• 9.384.886 stemmen

The Day the Earth Stood Still (2008)

Drama / Sciencefiction | 104 minuten

Genre: Drama / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Scott Derrickson

Met onder meer: Keanu Reeves, Jennifer Connelly en Kathy Bates

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 11 december 2008

Plot The Day the Earth Stood Still

"12.12.08 is the Day the Earth Stood Still"

Een vertegenwoordiger van een buitenaards ras dat een drastische evolutie heeft doorgemaakt om haar eigen klimaatveranderingen te overleven, Klaatu (Keanu Reeves) komt naar de aarde om de mensen in te lichten, hoe slecht hun planeet er aan toe is. Klaatu, die reeds een negatieve indruk van het menselijk ras heeft, wordt opgesloten door de Verenigde Naties. Daarop besluit hij dat de mensheid moet worden uitgeroeid om de aarde te redden. Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) en haar stiefzoon Jacob (Jaden Smith) proberen Klaatu ervan te overtuigen dat het menselijk ras wel degelijk bestaansrecht heeft.

Jacob Benson

Michael Granier

Regina Jackson

Professor Barnhardt

John Driscoll

avatar van Nathan013

Nathan013

wel leuke film, geen echte aanrader.

avatar van BS

BS

Ik vind het een beetje grappig dat mensen zeuren dat het een saai verhaal is .. komop ; het is een remake van een film uit de jaren 50. Dan moet je denk ik ook geen heftige verhaal-wendingen verwachten. Maar dat kan ook mijn visie zijn.

Ik ken het origeel niet ( wordt aan gewerkt ) maar ken het verhaal wel een beetje en ondanks het goede maar ietwat zoete moraal is het wel een aardige film geworden.

Keanu Reeves speelt een makkelijke rol met weinig emotie ( en in dat pak is het idd weer matrix .. ) dat is een beetje jammer maar opzich zet hij wel een goed en interesant karakter neer.

Jennifer Connelly doet het eigenlijk best goed. Ze acteerd leuk komt goed over.

De kleine Will Smith heeft niet echt een goede rol uitgekozen vind ik. Het is een iritant schreeuwmannetje waar ik niet op zat te wachten. later in de film heeft hij nog wel wat goede momenten ... maar nee. Ik vind het geen handig gekozen rol.

John Cleese als teruggetrokken hooggewaardeerde professor zet een uitstekende rol neer. Jammer dat het zo kort was maar dat hoort er nu eenmaal bij

Zoals gezegd is het verhaal wel duiderlijk, rederlijk rechtlijnig zonder teveel gekke twists en verassingen. Waarschijnlijk dicht bij het orgineel en daarom goed maar toch .. Nu kan je zeggen "hier had meer ingezeten" klopt .. maar dan is het geen remake meer

Wel duiderlijk is dat het geheel er gewoon goed uitziet. De SF zijn zeker goed en dat maakt het voor veel van ons denk ik toch ff net wat leuker om naar te kijken.

Persoonlijk vind ik het jammer dat er niet meer met die robot gedaan is ( die met het "rode oog" ) weet niet hoe dat is in het origneel ( zoals gezegt, wordt aan gewerkt ) maar het is wel een cool ding om tegenaan te kijken.

Al met al een mooie film met een aardig verhaal en goede en mooie beelden. 3*

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Lol, waar staat er dat een remake precies zoals de vorige deel eruit moet zien? Dat is complete bullshit.

Als ze precies een remake hadden willen maken, niet aangepast, dan speelde het verhaal in een andere tijd.

John Cleese en acteerwerk? Lol, Cleese screentime is minder dan een sketch van Mr. Bean. Cleese was waardeloos, ze hadden ipv. hem mij kunnen casten, het had niet veel uitgemaakt.

Mensen die wel een fatsoenlijke screentime hebben in dit film, lijden door een waardeloze script, de scenario slaat nergens op, er is totaal geen chemie tussen Conolley en Reeves, het kind is irritant, en nergens wordt het of spannend of zet de film het publiek tot nadenken. Kortom er zijn meer kritieken dan goede punten aan dit film.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1945 stemmen

Is ieders nieuwe voornemen voor 2009 ''een heel jaar de spoiler-tags negeren/vergeten'' ?

Ongeloofelijk dat ik niet eens enkele reacties kan lezen zonder het hele verhaal al over me heen te krijgen, de één verklapt dit de ander verklapt dat en de puzzelstukken vallen in elkaar.

Spoilertags zijn er om stukjes uit het hele plot onzichtbaar te maken voor de nog-niet-stemmers zodat hun een beetje inzicht kunnen krijgen in ieders mening en niet in het hele verhaal!

