Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 132 minuten / 144 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Brian Helgeland
Met onder meer: Heath Ledger, Rufus Sewell en Shannyn Sossamon
Releasedatum: 1 november 2001
Plot A Knight's Tale
"He Will Rock You"
Nadat de meester van de jonge William komt te overlijden, gaat hij op pad met zijn vrienden Roland en Wat. Tijdens de reis komen ze de onbekende schrijver Chaucer tegen. William weet Chaucer zover te krijgen dat hij valse documenten maakt, zodat hij als ridder door het leven kan. Hierna is William van plan te bewijzen dat hij deze titel waardig is.
William Thatcher
Christiana
Germaine
Colville
anne J
Dit was een leuke film kan ik me herinneren, ik was echt shocked toen ik gisteren hoorde dat heath ledger dinsdag is overleden.. altijd wel leuk om een film met hem te zien
rubberduckie
superfilm. goeie humor en grappig verloop. inderdaad was het einde wel wat sentimenteel, maar het algehele beeld van de film is top... een waardig acteur is overleden... jammer, had graag meer van hem willen zien...
jefke_1312
leuke film, grappige film, mooi liefdesverhaal, goed geacteert.
Heath Ledger is 1 van de beste in zijn vak !!.
spijtig dat hij zo vroeg is overleden.
R.I.P. Heath Ledger
freeboy
Zeker gave film!Blijft goed om te zien deze film!
Goede acteur was Heath Ledger!
Spijtig dat hij is overleden!
sofripa
Heerlijke film met een gave verweving van hedendaagse muziek. Heath rules!...helaas niet meer. 3,5*
Parisa
Heerlijke film met een gave verweving van hedendaagse muziek.
We will rock you! Ja, ik heb ook genoten van deze 'soep' van allerlei genres. Mix dat dus nog extra met goede muziek, emotie op de juiste plaatsen, goede acteurs voor bijna alle rollen (en highlights in het haar van de dames?) en je hebt een prima film.
ViggøJøhnny
Heerlijke film met een gave verweving van hedendaagse muziek.
helemaal mee eens,
Heath was inderdaad goed in zijn rol,
jammer dat hij er niet meer is
't was een goede acteur..
4.0 ****
Baggerman
Matige maar toch wel vermakelijke film. Ik ben het eens met de opmerkingen over Heath Ledger. Doodzonde!
Ik vond trouwens dat hofdametje en de vrouwelijke smid beiden knapper dan de leading actress, maar ja....
missl
toen ik deze film in de bioscoop zag was ik gelijk verliefd op heath ledger. ik vind dit wel een leuke film, romantisch en heldhaftig.
Lad
Heath Ledger acteert hier zeer goed in, de anderen doen het ook goed.
Leuke film!
ILDIB
Een tikkie simpel, maar wel erg vermakelijk. Prima parodie al slaat ie af en toe wat door en wordt het te kinderachtig. Duurt wel ietsie te lang maar toch zonder echt te vervelen. Wat is echt geweldig in zijn rol. Helaas zijn de overzichshots van te slechte kwaliteit, iets war overigens de gehele film last van heeft, camerawerk en kleurgebruik ben ik niet onder de indruk van. Misschien de bedoeling maar het is allemaal wat flets.
Overigens kostte me het zeker 20 minuten om in de film te komen, begin is niet ijzersterk en het we will rock you gedeelte kwam op mij nog niet over..
Maar zeker de moeite waard, hofdame is leuker dan sossamon inderdaad. De smid zeker niet.
Tarkus
Deze film heeft me op alle vlakken positief verbaasd.
Zowel het verhaal, dat zeer leuk is gebracht, de acteerprestaties van de ganse cast, met als top Heath Ledger, zijn uitstekend.
Alsook de locaties en decors zijn prachtig.
Maar wat dan te denken van de muziekkeuze, het ligt niet voor de hand dat je in een film, die zich afspeelt in de middeleeuwen, rockmuziek gaat gebruiken, maar alles pas wonderwel, en de muziek is niet van de minsten, o.a. Queen, David Bowie, Rare Earth, AC/DC, en vele anderen. Een gewaagde keuze, maar een sublieme keuze zo blijkt.
Echt top deze film die je gerust ook het genre komedie mag opplakken, naast actie en avontuur.
Lek niemandalletje met prima cast en een verbazingwekkend goed werkend modern sausje. Leuke soundtrack en ondanks het simpele verhaaltje, genoeg vermakelijkheid. Goed.
stoffel75
Kan op veel goede kritieken rekenen hier. Ik vond dit toch zeer middelmatig. De moderne 'touch' is verrassend maar ook al snel irriterend. De film duurde voor mij veel te lang, de acteerprestaties zijn niet bijzonder (nee, ook die van Ledger niet) en die decors; het lijkt soms of ze de ganse film door hetzelfde decor wandelen. Nee, sorry; dit was het niet voor mij. 2,5 sterren omdat ik hem toch heb uitgekeken. By the way, ik vond Ledger ook best een degelijke acteur, maar hier duidelijk nog niet.
