Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 132 minuten / 144 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Brian Helgeland
Met onder meer: Heath Ledger, Rufus Sewell en Shannyn Sossamon
Releasedatum: 1 november 2001
Plot A Knight's Tale
"He Will Rock You"
Nadat de meester van de jonge William komt te overlijden, gaat hij op pad met zijn vrienden Roland en Wat. Tijdens de reis komen ze de onbekende schrijver Chaucer tegen. William weet Chaucer zover te krijgen dat hij valse documenten maakt, zodat hij als ridder door het leven kan. Hierna is William van plan te bewijzen dat hij deze titel waardig is.
William Thatcher
Christiana
Germaine
Colville
Lola3
ik weet over deze film niet echt iets goeds te zeggen. maar hij was in ieder geval niet zo slecht. gewoon een ridder-film.
wat is dat nu voor een redenering?
Lola3
ik vond het wel een goede film.
Misschien, maar de moderne elementen erin deed de film de das om.
Black Power
Echt een leuke film
Maar ik ben dan ook wel een Heath Ledger fan!!!
De naam Sir Ulrich von Lichtenstein from Gelderland vond ik echt cool.
Dude-R
Erg leuk, leuk verzonnen en in elkaar gezet en ook de datails die het compleet maken, een 4.
Nyntje
Ik vond hem echt goed, ondertussen al 7 keer gezien, en nog steeds geniet ik van de film!
Lola3
ik zou van geen enkele film meer kunnen genieten die ik 7 keer heb gezien, ook al mag hij nog zo goed zijn.
Fran
- 1953 berichten
Voor het genre film ( zoals men in tights) vind ik het zeker een leuke film. Zolang je er niet van gaat verwachten dat het een mooie, romantische ridderfilm is, zit je wel goed. Gewoon een avondje flauwe en melige humor. Lekker hoor. Moet kunnen.
Die moderne elementen in de film vind ik hier veel leuker overkomen als in ( komt hij weer) men in tights. Het "we will rock you"
gedeelte in het begin is geweldig.
. Het "we will rock you"
gedeelte in het begin is geweldig.
vond ik juist een van de zwakste momenten, zou veel leuker geweest zijn zonder de moderne elementen.
Fran
- 1953 berichten
Nee, dat vond ik juist het speciale aan de film. Die elementen onderscheiden de film juist van andere films van dit soort. Het zit je wel erg dwars he die moderne dingen in de film als ik het hierboven allemaal zo lees
. Tja, kan gebeuren. Waarschijnlijk is een film als "Troy" meer in jouw straatje.
Lola3
inderdaad of first knight vind ik nog beter
prediletto
deze film is echt een aanrader!
heath ledger vind ik zelf een hele goeie acteur en in die film is hij nog best jong. ik bewonder hem gewoon.
de film speelt zich af in de middeleeuwen maar omdat er ook liedjes uit onze tijd in voor komen.
Dat maakt het gelijk een soort minder 'oud'.
Ook praten ze niet als dat ze toen deden.
Daardoor word het ook wel grappig.
Er komt soms wel humor in voor en ik heb soms wel gelachen. Maar er komen ook veel romantische stukjes in voor of hele spannende.
Het gaat over ridders en daar moet je wel eigenlijk een beetje van houden.
Want als je het verhaal bijv. leest kan ik het me best voorstellen dat je denkt: die lijkt me best saai.
Maar dat is eigenlijk niet zo, omdat onze tijd er ook in verwerkt is.
De cast van deze film is heel goed en het is ook niet zo ingewikkeld.
Ik heb deze film op dvd gekocht en eigenlijk deed ik dat meer voor heath ledger, omdat ik daar een grote fan van ben. maar de film opzich is natuurlijk ook heel goed en toch best mooi.
echt een aanrader, ik zou hem zeker kijken!
prometida
Maar dat is eigenlijk niet zo, omdat onze tijd er ook in verwerkt is.
Inderdaad, dat dacht ik ook.
Een vriendin van mij vond deze film helemaal geweldig en wilde hem heel graag met mij kijken.