Gewoon een dikke tip dus voor de mensen die hier niet aan denken!

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Ik heb de film net bekeken, met ondertiteling en LQ Audio.

Moet zeggen, de film was met de trailer, teleurstellend, ik had meer verwacht, veel en veel meer.

Maar goed, aangezien ik gek ben op films met een dramatische wending voor de mensheid, vind ik hem zeker waardig om te kijken, zeker bij het einde:D Daarom me cijfer...

Wil het origineel wel eens zien, kijken wat het verschil is:xD:

En jah, de aarde wordt verziekt door ons, niet door wat anders dan ook. Door onze domheid, vernielingsinstinct...

Gods grootste fout: De mensheid op de aarde zetten!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Chattingforum schreef:

Ik heb de film net bekeken, met ondertiteling en LQ Audio.

Wil het origineel wel eens zien, kijken wat het verschil is:xD:

Gods grootste fout: De mensheid op de aarde zetten!

waw, en toch de film een 5 geven.

Daar hebben we veel aan...

avatar van pieterstoel

pieterstoel

Zeer matige film.. Ben een keanu Reeves fan, maar zie m liever in een film met een wat beter verhaal..

avatar van Thomdrumboy

Thomdrumboy

Toch nog maar even The Day The Earth Stood Still dan nu ik toch bezig ben. De enorme verwachtingen die er bij mij waren gekweekt door de enorm vette trailer(de ondervragingsscene), werden totaal niet waargemaakt. Typische film die om de trailer heen gebouwd is. Er is meer aandacht besteed aan deze 'korte film' om geldschieters te trekken en promotie te maken dan aan de film zelf. Het verhaal en het tegenvallende einde moet gewoon beter uitgewerkt kunnen worden. Will Smith moet maar eens overwegen om een andere carriere-keuze te zoeken voor zijn zoontje, dit was echt te erg. En bij het zien van 'T-bag' van Prison Break als legerofficier was de geloofwaardigheid er voor mij helemaal af. De grootste tegenvaller van 2008 met als enige lichtpuntje dat K. Reeves geknipt is voor een rol als emotie-loze alien. 1,0*

avatar van bakkiepleur

bakkiepleur

Wat een * film!

Voor de verandering een naar de bios geweest en naar deze rampzalige film geweest.

Had al gelezen dat het niet een pareltje was dus dit kon alleen maar meevallen! dacht ik.

Wat een ramp! Heb je een mooi idee voor een film.. werk je het uit met een mega mislukte batman, een irritant kind en een "alien" die op een gedachte word gebracht door een vrouw zonder dat er ook maar enig gevoel bij komt kijken waardoor het niet overkomt.

Enigste hoogtepuntje waren somige gfx maar deze werden door het verhaal en uitwerking ervan ook kompleet tot 0 afgebrand.

Hoe deze ooit in de bios heeft durfen komen geen idee maar ik durf er mn ** nog niet mee af te vegen.

Laat het hier maar bij. Kan over nog heel veel schijven maar het is het niet waard.

Een verdiende 0.5

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Tijdje geleden in de bios gezien.

Had er echt wel wat meer van verwacht, zeker vanwege het elke keer zien van die reclame tijdens andere bioscoop films.

Ik vond het verhaal eigenlijk wel vet, maar het ging echt nergens naartoe en eigenlijk was het hele probleem binnen 10 minuten opgelost, jammer van dat einde.

Een magere 2,5*

avatar van Prudh

Prudh

Wat een draak van een film zeg. Die Jaden Smith is vies irritant (waarom gaan zulke kindjes nooit gewoon eens dood in een film?), bijzonder onlogische gebeurtenissen (dat einde bijvoorbeeld, what the fuck?), Reeves die weer eens aantoont dat hij met de jaren slechter gaat acteren en het Amerikaanse leger dat zich dommer toont dan in welke film dan ook. Connelly zorgt gelukkig voor wat spaarzaam oogsnoep, maar redden kan ze deze plofkoppenfilm niet.

avatar van berghti

berghti

Prudh schreef:

(waarom gaan zulke nare kindjes nooit gewoon eens dood in een film?).

:B x 38

avatar van Gorillaz

Gorillaz

Een redelijke film, ik bleef wel kijken. Maar het verhaal viel me tegen. Ik had van te voren meer ervan verwacht.

Keanu Reeves is wel het goede type vind ik voor deze rol. Echt een beetje emotieloos, al vond ik wel dat hij wat snel overstag ging toen ze een beetje emotioneel gingen doen.

