Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Toby Wilkins
Met onder meer: Shea Whigham, Paulo Costanzo en Jill Wagner
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Splinter
"It will get under your skin."
Een jong stel gaat een weekendje romantisch kamperen in de wildernis. Al snel loopt de trip uit op een regelrechte nachtmerrie, wanneer een ander stel, bestaande uit een crimineel en zijn vriendin, roet in het eten gooit. De twee koppels komen aan bij een verlaten pompstation, hier breekt de hel echter pas echt los...
Polly Watt
Blake Sherman Jr.
Lacey Belisle
Seth Belzer
Dennis Farell
Sheriff Terri Frankel
JustMike
Gruwelijk!
Wat een harde film is dit zeg. De moorden zijn gewoong ruwelijk hard, gruwelijk leuk. Fantastisch dus. Het is wel echt een horror film. Dus als je snel bang bent, niet deze kijken. Straks ben je bang voor een splintertje en dat moeten we ook niet hebben. Haha.
Dit is wel echt een film die je eigenlijk gezien moet hebben.
4.5
killer13
geweldige film! het acteerwerk is vaak matig, de special-effects zijn niet slecht maar ik heb beter gezien, echt een B-film. rotzooi zullen velen dus denken. maar... originaliteit, dat is wat deze filmte bieden heeft. in tegenstelling tot het gros van de horrorfilms die de laatste tijd uit komt is deze niet volgepropt met alle clichés die mogelijk in een horrorfilm kunnen zitten. ook zit er door de korte duur van de film een hoog tempo in. dus je zal je niet snel vervelen want er gebeurt altijd wel iets. voor echte horrorliefhebbers (die een origineel werkje wel kunnen waarderen) is dit een geweldige film. voor mensen die echter niet van horror houden is dit niet zo zeer een geschikte keuze. de gruwelijke moorden, een of ander monster waar niet van word uitgelegd wat het is of waar het vandaan komt , matige special-effects, matig acteerwerk, ... dit zorgt er allemaal voor dat de film niet voor iedereen kijkbaar is, maar voor mij is dit zonder twijfel een pareltje. dikke 5!
TragieStar.*
Een 5,0* wtf!
Achja, vandaag gezien en vond er echt helemaal niks aan. Ik heb me erg vaak lopen irriteren aan sommige personages behalve aan Jill Wagner. Zij was dan nog wel een beetje leuk.
Toch zou je denken dit is toch niet zo'n hele slechte horrorfilm, en dat was het ook niet. Maar het boeide me gewoon niet genoeg, het acteerwerk was nog redelijk maar het werd nergens spannend of erg verrassend.
Snap de bovenste reacties ook niet echt. Eng, is het zeker niet, origineel kan ik me nog een beetje in plaatsen, gruwelijk tja ook daar kan ik me wel een beetje in plaatsen, maar wat een harde film en een film die je zeker moet zien nee dat zeker niet.
Alle gebeurtenissen zijn zoiezo al niet zo erg interessant, en vooral erg irritant. Alle voorspelbaarheden worden in deze film er extra dik boven opgelegd. Ik wist al meteen dat het blonde meisje als eerst zou sterven, daarna zou de man met de grote mond komen, en het stelletje dat ging kamperen zou leven. Ook wist ik dat er een politie agent zo nodig op moet dagen zo als altijd, in de middle of nowhere. Erg toevallig, en die gelooft hun natuurlijk niet en gaat dood. En zo willen ze andere politie agenten oproepen maar dat ligt buiten en dat willen ze hebben natuurlijk. En dat handje wat binnen kwam, was echt zo lachwekkend. Zo niet eng, en moest meteen aan de Adam's Family denken.
Heb de film wel zonder moeite afgekeken, en ik snap ook wel dat sommige dit wel aangenaam zullen vinden, want zo B-achtig komt het allemaal niet over, maar heb me toch niet kunnen vermaken. En daarom moet ik streng zijn, en deze minder beoordelen dan andere films die ik wel leuker vind en dus hoger heb gegeven.
