• 9.372.354 stemmen

A Knight's Tale (2001)

Actie / Avontuur | 132 minuten / 144 minuten (extended version)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 132 minuten / 144 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Brian Helgeland

Met onder meer: Heath Ledger, Rufus Sewell en Shannyn Sossamon

Releasedatum: 1 november 2001

Plot A Knight's Tale

"He Will Rock You"

Nadat de meester van de jonge William komt te overlijden, gaat hij op pad met zijn vrienden Roland en Wat. Tijdens de reis komen ze de onbekende schrijver Chaucer tegen. William weet Chaucer zover te krijgen dat hij valse documenten maakt, zodat hij als ridder door het leven kan. Hierna is William van plan te bewijzen dat hij deze titel waardig is.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

De film begint sterk, maar de flashbacks halen de vaart uit de film. Na de eindgeneriek volgen er trouwens nog enkele beelden.

avatar van You_bastard

You_bastard

Weer een goede orginele film met bekende coole rock muziek. Ik heb genoten ze moeten meer van zulke films maken.

avatar van Jordy

Jordy

Erg vermakelijk filmpje. Het is erg verfrissend om de standaard opbouw van een sportfilm te zien, maar dan met lansvechten (of hoe noem je die sport) in de Middeleeuwen. De film heeft een erg komisch sfeertje doordat er moderne muziek gebruikt wordt, en er verschillende moderne grappen in zitten. Hierdoor is de film gedeeltelijk een beetje een parodie op de "ridder-films". In het tweede deel van de film wordt de toon wat serieuzer, waardoor de film nog een beetje een emotionele lading meekrijgt. Hij blijft echter tot het eind erg vermakelijk: 3 en een halve ster.

avatar van ThaDeez

ThaDeez

Eerst wilde ik em echt niet zien. ik hou echt niet van die middeleeuwse movies..maar toen ik zag dat Heath Ledger erin zat (bij mij goed bevallen in o.a. 10 THINGS I HATE ABOUT YOU) moest ik em gewoon zien! De moderne twist in de film is ook echt helemaal af! SUPER!

Deed me een beetje aan shrek denken, (hoe weet ik niet) zelfde soort humor denk ik...

4,5 sterren!

avatar van Hitman

Hitman

Prachtige film! Goede muziek, goed acteerwerk, aardig verhaal. Het enige wat ik storend vond, waren af en toe de flashbacks en dat ze sommige gevechten toch iets te uitgebreid lieten zien. 4,0 sterren...

avatar van Blindfold

Blindfold

Allemaal niet vergeten te blijven zitten na de aftiteling, want daar komt echt een ontzettend grappig stukje.

avatar van iman

iman

Echt een hele leuke film ....erg grappig ... gewoon 1 van de leukste films van de laatste tijd

avatar van kbautr

kbautr

Leuk filmpje.

Meer dan ik verwacht had. Het had wel iets. Ook al is de taal van nu, en zitten er veel knipogen naar deze tijd in. Het stoort niet, doet geen afbreuk aan het verhaal, en aan het tempo.

Ik heb me prima vermaakt, en leuk om de dikkerd uit de full monty weer eens te zien. Verdiende wel weer een film.

Groet Kbautr Bart

avatar van Armin

Armin

Een "Ridderfilm" gecombineerd

met moderne taal en muziek.

Je moet het zien om te geloven, maar het werkt prima.

Verassend. ***1/2

avatar van dttom

dttom

Erg vermakelijk, maar het duurde mij allemaal wat te lang.

avatar van Romano

Romano

Deze heb ik een aantal maanden terug gezien in een bioscoop op Malta. Goede bios trouwens, boven verwachting!

De film vond ik erg vermakelijk. Eerst ff apart met de Queen muziek er onder, maar dat komt allemaal goed, o.a. dankzij de acteerprestaties en verzorgde decors etc. En een geinig optreden van de schrijver Geoff, uiteraard de historische Geoffrey Chaucer, die van de Canterbury Tales.

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

goede film!

leuk en spannend door elkaar mooi gedaan daarom 4,5 sterren

avatar van Fincher

Fincher

Komt nogal moeizaam op gang en heeft last van al te simplistische dialogen. Verder naar het einde toe wel vermakelijk met Paul Bettany (A Beautifull Mind) als meest getalenteerde sidekick. ***

ik vind de film heel strak maar hij duurt lang maar dat heb je niet eens duur ik geef hem 5 steren

avatar van Ramon K

Ramon K

Tja, 't kijkt zal ik maar zeggen. Dit vehikeltje zal 't goed doen bij de meisjes maar laat bij mij weinig indruk achter..2,5 sterren........en mensen ik snap niet dat jullie hier zulke hoge scores voor geven.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

De acties zijn mooi, en de liedjes zijn er leuk in verwerkt. De steekspelen zijn erg spannend en het is een leuke film. Alleen .. een slecht uitgewerkt liefdesverhaaltje

avatar van Phooze

Phooze

Orginaliteit vind ik erg belangrijk, plus de mooi gefilmde actie scenes en de humor.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Leuke originele film, met aardig wat grappige scenes, en een erg goed uitgewerkt soort van olympische spelen, maar dan in de middeleeuwen 3,5 sterren.

avatar van Sander

Sander

Heel leuk! En vermakelijk

avatar van Hotnikkels

Hotnikkels

Goeie film met veel humor. Een aanradertje.

****

avatar van Vyvre

Vyvre

Zeer vermakelijke film. Shannyn Sossamon is echt . 3,5*

avatar van gotti

Leuke film. Lekker verhaaltje en aardig geacteerd. Ook de gevechten waren erg cool. 3,5 *

avatar van Bwen

Bwen

Vermakelijk verhaal. *** 1/2

avatar van shayed

shayed

Best vermakelijk. Wisten julli dat ook Ulrich von Lichtenstein echt bestaan heeft... een 'Minnesanger' uit de middeleeuwen.***

avatar van Goodfella

Goodfella

Niet veel meer dan een registratie van vele suffe ridder-toernooitjes gemixed met een standaard liefdesverhaal. Boring... 2 *

avatar van Goezzzz

Goezzzz

Geweldige eigentijdse film met stoere ridders en mooie jonkvrouwen (al vond ik die vrouwelijke smid ook wel jamjam). De lansgevechten zijn mooi en spectaculair in beeld gebracht. Lekkere muziek en humor, kortom van alles wat. Na het kijken van de film had ik het gevoel te laat geboren te zijn. Sir Goezzzz von Moviestein......hmmm, klinkt niet slecht, 4½ ster.

avatar van amv@123

amv@123

Mooie film, met leuke muziek en humor. Geweldige strijdscenes.

avatar van dartviper

dartviper

De film is heel goed en laat zien dat je niet echt speciaal moet zijn om iets te kunnen. De muziek is trouwens ook goed gekozen bij de film kom toch op een 4

avatar van Phooze

Phooze

dartviper schreef:

Ja, dit thema heb ik ook nog nooit in andere films gezien....

avatar van Sjaak

Sjaak

Zeer leuk gemaakt. Bevat een goede dosis humor en de immer mooie Shannyn Sossamon.