Dus een echte aanrader is het niet wat mij betreft maar toch, als je m wilt zien, is het ook weer niet superslecht.

avatar van Botje1970

Botje1970

Ik vond m heel erg meevallen na al de negatieve reacties die ik er van had gehoord. Ik begrijp alleen nog steeds niet wat het begin met het einde te maken had. Misschien dat ik toch ook eens de oudere versie moet bekijken. De robot vond ik leuk bedacht en ook de manier hoe hij zich op het laatst verspreidde vond ik bijzonder. Jammer inderdaad dat hij zo snel voorbij was en er zo weinig in gegaan werd op het karakter van Keanu. (de herkomst, zijn drijfveren etc) Inderdaad wel een emotieloos figuur. Ik heb me toch bij deze film niet verveeld.

avatar van Genre

Genre

Ik ben deze net gaan kijken en vond hem wel goed.

Maar ik heb een belangrijke vraag :
Wordt in deze film de Eifeltoren en de LononEye vernietigd ?

avatar van KKOPPI

KKOPPI

ik snap niet dat deze film zo'n slecht gemiddelde kan hebben. Ik vond hem zeer vermakelijk.

avatar van KKOPPI

KKOPPI

jimbo_koda schreef:

Het is een niet al te boeiend verhaal, en dat komt ook naar voren in de film. Er zat geen spanning in, en het was al besloten dat de aarde vernietigd zou worden, daar kon Klaatu niks aan doen, maar uiteindelijk kon hij er toch wat aan doen...

Ik heb niks tegen SF-films, maar ze moeten wel een beetje realistisch blijven. Aliens op aarde vind ik nog kunnen, maar als er iets gezegd wordt dat later, om het verhaal kloppend te maken, niet zo blijkt te zijn vind ik te ver gaan.

Al met al heb ik me toch redelijk vermaakt bij de film. Om nou te zeggen dat het echt slecht tot op de bodem is, nee. Maar het is ook geen topper die ik iedereen zou aanraden. Kijk de film met een paar vrienden en maak er een gezellige avond van, maar kijk hem niet alleen. Want dan gaat hij, zo vind ik, toch wel vervelen.

nee Klaatu zei dat hij een andere kant van de mens zag en het kostte hem uiteindelijk heel veel moeite om weer terug in die nergens op slaande bol te gaan

avatar van E2K

E2K

Wel een grappige film. Voor de leken erg spectaculair, voor de meer ervaren filmkijker is het nogal matig en oppervlakkig.

Ik heb overigens een hekel aan de broeikaseffect-hoax.

Het grote publiek ziet echter een 'spannend' verhaal, met een 'interessante ontknoping'. Ook worden ze meer bewust van de 'verwoesting van de aarde'.

Deze film is niet gemaakt voor mij. Maar omdat ik me goed in andere mensen hun belevingswereld kan verplaatsen geef ik de film 3 sterren.

avatar van vranque

vranque

Prudh schreef:

Helemaal mee eens behalve dat je een half sterretje teveel geeft. Haha

avatar van DVD-T

DVD-T

Een film die bestaat uit een goede marketing, maar nergens de verwachtingen van het publiek inlost.

Ik heb het origineel nooit gezien, dus kan daar totaal geen vergelijkingen mee maken.
The Day the Earth Stood Still is weer een film die een goede marketing campagne had, laat het maar aan Hollywood over om zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld binnen te halen.Soms werken die marketing campagnes zoals bij het geweldige Cloverfield, die loste wel de hoge verwachtingen in.TDTESS doet dat op geen enkel vlak.De special effects zien er goed uit dus daar was niet veel op aan te merken.Het verhaal, of hoe het verhaal loopt (of beter gezegd niet loopt) is gewoon een rommeltje.Vanaf het eerste moment weet je al waar het verhaal heen wil.Erg voorspelbaar allemaal, en de moraal, die ligt er echt meters dik boven op.De mensheid is slecht bezig, en een alien moet ons dat komen vertellen.Iets wat we in films al tientallen keren hebben gezien.Of dit er zo dik bovenop ligt in het origineel weet ik dus niet, maar hier ging ik me naarmate de film vorderde steeds meer scheel aan ergeren.
Het verhaal is niet vooruit te branden, het is steeds hetzelfde wat er gezegd en gedaan wordt.Ik verwachte ook geen film met veel actie, want dat wist ik op voorhand al toen ik aan deze film begon.Maar een beetje spanning had zeker niet misstaan in de ontwikkeling van het verhaal.Nu was het gewoon allemaal erg saai, en het verhaal had zeker meer potentie gehad gezien het eingelijk een kritiek is op de mensheid.

De acteurs laten het stuk voor stuk afweten in hun prestatie.Reeves is trouwens geknipt voor deze rol, hier hoeft hij niets anders te doen dan waar hij goed in is.Een beetje stoïcijns kijken en spelen.Van Connelly had ik wel wat meer verwacht maar blijkt een complete miscast te zijn.Nergens komt ze overtuigend over in haar rol van wetenschapper/stiefmoeder.Dat zoontje van Smith doet niets anders dan de hele film irritant zijn de hele tijd maar zeuren en roepen Klaatu niet te helpen, maar als meneertje bijna in het water valt en drijgt nat te worden, waarop Klaatu hem redt is het direct allemaal koek en ei .De rest deed niets anders dan er zijn.Bates is lachwekkend bezig al secretaris van defensie, en wat had Cleese hier nou te zoeken.1 min. is hij zo'n beetje te zien en zijn rol draagt verder ook totaal niets bij.De spanning waar ik het eerder overhad word dan ook compleet verpest door hun toedoen.Bijna nergens een emotie of wat angst te bekennen op hun gezichten.Het is net alsof dit hele gebeuren een dagelijkse bezigheid voor hen is.Er straalt tevens geen beetje plezier van de acteurs af.

Filmtechnisch was het ook al niet al te best, oké de special effects zagen er redelijk uit.Het enige waar ik daarbij moeite had was die robot die er uitzag als een man in een strak pakkie met een emmer op z'n hoofd met daarin een gleuf en een oranje lampje.Camera werk was een beetje saai, en de editing was ook een beetje brak.Alles is gewoon niet meer dan redelijk in beeld gebracht.De muziek draagt ook niets bij aan het geheel en is er gewoon, daar was dan ook weer niets in een beetje spanning aan te ontdekken.Met de erg weinig aanwezige pluspunten van de film, tegenover de in het kwadraat aanwezige minpunten kom ik uit op niet meer dan,

1*, en dan ben ik nog vrij mild.

avatar van vranque

vranque

DVD-T schreef:

[i] De special effects zien er goed uit dus daar was niet veel op aan te merken.

Filmtechnisch was het ook al niet al te best, oké de special effects zagen er redelijk uit..

Nog even en je vindt de special effects helemaal niets. En dan zou ik je gelijk geven.

avatar van Prudh

Prudh

vranque schreef:

Helemaal mee eens behalve dat je een half sterretje teveel geeft. Haha

Je hebt nog gelijk ook. Dit is vunzige bagger.

avatar van Guines

Guines

prachtig gegeven, beroerde uitwerking, laat ik er verder niet teveel woorden aan vuil maken.

avatar van DJ paul

DJ paul

Ik vond hem ook zwaar tegenvallen. Slap verhaal, zit niks in. Verwachtte er veel meer van. Zonde van mijn 15 euro en de cola met Malthesers.

avatar van Koerok

Koerok

Ik verwachte bar weinig, en dan is hij toch wel redelijk onderhoudend. Bovendien zag het er mooi uit. Ondanks het slappe verhaal toch een 3.0.

avatar van danielh

danielh

heb de film net gedownload maar volgens mij had ik dit beter niet kunnen doen gezien alle negatieve reacties !! ach ja ik heb m dus ik ga de film kijken ook !!

avatar van Cobusss

Cobusss

Veel mensen klagen over deze film.

Ik vond hem best oké. Ik had er wel wat meer van verwacht maar was toch wel benieuwd naar het einde wat eigenlijk nog het meest tegenviel.

Al met al toch 3* van mij.

avatar van Marieke_1

Marieke_1

Ik heb de film een aantal weken geleden in de bioscoop gezien. Mijn 1,5 spreekt voor zich, niet overtuigend geacteerd, te weinig diepgang en het irritante kind.

avatar van whimp

whimp

Ging deze film met niet al te hoge verwachtingen in en daarom viel het ook niet enorm tegen, het verhaal is vrij eenvoudig en rechtlijnig. zeker niet slecht en zeker niet goed

dus een 2,5, maken we er een 3* van voor de boodschap die het afgeeft.

avatar van Diamantje06

Diamantje06

Wat een ontzettende KUTfilm! Dat irritante kind moeten ze op een raket naar de maan schieten samen met de regisseur. Het verhaal had potentie maar ze hebben het ontzettend verneukt door het af de dialogen door een mongool te laten schrijven en totaal geen originele gebeurtenissen in de film te plaatsen.

En die robot had een kind van 2 nog kunnen bedenken.