Corcicus
Zeer goeie horror die wat mij betreft nog een half uur langer had mogen duren en met meer personages. De acteurs acteren wonderbaarlijk goed voor een film als deze, en het 'monster' was bijzonder vet en origineel gedaan. Hetzelfde kan gezegd worden over de manier waarop hij te werk gaat. Er komt ook voldoende gore in om tegemoet te komen aan de lusten van ons ziekelijke lekkerbekken. Uitstekend!
davincstyle
Ik vond het verhaal erg origineel, had zoiets weinig nog gezien. Jammer dat er maar bijna 1 locatie word gefilmd maar toch hebben ze het laten variëren met beelden. De moorden waren inderdaad best grof en ik heb toch echt heerlijk genoten.
Hopelijk komt er een deel 2 want die zou ik graag willen zien
Ik geef hem een dikke 4,5 voor het acteren, moorden, verhaal!
Nitrouz
Splinter is puur vermaak, puur vermaak. Het weet op geen enkel moment boven vergelijkbare films (Reeker, Jeepers Creepers, The Hills Have Eyes) uit te stijgen, maar ik heb mij geen enkel moment geërgerd.
De gore liefhebber komt niet echt aan haar trekken, het ziet er allemaal wat nep uit met de dood van de politieagente als dieptepunt. Maar de dood van de vriendin van de crimineel maakt een hoop goed.
In tegenstelling tot vergelijkbare films heeft deze film erg goed acteerwerk te bieden. Het ventje dat ook in Joey speelt, de crimineel en het 'pittige' vrouwtje doen het allemaal meer dan prima!
Toch mist Splinter originaliteit. Het weet de kijker allemaal erg goed te vermaken, maar het is allemaal erg voorspelbaar. Ik wist direct al wat er ging gebeuren toen ze vuurwerk begonnen te gebruiken. En natuurlijk moet het eindigen met een grote explosie.
Maar buiten dat was het dus wel erg vermakelijk, 3 sterren zijn precies genoeg voor Splinter!
ramtin
Net gezien en ik vond het een behoorlijk enge film. Het hield me wel in spanning. Maar ik keek hem net midden in de nacht in mijn eentje en in het donker. Dat helpt.
Hij krijgt van mij een 3,5 omdat het gewoon een goede horror film is.
John Lee Hooker
Aardige opzet. Benzinestation, aantal mensen zitten vast en er ligt iets op de loer.
Ik vond Jill Wagner een beetje zwak, ze kwam niet echt bang over en ze kon alleen maar zeuren. De rest deed het wel oké. Ik vond de manier van filmen een beetje twijfelachtig. Een beetje realisme is vaak spannender dan een keurig strak opgezet shotlist, maar ik begreep niet echt waarvoor ze nou kozen. Wanneer Seth Belzer met de ijsklontjes naar de jeep van de politie loopt, er mocht iets meer duidelijkheid zijn waar die auto zich bevond en welke afstand hij precies moest overbruggen. Ook werd er vuurwerk naar buiten gegooid dus ik snapte niet echt waarom dat beest niet naar binnen kon komen. Als ze de arm van Dennis hebben geamputeerd zitten ze even later in een koeling en dan wordt daar helemaal niks van in beeld gebracht. En na de explosie op het einde zou je verwachten dat Seth en Polly nog even in beeld komen omdat ze pas net waren weggelopen, maar blijkbaar speelde dat niet op hetzelfde moment af. Dit allemaal zorgt er helaas voor dat het een stuk minder geloofwaardig wordt.
Prima vermaak maar de uitwerking moest beter.
Perry Meer
goede film, de acteurs hebben het naar hun zin en winnen al snel de sympathie
al is het verhaal natuurlijk zo dun als een vloeitje
maar splinters in je lijf daar rilt een ieder van!
vervelend is wel het schokkende camerawerk zodra het spannend wordt, wie bedenkt zoiets?
niet de camera moet stuiteren maar de kijker thuis op de bank!
(of in de bioscoop)
Machete23
Ik ben verrast over de meningen hier. Niet lullig bedoeld want smaken verschillen, maar ik vond het een zware b film.
