Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Michel Gomes
Gesproken taal: Portugees
Releasedatum: 11 juni 2009
Plot Última Parada 174
"A ride you'll never forget..."
Sandro is een opgroeiende jongen in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Nadat zijn moeder voor zijn ogen vermoord wordt sluit hij zich aan bij een jeugdbende. Tijdens een ruzie met de politie vermoorden agenten tientallen kinderen van de bende bij de beruchte Candelaria slachting. Sandro overleeft het maar komt in de gevangenis terecht. Het leven raakt in een neerwaartse spiraal waardoor hij uiteindelijk kraakt en op een dag de eerste de beste bus aanhoudt, gewapend met een pistool...
Sandro
Wagner
Patroa de Marisa
Jaziel
Malick
Je krijgt een goed beeld wat er door die jongen heen ging die dag. Niet alleen die dag maar zijn hele lezen. Hij moet letterlijk elke dag knokken om te overlezen in de straten van Rio de Janeiro.
Een aantal vrijheden neemt de regisseur maar daar reken ik hem niet op af. Niet beter dan Ônibus 174 maar hoeft zich zeker niet te schamen.
M1kee
Matige film vind ik zelf. Sommige stukken werden wat saai en langdradig, en geen top verhaal. Ik had liever gewilt dat hij doorbrak als rapper oid. Ik hou niet van dit soort eindes
2,5
boldhead
net gezien en heb me zeker wel vermaakt de hele film
het zal je trouwens gebeuren, je ziet een goed beeld van wat er allemaal in de sloppenwijken gebeurd
hannes64
- 1926 berichten
Dit was echt even een strotgrijper.
Weet natuurlijk bijna alles over de sloppenwijken in Rio , via docu`s etc..etc....
Maar om zò`n indruk op mij achter te laten?........................pfoe, wat een indrukwekkende film ( documentaire-achtig gefilmd met wel hèèl goede acteurs ).
Ik dacht eerst aan `t zoveelste "lijden" te zien in de sloppenwijken , maar hoe dit werd verfilmd.ja, een bijna 'slumdog millionaire"-achtig soort film.
Ik vond deze beter.
Is trouwens ook allang geleden .....er stond me nog iets van bij.....dat een man van 20 of jonger een bus kaapte , zo`n 10 jaar terug, en de politemacht dit schermutselingetje wel hèèl onprofessioneel aanpakte.
Dus daar is deze film op gebaseerd.
Hèèl erg goed gemaakte semi-docu film, met een paar heftige momenten, en ook zeer droevige.
Dit vond ik een echt goeie film om er even bij stil te staan van......."gaat dit nou zo lang gewoon door"????
Een echte aanrader
Goede film over de shit in de sloppenwijken in Rio .
Zeer onsymphatieke hoofdrolspelers in een koud en hard verhaal , zeer goede film maar erg deprimerend allemaal , ik zou hem dan ook niet voor een 2de keer kijken.
Rouleerder
Ik moet zeggen, het is realistisch over hoe het er in Rio er aan toe gaat, maar ik heb al eens een andre film gzien over Rio die k een stuk betr vond.
Het is echt een verhaaltje over het leve van, maar dat gaat ook ten koste de spanning die er totaal niet inzit, waardoor het tevens een langdradige saaie film wordt, vandaar ook maar 1 * vor de moeite....
Apster
Mooi drama. Het straatleven was nog het boeiendst, wanneer het verhaal zich verplaatst naar de gevangenis en de zoekende moeder zakt de film wat verder terug. De kaping zelf duurt overigens maar erg kort aan het eind. Het acteerwerk van de kinderen was erg goed en het sfeertje rauw en realistisch. Best de moeite waard om een keer gezien te hebben, maar ik verwachtte net ietsje meer.
voskat78
Drama ten top!!
Geef nooit 5*, maar deze verdiend er zeker wel 4.5*
Het was mooi en bij vlage ontroerend om te zien.
Haalt het niet bij de documentaire Ônibus 174, maar op zich niet slecht gedaan. De film begint sterk met krachtig spel en overtuigend rauw camerawerk, maar na een klein uur begint het geheel toch wat te haperen. Bepaalde toegevoegde melodramatische elementen werken niet naar behoren en de rek is uit het verhaal lang voordat de finale zich aandient. Wanneer je de superieure documentaire niet kent valt er waarschijnlijk wel iets meer te genieten, maar de film stijgt nergens echt uit boven de middelmaat.