Mij leek het niet zo een mooie, leuke of spannende film.
Want ik kijk eigenlijk 'nooit' films met ridders en paarden en jonkvrouwen enzo. Die films trekken mij gewoon niet zo aan. Maar toen ik hem ging kijken, heb ik genoten van de leuke beelden en erg grappig.
Ja, zeker een aanrader.
Mijn mening is; Deze film is niet saai, lekker genieten en romantisch.. zwijmelzwijmel*
lennartscholtus
Deze film heb ik 5 jaar geleden bij mijn playstation 2 gekregen. Gelijk vond ik het een topper! Het grappige verhaal en het haast onmogelijke verhaal was zo leuk en aangrijpend dat ik hem 11x gezien heb. En hij blijft leuk! serieus geen grapje dit is gewoon een prachtige film zonder dat er veel spannende momenten inzitten of spectaculaire dingen, maar gewoon een lekker relaxt filmpje. Leuk vaker zulke films!
goneman
Goed verhaal, en je kan eeuwig blijven praten over de moderne elementen die eigenlijk niet thuishoren in deze film, maar aan de andere kant had het ook wel weer wat.. Zo vanuit het niets komt Queen ineens voorbij.. Beetje vreemd maar wel lekker.
Lola3
, en je kan eeuwig blijven praten over de moderne elementen die eigenlijk niet thuishoren in deze film.
veron35
Hij begint als een comedy maar eindigd mooi. een hele goede film.
swrene
standaard amerikaanse feel good movie. lage schildknaap wil ridder worden en krijgt terloops een meisje. Dit alles in een middeleeuwse setting. *gaap*
riivas
Niet mee eens.
Het is juist een heel mooi verhaal, over een jongen van het gewone volk die in zijn hart veel meer moed bezit dat die hele adel bij elkaar. Dankzij die onverschrokken heldhaftigheid weet hij te bereiken wat anderen aan kwam waaien. Hij verdient het, op een manier waar zelfs de koning respect voor heeft.
En ja, daar moet vanzelfsprekend ook een vrouw bij komen, anders is het perfecte-ridderplaatje niet compleet
Ik vond het dus een leuke film, alleen vreselijk voorspelbaar. En nog iets: als je dan gaat voor een verrassend effect met moderne muziek, doe het dat met muziek die echt iets toevoegt, op een grappige manier. Want wat heet: actie/komedie? Zo grappig was het niet.. Wel ontroerend, met die vader. Damn
hel1
niks speciaals naar mijn mening. gewoon een luchtige komedie met heel veel lansgevechten, of hoe je dit dan ook noemt. leuk om een keertje te zien, maar zeker niet voor herhaling vatbaar.
usr14112
Leuke film. Niet bijzonder. Ik vond die moderne muziek in de film heel leuk. Anders was hij gemiddeld geweest. Nu is hij net even iets beter.
LivingShinigami
Misschien geen topfilm, en het verhaal is hoe dan ook cliché maar het blijft een leuke en entertainende film.
Er zitten ook goede grappen in en ik hield persoonlijk ook wel van de moderne elementen.
En Heath Ledger is natuurlijk gewoon leuk om naar te kijken ^^
Theatertje
Dit is geloof ik de laatste film die ik op VHS gekocht heb. En het is de moeite waard geweest. Spannende gevechten, duels waar je tot op het puntje van je stoel gespannen naar zit te kijken... Neen, dat kan alleen maar A KNIGHT'S TALE zijn
Klopt het dat deze film een Disneyfilm is? Het ziet er zo kindvriendelijk uit
*Nientjah*
Leuke film die (voor mij) een beetje te sentimenteel eindigde. Voor de rest leuke film, luchtig, soms grappig. Met de prachtige Shannyn Sossamon
. De gevechten waren leuk om te zien.
3 sterren.
JJ_D
Pure Hollywood met (toch, tot mijn grote verwondering) enkele leuke momenten. Het overgeromantiseerde, clichématige en totaal onoriginele moeten we er dan maar bijnemen.

Kijk de historische film 'A Knight's Tale' nog voor hij binnenkort van Netflix verdwijnt

Avonturenfilm 'A Knight's Tale' met Heath Ledger vanavond op televisie

The Count of Monte Cristo