Matige horrorfilm waarin een stel dat gaat kamperen wordt gegijzeld door een ander stel. De opbouw is wel aardig en zit vol gebruikelijke horrorelementen. De actie-scenes zijn nogal schokkerig gefilmd en gemonteerd, waardoor je er weinig van kunt volgen. Gelukkig duurt de film niet al te lang en kijkt het mede daardoor nog redelijk vlot weg.
david bohm
Goed kijkbaar horrorfilmpje met redelijk acteerwerk en onderhoudende personages. Het arty-farty camerawerk wanneer er wat gebeurt, had achterwege mogen blijven. Vrij uniek is dat de hoofdpersonen alle ellende overleven.
Shinobi
Op zich wel een vermakelijke horror met een perfecte tijdsduur. Niet al te bijzonder, maar wel onderhoudend.
Zit wel wat redelijke gore in, zoals het amputeren van de arm. Wat ook vrij komisch gebracht wordt.
Monster of beter gezegd 'splinters' wordt op zich ook wel aardig in beeld gebracht. Met name hoe het zich manifesteert in iemands lichaam en je het lichaam onnatuurlijke bewegingen ziet maken wat gepaard gaat met het breken van botten.
Alleen jammer van het trillende camerawerk tegen het einde aan, het was echt nauwelijks meer te volgen.
Overigens zit er wel wat leuke (onbedoelde) humor in. Ik ging steeds stuk om de gesprekken tussen Dennis en Lacey. Als ze het weer over haar hond Ginger heeft of als ze het lichaam van de pompbediende in de wc vindt, hij haar niet wilt geloven en het gooit op haar verslaving. Om vooral deze zin niet te vergeten:"It's okay, it's okay, we're cutting your arm off."
3,0 Sterren.
elazzal
Ik ben ook zoals sommigen zeer verrast over de meningen hier: "Zeer goede horror", "Enge film", "Brutale moorden", "Nog nooit iets gezien dat deze film evenaart.."
Hebben wij dezelfde film gezien??? Matige acteerprestaties, nooit of nooit op geen enkel moment spannend of eng is deze film geweest. Het concept is origineel, maar zeer zwak uitgewerkt. Inderdaad, zeker geen erg slechte film, maar de tijd waard om naar te kijken vind ik het niet. familie horror om te tijd te doden, maar meer moet je er ook niet van verwachten..
Ps: het beest kan iemand in twee scheuren, maar kan niet door glas ???????
ovejanegra
- 1947 stemmen
Zeer geslaagd lowbudget horrorfilmpje! Waarom? Goed acteerwerk, geslaagde grappen, simpel maar goed script, donker, psychologisch, orgineel monster, goede special effects en een voor mij niet zo irritant gebruik van "greengrass" camera!
Belachelijke lage score voor dit filmpje!
Zeer aan te raden voor de horror fans!
kim604
De meningen zijn blijkbaar verdeeld. Ik vond hier eigenlijk niets aan!
Ok, de spanning zit er wel in. Maar qua verhaal? Waar slaat dit nu eigenlijk op.
Vooral toen die afgehakte hand zo schichtig begon rond te lopen had ik het er helemaal mee gehad. Er zijn betere horrors dan deze!
tattoobob
Heerlijke geweldige horror flick!!!!!
Lekker freaky....lekker smerig,wat wil je nog meer?
Een van mijn persoonlijke horror toppers.

dirk-dv
Prima film die lekker vlot wegkijkt snachts in het donker alleen 3.5*
Franza
Auw een splinter
Dit is toch wel 1 van de orgineelste en vindingrijkste horrorfilms die ik gezien heb.
Hij kijkt vlot weg en was ook zeker wel vermakelijk.
Ik vond hem niet echt heel erg spannend, het sfeertje zat er wel in.
Wat hebben ze trouwens met de geámputeerde arm gedaan?