Redlop
Heftig verhaal a la Cidade de Deus. Knap in beeld gebracht, goed geacteerd maar inderdaad is de aanloop naar de climax te lang. 3*
Fuentes
Op het moment dat de gijzelingsscène zich aandient weet je als kijker onmiddellijk: aha, vanwege deze scène is de film gemaakt. (Als je dat al niet ergens gelezen had van tevoren). Het verhaal loopt echter niet vloeiend over in de slotscène, af en toe valt de spanning weg en over het geheel genomen blijft het allemaal te afstandelijk. Zolang je maar niet gaat vergelijken met Cidade de Deus is dit toch een heel aardige film vanwege het goede acteerwerk, de prima beelden en de hoofdscène waar deze film ten slotte helemaal om draait en die als een semidocu aandoet waarbij je je afvraagt welke beelden authentiek zijn en welke in scène gezet. Dikke 3*
Sven Vermant
Aardige film alleen de vergelijking met Cidade de Deus gaat wat mij betreft mank. Die is gewoon eenvoudigweg stukken beter, spannender en rauwer.
Enkele kritiekpunten:
- De scene waar de straatkinderen werden neergeschoten maakte niet veel emoties los .
- Het middenstuk is nogal saai.
- De rol van de vriendin voegt voor mij niet veel toe.
- Ook vond ik dat de buskaping maar een beetje werd afgeraffeld, daar had veel meer ingezeten. Bijv. de rol van de politie wordt onvoldoende belicht.
Mijn verwachtingen waren redelijk hoog maar na het zien van de film kan ik er niet meer voor geven dan een dikke 3*
Vond deze film helaas behoorlijk tegenvallen. Ik had gehoopt dat Barreto met dit verhaal zichzelf eens zou overstijgen, maar dat zit er helaas niet in.
Het is een aangrijpend verhaal, maar in Onibus 174 maakt het veel en veel meer indruk.
Barreto heeft een warrige regie, teveel aandacht voor zijplotjes, te weinig voor de interessante zaken, en het acteerwerk houdt bepaald niet over. Setting en sfeer zijn in dit soort films over het algemeen wel boeiend.
Jasper72
Deze film, waar ik veel van had verwacht, stelde me diep teleur. Het verhaal is veel te wijdlopig wat de spanning niet ten goede komt. Een film Last Stop 174 noemen terwijl dat nog geen 20 minuten van de film bevat zegt genoeg. Ook kon ik me geen moment inleven in het personage Sandro. Daarnaast vond ik de acteerprestaties onder de maat. Al met al vond ik het nergens het soapniveau ontstijgen. Wellicht daarom dat de film begon met een shot uit een Braziliaanse soap. Als ik dan toch een positief punt moet noemen is dat de film op bestaande locaties is opgenomen. Om dit positieve punt meteen ook om zeep te helpen vind ik dat de realiteit van de film vreemd genoeg niet ten goede komen. Het groezelige, het realisme in dit geval, komt niet uit de verf.
Timecop
Drama ten top!!
Geef nooit 5*, maar deze verdiend er zeker wel 4.5*
Het was mooi en bij vlage ontroerend om te zien.
Waarom nooit 5? Als iets helemaal goed is, dan verdiend het toch de volle score? Ik noem een film als Gladiator, valt weinig op aan te merken, dacht ik zo.
Waku
Dit is het derde sloppenwijk drama van braziliaanse bodem die ik zie en opnieuw laat ook deze een verpletterende indruk achter.
Kille deprimererende harde maar realistische film.
De leegheid en letterlijk murw geslagen gevoelens zijn practisch
voelbaar bij de kijker.Het bikkelharde bestaan van straatjongeren in Rio kan niet beter in beeld worden gebracht.
De gijzeling in de bus is een dramatische ontknoping die allang niet meer gaat om geld maar om aandacht.
En dat maakt het verhaal alleen maar schrijnender.
JDSsmetje
Zeer mooie en vooral ook goede film over een onderwerp die mij zeker aanspreekt. Hier wordt alweer een brok ellende in mekaar gestoken en alweer is dit enorm indrukwekkend. De setting en de sfeer is benauwd en kil, iets positiefs om je perfect mee te slepen in een film met een onderwerp als dit. Ook het camerawerk levert daarbij zijn bijdrage. En dat zo'n film enorm geloofwaardig en realistisch is hoef ik u al niet meer te zeggen.
s0062423
Última Parada 174 wil zich enerzijds duidelijk achter films als Cidade de Deus en Cidade dos Homens scharen en pikt anderzijds zonder schroom in op de tragische gebeurtenissen die in de docu Ônibus 174 veel beklijvender en waarschijnlijk meer realiteitsgetrouw in beeld worden gebracht. Zelfs Hollywood zou van zulke taferelen het schaamrood op z'n wangen krijgen.
