• 9.377.126 stemmen

Geregisseerd door: Toby Wilkins

Met onder meer: Shea Whigham, Paulo Costanzo en Jill Wagner

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Splinter

"It will get under your skin."

Een jong stel gaat een weekendje romantisch kamperen in de wildernis. Al snel loopt de trip uit op een regelrechte nachtmerrie, wanneer een ander stel, bestaande uit een crimineel en zijn vriendin, roet in het eten gooit. De twee koppels komen aan bij een verlaten pompstation, hier breekt de hel echter pas echt los...

Polly Watt

Blake Sherman Jr.

Lacey Belisle

Dennis Farell

Sheriff Terri Frankel

Mjah, wat meer van verwacht.

Acteerwerk vond ik echt beneden niveau. Doorgaans niet echt erg in films als deze, maar aangezien er nogal wat scenes inzitten waar onze 4 hoofdpersonen enkel in beeld zijn begint het toch z'n tol te eisen.

Wat die Greengrass dinges betekent, ken de Bourne films verder niet maar wat mij betreft niet bepaald nieuw. In het begin werkt het nog wel, komt ook omdat er frames verwijderd zijn waardoor het dan nog redelijk zichtbare monster lekker eng beweegt. Leuk effect is het zeker (origineel niet). Jammer dat hoe verder men komt, hoe meer het gewiebel de overhand krijgt. Je ziet uiteindelijk helemaal geen fluit, wat toch vervelend wordt tijdens de gore en actie. Vele malen slechter dan een [REC] of Cloverfield, waar zulke technieken net de sfeer hielpen.

Erg jammer, zo valt het horror gedeelte wel een beetje in het water, terwijl het splinter idee toch erg gaaf is.

Verder leuke soundtrack als het aankomt op het geknisper dat het beest maakt. De muziek en nummers zijn veel minder goed gekozen, ook daar had meer uitgehaald moeten worden.

Verhaaltje is verder een gewone herhaling, de interessante stukken zitten in het monsterdesign en concept, maar dat wordt volledig uit beeld geschud. Toch blijft het vermakelijk.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Na de best goede reacties hier was ik erg benieuwd.

Splinter doet helemaal niks origineels, het verhaal is een herhalingsoefingen, alleen het monster en de kleinschalige ranzigheid kon de film redden.

Het monster ziet er redelijk tof uit, maar door het lage budget hebben ze het helaas grotendeels moeten verbergen door middel van het hierboven genoemde greengrass methode.

In het begin werkt dat heel goed maar later word het toch te veel en zie je gewoon haast niet wat er gebeurd.

De gore zit wel redelijk, bij de amputatie dacht ik meteen aan the ruins, waar het ook al zo bruut in zat.

Erg geslaagd zijn ook de 'brekende' botten, ziet er niet alleen heel tof uit, het klinkt ook nog eens lekker!

Splinter kun je wel een échte amerikaanse horror noemen, nergens vernieuwend en slechts vermakelijk, 3*!

avatar van Macmanus

Macmanus

Matige horror.

Een soort serieuze versie van Tremors. Niet origineel. Maar het had zeker potentie. De humor is er uit gelaten, maar daarvoor is wel wat mooiere goor in de plaats gekomen. Helaas was er wel teveel dat me irriteerde.

Net als in Feast is er voor een storende montage gekozen. Ook nogal raar om kennelijk Greengrass na te willen doen, maar van zijn stijl weinig begrepen te hebben. Daar is het weliswaar ook vrij rap, maar dan gaat het vaak toch om dingen die niet zo lang in beeld hoeven. Een snelle schop of auto die achteruit gaat. Dat mag snel, Greengrass is overigens wel steadyer dan hier. Maar in Splinter werkt dat niet omdat je als horror liefhebber toch even wilt kijken naar een arm die eruit word gerukt of een freaky monster. Nu zag ik bijvoorbeeld niet hoe die vrouw in het begin nou eigenlijk dood ging.

Verder irriteerde ik me ook aan bepaalde genre clichés die echt te brak waren neergezet. Deur open doen als een monster even niks van zich laat horen, politieagent die pas ziet dat er een lijk op de grond ligt en een vreemde man met pinnen in zijn hoofd op de motorkap, na eerst tien minuten te hebben gestaan voor de ingang.