WeZet
Een aantal originele elementen zoals het gebruik van hedendaagse muziek & humor. De film steekt een beetje de draak met andere films binnen het middeleeuwen ridder-genre, en daar is niks mis mee. Wat ik wel storend vond was het cliché-matige liefdesspel tussen Sir William/Sir Ulrich (schrappen wat niet van toepassing is) en de dame van adel, maar het weerzien van William en zijn vader was dan weer prachtig. Helaas is Heath Ledger zo jong overleden...
Echt uitblinken doet het niet, maar een prima film als tussendoortje.
Een welverdiende 3.5
JDSsmetje
A Knight's Tale reikt objectief gezien dan verre van de perfectie maar is gewoon zeer vermakelijk.
Madecineman (moderator films)
Hehe, grappig dat dacht ik ook al
Nou ja, redelijke film vooral leuk voor tienermeisjes want die kunnen met A Knight's Tale meer dan 2 uur lang kijken naar Heath z'n lekkere koppie (beetje wrang wellicht in retrospectief maar goed...)
Verder kan ik werkelijk geen enkele ander rede verzinnen waarom dit nogal uitgekauwde en weinig originele verhaal meer dan 2 uur moet duren.
Eigenlijk is het een soort van matige versie van Rocky maar dan in de middeleeuwen. Het mist echter alle subtiliteiten en werkelijk alle denkbare clichés uit sport en romantische fims passeren ongegeneerd de revue...
Dat de film toch enigszins amusant is, is vooral te danken aan de best behoorlijke actiescenes (alhoewel ik na de153e keer dat 2 ridders op paarden tegen elkaar in rijden het ook wel geloofde allemaal) en de best behoorlijke acteerwerk met de nodige humor. De soundtrack met rockmuziek en de wel erg kekke, hippe outfitjes vind ik dan weer wel om het overdreven populair te willen zijn.
lil'angel
Fantastische film!
Eerst dacht ik dat het een sarcastische 'middeleeuwen'film was, maar het was echt een leuke film, met mooie en goede acteurs!
Helemaal gelijk (dat haar altijd!, al had ze op zich wel een mooi gezichtje) !, ik wist trouwens achteraf nog steeds niet wie of wat ze was1dat haar van die jonkvrouw (ofzoiets)
sinterklaas
Een zeer aangename verrassing. Het is dan zo'n middeleeuwse film die associaties van de tegenwoordige tijd moet bevatten: voetbaltaal, We will rock you dat in het Middeleeuws word gezongen en waarbij je kan zien dat je daar echt geen instrumenten voor nodig had.
en ga zo maar door met die grappen. Daarnaast heeft Heath Ledger ook weer een zeer schitterende rol als groentje-ridder samen met zijn mallotige kamaraden. De decors waren ook prachtig en de humor was lekker ironisch. Ook dat vrouwtje mocht er wezen. Ook grappig dat een Nederlandse provincie er ook een rol in speelt. "Gelderland"
Ook die sport die er in voorkwam vond ik appart.
Verder niks slechts over. Heb me echt uitstekend vermaakt met deze netjes opgebouwde feelgood movie waarvan weinig mag kloppen.
Matthiasc88
Vermakelijke film, zeker de gast van "Still Standing" is gwn grappig
Al DeNiro
Nooit gedacht dat deze zo vermakelijk zou zijn.
Veel humor en romantiek in begin, later meer actie en ontroerende momenten.
En elke keer als ik een film van Heath Ledger zie, vind ik het echt zonde dat de man overleden is.
Een zeer goede acteur.
George84
Standaar filmpje, niets bijzonders. Snap de goede beoordelingen niet, krijg het idee dat de dood van Heath deze film een extra ster oplevert.
the new guy
Verkeerd gedacht natuurlijk. De film is uit 2001 en is zeker niet standaard, noem mij maar een vergelijkbare film.
vanzelfsprekend
Nou zeg. . . . .liefde maakt echt blind!
Als je het gevecht wilt verliezen om de liefde te tonen.
Juist een spel wat je met hart en ziel doet.
Paul Bettany voerde ook weer een leuk stukje op.
Erg vermakkelijk met de humor er in.
Aardig avontuur verhaal met prima gevechten.
Alleen soms wat te langdradig en dan verlies je soms de aandacht.
Het acteren was ook goed en de humor deed het er dan ook prima bij.
3,5 ster
gauke
Onbezorgde humor en romantiek in een film vol verrassende verwijzingen naar het hedendaagse leven waar het plezier vanaf spat. Echter de eerlijkheid gebiedt: het is ook wat clichématig.
zottie x
ik vond het een super mooie film. Heath we missen je

Kijk de historische film 'A Knight's Tale' nog voor hij binnenkort van Netflix verdwijnt

Avonturenfilm 'A Knight's Tale' met Heath Ledger vanavond op televisie

The Count of Monte Cristo