Maar goed al met al toch een leuke 3,5*
Bottleneck
Een prima, pretentieloos horrortje zonder gekke twists (behalve dan van armen en vingers). De intro is gezapig maar als de film eenmaal op gang is zijn de personages op hun plek en loopt het soepel naar het einde. Een nadeel is het af en toe te snelle camerawerk omdat je het gedrocht goed en rustig wil kunnen zien maar daar tegenover staan weer leuke scènes zoals het harde gebeuk met de kop op de deur.
%%%%%%
Vermakelijke recht-toe- recht- aan filmpje die verschillende clichés uit de kast haalt, maar zeker niet storend is. Dit komt mede doordat de film zich niet al te serieus wilt nemen en er gelukkig wat humor in weet te scheppen. Wat met name uit de dialogen is te halen. De personages worden gelaten wat het zijn en dienen meer bedoelt als beeldvulling. Het is eigenlijk wel jammer dat er zo weinig meegedaan werd, omdat ik graag ook een mental game had gezien tussen de crimineel en het stelletje ( de ingrediënten waren ernaar) . Maargoed dat liep wat anders.
Gelukkig heeft de film na het wat ''zoekende'' start al snel het tempo te pakken om de kijker vast te klampen. De ''splinter'' is een leuke en creatieve vondst wat af en toe zijn scene's opleveren. Verder is er een vermakelijke mix tussen humor, kills en spanning. Het is allemaal niet altijd even goed, maar vermakelijk is het wel.
Chelsea94
Ongelofelijk wat een slechte film was dit.
Het is dat hij kort duurt, anders had ik hem van ellende stopgezet, slechte fx, slecht acteerwerk, een verhaal dat werkelijk op niets slaat en spannend? Nou nee..
Als tussendoortje was deze korte Horror / Thriller best goed te doen. Het dunne verhaal is zeker niet hoogstaand maar was wel leuk verzonnen. Ook met de uitvoering zat het wel goed en de special effecten zagen er ook niet onaardig uit (o.a. de hand die me een beetje deed denken aan "Evil Dead 2"). Waar het omdraait is overigens best lachwekkend, maar was leuk gevonden en het ging soms ook leuk tekeer. Hoewel het nergens spannend wordt, wist het verhaal me wel enigszins te boeien.
De cast in deze film is maar zeer beperkt met 4 hoofdrolspelers (vrijwel snel 3), maar ze deden het wel aardig. Met name dan Shea Whigham en de ook best fraaie Jill Wagner. Zoals gezegd duurt deze film vrij kort (precies 80 minuten) en dat is ook een positief punt, want hierdoor kijkt hij lekker weg en is de vaart ook best hoog. Kort om, leuk om eens gezien te hebben.
P.S. de film had wel wat overeenkomsten met de film "Feast (2005)".
Dennis,26
Het was wel een goede film gebeurde niet echt gek veel maar was te doen.
Insignificance
Best een aardig genrefilmpje dat zichzelf op cruciale momenten wat tekort doet of tekort komt. Probate locatie, zo'n pompstation in niemandsland en de MO van de ritselende splinters mag er zijn. Een beetje piepen, kraken, lekker spastisch en met het gebeuk op het raam en een paar smerige uithalen, gaat dat allemaal wel. Wanneer het de aanval inzet, weet Wilkins zich minder raad.
Alsof hij niet helemaal vertrouwt op z'n creature design en dat probeert te verdoezelen met onstuimige camerabewegingen en dito geknip. Het lijkt in eerste instantie nog wat op plagen, maar hij houdt het de hele film vol en is niet handig genoeg om er mee weg te komen. Juist daar waar het zich naar een hoger plan kan tillen, laat het het eigenlijk iets te veel en te vaak afweten. Zonde.
Verder weinig mis mee. De cast is, nou ja, niet goed, maar wel afdoende en het verhaaltje staat in dienst van de horror. Behalve wanneer Farell nog even erg opzichtig een bepaald laagje krijgt opgesmeerd om hem in de finale in te zetten en, dat zal daarna niemand meer verrassen, op te offeren. Totaal onnodig en veel te doorzichtig gedoe. Maar goed, het kan er mee door, deze Splinter.

Haute Tension
Horror / Mystery, 2003