Mimic (1997)
Genre: Horror / Sciencefiction
Speelduur: 105 minuten / 112 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Guillermo del Toro
Met onder meer: Mira Sorvino, Giancarlo Giannini en Jeremy Northam
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Mandarijn
Releasedatum: 4 september 1997
Plot Mimic
"For thousands of years, man has been evolution's greatest creation... until now."
New York, 1995. De inwoners van de stad worden bedreigd door een dodelijk en uiterst besmettelijk virus. Een wetenschapper, Susan Tyler, haar echtgenoot en een medewerker van het ministerie van volksgezondheid gaan op zoek naar een tegengif. Ze presteren het om via DNA-manipulatie een levensvorm te creëren dat de antistoffen kan aanmaken. Maar nu, 2 jaar later, heeft hun creatie zich verder ontwikkeld en vormt een nieuwe, nog veel grotere, bedreiging voor de mensheid.
Dr. Susan Tyler
Dr. Gates
Ricky
Subway Repairman
Jordy
Een paar redelijk spannende momenten, maar over het algemeen een vrij standaard thriller/sci-fi filmpje. 2 en een halve ster.
dttom
Ik vind het een erg vermakelijk filmpje. Geef toe het is niet vernieuwend maar toch vermakelijk.
neo
mimic was wel aardig.in amerika is al een tijdje geleden een deel 2 uitgekomen,die nog slechter is dan deze.
darkcity
Een spannende film met leuke acteurs en grappige insectjes. Het is allemaal al eens voorgedaan maar de film is zeker apart en erg sfeervol. Mooie beelden hier en daar en vermakelijk hoor ! 3.5* voor Mimic.
BS
Aardig goede film.Mooie opbouw van spanning en een erg goede, beetje donkere sfeer.
Het verhaal is redelijk apart,en best mooi gebracht.
Mooi om te zien, 3 sterren
djelle
Matig. Heb al betere insectenhorrors gezien.
Chainsaw
Soms is het beter voor het origineel om eerst de verschrikkelijke vervolgen te zien. Na het zien van het barslechte Mimic 2 en het nog veel en veel slechtere Mimic: Sentinel, besloot ik vanmiddag het eerste deel van de Mimic serie te bekijken. Tja, en met die twee gedrochten nog vers in het achterhoofd, kun je geruststellen dat Mimic me prima meeviel.
De effecten zijn prima in orde en vele malen beter dan die in de vervolgfilms. Verder is ook de spanning en het acteerwerk niet echt slecht te noemen. De vele clichés zorgen ervoor dat Mimic nergens bovengemiddeld of echt bijzonder is, maar amusant is het uiteindelijk wel.
3 sterren.
jedymaster
Guillermo del Toro maakt met cronos al een mooie film en dat lukt met mimic weer een onheilspellende sfeer prachtig!
Nieke
Deze film was heel eng om na zoveel jaar nog eens te bekijken. Na lang zoeken wist ik weer dat ik 'm had gezien.
Helaas moet ik deze niet tot de toppers rekenen; goede films kan ik van begin tot einde onthouden, wat bij deze ontbreekt.
Wat niet wegneemt dat ik toch genoten heb van deze film, en deze daarom toch ruim voldoende geef. De rest van de trilogie wordt alleen maar slechter.
mikoz
jah helaas is dat meestal zo met horror-films ..
Edie
Net gezien,
Viel wel mee... Tsjah, heb best genoten, effecten zagen redelijk uit (heb ze veel slechter gezien...) en een tijd geleden bezorgde de film me nog enige spanning ook!..
3 sterren..
jaspertje3
Ook gisteren gezien.. Film wordt nooit spannend en is het ook gewoon niet. Wel leuke effectjes enzo, maar vind die kakkerlakken toch wel erg nep
Uuhm, 2 sterren denk ik
mikey
Aardige film met bekende nature fights back dingetjes. Lijkt erg op andere films maar best wel spannend (tot de 2e helft).
