Stift houdt en niets sterkers gebruik. Sandro was overigens geen lekkere jongen want hij was niet bepaald zachtzinnig om aan geld te komen. Dat hij niemand vermoorde was misschien nog het meest sympathieke aan hem.

Er wordt overigens door de gehele cast prima en zeer realistisch in gespeeld. Vooral natuurlijk door Michel Gomes maar ook door Gabriela Luiz op wie hij verliefd was en met wie hij wilde trouwen maar zij hem dat niet geven kon (was ook wel tragisch).

Komen overigens best wel veel van dit soort films uit de afgelopen jaren en de meeste daarvan zijn ijzersterk.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Wat een irritant kutventje zeg.. niet om aan te zien. Verder wel erg gelijk aan die andere films die inmiddels zijn gemaakt over de buitenwijken in Rio.

Deze week natuurlijk weer behoorlijk actueel met dat geval in de Filipijnen. En al even bizar dom politiewerk.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

De film begon heel sterk en indrukwekkend, maar naar het einde toe zakt het toch wat in allemaal. Het begon mij te vervelen.
Die scene waarin hij die bus gijzelt vond ik zelfs compleet mislukt. Er zaten maar enkele mensen in die bus en bovendien hadden ze hem al honderd keer kunnen uitschakelen. Vooral nadat Sandro "zogenaamd" die vrouw executeerd, vond ik het wel erg ongeloofwaardig dat hij nog steeds niet werd uitgeschakeld.
Het acteerwerk vond ik trouwens wel in orde en de film is bij vlagen wel indrukwekkend, maar helaas overheerste bij mij toch de saaiheid.

Net geen voldoende, 2,5*

Als je het originele verhaal ziet, zie je dat dat ook tamelijk ongeloofwaardig was. Maar wel realiteit.

avatar van marcelvkan

marcelvkan

Dit is na Jerusalema al de 2e Buitenlandse misdaad film waar ik zeer positief door ben verrast!

Hier en daar ietwat langdradig naar mijn idee, maar wel een goed verhaal!

Zo als het hier geschetst wordt is Brazilie een heel apart land!

avatar van wimaroca

wimaroca

Wat gek,hoe verder naar onder hoe minder dat ie gewaardeerd wordt

zal ik 'm nu kijken of ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh.........................misschien

avatar van Xen0n

Xen0n

Als je deze nog niet bekeken hebt is het zeker de moeite waard! Als je van een films als Cidade De Deus houdt dan zou je niet eens meer moeten twijfelen, maar dit is voor iedereen een erg spannende film zeker naar het einde toe. Aanrader, gewoon kijken!

avatar van King030

King030

Wow..

wat een film, zeer spannend en mooi. Wat een wereldje die favella's....

avatar van Boneka

Boneka

Uitstekende film en 10x beter dan City of God. De film heeft een goed plot (opbouw) en er is genoeg te zien. Met name wanneer Sandro wordt opgesloten in de cel. Beelden zijn mooi alleen had de muziek misschien wat meer van zich moeten laten horen. Van begin tot eind genoten!

avatar van scorsese

Uitstekend drama over twee jongens die opgroeien als verslaafde straatkinderen in Rio de Janeiro, en wat uiteindelijk resulteert in de tragische en waargebeurde busgijzeling. Een goed verteld verhaal en een rauw beeld van het leven als kind op straat. Naar het einde toe wordt het wel wat melodramatisch, maar het blijft zeker onderhoudend. Goed acteerwerk ook van de onbekende cast.

avatar van u.alreadyknow

u.alreadyknow

Een heftige en indrukwekkende film!

Heb deze een tijd geleden gezien maar de film is me goed bijgebleven.

De eerste scene trok gelijk al mijn aandacht.

Alles is heel realistisch overgebracht, al is het te erg voor woorden dat dit echt gebeurt.

Ik vond iedereen in de film goed acteren.

Prachtige taal, mooie beelden maar jammer dat er niet meer muziek aanwezig was.

avatar van starbright boy

Vandaag als double bill met de documentaire over hetzelfde onderwerp gezien en dat doet deze film niet bepaald goed. Nogal gladde en simplistische verfilming van de kaping die zichzelf in het eerste deel nogal kwijtraakt in zijplotjes, een wel een heel makkelijke kijk heeft op de vreemde verhouding tussen de surrogaat-moeder en de zoon en überhaupt de ontbrekende puzzelstukjes erg weinig overtuigend invult.

