• 9.376.792 stemmen

Terminator Salvation (2009)

Sciencefiction / Actie | 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 115 minuten / 118 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Italië

Geregisseerd door: McG

Met onder meer: Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 3 juni 2009

Plot Terminator Salvation

"The End Begins."

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

payrits

Sorry dat ik het hier doe want ik weet anders echt niet waar ik moet zoeken.Maar weet iemand of er nog nieuwe resident evil films komen ? en als dit niet mag zo

willen jullie me ff helpen naar de goede page daarvoor?

alvast bedankt.

en ook nog bedankt mensen voor al die andere info.

groetjess

(aan arnold zijn fitheid te zien kan hij nog een paar jaartjes mee:P)

en is deze een aanrader voor bios of meer een dvd afwachtertje ? of allebei?

want anders ga ik hem morgen avond kijken

groetjes

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

payrits schreef:

willen jullie me ff helpen naar de goede page daarvoor?

alvast bedankt.

en ook nog bedankt mensen voor al die andere info.

groetjess

(aan arnold zijn fitheid te zien kan hij nog een paar jaartjes mee:P)

en is deze een aanrader voor bios of meer een dvd afwachtertje ? of allebei?

want anders ga ik hem morgen avond kijken

groetjes

Even op http://www.imdb.com gezocht op resident evil. Mocht er een nieuwe resident evil komen dan zou het daar wel op staan, maar niet dus.

Jawaddedadde schreef:

Oke hartelijk bedankt:)

najah ik dacht het zo omdat

ik laats ergens tegen kwam dat ze al cast hadden blabla bla

en omdat het verhaal nog niet was afgelopen maar dankjewel:)

maar goed nu weer overdeze film lijkt me:)

avatar van Thiver

Thiver

Jawaddedadde schreef:

Hoe noem je dit dan?

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Thiver schreef:

Hoe noem je dit dan?

Inderdaad, je hebt gelijk. Hij staat er inderdaad bij, weliswaar wat meer naar onder (als je op resident evil zoekt)

Had erover gekeken. Excuses!

payrits

Nog ff een vraagje sorry dat ik het voor de tweedde keer vraag maar:

is dit echt een bioscoop film of een dvd film of moet het gewoon beidde?

wat vinden jullie?

alvast bedankt:)

avatar van john constantine

john constantine

Een goed vervolg op de Terminator Saga!!

Om te beginnen. De actie is een en al spektakel, De scenes hoe ze gefilmt waren was echt goed, er zaten soms ook lange takes bij, en dat vond ik sterk aan deze film! En de sfeer in de film alles erg donker, kapotte auto's enzo, dat was ook erg goed gemaakt!.De special Effects waren echt geweldig, Net zo sterk als in Transformers! Misschien wel beter zelfs...

Dit was beter dan T3 die niet zo slecht was als sommige mensen zeggen! Het verhaal is een beetje hetzelfde als de andere terminators alleen gaat dit niet echt over Conner, maar meer over Reese... Dat vond ik goed gedaan, anders zou je voor de 3e keer op rij hetzelfde hebben met Conner (Zie T2 & T3) ook al is dit het begin van een nieuwe triologie de andere 3 terminator films moet je ook gezien hebben.. om deze film te begrijpen!

Bale Acteert weer goed. Maar Worthington Heeft hier de grootste rol. Het einde was ook goed en had het niet zo voorspelt.. het snakt naar een 5e deel! En dan jah de geruchten zijn waar (Arnie is back) wel gedigitaliseerd, maar dat kan de pret echt niet bederven! Echt vet gemaakt een precies op het goeie moment!

Er is wel 1 minpunt aan de film. En dat is de leeftijd 12+ Je kan duidelijk zien, dat er heel wat uit de film is geknipt, omdat de studio's dat weer eens wouden. Als ze dit vaker doen bij films.. krijg ik steeds meer de indruk dat het niet echt helpt, omdat Fans van dit soort films gaan denken dat ze naar de bioscoop gaan, met minder geweld! In deze bioscoopversie is dat niet zo, ze hebben hem nog vrij geweldadig gemaakt! Dus wees niet bang, Het is zeker weten een terminator film!! qwa Geweldadigheid!

Ik ben benieuw hoe de director's cut eruit komt te zien, want had ergens gelezen dat er zeker een half uur uit de film geknipt is om die leeftijd keuring van 12+ te krijgen

Dit was absoluut zeker een bioscoop kaartje waard, en wie weet ga ik er wel voor een 2e keer heen!!

De film krijgt van mij 4,5 ster* En wie weet van het herzien van de film dat de film nog een halfje erbij krijgt!

Kom maar op met die Triologie!!

avatar van The Oceanic Six

Leno schreef:

Connor is een saai figuur en de supporting cast (Kate Connor?) loopt er ook maar wat bij.

Dat is natuurlijk zijn vrouwtje. In deel 3 ontmoette haar hij toch. De dierenarts remember? Alleen was toen haar naam nog Kate Brewster.

avatar van Leno

Leno

Ajax&Litmanen1 schreef:

Ja, ik bedoel meer dat zij in deel 3 nog een belangrijk karakter was en nu alleen beeldvulling. Ik vraag me dus af wat er met haar is gebeurd..

avatar van The Oceanic Six

Leno schreef:

Oww op die manier. Ja, ze had weinig hoofdrol in Salvation. Maar goed, haar karakter is ook niet superbelangrijk behalve dat ze de vrouw van is...

Is wel een enorm nadeel van Salvation, dat matige uitwerken van de karakters. Zie deel 1 maar zeker deel 2; die doen dat echt subliem!

avatar van rocco101

rocco101

Heb best lang gewacht om een comment te posten over deze film. Maar ik wilde toch even wat schrijven.

Wat opvalt is dat er veel wordt vergeleken met de vorige 2 films, en dat is logisch. Met name Terminator 2 is 1 van de beste films ooit gemaakt. Dat is moeilijk te overtreffen.

Niet vanwege het feit dat het nou zulke fantastische aktie-films waren (maar geloof me dat zijn ze wel) Maar ook omdat de films zo goed in die tijdsgeest passen.

Tegenwoordig worden we doodgegooid met aktiefilms en remakes, en vervolg op vervolg. En het grootste verschil volgens mijn mening is dat het allemaal te nieuw aanvoelt.

Je kan makkelijk een mening vormen over deze film, ik ben ook zeer benieuwd, maar ik ga deze film lekker kijken in de bios.

Wat mijn punt is, bekijk deze film op zichzelf, we leven anno 2009, dat is precies 12 jaar na judgement day! Geintje.

Bekijk deze film als een aktie film, met invloeden van 1 van de beste aktiefilms ooit gemaakt. Ga het niet vergelijken, dat is niet relevant.

Voor de echte fans: Cinemassacre Productions en dan klikken op de reviews.

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1920 stemmen

KLUCHT van de bovenste plank!!

Als DIE-hard Terminator fan kan je dit gewoon niet goed vinden!!

Gewoon een over te top actie filmke zonder de sfeer en het gevoel te hebben van naar een Terminator film te kijken!!

Deel 3 was al niet men dat, maar werd wel staande gehouden daar the one and only ARNIE!!

Ik zeg het nu voor eens en voor altijd, geen Terminator zonder ARNOLD!!

1* voor de computer ge-animeerde ARNIE!!

avatar van ddragon1690

ddragon1690

Yvo1983 schreef:

KLUCHT van de bovenste plank!!

Als DIE-hard Terminator fan kan je dit gewoon niet goed vinden!!

Ik zeg het nu voor eens en voor altijd, geen Terminator zonder ARNOLD!!

1* voor de computer ge-animeerde ARNIE!!

Arnold is helemaal niet meer belangrijk voor het verhaal. hij hoeft niet meer te beschermen (de oorlog is uitgebroken) in 2028 word hij pas gevangen/hergeprogrammeerd/terug in de tijd gestuurd. Soms een kleine verwijzing naar hem is tof (zoals aan het einde van deze film) maar dit was gewoon een goede film, ookal was hij heel anders dan de andere terminator films

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1920 stemmen

ddragon1690 schreef:

Dit is in mijn ogen gewoon een kruising tussen War of the worlds & Transformers.

Gewoon een actie filmpje voor pubers!

Man man waar is de tijd van toen...

avatar van Wouter

avatar van D-pulse

D-pulse

Ben gisteravond naar deze film geweest. Als die-hard Terminator-fan was ik hoopvol vanwege de positieve besprekingen op het internet. Maar helaas...Terminator-films zijn geweldig omdat ze een geweldige verhaallijn hebben waarin de goede special effects het verhaal onderstrepen.

In deze Terminator-film hebben de special effects de overhand, en is het verhaal (zwaar) ondergeschikt. Ik hield mijn hart vast toen ik hoorde dat McG deze mocht regisseren (hij is o.a. verantwoordelijk voor de Charlie's angels-drek) en hier ook over the top gaat. Terminators die groter zijn dan Transformers, Motor-terminators uitspugen, en robot-anaconda terminators worden ons gepresenteerd. Dat zegt wel genoeg denk ik. Een verzetsbeweging waar John Connor een onderknuppel is en geleid wordt door twee stereotyperingen van generaals: één russische (met dito k-accent) en een amerikaanse (met zo'n fake-litteken). En dan heb ik het nog niet over dat lelijke wicht Bonham Carter (welke dronken/gestoorde casting agent blijft haar rollen geven omdat ze er zo "anders" uit ziet!)

Echt verschrikkelijk jammer dit, zoveel geld er tegen aan, zo'n legacy om aan te voldoen en dan dit.

McG heeft er een popcorn filmpje van gemaakt voor tienerjongetjes die mooie ontploffingen en special effects willen zien. In dat geval kunnen ze beter naar Transformers 2 want dan zien er nog een lekker wijf bij ook.

Niet meer dan 1,5 ster waardig.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Daar zie ik inderdaad wel tegenop ja. Die Transformer-achtige machines, Motor-Terminators en die Anaconda. Ik ben geen diehard fan van de terminator films, maar wel een echte liefhebber.

Ze hadden het best bij de machines mogen houden die je in deel 1 en 2 ziet. De vliegende, die grote machines aangedreven door rupsbanden en natuurlijk de verschillende types Endoskeleton's.

Maar goed, deze aankomende 3 films moeten anders benaderd worden en ik kan me voorstellen dat dat niet bij iedereen lukt. Ik heb nu al een aantal puntjes waar ik tegenop zie en ik ben erg benieuwd wat ik er nou uiteindelijk van ga vinden. Nou en dat is dus morgen.

avatar van gotti

What ever happened to Brad Fiedel?

Brad Fiedel became increasingly disgusted with the behind-the-scenes politics of the film business and retired from composing scores for both theatrical features and made-for-TV movies alike in the late 90s.

avatar van Wouter

gotti schreef:

Maar wat zou die nu dan dan?

avatar van gotti

Hij was nog een poosje bezig met Terminator 3, maar zag daar in een later stadium vanaf...

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Wouter schreef:

Maar wat zou die nu dan dan?

Hij werkt nu voor Vanilla Ice als assistent fietsenmaker.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dat is niet waar, want hij heeft nu een full-time functie in de abortuskliniek van de Paus.

Je moet je bronnen beter checken.

avatar van jumpstylemovie

Hoezo?

avatar van neo

neo

What ever happened to Brad Fiedel?

Naar zeggen had Fiedel genoeg van de manier waarop hij als componist behandeld werd in Hollywood; het steeds weer moeten aanpassen van muziek, de te hoge werkdruk, de temp scores en dat soort dingen. Samen met Todd Hayne Capps richtte hij het bedrijf Music Unit op. Op imdb staat er bij de trivia van Capps: 'Todd recently teamed-up with Brad Fiedel to form the composing partnership known as 'Music Unit'.' Capps begon precies met componeren voor films (volgens imdb) in het jaar dat Fiedel er de brei aan gaf. Dat was in 1999. Helemaal snappen doe ik het niet. Want is Fiedel nu gewoon mede aan het componeren met Capps, maar krijgt Capps enkel de credit.... Of hebben ze gewoon samen een bedrijf waarin Capps componeert en Fiedel iets anders doet?

avatar van Day-V

Day-V

Net terug, leuke film met veel aktie

avatar van predator 2

predator 2

wat een enorme goeie film vond ik dit.

goeie special effects echt van alles en het verhaal klopte

ook met de vorige delen.echt super.sam wothington en christian bale zetten

echt super acteer prestaties neer.echt een aanrader voor de mensen die

hem nog moeten zien.

avatar van aunuscus

aunuscus

Die ga ik zo hard zien!!

avatar van Prudh

Prudh