Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Leaving Las Vegas
"I Love You... The Way You Are."
Ben (Nicolas Cage), een gefaalde screenwriter uit Hollywood, is een onverbeterlijke alcoholist. Wanneer hij zijn gezin, zijn baan en ieder toekomstperspectief verliest, besluit hij z'n schepen achter zich te verbranden. Hij vertrekt naar Las Vegas waar hij in een lange uitbarsting van drank en zelfdestructie zijn einde tegemoet wil gaan. Dan ontmoet hij de prostituee, Sera (Elisabeth Shue), die wanhopig op zoek is naar liefde en op de vlucht is voor haar pooier. Ben en Sera raken verwikkeld in een relatie en vinden hierin enig respijt in hun tot dan toe uitzichtloze leven.
Ben Sanderson
Man At Bar
Terri
L.A. Bartender
Naomi Watts
Nicolas Coppola in een film is altijd meer dan aardig om te zien.
Willem-Jan
WAT een nare film. WAT een confronterende film.
Ik herkende mijzelf zorgwekkend vaak in Benjamin.
WAT een begrip ervoor zeg... WAT een dijk van een film.
(Acteerstijl van Cage deed me denken aan Adaptation.)
Naomi Watts
Prachtige film. Geweldige rol van Cage. Mooie schets van 2 personen die in een donker gat geraakt zijn maar in elkaar toch nog iets moois vinden. Groot pluspunt aan de film is dat ze weten dat deze mooie tijd maar van korte duur zal zijn en ze ook niet proberen elkaar te overtuigen dat ze anders moeten gaan leven en dan samen lang en gelukkig leven. De muziek was ook formidabel.
Ik snap alleen niet wat iedereen hier zo leuk vind aan Shue maar dat even terzijde
Een schande dat dit werkje op 3,5* stond. Verhoogt naar 5 en de nummer 6 positie in mijn top10.
djelle
Dit is inderdaad een dijk van een film. De spoiler van hierboven is één van de belangrijkste elementen waarom ik hem zo fantastisch goed en mooi vind. Een treurige historie in feite, die je echt doet nadenken over bepaalde zaken over het leven. Realistisch, confronterend en warm verhaal die met ups en downs de uitzichtloosheid en de gedoemde situatie pijnlijk beklemtoond.
Nicolas Cage speelt hier weer fenomenaal goed, en het camerawerk met bijhorende filmstijl is ook prachtig. Veel symboliek en diepgang ontbreekt hier ook niet. Het is gelukkig niet cliché of een total happy end en in geen enkel opzicht voorspelbaar of té romantisch. Uiterst genietbare, ontroerende en diepe levensfilm. Prachtig en uniek! Zo'n mooie film verdiend een 5 op 5.
Naomi Watts
Het gaat over een zware alcoholist en over een hoer die mishandeld wordt door haar pooier. Ik ga hierdoor niet echt nadenken over het of mijn leven. Moeilijk te vergelijken met andere situaties.
Het gaat wel wat verder dan dat. Misschien is deze films wel te zwaar voor je :evil
mikey
MarkFish heeft wel een beetje gelijk, ik zie ook een geromantiseerd drama over hoe een leven kapot kan gaan. maar dan erg lekker in beeld gebracht (en dat mag best wel). niet te veel over nadenken, denk ik. gewoon zien als een toneelstukje en genieten, of niet. Ik vind het wel een smakelijke film om te zien hoor.
djelle
Naar mijn mening is het allesbehalve geromantiseerd, toch? Het was hard realistish, het werd zeker niet verbloemd of wat dan ook. Je zag duidelijk hoe treurig, uitzichtloos en gedoemd de situatie was. En een typisch happy end, alles is weer goedgekomen, ze leefden nog lang en gelukkig is ook veraf. Je kon bovendien bij de dialogen, scenes en accenten zoveel nadenken en filosoferen over het leven... Hoe vlug een leven kapot kan gaan, wat de gevolgen zijn, dat hoeren en alcoholics ook maar mensen zijn die ongelukkig ergens ingesukkeld zijn, hoe sterk en absurd een moeilijke liefde toch ergens mooi kan zijn op een eigen, speciale manier enzoverder... Bij mij was dat toch het geval. Jammer dat jullie dit zo niet ervaren hebben.