Hoe dan ook, het verhaaltje - al dan niet gebaseerd op waargebeurde feiten - lijkt in de eerste negentig minuten niet meer te zijn dan een lange, veels te braaf gefilmde prelude op het ware onderwerp van de film, de tragische gijzelingsituatie. Wanneer het dan eindelijk zo ver is wordt er te veel met de vinger gewezen naar de politie, de maatschappij en de nabije omgeving van het hoofdpersonage. Alsof zij de schuldigen zijn in het tragische verloop der dingen? De enige die ervoor aangesproken kan worden is het hoofdpersonage Sandro do Nascimento. Zo'n vertederend, allesvergevend knuffeltjesgedrag vind ik hopeloos storend en absurd. En al helemaal niet passen in een film die pretendeert een reconstructie te zijn van die bewuste dag en de ware drijfveren van Nascimento's acties poogt bloot te leggen. Bedrog, Overdramatisering en Lijkenpikkerij lijken mij correctere omschrijvingen voor deze film.
Mondragon
Nog nooit zo'n onzin gehoord.
Was gewoon zeer aantrekkelijke film om te kijken ! Geen moment verveeld.
JDSsmetje
Begrijp het eigenlijk ook niet goed. Melodramatiek zie ik hier echt niet in hoor. En waar je bedrog en lijkenpikkerij van haalt blijft mij nog steeds een raadsel te zijn. Je gebruikt goede woorden maar toch begrijp ik de redenering en argumentatie niet.
s0062423
Overdramatisering & Bedrog; heel het verhaal is niet meer dan giswerk en een poging van de regisseur om het hele gebeuren te verklaren en om sympathie voor het hoofdpersonage op te wekken.
Lijkenpikkerij; Última Parada 174 neemt een tragische gebeurtenis als uitgangspunt. De film pikt dus in op tragische gebeurtenissen enkel en alleen om hierover een film te maken. Vergelijk het met de films die rond 9/11 gemaakt zijn. Heel de wereld is in shock, laten we een film hier rond maken, garantie kijkers.
Het zijn vrij zware termen, misschien niet volledig correct gehanteerd, maar ik was dan ook zeer teleurgesteld in deze film, waardoor ik misschien iets te kort door de bocht ben gegaan.
JDSsmetje
Ik val nog steeds uit de lucht door de mening, maar ja, aangezien het meningsrecht in België en Nederland.
elias229
ik vond het een heel erg goede film !
een fantastioche verhaal!
en het acteerwerk was ook zeker niet slecht!
bijna evengoed als city of god!
city of men vond ik niet zo goed:s
en tropa elite viel wel mee maar toch ook niet denderend
last stop 174 en ity of men vind ik de beste braziliaanse films tot nu toe !
4/5
edwin1967
Prachtige film die je meeneemt in de ellende en armoede van Brazilie.
Realistisch verteld en gespeeld en een film die bij mij zelfs blijft hangen.
Clement
Heb de\e film pas gezien.
Toch hebben ze hier weer goed laten zien hoe het leven er zeker kan uit zien voor een braziliaan.
Dit gebeurd echt in Brazilie.
Echt een goede film laat een perfecte indruk achter hoe het kan zijn.
Zeker hoe de kleine kinderen daar met drugs zjin het lijm snuiven dat zie je wel erg veel in Brazilie.
Maar ze laten toch ook mooie kanten zien bv zon zee mooie vrouwen.
En zeker wat s0062423 noemt met Overdramatisering & Bedrog is echt bullshit.
Waarschijnlijk zelf nog nooit in Brazilie geweest.
je80roen
Ontzettend sterke en ontroerende film! De makers van city of god hebben wederom een topfilm afgeleverd. Vind deze nog iets zwaarder op de maag liggen vanwege de naargeestigheid. Daar waar CoG nog wel iets luchtigs had, is dat hier totaal niet te bekennen. Pure ellende, op een mooie manier uitgewekrt.
s0062423
Waarschijnlijk zelf nog nooit in Brazilie geweest.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Ônibus 174