Ben ik daar geen bitch op, ook op mijn favoriete horror films zijn en vast plot op en aanmerkingen. Maar hier was het soms iets te, me lichte veranderingen, Ze kon ook de deur best dicht houden, en de politie agent kon gewoon binnen komen en dan worden aangevallen ofzo had het best iets leuker kunnen zijn.

Nou ja klink wat erg negatief, ik vond het monster van wat je er uiteindelijk van zag wel cool, en sommige goor was wel cool. Maar het had meer kunnen en moeten zijn.

2.5 kleine sterren.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ondanks de niet zulke hoge verwachtingen toch een tegenvaller. Het verhaal hoeft bij dit soort goedkope films niet hoogstaand te zijn maar enige verklaring voor het hoe en wat van de splinters kon geen kwaad lijkt me.

Ik heb geen enkel moment bij de titel stilgestaan eigenlijk. Ik dacht dus gewoon dat het een slasher zou worden met een gewone moordenaar in de hoofdrol die een stelletje zou opjagen. Maar toen ik voor het eerst iemand op de grond zag liggen vol splinters besefte ik het pas. Dit wordt weer een B-filmpje over één of ander virus die mensen besmet en doodt.

Grootste minpunt is dus dat je vragen niet worden beantwoord. Er wordt geen eens een poging gedaan. Wie of wat zijn de splinters? Waar komt het vandaan? Hoe vernietig je het? De laatste vraag wordt natuurlijk beantwoord, maar het antwoord stelt nogal teleur en ligt voor de hand.

De special effects waren best wel te doen. De spanning was ver te zoeken, maar de make-up van de besmette lijken was best goed. De FX van de bewegende dingen waren dan wisselvallig.

Jammer dat de film niet spannend is en er geen verhaal is. Nu lijkt de film op Tremors, maar dan zonder humor. Mensen zitten vast in een tankstation en het is wachten totdat ze een uitgang vinden en het virus doden. En daar zijn al genoeg films van.

avatar van 606

Kijk dat is gelukkig weer een vermakelijke horror film met een ander verhaal.

En een zin was hilarisch grappig.

It 's oke we cut your arm of...

3,5 ster

avatar van otherfool

otherfool

Bij At The Movies werd deze film als puike thrillerachtige horror weggezet, maar zo bijzonder vond ik het allemaal niet. De 'Greengrass-techniek' heeft vooral met (gebrek aan) budget te maken had ik het idee; we zien alles maar half. Een weinig verheffend 'monster' verder, maar het slachtvee speelt niet onaardig.

In de categorie 'aardig' dan maar. 2,5*.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vermakelijke horrorfilm.

Ik vond Splinter een verrassend goede film in zijn genre. Het begint heel sterk, met een kleine intro van de personages, waarna ze gelijk in een belachelijk enge situatie komen. Ik vond het ook erg spannend af en toe vooral in het begin als je nog niet zo goed weet wat die splinters nou eigenlijk zijn en doen. Vond het trouwens wel een origineel 'monster' ik had het nog niet eerder gezien. Het gore is ook duidelijk aanwezig, soms iets te voor mijn gevoel, want ik kon sommige dingen echt niet aanzien zoals het breken van die boten en vingers die een andere kant op breken etc. daar kan ik echt niet naar kijken. (noem mij maar een softie) Toch vond ik het halverwege een beetje verslapen en had ik moeite mijn interesse bij de film te houden. Weet niet precies waar dat aan lag, maar de spanning werd gewoon een stuk minder. Ook het acteerwerk liet wat te wensen over, vooral van Jill Wagner. Maar goed dat vind ik niet gelijk heel storend in een horrorfilm.

Splinter is een goede film in dit genre, en ik ga hem zeker nog eens kijken.

3.0* (voor nu)

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zeer teleurstellend. Geweldig uitgangspunt en ik hoopte dan ook op een film in de stijl van The Mist. Vooral het camerawerk heeft de film finaal de grond ingeboord. Wat een hopeloze registratie van de actie en horror waardoor je eerder irritatie opwekt dan suggestieve horror. Een verkeerde aanpak, of de verkeerde cameraman voor deze taak. Hier had een hoop meer ingezeten, want de gore mocht er zijn en de locatie was perfect.

avatar van OlafK

OlafK

Splinter is een erg belabberd uitgewerkt horrorfilm naar mijn mening. De acteerprestaties (hoewel normaal gezien ondergeschikt bij dit soort films) waren erg slecht, en aangezien de film zich op vrijwel één locatie afspeelde, er maar weinig gebeurde en er nauwelijks spanning opgebouwd werd, stoorde dat enorm.

