Drag Me to Hell (2009)
Met onder meer: Alison Lohman, Justin Long en Lorna Raver
Gesproken taal: Engels, Spaans, Hongaars en Tsjechisch
Releasedatum: 2 juli 2009
Plot Drag Me to Hell
"Christine Brown has a good job, a great boyfriend, and a bright future. But in three days, she's going to hell."
Christine Brown (Alison Lohman) is een ambitieuze bank-employee met een prima leventje. Op een dag echter verschijnt de mysterieuze vrouw Mrs. Ganush (Lorna Raver) aan het bankloket om voor de zoveelste keer uitstel van betaling te vragen. Moet Christine toegeven aan deze bedelaarsactie of de ambities van haar baas laten prevaleren? Christine kiest voor het laatste waardoor Mrs. Ganush het huis uit wordt gezet. Omgekeerd plaatst de oude vrouw de machtige vloek van de Lamia op Christine, en transformeert haar leven in een hel. Noodgedwongen zoekt zij de hulp van helderziende Rham Jas (Dileep Rao) om haar ziel van eeuwige verdoemenis te redden.
Christine Brown
Trudy Dalton
Ilenka Ganush
DonOswaldo
- 1931 stemmen
De genre zegt thriller/horror, dus ik kijk naar de film met een bepaalde verwachting. Zoals ik tegen Rizz al zei: Als er komedie erbij stond, zou ik met een heel ander manier naar de film hebben gekeken. En daar wringt de schoen juist. Als het komedie/horror was zou ik de film een 3.5 of 4.0 geven.
De film kan ook weinig doen aan de genre-aanduiding die moviemeter erop plakt. Als je enkele reacties erbij leest, dan weet je meteen om wat voor een film het gaat. Sowieso is in de film de toon vrij snel gezet, dan kan je toch dat verwachtingspatroon omzetten. Of dacht je onder het kijken nog steeds een film te zien die pretendeert een serieuze thriller/horror te zijn?
- 19752 berichten
Als je niks van de regisseur weet en Horror/Thriller ziet staan, dan lijkt het me heel erg normaal dat je je bekocht kan voelen als je deze film hebt gezien. Ik vond het niet zo erg eigenlijk, ik dacht ook eerst dat het een foutje was met die geit, maar die humor hoorde er kennelijk echt in.
mister blonde
Tja, je ziet toch meteen dat het allemaal niet serieus is? Hoe kan je je dan bekocht voelen??? Het is echt net zoiets als Monty Python slecht vinden, omdat je dacht dat het een enge film was over een reusachtige python.
- 19752 berichten
Je schaft de DVD aan, geeft dus geld uit met het idee een spannende Horror te te gaan zien. En na 5 minuten heb je door dat het vrij lachwekkend is. Resultaat: Bekocht.
mister blonde
Knap stom dat je je niet laat informeren voordat je een film aanschaft. Als je een klein beetje je best had gedaan had je precies kunnen weten wat je had kunnen verwachten. Ik wist dat ook precies, dus waarom jij niet???
Je gaat toch niet alleen af op een vage genre-omschrijving? Bovendien is horror veel ruimer dan 'spannend'. Dus eigen schuld dikke bult.
wyatt earp
Bovendien is horror veel ruimer dan 'spannend'.
_Moonwalker
Ja hoor...Volgende keer gewoon Big Mac plakken op een broodje hamburger en verkopen als Big Mac aan de mensen. Want dat is wat sommigen hier mij proberen wijs te maken.
Bovendien staat het niet alleen op moviemeter dat het om horror gaat, maar ook op IMDB als ook op de DVD zelf.
Als ik iets koop/leen met de verwachting horror te zien, dan wil ik ook horror zien. Niet na 5 minuten een slecht komedie of drama verhaal.
Bovendien is horror veel ruimer dan spannend.