SuperSideSwipe
Uitstekende horror film. Orginele monsters, en de spanning werd er van begin to eind goed ingehouden.
Zo wil ik ze wel vaker tegenkomen!
Deel 2 & 3 zijn overigens veel minder, niet echt de moeite waard.
4,0
Jean76
Ik vind dit echt een prima sf-horror. De monsters zijn zeer goed gemaakt en absoluut niet 'plastic' (zoals bij de opvolgers wel het geval is). Verder vind ik het acteerwerk uitstekend en ben ik zeer onder de indruk van Mira Sorvino.
shaquille
goede film. Aangezien het lang duurt eer we bugs zien wordt de spanning goed opgebouwd zonder te vervelen. Eens in de metro gaat het goed vooruit. 3 sterren
pjutter
had een slechte film verwacht, maar het viel nog wel mee,
het acteren was wel goed.
alleen de special effects niet altijd even goed,
newG
de effecten zijn na 10 jaar wel wat voorbijgestreeft, maar op zich stoorde ik er mij niet aan, omdat het er toch nog redelijk uitzag. Leuke personages en redelijk verhaal, hoewel het soms net niet in elkaar zakte. Er zaten een paar goed opgebouwde schrikmomenten in wat me veel plezier deed. De verklaring waarom die dingen organen hebben was er volgens mij niet, dus hoop ik dat dit in de vervolgen wat uitgelegd wordt.
Het viel me wel op dat er veel elementen uit de 1ste Alien film schaamteloos gekopieerd werden. Ik denk bv aan die straal regen in een donkere kamer of de eitjes die open gaan.
Goede film maar te standaard.
AfterShocks
Toch wel de leukste en meest logisch film in het Mimic-Trilogy. Goeie verhaalopbouw, acteerwerk en zag er wat mooier uit dan z'n 2 nakomers. 4,0
Zo wil ik ze wel vaker tegenkomen!
4,0
ik vond de film ook super spannend.
maxcomthrilla
Redelijke amusante film.
Beetje van het niveau van andere dierengriezelfilms over dieren die muteren in gevaarlijke wezens, zoals in Arachnophobia en een film die draaide over mieren die de bevolking teisterden. Alleen daar waar in die films hele legers insecten de mensheid beetpakten, is het hier wat minder massaal. Verder vind ik kakkerlakken minder creepy dan spinnen, die `s nachts bij je in de tent kruipen.
De beesten zien er niet Anaconda nep uit en zijn best wel aardig vormgegeven. Het verhaal eromheen is ook wel aardig om te volgen. Nergens echt boeiend, maar niet slecht. Typische popcornfilm, waarin de regisseur de kijker louter wil vermaken, zonder serieus gevoelens op te willen wekken bij de kijker. 3*
dirkwybo
Niet onaardige film.Redelijk veel spanning .Eind goed ,al goed alhoewel er nog 2 delen volgen.Hopelijk zijn ze van het zelfde niveau.
nightbreed
Goede thriller/horror met voldoende spanning en leuke effecten.
Deze goede film kreeg 2 vervolgen, een matig 2e deel en een redelijk 3e deel.
Cijfer: 3,5
Opnieuw een zeer leuke film van Del Toro. Net als bij zijn Cronos, Blade II en Hellboy wordt ook hier het ietwat dunne verhaaltje tien keer goed gemaakt door de sfeer. Sterk sounddesign vooral; draagt enorm bij. Nu The Devil's Backbone nog en dan heb ik ze allemaal gehad.
Flipman
Het zag er allemaal wel aardig uit en het verhaal was leuk bedacht, maar verder is dit een drtien in een dozijnfilm. Helaas. Op de vervolgen zit ik ook niet te wachten.
Yamato
Helemaal zo slecht nog niet, ondergewaardeerd naar mijn idee. Hoewel het uiteraard geen filmisch hoogstandje is vond ik het zeker wel amusant. Ik heb hem 3,0* gegeven.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Johnny Got His Gun