Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Toby Wilkins
Met onder meer: Shea Whigham, Paulo Costanzo en Jill Wagner
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Splinter
"It will get under your skin."
Een jong stel gaat een weekendje romantisch kamperen in de wildernis. Al snel loopt de trip uit op een regelrechte nachtmerrie, wanneer een ander stel, bestaande uit een crimineel en zijn vriendin, roet in het eten gooit. De twee koppels komen aan bij een verlaten pompstation, hier breekt de hel echter pas echt los...
Polly Watt
Blake Sherman Jr.
Lacey Belisle
Seth Belzer
Dennis Farell
Sheriff Terri Frankel
orbit
- 12092 berichten
Een ongelooflijk vage en saaie horror.. amper eng te noemen en het sleept zich maar voort, bah.
Prozaxx
Vermakelijke horror, ik vond het idee redelijk origineel, hadden ze meer mee kunnen doen. Kan alleen niet zeggen dat ik op het puntje van mijn stoel heb gezeten, de gore was wel in orde maar nergens shockerend, de scene waar 'Dennis' zijn arm werd afgesneden vond ik dan wel weer 'leuk'!.
raafmau
BWHAHAHA wat een film, die special effects een lachertje dacht dat ik een film uit 1900 aan het kijken was.
Dridge
Idd , om die scene heb ik echt in een scheur gelegen.
"GRRRWAAHHHHH!!!!!!"
"It's okay..........it's okay, we're cutting your arm of".
paul83
Och och, wat een niveau....
ninoboy1
Redelijke tot zelfs goede film. Kon me weten te boeien tot het einde.
Skuller
Maar goed de film ,mja tot aan het benzine station vond ik het nog een redelijk film ,maar toen ze die gast zijn arm er af hadden gesneden en daarna gezellig babbelen met z'n drieën, wat een bullshit.
origineel was het trouwens ook niet te noemen ,deed me erg aan The Thing denken , en die vond ik 10 x beter dan deze.
Meer dan een 2 kan ik er niet voorgeven.
OlafK
Splinter is een erg belabberd uitgewerkt horrorfilm naar mijn mening. De acteerprestaties (hoewel normaal gezien ondergeschikt bij dit soort films) waren erg slecht, en aangezien de film zich op vrijwel één locatie afspeelde, er maar weinig gebeurde en er nauwelijks spanning opgebouwd werd, stoorde dat enorm.
Grootste manco is dat de film niet spannend is. Grappig dan?
Nee, ook niet, helaas.
Splinter is een film om snel te vergeten en daar past maar 1 score bij: 0,5*.
Tympous
ik vond het niet zon goede film
wat een domme effecten xD
en die zin om gerust te stellen lol...
2 voor het adamsfamily handje
voomzap
Leuke horrorfilm en zeker de moeite waard voor de liefhebber. Deze keer eens geen stupide acties van degenen die in gevaar zijn, maar een vermakelijk kat en muis spelletje
- een 3
voomzap
Het gene mij in het begin verbaasde is hoe die nerd in godsnaam aan dat mooie wijfie kwam..
Liefde wellicht?
Halcyon
Redelijk filmpje waarbij vooral het creature design de show steelt. Niet zozeer omdat het er spectaculair uitziet - de wiebelende camera verdoezelt namelijk elk detail - maar wel omdat het eens wat anders is dan "zomaar een monster". Die stekels, de krakende botten en de ongecontroleerde bewegingen waren wel tof gedaan en het hult deze prent lange tijd in mysterie. Gelukkig komt daar ook geen antwoord op en blijft het gewoon bij de naakte feiten.
De personages en hun vertolkingen waren ok. Veel bullshitmomenten wel (sommige dialogen zijn lachwekkend), maar nergens echt storend of tenenkrommend slecht.