Dat krijg ik meestal wel door als ik op de achterkant van een DVD kijk of een résumé lees waarover de film gaat. Deze film beloofde dingen die het niet waar had gemaakt. Lees eens hierboven wat er staat en wat je te zien krijgt in de film.
panjoe
Daar ben ik het wel mee eens. Het verhaal wat er staat klopt wel, maar de accenten worden heel anders gelegd dan je zou verwachten (heel erg op z'n Raimi's).
dudes waarom zo moeilijk praten.
voordat je dvd koopt lees eerst de revieuws dan word je ook niet verrast .en serieus iedereen probeert film kritiek te zijn terwijl je cijfer moet geven .ik geef het een 1 was een saaie film .klaar zie je zo makkelijk
Vascago
dudes waarom zo moeilijk praten.
? Iedereen probeert film kritiek te zijn ?
x-v-flawless-v-x
ja films oordelen als je zelf zo beter weet ga dan je eigen film maken
Vascago
Lol, praat eerst eens Nederlands. Ik begrijp er steeds geen zak van.
x-v-flawless-v-x
zelfs nederlands is te moeilijk voor je laat staan echt nederlands
Montorsi
Chapeau
Butchers
Ik snap het laag gemiddelde echt niet hier. Ik vond dit echt een geweldige film. Rot geamuseerd in de cinema. 100 minuten aan een stuk telkens verschieten. Het acteerwerk vond ik uitstekend en het verhaal ook. Knappe hoofdrol speelster trouwens. Nee maar echt, ik vind dit een geweldige film. Ik was al mee vanaf de intro, einde ook leuk trouwens.
dvdfreak123
goeie horrorfilm, niet een topper ofzo in zen genre maar heb me best vermaakt tijdens het kijken van deze film deze film deed me soms terug wat denken aan raimi ze'n evil dead films
John Lee Hooker
Viel me 'n beetje tegen. Goedkope schrikmomenten. Spanning zakt vaak weg. Wel mooie overgangen tussen scenes ( bijvoorbeeld via haar gezicht bij graf, dan naar de douche op hetzelfde gezicht gericht en van die handlezer naar haar huis, op het boek gericht). Verhaal wordt verder niet echt interessant, en haar vriendje is er ook wat ondoordacht bijgezet. En hoe zat dat met die knoop, want er was gezegd dat het niet uitmaakte als ze die weggaf, omdat ze de eigenaar bleef. Ook stroomt het graf erg snel vol en die achtergrond daar ziet er op 't einde nogal oranje-achtig uit terwijl het s'nachts was. De autoscéne in het begin was wel grappig trouwens.
Gelukkig geen happy end, maar wel een beetje vreemd uitgewerkt.
Aangetroffen in top tiens, maar daar kan ik me niet in vinden. Redelijk.
Snap alleen niet echt veel van zijn gespoilerde stukjes tekst. Kritiek om niets lijkt me, overigens wordt er in de film toch gezegd dat je geen eigenaar van de knoop meer bent als je het aan iemand schenkt? De munt weggooien heeft dus geen zin, dus schenkt ze de munt aan het lijk zeg maar. Logisch toch????
Overigens is deze film juist zo leuk omdat er wat leuke glimpen van pulp tussen zitten, erg veel komische momenten. Onderscheid zich wel op veel punten van standaard rotzooi wat tegenwoordig uit komt.
- 19752 berichten
Vind het wel apart dat naast het komische wat door de hele film zit, haast niemand het over het einde heeft, want dat liet me nou eens echt een keer met een rotgevoel achter. Keer geen happy ending bij een toch wel happie de peppie-horror-film.
_Moonwalker
Dat is juist kritiek die ik graag lees op sites zoals deze. Dingen die opvallen in een film. Die niet consequent zijn. En hij heeft gewoon gelijk. Die dingen klopten gewoon niet.
Maar zoals meerdere mensen hier zeggen, als je naar alles kijkt alsof je naar een komedie film kijkt en niet teveel let op details, dan zul je wel van de film genieten waarschijnlijk.
Moet het zelf nog een keer kijken met de gedachte dat ik naar een komedie film kijk, maar ik kan mezelf niet opbrengen om mezelf dat aan te doen. Misschien over een jaar of twee.