Grootste manco is dat de film niet spannend is. Grappig dan?

Nee, ook niet, helaas.

Splinter is een film om snel te vergeten en daar past maar 1 score bij: 0,5*.

avatar van Halcyon

Halcyon

Redelijk filmpje waarbij vooral het creature design de show steelt. Niet zozeer omdat het er spectaculair uitziet - de wiebelende camera verdoezelt namelijk elk detail - maar wel omdat het eens wat anders is dan "zomaar een monster". Die stekels, de krakende botten en de ongecontroleerde bewegingen waren wel tof gedaan en het hult deze prent lange tijd in mysterie. Gelukkig komt daar ook geen antwoord op en blijft het gewoon bij de naakte feiten.
De personages en hun vertolkingen waren ok. Veel bullshitmomenten wel (sommige dialogen zijn lachwekkend), maar nergens echt storend of tenenkrommend slecht.

Een pluspunt is het camerawerk. Op zich een interessante keuze om alles heel energiek en flitsend te houden, alleen spijtig dat het in bepaalde scènes net iets te extreem wordt doorgevoerd en in andere scènes te braaf. Het evenwicht is een beetje zoek met andere woorden. Een minpunt is dat sommige vondsten wel heel erg ongeloofwaardig overkomen. En dan bedoel ik ongeloofwaardig binnen de context van de film. Zoals bijvoorbeeld de scène waar die krullenbol de strijd aangaat met een drievingerig hand. Iets wat meer past in nonsens horror, maar in dit soort films werkt het behoorlijk storend. Vrij slechte effecten wat dat betreft ook. Dan wordt meteen duidelijk welke functie de wiebelende camera écht vervult.

Maar al met al best goed te doen. Niet zo slecht als de score en de commentaren hier doen vermoeden, maar ook zeker niet beter dan de gemiddelde horrorfilm die deze dagen wordt uitgebracht. Gewoon een doordeweeks filmpje waar je weinig aan mist als je het niet gezien hebt.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik heb de film een paar dagen geleden opgezet, en al vrij snel weer afgezet. Boeide me totaal niet, wat een flutfilm.. Toch maar de stap genomen om hem dáárna nog een kans te geven, maar weer hetzelfde. Halverwege de film weer gestopt met kijken.

Camera werk vond ik niks, acteerprestaties ook niet.. de sfeer.. tsja, ik werd er niet bang van iig, geen enkel schrikmoment, hoewel ik normaal bij een redelijk goede horror toch al met de dekens over mn hoofd zit.. Maar helaas kon ik met mijn gezichtsuitdrukking niet verder komen dan een Jerney Kaagman bij deze film.

Jammer!

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Van de regisseur van The Grudge 3. Die verdiende alvast de laagste score. Splinter scoort echter beter. Dit zogenaamd buitenaards wezen komt toch net iets geloofwaardiger over dan de hoop breakdansende en wit geverfde geesten.

Het plot is kan haast niet eenvoudiger. Een koppel gijzelt een ander koppel voor hun auto. De band valt plat door het toen nog onbekende monster. Men moet stoppen bij een tankstation, eens binnen kunnen ze niet meer naar buiten want het Splinter wezen dreigt hen buiten aan te vallen. Het idee van een Splinter wezen te creëren en daardoor enige gore te veroorzaken is een stuk beter. Het is te zeggen: ik zou er nooit opgekomen zijn.

De gore vond ik een stuk beter dan dat velen hier beweren. De voortbeweging van het monster vind ik erg gaaf. Verder was de houterige soundtrack erg passend en goed gedaan. Ook het wiebelende camerawerk stoorde me ook niet. Toch heb ik bij Splinter geen gevoel van wegkijken, engheid of spanning gehad. Alleen vermaak, en eigenlijk is het haast alleen daardoor dat deze film een mooie 2,5* van mij kan krijgen, ondanks de vele minpunten.

Het acteerwerk bijvoorbeeld. Dat valt toch vrij slecht te noemen. De gijzelaar vooral. Ook de uitwerking is niet al te goed. Waarom komen we niet meer te weten over het Splinter wezen ?