Een pluspunt is het camerawerk. Op zich een interessante keuze om alles heel energiek en flitsend te houden, alleen spijtig dat het in bepaalde scènes net iets te extreem wordt doorgevoerd en in andere scènes te braaf. Het evenwicht is een beetje zoek met andere woorden. Een minpunt is dat sommige vondsten wel heel erg ongeloofwaardig overkomen. En dan bedoel ik ongeloofwaardig binnen de context van de film. Zoals bijvoorbeeld de scène waar die krullenbol de strijd aangaat met een drievingerig hand. Iets wat meer past in nonsens horror, maar in dit soort films werkt het behoorlijk storend. Vrij slechte effecten wat dat betreft ook. Dan wordt meteen duidelijk welke functie de wiebelende camera écht vervult.
Maar al met al best goed te doen. Niet zo slecht als de score en de commentaren hier doen vermoeden, maar ook zeker niet beter dan de gemiddelde horrorfilm die deze dagen wordt uitgebracht. Gewoon een doordeweeks filmpje waar je weinig aan mist als je het niet gezien hebt.
Idd , om die scene heb ik echt in een scheur gelegen.
"GRRRWAAHHHHH!!!!!!"
"It's okay..........it's okay, we're cutting your arm of".
Ja nu ik er weer aan denk blijft het gewoon humor
sander.h
Ik vond het wel een vermakelijke film. Absoluut ongeloofwaardig natuurlijk, en tijdens de scenes waar het "ding" in beeld komt wordt er flink wat met de camera gerammeld, hetgeen tamelijk irritant is. Waarschijnlijk inderdaad om te verdoezelen dat het monster er hier en daar misschien wat geknutseld uitziet.
Echter, de effecten waren lang niet allemaal belabberd (het breken van die arm/vingers is gaaf gedaan, het acteerwerk was aardig voor dit type film (ik begrijp ook niet dat mensen zich hier aan storen, hoe moet je dit soort karakters zonder diepgang dan neerzetten??) Nee, dat was allemaal dik in orde.
Sommige dingen waren inderdaad weer best grappig, zoals die scene waarbij de "nerd" heel gebiologeerd naar die wandelende hand zit te kijken.
Al met al een gemiddeld horror-tussendoortje waarbij ik me prima vermaakt heb.
Clariss
Vond het wel een redelijke film, alleen vond het echt irritant dat wanneer dat gedrocht in beeld kwam de camera heel erg begon te schudden :s
elmo333
Wanneer komt ie officieel in Nederland uit? In Engeland is ie nu uit, weet iemand of daar Engelse ondertitling op zit?
td1991
echt een slechte horror....... lekker nep enzo.. maar het acteerwerk is opzich wel goed!
Fryce
Op zich wel een aardige film. Vind de schokkende beelden en het snel van het focusobject afglijden met de camera vervelend. Verhaal is leuk, acteerwerk prima. Redelijk geheel.
LOTR-lover
Irritant camerawerk bij de actiescenes waardoor het allemaal erg onduidelijk bleef qua special effects. Had echt heel wat meer van deze film verwacht dus wat mij betreft blijft 'ie op 2* steken.
Boeikens
Erg matig.
De trailer was prachtig maar de film...
Aanvankelijk nog enigsinds spannend maar verhaal werd al snel vervelend.
Voldoende gore maar slechte afwerking van het verhaal en op den duur storend camerawerk ten koste van de juist goed aanwezige gore.
Weinig bijzondere horrorfilm. Redelijk gemaakt en gespeeld, maar er is bijna geen plot en de penibele situaties zijn nogal cliché. Hier en daar best spannend en de special effects zijn lekker smerig, maar dat trucje met het schokkerige camerawerk kennen we nu wel. Pure middelmaat.
aesop
leuke horrorfilm, eindelijk eens een ander visie op bacterien/virussen dan de gemiddelde zombieslasher. goed camerawerk, redelijk acteerwerk, en verfrissende special effect, eindelijk eens zonder computer rotzooi, ben zelf een groot voorstander van effecten gemaakt met make up, etc, in plaats van computer animatie.