Vervolgens wordt de daadwerkelijke gijzeling van 4,5 uur in tien minuten gepropt, waardoor de boeiende ontwikkelingen daar niet uitgewerkt worden. Keek verder best aardig weg, maar eigenlijk ook vrij overbodig. Kijk vooral allemaal de veel betere documentaire Ônibus 174 (2002) .

Kleine 2.5*

avatar van je80roen

je80roen

Te koop vanaf 11 oktober? Heb deze dvd al jaren in mijn bezit. Vreemd

avatar van gauke

gauke

Een keihard, moedig en onderhoudend, maar ook wat onevenewichtig mozaïek verhaal, dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen. De film kent vooral fascinerende details, door de gekozen mozaïekvorm echter heeft dit drama geen sterke vertelstructuur gekregen en loopt het verhaal zelf niet vloeiend in elkaar over. Ook heeft de regisseur gekozen voor een veelvoud aan onderwerpen (gaat ten koste van de beide hoofdpersonages). De cast bestaat uit amateurs en zij overtuigen.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Prima drama over een straatjongen in Rio. Het is realistisch in beeld gebracht, hoewel deze ellende natuurlijk niet in een film van anderhalf uur is samen te vatten. Ik kreeg helaas niet de volledige sympathie voor de jongen, misschien omdat hij ook zoveel fout doet. Duidelijk wordt wel dat onze WK-gangers volgend jaar op hun hoede moeten zijn, een mensenleven telt daar niet. Ik denk overigens dat de politie in Rio in crisissituaties niet zolang afwacht. Maar toch een dikke 3 sterren voor deze film.

avatar van Tarkus

Tarkus

De film is het eerste uur wat traag en saai, ondanks het waar gebeurde verhaal.

Daarna wordt het allemaal stukken beter en veel interessanter.

Het is wel een verhaal dat indruk maakt, onvoorstelbaar dat jongeren zo moeten opgroeien, je zou voor minder domme dingen gaan doen.

En dat is natuurlijk wat er met het hoofdpersonage gebeurd, hij doet de domme dingen en dat eindigt fataal...

avatar van _Casper_

_Casper_

Indrukwekkende film over het leven van straatjongeren in Rio de Janeiro, wat behoorlijk reeel in beeld is gebracht. De film deed me een beetje denken aan city of god, hoewel hij niet zo sterk was als die film is het alsnog een hele sterke film.

Het acteer werk is zeer sterk, aanrader 3.5*

avatar van Boneka

Boneka

Ik dacht dat ik hier al eens een punt voor had gegeven. Afijn uitstekende film die in mijn ogen veel beter is dan City of God die vooral gebaseerd is op elkaar afmaken. In dit waargebeurde verhaal zit een mooie lijn in in de krottenwijken van Rio de Janeiro. Het geheel is uitstekend neergezet, prima locaties, muziek en drama van de eerste plank. De film blijft boeien, zonder in te kakken. Vind hem nergens saai en weet elke snaar te raken. Het geeft ook een reëel beeld hoe het kan gaan in de straten van Brazilië. Verrassend en zeer confronterend

avatar van Film Pegasus

Het vergelijk met Cidade de Deus is snel gemaakt, maar deze Last Stop mist dat ietsje meer. De film laat in elk geval een andere kant van Brazilië zien, die evengoed minder mooi was in Cidade de Deus, maar misschien toch nog wat minder romantisch wordt voorgesteld. Het is op zich wel confronterend hoe dicht de armoede daar wel bij de steden is. En als je merkt hoe moeilijk het is om uit de goot te komen. Politie doet er ook niet veel aan trouwens. Met wat geluk worden de kinderen gearresteerd, maar meestal worden ze gewoon ineen geslagen als ze een last zijn. De film is een verhaal van een jongen die stap voor stap de schaarse goeie dingen ziet verdwijnen. Zijn vriend, zijn vriendin, zijn moeder, de vrouw van de opvang, de andere kinderen die mee op straat leven, ... Zijn leven dat bestaat uit het 'nu doen, denken komt later' zal hem vrij snel nekken. In dit geval op bus 174, bij andere jongeren komt er wel iets anders dat hij een lang leven voorkomt.

De film is op zich wel boeiend en de moeite om te zien. Maar het mist net dat epische om echt geweldig te zijn.