mikey
Maar het leven van alcoholisten en hoeren is in deze film toch net iets extremer en dan weer mooier in beeld gebracht dan dat ik erover dacht. Ik vond dit eerder een 'literair' werkje dan de realiteit, sommige scenes waren inderdaad hard maar de prettige sfeer nam de overhand. Bijvoorbeeld het geld, het leuke appartementje, de vakantie.. Tot op zekere hoorgte waargebeurd trouwens.
djelle
Okee Kos! Blij dat jij dat ook zo ervaren hebt! Deze film staat dan ook in je top 10 he
Ik had het eigenlijk op mikey en markfish, die er de diepgang niet echt van inzien... Dat de prettige sfeer de overhand nam vond ik overigens ook niet echt. Het was eerder ups en downs, ze wilden natuurlijk er het beste van maken, is menselijk, maar er werd bijna altijd een domper op de sfeer gezet, ondermeer omdat ze weer op een bepaalde manier geconfronteerd werden met hun "mislukte" leven met al de bijhorende problemen. BV die woedeuitbarsting aan dat zwembad, het "proberen" normale seks te hebben, enz... Met momenten redelijk deprimerende film eigenlijk.
Ik wist wel niet dat het deels waargebeurd was... interessant!
mikey
Moeilijk uit te leggen; tijdens de film kreeg ik ook wel zin in alcohol en in vakantie. en dat komt omdat er iets in die film zat dat drankgebruik romantiseerde. net zoals een commercial (ergens). Mooie beelden van las vegas hielpen ook mee. Tuurlijk was het verder een aangrijpend drama, en mooi ook. maar niet zozeer 'uit het leven gegepen' zoals markfish ook al zei. goede film hoor
voor 3 euroo bij de frs
Misschien is dat het wel: de combo van vakantie en alcohol.
boondock
voor 3 euroo bij de frs
Hij was laatst in meppel ook voor drie euro maar toen hebben ze hem een week later weer verhoogd naar 6, was net te laat..
djelle
Mikey: de combo van vakantie en alcohol...
Nee, ik weet wat je bedoeld hoor, maar ik kreeg geen zin om alcohol te drinken, en zeker niet om te zuipen laat staan een alcoholieker te worden. Zin in vakantie heb ik altijd maar hier viel ze toch (deels) in het water dacht ik. Maar jij hebt het duidelijk anders ervaren... Jammer, ik denk niet dat het de bedoeling van de film was. Santé!
mikey
Omdat er toch een bepaalde gelukzaligheid in zit. Moeilijk uit te leggen vrees ik, sorry.
HEE djelle, ik ben de enige niet. Maar dan anders. Cheers man!!
djelle
Inderdaad. Maar ik had dat ook niet verwacht dat jij de enige ging zijn hoor. Er zijn veel manieren hoe je de film kan opvatten denk ik... In ieder geval, blij dat je het toch een mooie film vond. *hik!*
skip

Ben met je eens dat deze film meer verdient dan de 3,5* die hier als gemiddelde staat. Hoewel het niet direct zal helpen heb ik hem om die reden een hogere waardering nu gegeven 5*.
danuz
Mooie film. Het onderwerp van deze film is natuurlijk sowieso zeer aangrijpend. De uitwerking weet ik nog niet helemaal.
Het is in ieder geval zeer apart.
De muziek is soms wat 'over the top', maar ook wel weer geplaatst ofzo. Sting klinkt eindelijk geplaatst
Heel erg romantisch, wat het verhaal ook is, op een vreemde manier.
Ik vond het soms een beetje vervelend dat je bepaalde dingen niet zag. Als Ben ziek werd zag je hem niet overgeven, wat soms wel geplaatst zou zijn. Zijn aftakeling mocht nog wel wat langer in beeld worden gebracht. Ik vond het namelijk echt zeer aangrijpend om hem al schokkend in bed naar de fles te zien grijpen.