Rascal
Al vond ik de film niet zo spannend, de film had gewoon wat. Meer bodycount had wel gemogen. 2e deel laat denk ik niet lang op zich wachten.
henkula
de student biologie past prima in dit filmpje, hij neemt soms hele goede beslissingen die dan helaas wat minder uitvallen, inderdaad het 'good guy idee ' moest er wel ingepompt worden, maar dat zijn we nu toch wel gewend, kijk eens naar 'The Answer Man', een typisch voorbeeld van hoe het publiek voor gekauwd moet worden zodat er vooral niet nagedacht hoeft te worden.
een geoefend oog hoeft niet verteld te worden dat de bioloogxxxxxxx
aan Grudge 3 was niet veel aan, het lijkt me ook niet makkelijk om een vervolg te maken op 2 van die nagemaakte horror uit Japan.
Elineloves
Ik heb de film een paar dagen geleden opgezet, en al vrij snel weer afgezet. Boeide me totaal niet, wat een flutfilm.. Toch maar de stap genomen om hem dáárna nog een kans te geven, maar weer hetzelfde. Halverwege de film weer gestopt met kijken.
Camera werk vond ik niks, acteerprestaties ook niet.. de sfeer.. tsja, ik werd er niet bang van iig, geen enkel schrikmoment, hoewel ik normaal bij een redelijk goede horror toch al met de dekens over mn hoofd zit.. Maar helaas kon ik met mijn gezichtsuitdrukking niet verder komen dan een Jerney Kaagman bij deze film.
Jammer!
kaztor
An sich echt geen beroerde film, bij vlagen zeker wel vermakelijk, maar er zitten een paar ongelofelijk domme dingen in. Ik gebruik hier even de spoiler-functie voor:
a) Die bioloog, wat een neurotisch watje is dat toch. De halve tijd een beetje zitten te slapen en met suffe oplossingen komen aanzetten en dan ook nog eens een beetje zitten te sympathiseren met een psychopaat die even daarvoor z'n vriendin vol op haar gezicht mept. Ik zou niet weten hoe snel ik a) 'm af zou maken b)van 'm af zou proberen te komen! Dan laat ie 'm nog binnen ook als die gek z'n eigen vriendin buiten checkt. De bioloog z'n vriendin geeft 'm notabene een baseball-bat aan als ie eens op onderzoek uit gaat en hij vraagt zich hardop af waar een schroevendraaier zou kunnen zijn te midden in een tankstation. Z'n vriendin heeft hier de heldinnen-functie, maar zit oh zo over de psychopaat in ('Ach gut, hij moet snel naar het ziekenhuis!!') dat het aan het einde echt genant wordt.
b) Vieze gore vlekken op de ramen en de aanstormende politie heeft een klein uur nodig om te beseffen wat er zich daadwerkelijk afspeelt.
c) Een ongelofelijk dom quasi-romantisch subplotje ('We gaan volgend jaar naar Hawaii, schat!') als de bioloog met een bloedgang naar buiten moet voordat z'n lichaamstemperatuur weer oploopt.
d) De conclusie luidt dat het virus zich aantrekt tot hoge temperaturen. In het tankstation vallen de beesten vrolijk de mensen aan als er ergens een vuurzee woedt waar, om precies te zijn, geen enkel beest naartoe wordt aangetrokken!
Het hoogtepunt vind ik toch wel deze quote: 'Maak je geen zorgen, we snijden je arm eraf'!
AmazingPP
Als doorgewinterde horrorfanaat vond ik deze film niet echt goed, maar ook niet zo slecht als sommigen hier op deze site beweren. OK, de special effects komen duidelijk niet uit de computer, maar dat is voor mij juist weer een pluspunt. Geef mij maar het oude, ambachtelijke werk. Tuurlijk werkt de camera eraan mee dat de effects wat houterig overkomen, maar de geluidseffecten trekken dit weer recht, want die zijn echt goor. "Splinter" kan er best mee door voor een aardig tussendoortje. De gore is in ieder geval dik in orde. Het acteerwerk is ook prima in orde. 3 *
ErwinH
Niks van verwacht deze Horror film, maar, toch wel een goeie film die me zeer heeft vermaakt. De special effects zijn dramatisch slecht en lijken zo uit de jaren 60 te komen. Maar dat geeft toch wel een leuk effect. Snelle camerabewegingen moeten verbloemen hoe slecht het er allemaal uitziet. Het verhaal is klein maar wel boeiend. Het is allemaal zo slecht en over de top dat het weer leuk wordt. Raar maar waar.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen