• 9.373.533 stemmen

A Knight's Tale (2001)

Actie / Avontuur | 132 minuten / 144 minuten (extended version)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 132 minuten / 144 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Brian Helgeland

Met onder meer: Heath Ledger, Rufus Sewell en Shannyn Sossamon

Releasedatum: 1 november 2001

Plot A Knight's Tale

"He Will Rock You"

Nadat de meester van de jonge William komt te overlijden, gaat hij op pad met zijn vrienden Roland en Wat. Tijdens de reis komen ze de onbekende schrijver Chaucer tegen. William weet Chaucer zover te krijgen dat hij valse documenten maakt, zodat hij als ridder door het leven kan. Hierna is William van plan te bewijzen dat hij deze titel waardig is.

avatar van lita80

lita80

Jordy schreef:

De film heeft een erg komisch sfeertje doordat er moderne muziek gebruikt wordt, en er verschillende moderne grappen in zitten.

Dit vond ik juist niet komisch!Ik ergerde me er kapot aan:We will rock you aan het begin van de film;kom op zeg!!!Er zat totaal geen verhaal in de film, het liefdesverhaal was helemaal verschrikkelijk:als jij wint,dan wil je wel hoor,en anders niet....bah!Hij krijgt van mij een 2,omdat er wel een aantal mooie beelden te zien waren en de gevechten waren wel grappig.

avatar van Jordy

Jordy

lita80 schreef:

We will rock you aan het begin van de film;kom op zeg!!!

ai daar heb ik inderdaad niet van terug

avatar van Heracles

Heracles

Dit is nou echt zo'n film waarvan je verwacht dat het een tussendoortje is. Als dan blijkt dat er een hele leuke mix gemaakt is van moderne cultuur, de middeleeuwen met al haar perikelen en humor, waarbij ook nog eens een (iets te?) zoet, mooi verhaaltje bij zit, is het toch nog een erg goede film.

avatar van gandalf

gandalf

Heracles schreef:

erg goede film.

Dit is te erg Ik zag dat ik nog niet op deze film had gestemd en hij krijgt van mij een 2,5 en dan ben ik nog mild. Nu ik er over nadenk ga ik hem verlagen naar 2*. Het moet toch niet gekker worden. Het is hooguit een gezellige familiefilm. Wat is er zo spannend aan om keer op keer 2 ruiters met een lans op elkaar in te zien rijden? Waar bleef de afwisseling met een man op man gevecht met zwaard, schild en strijdbijl? Daar was geen geld en eer te behalen volgens de film, ja natuurlijk, 2*

avatar van andre

andre

We will rock you aan het begin is wel leuk als je de reden waarom ze dat gedaan hebbben in het bonusmateriaal achterhaalt.

Nou ben ik Queenfan dus helemaal onpartijdig natuurlijk niet.

Ik vond het een bijzonder leuke en komische film.

Ik geef de film 4 sterren.

avatar van Heracles

Heracles

gandalf schreef:

Dit is te erg...

Nou misschien gaat de film daar helemaal niet om? Zoals ik ook al eerder aangaf (waarmee ik overigens niet bedoel dat het feiten, maar wel (VEEL) makkelijkere aanneembare stellingen zijn), lijkt deze film zich voornamelijk te richten op de mix tussen moderne cultuur en de Middeleeuwen, wat met een erg goed merkbaar aanwezige humorfactor gebracht wordt. Deze film moet je dan ook niet kijken als je voor de gevechten en de spanning gaat! Die worden veel te cliché in het verhaal verwerkt.

avatar van WB

WB

Deze film dacht ik ff als tussendoortje te kijken, maar vond em dus wel erg leuk! Had et niet verwacht...

Heath Ledger speelt hier een soortgelijke rol als in The Patriot, en dat doet em goed! De Lansgevechten waren toch wel knap uitgewerkt, en zo krijg je toch weer een ander beeld van de 'gevechten' in de Riddertijd!

Geef em een 7,5 en dus +- 3,5 sterren

avatar van Alexa

Alexa

Ja, leuke film eigenlijk. Ik was ook wat verrast, ik dacht dat het maar niks zou zijn, maar het was best nog plezant.

xxx

avatar van jester

jester

Eigenlijk een doorsnee verhaaltje (als je maar hard genoeg je best doet, kun je je dromen waarmaken), maar ik vind het om een paar redenen toch 4 **** waard. In de eerste plaats de originele setting (het lansgevecht, mooi in beeld gebracht). Ook de combinatie van moderne muziek in een middeleeuwse omgeving vond ik heel verfrissend. Tenslotte goede casting, met name van William, Geoffry Chaucer en de Count d'Anjou. Ik heb me prima vermaakt met deze film.