Conclusie: Puur vermaak, maar toch vele minpunten. Verhaal is erg dun, acteerwerk is vrij slecht, van uitwerking is er haast geen sprake. Gore scoort bij mij wat beter. Leuke voortbeweging en aardige passende soundtrack.

avatar van Minotaures

Minotaures

Zeker een pittig vrouwtje

Ik vond het er een beetje amateurisch uitzien, maar dat viel na een tijdje wel mee. Best een redelijk verhaal. Ook had ik het idee alsof ik naar The Thing aan het kijken ben, met die zombie-slachtoffers die aan elkaar kunnen groeien en 6 handen hebben, etc.

avatar van El ralpho

El ralpho

Het idee is hot, de uitwerking echter not
Film was totaal niet eng, en de zogenaamde flitsende beelden..inderdaad; ze proberen het minimale budget wat de regisseur voor deze film te besteden had te verhullen. De film deed TE weinig met het principe, want het idee is zo ongelofelijk sterk.

Ook de verandering van de overvaller was minimaal. Tevens vond ik het monster er zeer ongeinspireerd bijlopen. A la we lenen een paspop bij H&M hangen daar wat doeken over en daar heb je je monster. ehm..nou zo makkelijk gaat dat niet dus..

Sommige stukken vond ik wel leuk gedaan,Zoals de onderkoeling om niet opgemerkt te worden.
Een groter budget had deze film zeker goed gedaan. En een sterkere uitwerking van het ijzersterke principe..Film was nog wel te kijken. Vandaar toch nog 2 sterren, maar over het algeheel een gemiste kans. Film valt inderdaad onder pulp wat Richard_Voorhees hier boven mij omschrijft. En als je daar van houdt kun je zowiezo al een ster bij de waardering optellen. Houdt je daar echter niet van zoals ik; dan wordt de film een stuk minder interessant.

avatar van Zinema

Splintertjes.

Formulewerk met een enigszins origineel 'monster' vanwege de splintertjes. Whigham weet enig verschil te maken, maar het blijft voorspelbaarheid troef. Toch kent de film een prettig tempo, een korte speelduur en een aantal schrikmomentjes die het geheel goed doen. Wat soms irriteert, is dat het gebrek aan budget duidelijk valt af te lezen aan hoe een en ander in beeld wordt gebracht.

Redelijk.

avatar van Aapje81

Aapje81

Inwisselbare horrorprent met een matig monster en nog slechtere acteurs.

Zeer matig.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Splinter is puur vermaak, puur vermaak. Het weet op geen enkel moment boven vergelijkbare films (Reeker, Jeepers Creepers, The Hills Have Eyes) uit te stijgen, maar ik heb mij geen enkel moment geërgerd.

De gore liefhebber komt niet echt aan haar trekken, het ziet er allemaal wat nep uit met de dood van de politieagente als dieptepunt. Maar de dood van de vriendin van de crimineel maakt een hoop goed.
In tegenstelling tot vergelijkbare films heeft deze film erg goed acteerwerk te bieden. Het ventje dat ook in Joey speelt, de crimineel en het 'pittige' vrouwtje doen het allemaal meer dan prima!

Toch mist Splinter originaliteit. Het weet de kijker allemaal erg goed te vermaken, maar het is allemaal erg voorspelbaar. Ik wist direct al wat er ging gebeuren toen ze vuurwerk begonnen te gebruiken. En natuurlijk moet het eindigen met een grote explosie.
Maar buiten dat was het dus wel erg vermakelijk, 3 sterren zijn precies genoeg voor Splinter!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Aardige opzet. Benzinestation, aantal mensen zitten vast en er ligt iets op de loer.
Ik vond Jill Wagner een beetje zwak, ze kwam niet echt bang over en ze kon alleen maar zeuren. De rest deed het wel oké. Ik vond de manier van filmen een beetje twijfelachtig. Een beetje realisme is vaak spannender dan een keurig strak opgezet shotlist, maar ik begreep niet echt waarvoor ze nou kozen. Wanneer Seth Belzer met de ijsklontjes naar de jeep van de politie loopt, er mocht iets meer duidelijkheid zijn waar die auto zich bevond en welke afstand hij precies moest overbruggen. Ook werd er vuurwerk naar buiten gegooid dus ik snapte niet echt waarom dat beest niet naar binnen kon komen. Als ze de arm van Dennis hebben geamputeerd zitten ze even later in een koeling en dan wordt daar helemaal niks van in beeld gebracht. En na de explosie op het einde zou je verwachten dat Seth en Polly nog even in beeld komen omdat ze pas net waren weggelopen, maar blijkbaar speelde dat niet op hetzelfde moment af. Dit allemaal zorgt er helaas voor dat het een stuk minder geloofwaardig wordt.

