Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Ric Roman Waugh
Met onder meer: Stephen Dorff, Val Kilmer en Harold Perrineau
Plot Felon
"No rule. No hope. No way out."
Een brave familievader met een veelbelovende toekomst verliest alles wat hij heeft, wanneer hij een inbreker in zijn huis per ongeluk doodmaakt. Veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, moet hij de komende drie jaar doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis waar de regels van de normale maatschappij niet langer gelden.
Wade Porter
Viper
Gordon
Michael Porter
djkoelkast
Toch wel een sterke film, mooi acteerwerk, druk camerawerk op tijden dat het ook echt past, eigenlijk klopt alles wel.
Verhaal zit ook mooi in elkaar en er is goed gecast. Het is wel iets meer drama dan misdaad, want de drama is eigenlijk wel de rode lijn in het verhaal, maar al met al zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.
Respekked
Omdat de gevechten aan het begin nog wel leuk zijn, omdat de gemene gevangenis bewaarder aan het begin leuk contrasteert als liefhebbende vader en omdat Val Kilmer gewoon heftig is kom ik net uit op een 2,5*. Maar eigenlijk is dit echt een bijzonder matige en langdradige film. Terwijl het snelle begin nog wel redelijk veel beloofde.
Het hoge gemiddelde hoeft van mij niet.
XQlusive
duidelijk verschillen meningen en dat maakt het ook zo boeiend natuurlijk
Vond dit zelf een erg leuke/goede film.
EflYn
Goede film die het harde leven in een amerikaanse gevangenis weergeeft. Of alles ook echt realistisch is weet ik niet, maar het grootste gedeelte van de film lijkt realistisch. Een minpunt vind ik wel het gedrag van de bewakers, af en toe net iets "te" (alhoewel ik niet uitsluit dat er vast wel ernstig corrupte/valse bewakers bestaan die in de buurt van deze komen). Ander minpunt het drukke camerawerk, vooral in het begin. Acteerprestaties zijn best goed, vooral Stephen Dorff vond ik goed. Nou ja, al met al goede, boeiende film 3,5*
raymondo
Een gevangenisfilm die nog eens goed alle gevangenis clichés benadrukt. Het acteerwerk van Val Kilmer viel mezelf wat tegen.
Maar wel leuk voor een avondje vermaak.
MindFucker
Ik vond Kilmer juist weer erg sterk.
Normaal kwam hij altijd op me over als een brave kerel....in deze film was dat totaal niet zo! er goed gedaan.
Goeie rol ook van Harold Perrineau die nu het tegenovergestelde speelt als waarvan ik hem ken : de crimineel Augustus Hill uit de serie OZ
3,5 sterren.
birdland85
Geweldige film! Lijkt een te kleine film voor Val Kilmer, maar hij paste er perfect bij.
Wel moeten ze een keer ophouden met die zwarte man/blanke vrouw relaties.. Je ziet bijna niks anders meer. Wel een minpunt van de film.
Verder helemaal top.
Henk
Hectometerpaal
Het hoge gemiddelde hoeft van mij niet.
Ik sluit me hier bij aan.
akka
Voordat ik de film ging kijken had ik hoge verwachtingen..
Het pakte goed uit krachtig begin en het leven in de gevangenis laten ze goed zien alleen vond ik het jammer dat hij maar 104 minuten duurde, en met name het einde vond ik vrij snel afgekapt.
Maar voor de rest een van de beste films van 2008
MizTam
Wat een heftige film, erg goed.
Ik kon het inbraak incident en de daaropvolgende angst van het opgesloten zitten tussen de gevaarlijkste criminelen bijna meevoelen!
Het beeld wat geschetst werd komt na mijn mening wel overeen met de werkelijkheid. Veel gevangenissen in Amerika zijn geprivatiseerd en worden door aandeelhouders gerund en zijn vaak ronduit gevaarlijk. Bendes worden 'getolereerd' en daaruit voorkomende illegale praktijken worden mede door bewakers en staff instant gehouden om de 'rust' te bewaren.
Rebel80
Misschien geen grote rol voor Kilmer maar prima acteerwerk.
Helemaal geen last van camerawerk zoals sommige beweerden en vond hem ook niet langdradig.
Goede film, vindt em zeker 4* waard.
Ramie
Goede film!
Goed geacteerd, lekker rauw ook! Gevangenisfilms vind ik sowieso bijna altijd goed.
Ik vond het einde (in tegenstelling tot andere reaguurders) ook zeker niet verkeerd. Het ging vrij vlug; dat kan. Niet storend in ieder geval.
4* (bijna 4,5)
The_Game
Prima film met alweer Stephen Dorff die erg op dreef is. Het einde gaat allemaal iets te gemakkelijk, maar dat is niet storend voor de rest. Goede 3.5*
DownBusiness
Net zoals Taken vind ik dit echt zon 'underdogfilm': ik had er nog nooit van gehoord en uiteindelijk is de film echt super tof!
Dit in tegenstelling met bijv. I am Legend, The Day the Earth Stood Still etc..
!!!!*Lucky
Net de film gekeken. Heb me goed vermaakt, indrukwekkend verhaal over een gevangenis van tegenwoordig. Zeer sterk geacteerd door Val kilmer die geloofwaardig overkomt als een man die je niet graag tegenkomt in een donkersteegje. Stephen Dorff ( die ik alleen van Blade ken ) doet het ook aardig als de nieuweling in de gevangenis. Het verhaal sprak mij erg aan, maar ik denk dat dat meer een kwestie van smaak is. Kort om een prima film met een uitstekende Val Kilmer om je een avond mee te vermaken.
* * * *
elbundy
Erg sterke film, je vormt tijdens de film over de meeste personages wel een mening, dat is goed gedaan door de regisseur. Verwacht niet zoiets als een prison break-achtige namaak film want daar is deze film veel te goed voor. Als dit genre je aanspreekt moet je hem zeker kijken, spreekt het je niet aan is het even goed prima kijkvoer. 4*
xXSuusXx
Ik weet echt niet of ik dezen film moet huren?
Ik ben een meisje en hou wel van wat actie (Ben totaal geen drama typen:] )
Dus wat zal ik doen ?
mister blonde
Toch niet onaardig.
De stukken over het er bijhorende familiedrama waren te cliche voor woorden, maar bleven gelukkig beperkt tot een klein aantal minuten. Het punt dat dit iedereen kan overkomen wordt gelukkig niet te lang doorgevoerd.
In de gevangenis zijn er ook wel cliches zoals de slechte bewaker, maar die scenes kwamen zowaar behoorlijk realistisch (of toch in elk geval geloofwaardig) over.
Vind Kilmer en Dorf drollen van acteurs, maar Dorf is niet onaardig (ook al blijft het een beperkt acteur) en Kilmer speelt ronduit sterk.
Verder is het allemaal niet zo bijzonder (muziek, visueel plot etc). Het kijkt eenvoudigweg gemakkelijk weg. 3,5 sterren.
picesof69
Ik ben eigelijk niet zo'n liefhebber van gevangenis-films en films met erg veel (rauw) geweld.
Toch kon deze film me prima boeien en zit ie dus denk ik goed in elkaar.
finitio
Goed gezegd, hier sluit ik me volledig bij aan.
orbit
- 12092 berichten
American History X?? Fuck it! Dit is pas een prima eigentijdse gevangenisfilm met precies de goede karakters en plot.. prison is a bitch! Maar mooi verteld en met de juiste ingangen die spelen.
schram101
Mooie film dit! Het leven in de gevangenis gaat niet over rozen. Films over het leven in de bajes zijn vrijwel altijd interessant.
Het acteerwerk is van Dorff & Kilmer is goed. Ze weten hun personages overtuigend neer te zetten zonder ergens overacting hun personage weer te geven..
Het verhaal zit redelijk in elkaar. Alleen het einde had mij hier en daar wat beter uitgedacht mogen worden.
White Trash
Snap dr niks van dat het meerendeel dit een goede film vind. Tis echt helemaal niks vind ik.

Gevangenisfilm 'Felon' met mooie rol voor de overleden Val Kilmer verdwijnt binnenkort van Netflix

Deze vijf goed beoordeelde films zijn sinds kort te zien op Netflix

Vijf goed beoordeelde titels over het gevangenisleven

Bound by Honor

Hodejegerne
Thriller / Misdaad, 2011

Trade
Misdaad / Drama, 2007
tatoeërenneo-nazismgevangenisstrijdrechtbankmoordinmatebreak inprison riottear gassan quentinaryan