avatar van MFEO

MFEO

moderne muziek in een middeleeuwse omgeving vind ik juist een afknapper en een schande in een middeleeuwse omgeving. Begin van de film was al gelijk een afknapper.

avatar van b o a z

b o a z

Leuke film, ook leuk om thuis te hebben. Zeker door het orginele concept en de samenhang met de tegenwoordige tijd. Wel vond ik hem iets te lang en zaten er wat scenes in die ze hadden kunnen skippen. Des al niet te min zeker voor de orginaliteit de de vechtscenes waar ik normaal niet zo van hou geef ik 4 ****.

avatar van GFM

GFM

Ben het niet met je eens b o a z...Heb m een aantal jaar geleden in de bios gezien naast het feit dat het een vrouwenfilm is...valt de actie tegen, is t verhaaltje zeer dungesponnen en uitermate voorspelbaar en makkelijk...Het "lekkere ding" die de hoofdrol speelt heeft de uitstraling en charisma van een pak blanke vla..2*

avatar van tess

tess

Uit de bovenstaande reacties maak ik op dat ik deze film moet gaan zien. Oke, huur hem wel een keertje, of pluk hem internet. Heath Ledger is altijd goed, in elk geval.

avatar van Idol

Idol

deze film is echt geweldig op het eerste gezicht denk je wat een vreemde film maar uiteindelijk en hele goeie film 4* en hij heeft bij mij in de top 10 the matrix vervangen

avatar van GFM

GFM

avatar van dope

dope

• 20060 stemmen

De film is best wel goed, ik erger me alleen aan het 'We will we will rock you'- thema in het begin (in de middeleeuwen nota bene!). Maar deze film is ondanks dat best de moeite waard.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Deze film viel mij toch wel wat tegen,moet ik zeggen! Had er heel wat meer van verwacht. Was nog wel te pruimen,maar echt goed vond ik hem niet.

avatar van ThaHouse

ThaHouse

vond dit nu is echt een genre apart... erg leuke film

avatar van tess

tess

Heath Ledger is inderdaad een goede acteur. Deze film was ook wel grappig. Had van mij wel wat korter gemogen, maar oke. Beetje vaag dat ze allemaal 'We will rock you' gingen zingen en dat ze later gingen dansen op 'Golden Years'. Heel vaag vond ik dat: in een Middeleeuwse film, hallo??
Maar het weerzien met vader was bijvoorbeeld wel weer heel ontroerend . Het is wel weer echt zo'n heroische film...en daar blijf ik toch stiekem wel een beetje fan van.

avatar van twg

twg

vermakelijke film. maar met wel een heel voorspelbaar einde.

3 sterren geef ik hiervoor.

en ik vond behoorlijk achterlijk toen ze op het beginvan de film een gitaar-solo van we will rock you op een blaas instrument begonnen te spelen, orgineel idee maar erg stom ook

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Toch gedurft die moderne muziek en dat Nike teken op het harnas. ***^

Ja, leuke film.

Wel grappig dat ze hem Van Gelderland noemen, Gelderland heette toen Gelre.

avatar van feyezuid

feyezuid

Dit is echt een waanzinnige film. Alles zit erin humor, aktie, avontuur, romantiek. 5* van mij.

avatar van E V

E V

Leuke film, voor een avondje relaxen.

Er zaten grappige ideeën in. En zoals het verhaal in een modern harnasje is gegoten is ook heel leukgedaan, maar er zit niet veel diepgang in. Dus 3*

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Leuke film om naar te kijken. Gezellig verstand op nul en kijken maar. Is wel heel ongelofelijk maar dat is wel lollig

avatar van spuit11

spuit11

Erg vermakelijke film voor een zondagmiddag. En is wel een redelijk standaard verhaal maar wel in een originele setting en de koppeling naar de moderne tijd is juist wel leuk. Zo vind ik de dans-scene op Golden years van David Bowie nog steeds erg leuk om naar te kijken, je kunt bijna niet stil blijven zetten en Heath Ledger is daarentegen ook niet onaardig om naar te kijken....

avatar van Sproetje

Sproetje

Leuke film.

Leuk dat we will rock you aan het begin van de film te horen is, een middeleeuws thema met een vleugje moderne humor.

avatar van Disk

Disk

Die muziek is precies waar ik me aan ergerde. Voor de rest vond ik het wel een leuke film, alleen had hij iets serieuzer gemogen. 2.5 str

avatar van De GeuS

De GeuS

leuke film, vooral het eerste uur waar de sidekicks de show stelen. Daarna wordt het langdradig en te cliché.

De moderne muziek had van mij ook wel weg mogen blijven; 3,5*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ben benieuwd of de eerste film die op Talpa te zien zal zijn, iets goeds kan doen voor de zender.