Prima vermaak maar de uitwerking moest beter.

avatar van Perry Meer

Perry Meer

goede film, de acteurs hebben het naar hun zin en winnen al snel de sympathie

al is het verhaal natuurlijk zo dun als een vloeitje

maar splinters in je lijf daar rilt een ieder van!

vervelend is wel het schokkende camerawerk zodra het spannend wordt, wie bedenkt zoiets?

niet de camera moet stuiteren maar de kijker thuis op de bank!

(of in de bioscoop)

avatar van scorsese

Matige horrorfilm waarin een stel dat gaat kamperen wordt gegijzeld door een ander stel. De opbouw is wel aardig en zit vol gebruikelijke horrorelementen. De actie-scenes zijn nogal schokkerig gefilmd en gemonteerd, waardoor je er weinig van kunt volgen. Gelukkig duurt de film niet al te lang en kijkt het mede daardoor nog redelijk vlot weg.

avatar van david bohm

david bohm

Goed kijkbaar horrorfilmpje met redelijk acteerwerk en onderhoudende personages. Het arty-farty camerawerk wanneer er wat gebeurt, had achterwege mogen blijven. Vrij uniek is dat de hoofdpersonen alle ellende overleven.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een vermakelijke horror met een perfecte tijdsduur. Niet al te bijzonder, maar wel onderhoudend.
Zit wel wat redelijke gore in, zoals het amputeren van de arm. Wat ook vrij komisch gebracht wordt.
Monster of beter gezegd 'splinters' wordt op zich ook wel aardig in beeld gebracht. Met name hoe het zich manifesteert in iemands lichaam en je het lichaam onnatuurlijke bewegingen ziet maken wat gepaard gaat met het breken van botten.

Alleen jammer van het trillende camerawerk tegen het einde aan, het was echt nauwelijks meer te volgen.

Overigens zit er wel wat leuke (onbedoelde) humor in. Ik ging steeds stuk om de gesprekken tussen Dennis en Lacey. Als ze het weer over haar hond Ginger heeft of als ze het lichaam van de pompbediende in de wc vindt, hij haar niet wilt geloven en het gooit op haar verslaving. Om vooral deze zin niet te vergeten:"It's okay, it's okay, we're cutting your arm off."

3,0 Sterren.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Een prima, pretentieloos horrortje zonder gekke twists (behalve dan van armen en vingers). De intro is gezapig maar als de film eenmaal op gang is zijn de personages op hun plek en loopt het soepel naar het einde. Een nadeel is het af en toe te snelle camerawerk omdat je het gedrocht goed en rustig wil kunnen zien maar daar tegenover staan weer leuke scènes zoals het harde gebeuk met de kop op de deur.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vermakelijke recht-toe- recht- aan filmpje die verschillende clichés uit de kast haalt, maar zeker niet storend is. Dit komt mede doordat de film zich niet al te serieus wilt nemen en er gelukkig wat humor in weet te scheppen. Wat met name uit de dialogen is te halen. De personages worden gelaten wat het zijn en dienen meer bedoelt als beeldvulling. Het is eigenlijk wel jammer dat er zo weinig meegedaan werd, omdat ik graag ook een mental game had gezien tussen de crimineel en het stelletje ( de ingrediënten waren ernaar) . Maargoed dat liep wat anders.

Gelukkig heeft de film na het wat ''zoekende'' start al snel het tempo te pakken om de kijker vast te klampen. De ''splinter'' is een leuke en creatieve vondst wat af en toe zijn scene's opleveren. Verder is er een vermakelijke mix tussen humor, kills en spanning. Het is allemaal niet altijd even goed, maar vermakelijk is het wel.

avatar van Theunissen

Als tussendoortje was deze korte Horror / Thriller best goed te doen. Het dunne verhaal is zeker niet hoogstaand maar was wel leuk verzonnen. Ook met de uitvoering zat het wel goed en de special effecten zagen er ook niet onaardig uit (o.a. de hand die me een beetje deed denken aan "Evil Dead 2"). Waar het omdraait is overigens best lachwekkend, maar was leuk gevonden en het ging soms ook leuk tekeer. Hoewel het nergens spannend wordt, wist het verhaal me wel enigszins te boeien.