En zijn einde vond ik ook niet heel 'geslaagd'. Het kwam toch een beetje te 'Hollywood' (o o dit klinkt fout) op me over, net of dat de maker het verhaal in wou houden om zo een groter publiek te trekken ofzo. .
Al met al een aangrijpend verhaal met voor mij maar een paar hele kleine minpuntjes.
Zeker een mooi en toch wel aangrijpend verhaal. 4,5*
eerdekes
Best achteraf bekeken meer dan 'n genietbare film.
Schitterende vertolking van Cage en tevens ook van Elisabeth Sue, jammer dat zij die oscar niet kreeg.
Er wordt hier goed weergegeven dat beide personages elkaar nemen hoe dat ze zijn!
Maar jammer genoeg kan de film niet blijven boeien.
Ik vond de muziek vrijwel matig..
Maar hij was gewoon genietbaar (de film)...
Leaving Las vegas
-3.0*-
Barrie
Ging toen niet zo goed met nicolas ... zet de drank maar vast klaar, want na deze film heb je zin om te zuipen!
Goeie film.. goed geacteerd!
Alles behalve dat.
eerdekes
Had zo eerder het tegenstelde effect bij mij moet ik zeggen beste Barrie
BadEend
Fantastische film.
Nicolas Cage en Elisabeth Shue hebben een fantastische rol neergezet.
Het verhaal was zeer realistisch met verschillende up's en down's en in geen enkel opzicht voorspelbaar of saai.
De muziekkeuze vond ik redelijk, soms TE overdreven...
In ieder geval 4.0*
Nicolage Rico
- 20225 berichten
Wat een film. Je krijgt zelf het gevoel dat je aangeschoten bent, door het geweldige spel van Nicolage Cage. Ik ben fan geworden van hem door deze rol. Dit is de 1e keer dat ik echt kriebels kreeg van een film.... in mijn maag wel te verstaan.
5 sterren voor deze film!:D
RRT
Naar mijn mening beste film van N.Cage. Erg meeslepend en heel goed geacteerd.
5* DUS!
Redlop
Dit is zo'n film die ik op 5* heb staan, maar vergeten (of verdrongen) was hoe vreselijk mooi hij is. De allermooiste tragische liefdesgeschiedenis die ik gezien heb. 90% alcohol in je lijf en dan Elisabeth Shue tegenkomen. Een serveerster met 'nurse' aanspreken. Prachtig.
Cage heeft inderdaad nooit meer zo'n sterke rol gehad. Op Elisabeth Shue ben ik sindsdien tragisch verliefd
Jorick
Een ontroerende film, waarbij erg goed wordt geacteerd. Ik geef 4 sterren voor deze film.
Inmiddels mijn stem verhoogd naar 4.5*.
Nogmaals; een prachtig confronterend drama.
E V
Nicolas Cage acteert geweldig, heel overtuigend en realistisch!!!!
Elisabeth Shue is overigens ook erg goed.
gertos
Cage is perfect, mevrouw Shue geweldig en -hoewel ik zelf graag een drankje drink - het drankgebruik van Cage deed me letterlijk zeer aan mijn lever (en hart). En godzijdank géén happy end! .
Persoonlijke top 10 film, uiteraard 5 sterren.
Nicolage Rico
- 20225 berichten
Mijn all time favorite scéne is trouwens wanneer Cage en Shue bij het zwembad met elkaar vrijen. Vooraf zuipt Cage, zoals gewoonlijk, en springt het water in. Hij blijft doorzuipen op de bodem van het zwembad. Wanneer hij uit het water komt, vrijt hij met Shue met op de achtergrond heerlijke muziek. Geweldig gewoon. Deze scéne heb ik menig maal bekeken en zal dat nog wel een aantal keer met plezier doen.

'Je kan de alcohol bijna ruiken': 'Leaving Las Vegas' is vanavond (1 november) op televisie te zien

Nicolas Cage kreeg nooit betaald voor zijn rol in 'Leaving Las Vegas'

Vijf goede romantische films uit de jaren 90