Voordat ik het vergeet: Ik denk niet dat dit mijn soort humor is in ieder geval. Ik lach heel makkelijk, maar in deze film kon de komedie mij in ieder geval niet bereiken. Na het lezen van een paar andere comments die de film een nog slechter cijfer gaven dan mij, weet ik dat ik niet de enige ben die dat gevoel heeft.
Decec
Niet slechte horror (eigenlijk is mijn smaak niet ) film. Ik vond laatste stukje spannend,
het is wel jammer dat knoopje komt weer terug.
Prima, 3,5 ster!
Leg me dan nog is uit wat er niet aan klopt met die knoop? Volgens mij klopt het allemaal wel hoor. Het wordt zelfs hardstikke duidelijk uitgewerkt in een film.
Overigens is dit gewoon ranzige komedie in de film, beetje van het niveau Evil Dead, Bad Taste, Braindead o.i.d.
Wel in veel mindere mate, maar het is aanwezig. Je moet een beetje van dat pulp gehalte houden.
Vond ik erg sterk, al verraad de poster in dit geval wel veel denk ik
Kiekena
Wat een slechte effecten zeg. Hoe die jongen en Christine de grond in worden getrokken, en vooral als ze op het kerkhof die anvelop in de mond van het lijk propt. REAL FAKE en echt heel slecht gemaakt. want je ziet meteen dat het lijk een rubbere pop is
het is gewoon een horrorfilm van het laagste niveau.
De hele film is gewoon in 1 woord: slecht!
( EN DAN VOORAL VOOR EEN FILM UIT 2009!!! )
Het acteerwerk van Alison Lohman, Lorna Raver,
Reggie Lee en Dileep Rao is redelijk goed.
Justin Long acteert maar matig. ( naar mijn mening )
Wat ik wel weer een plusje vind, is dat je je op sommige momenten helemaal kapot schrikt. Bijvoorbeeld in de garage scene. Wat ik wel weer een diep minpunt vind is dat je bij de meeste scenes helemaal niet schrikt, wanneer dat dan wel weer de bedoeling was. Zoals in het stuk dat Christine in de auto zat terwijl ze opweg was naar het kerkhof, en dat dan een zakdoek tegen het raam waait, en vervolgens via de airco de auto binnen gaat
Ik snap ook niet waarom deze film hoger dan 3 heeft gehaald, aangezien dat naast alle minpunten die ik net heb opgenoemd, het ook nog eens het slapste einde heeft wat ik in al geen 5 jaar meer in een horrorfilm heb gezien.
Maar mischien als iemand me duidelijk uitlegt waarom deze film hoger verdient dan 2,0*. (wat ik betwijfel) Mischien dat ik er dan anders over ga denken.
BEOORDELING:
tataratatatata..................
Leuk verhaal, goed acteerwerk, maar aangezien het `zogenaamde´ goede einde, ( met nadruk op goede
) de trieste effecten en de vele mislukte schrik pogingen geef ik hem een dikke welverdiende 1,5
SWAKA
wat een hoop slechte reacties ik heb deze film zojuist gekeken en vond hem uitermate vermakelijk ik snap echt het probleem niet noem mij maar is een betere recente horror film
voor de rest vind ik het verhaal echt super en zo'n gekke ranzige zigeuner blijft cool wat mij betreft
en eindelijk weer is een bad end dat mag van mij wel vaker in horror films!
Rizz
Agree, ik heb ook nog steeds het gevoel dat mensen deze film te serieus nemen. Maar goed, het zij zo. Ik vind het een van de beste horror/thriller komedies die ik ken.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Denk niet dat iemand zin heeft om daar de moeite voor te nemen..
_Moonwalker
[REC]...dat noem ik horror. Niet recent natuurlijk, maar dan kun je gelijk [REC[ 2 kijken, die is van 2009. Laat me weten wat je er van vond.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

20 Days in Mariupol

The Others
Horror / Thriller, 2001

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998
zigeunerwerkbloedvergietenvloekpsychologistparanormaal begaafdkwaadaardigloan officerobituaryengagement ring