De cast in deze film is maar zeer beperkt met 4 hoofdrolspelers (vrijwel snel 3), maar ze deden het wel aardig. Met name dan Shea Whigham en de ook best fraaie Jill Wagner. Zoals gezegd duurt deze film vrij kort (precies 80 minuten) en dat is ook een positief punt, want hierdoor kijkt hij lekker weg en is de vaart ook best hoog. Kort om, leuk om eens gezien te hebben.

P.S. de film had wel wat overeenkomsten met de film "Feast (2005)".

avatar van Insignificance

Insignificance

Best een aardig genrefilmpje dat zichzelf op cruciale momenten wat tekort doet of tekort komt. Probate locatie, zo'n pompstation in niemandsland en de MO van de ritselende splinters mag er zijn. Een beetje piepen, kraken, lekker spastisch en met het gebeuk op het raam en een paar smerige uithalen, gaat dat allemaal wel. Wanneer het de aanval inzet, weet Wilkins zich minder raad.

Alsof hij niet helemaal vertrouwt op z'n creature design en dat probeert te verdoezelen met onstuimige camerabewegingen en dito geknip. Het lijkt in eerste instantie nog wat op plagen, maar hij houdt het de hele film vol en is niet handig genoeg om er mee weg te komen. Juist daar waar het zich naar een hoger plan kan tillen, laat het het eigenlijk iets te veel en te vaak afweten. Zonde.

Verder weinig mis mee. De cast is, nou ja, niet goed, maar wel afdoende en het verhaaltje staat in dienst van de horror. Behalve wanneer Farell nog even erg opzichtig een bepaald laagje krijgt opgesmeerd om hem in de finale in te zetten en, dat zal daarna niemand meer verrassen, op te offeren. Totaal onnodig en veel te doorzichtig gedoe. Maar goed, het kan er mee door, deze Splinter.

avatar van tattoobob

tattoobob

tattoobob schreef:

Heerlijke geweldige horror flick!!!!!

Lekker freaky....lekker smerig,wat wil je nog meer?

Een van mijn persoonlijke horror toppers.

Redelijk acteerwerk en goed gemaakte gore....zeker een aanrader voor wie van smerige werkjes houd.

Acteerwerk is gemiddeld en word gelukkig nergens vervelend of onder het gemiddelde.

Ja ik vond het wel wat die splinters.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Prima horror "FIlmpje"

Gebeurt weinig.redelijk acteer werk.prima gore/ horror scenes .de locatie was goed gekozen.

Paar behoorlijke schrik momenten.zeker spannend,vooral op Het eind.

Fijne speeltijd,meer heeft de film ook niet nodig .

Splinter,net aan 3'5

Zeker bij gebrek aan goede horrror de laatste jaren.

avatar van Approve

Approve

Ik bekeek deze film zonder verwachting. De film viel best wel mee, leuk verhaaltje en dat ze opgesloten zitten in een gebouwtje vond ik ook wel goed. Het concept is redelijk bedacht, maar minder goed uitgevoerd. De lopende handen etc. vond ik zelfs lachwekkend.

Er zit niet zoveel gore in de film, dat komt ook door het camerawerk. Als er dan (eindelijk) een aanval plaatsvindt, kun je niks zien, de camera beweegt alle kanten op, echt belachelijk. Er zit in de film ook helemaal geen spanning, ze probeerden wel wat. Op het einde, de jongen die naar de auto 'loopt', normaal vind ik dat wel wat hebben, maar in deze film voelde ik het niet. Jammer, want zonder deze minpunten zou het best een redelijk filmpje zijn.

avatar van DVD-T

DVD-T

I got a Splinter.

Low budget horror films, meestal projecten waar filmmakers veel van hun creativiteit in kwijt kunnen. Zo ook in Splinter. De film heeft toch best goede creature designs en ook het gegeven rondom de splinterwezens is best aardig allemaal. Ook krijgen we nog een hele fijne scene ergens in het midden van de film. Helaas gaat het elders dan wel wat mis. Het acteerwerk is niet heel goed. Hoeft niet echt een probleem te zijn, maar hier voelt het allemaal erg "off". Ook het camerawerk is soms net iets te chaotisch en komt de impact van bepaalde momenten niet echt ten goede.

Verder duurt de film gelukkig niet echt lang en is het allemaal nog best vermakelijk. Nergens echt hoogstaand. Hier zat zeker meer in, Het budget was er gewoon niet naar.