• 9.384.435 stemmen

The Day the Earth Stood Still (2008)

Drama / Sciencefiction | 104 minuten

Genre: Drama / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Scott Derrickson

Met onder meer: Keanu Reeves, Jennifer Connelly en Kathy Bates

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 11 december 2008

Plot The Day the Earth Stood Still

"12.12.08 is the Day the Earth Stood Still"

Een vertegenwoordiger van een buitenaards ras dat een drastische evolutie heeft doorgemaakt om haar eigen klimaatveranderingen te overleven, Klaatu (Keanu Reeves) komt naar de aarde om de mensen in te lichten, hoe slecht hun planeet er aan toe is. Klaatu, die reeds een negatieve indruk van het menselijk ras heeft, wordt opgesloten door de Verenigde Naties. Daarop besluit hij dat de mensheid moet worden uitgeroeid om de aarde te redden. Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) en haar stiefzoon Jacob (Jaden Smith) proberen Klaatu ervan te overtuigen dat het menselijk ras wel degelijk bestaansrecht heeft.

Jacob Benson

Michael Granier

Regina Jackson

Professor Barnhardt

John Driscoll

avatar van Tayama

Tayama

Saaie en overbodige remake.

En eigenlijk alles wat ik ervan verwacht had. Alle bestaande, originele, ingrediënten worden opnieuw gebruikt en een stapje verder benut. Maar waarom? Omdat het kan, waarschijnlijk. Maar dan moet je wel weten wat je doet, en vooral wat je wilt. En aan dat laatste heeft Scott Derrickson waarschijnlijk geen moment gedacht.

De mensheid heeft misschien een sterke technische vooruitgang gemaakt, maar van vooruitgang in een optimale samenleving is nog weinig sprake; De wereld biedt alles wat we nodig hebben, toch merken velen hier weinig of niets van. We hebben wapens nodig om te verdedigen wat we hebben, en te pakken wat we nog willen hebben. Het is hierom dat we worden geobserveerd door "andere beschavingen" en dat Klaatu, als doorgeefluik van deze bevolkingen", de Aarde bezoekt om een boodschap door te geven; Zij hebben reeds de juiste stap gezet naar perfecte samenleving gezet, en hopen dat wij daar ook toe in staat zijn. Nog voordat wij de Aarde de volledige vernieling in helpen.

Wat origineel een bescheiden, doch interessante, aanklacht tegen problemen van de wereld was - veranderd nu in een saai, melodramatisch spektakel dat ons de ogen moet openen en laat zien dat we nog altijd in een primitieve samenleving hangen. Geen ufo's meer, maar buitenaards lichtgevende bollen. Geen robots, maar torenhoge kolossen. Geen typisch Amerikaanse hysterie, maar wereldwijd paniek. Geen interessant gespeelde menselijke alien die zich mengt tussen de mensen - maar een wereldwijd gezocht Jezus-figuur dat met zijn buitenaardse krachten het einde van de wereld komt introduceren.

Suf, voorspelbaar verhaal met irritante personages en saaie effecten. Het huilende jongetje spande de kroon en werd tot het belachelijke gebruikt voor de nodige plotwendingen. De boodschap word er tot de treuren in geramd, terwijl dit origineel veel meer tot de verbeelding sprak. Wat, wat mij betreft, in een verhaal als deze veel beter werkt.

1.0/5.0

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Hoe kan je dat nou zeggen? The Day The Earth Stood Still, en alleen de VS krijg je te zien. Het lot van de wereld wordt hier bepaald door de president van Amerika. Maar dat maakt niet uit, .

Maar hoe... de president van de VS zorgt er zelf voor dat hij het lot bepaald, zoals de VS dat maar al te graag doet. Klatuu wil graag spreken met de leiders van de VN, maar wordt daarin tegengehouden door Defensie van de VS. Als hij er aan ontsnapt wordt hij opgejaagd door diezelfde VS.

avatar van H31()

H31()

Idee vond ik persoonlijk nog niet eens zo heel slecht; De aarde moet van de mensheid gered worden. Maar het is echt bijzonder slecht uitgewerkt. Ik zat 3 kwartier te wachten tot het verhaal begon, en vervolgens werd alles in de volgende 3 kwartier geperst.

Als bezoeker van de film wil je aan het einde van de film graag het gevoel hebben dat je genoeg weet. Maar dat was in deze film totaal niet het geval. Bij een film als Cloverfield vond ik dat niet erg, omdat je alles vanuit het perspectief van 1 camera ziet, maar bij deze film ging ik niet met een goed gevoel weg. Ik dacht dat de film nog wel een uur door zou gaan.

De special effects vond ik wel goed gedaan, en ik ben ook nog wel te spreken over het acteerwerk van Keanu Reeves, maar verder vond ik het niet al te best.

Het einde kwam ook vrij plotseling. De aarde werd verwoest door metalen beesten en binnen 2 minuten veranderd Klaatu van gedachten en is de aarde gered.

Niet de moeite waard.

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Na de meeste negatieve recensies hier gelezen te hebben, ben ik toch maar naar de bios gegaan.

Ik moet concluderen dat ik de film helemaal niet slecht vond. Laat duidelijk zijn dat dit NIET een SciFi actiefilm. Verwacht dus geen overvloed aan dingen zoals in War of the Worlds ( de Tom Cruise versie ).

Ik zie het eerder zelfs als een SciFi speelfilm met wat actie elementen er in. De boodschap in het verhaal is levensecht. Echter denk ik niet dat deze film zelfs maar een grammetje bewustwording teweeg zal brengen bij het gros van het publiek.

Keanu speelt de rol uitermate perfect. Aangezien hij in 't echte dagelijkse leven ook beschikt over maar één enkele gezichtsuitdrukking. J. Connely is prachtig om naar te kijken. Om te zeggen dat ze de rol van haar leven speelt is ook een beetje tè.

Al met al is dit wel een leuke film om te zien. De FX zijn van redelijk niveau en de film verloopt vlot. Het verhaal wordt hier en daar wel wat in elkaar gepropt om het passend te krijgen. Had niet het gevoel van: 'Is het nou nog niet voorbij?' Integendeel zelfs. Het einde van de film is gemaakt op de dag dat ze er achter kwamen dat ze géén zin meer hadden om deze film te maken.

Om deze film in de bios/IMAX te gaan zien is enkel aan te raden als het gratis is. Deze film thuis kijken is een heel goed alternatief.

avatar van Soedek

Soedek

Vond deze film heel erg slecht..

Ik ben naar de bios gegaan met hoge verwachtingen maar liep teleurgesteld naar buiten..

De hele film is gemaakt om die 'boodschap' erin te RAMMEN naar mijn idee en daar hou ik niet zo van.

Reeves... tja wat moet je ervan zeggen? hij deed het wel aardig voor een alien zonder ook maar een spoortje van emotie.. dat jochie was heel erg irritant maar Connely vond ik dan wel weer goed.

2 sterretjes voor de FX maar meer ook niet.

avatar van KevinOfCourse

KevinOfCourse

slechte film idd

ging ook naar de bios met goede verwachtingen en werd erg teleurgesteld door deze film

jammer

• 2041 berichten

Gisteren naar deze film geweest in de bios. Het was prima kijkvoer, maar het was niks bijzonders. Ik zal hier even al mijn minpunten en pluspunten afgaan.

Minpunten:
Ik vond dat het begin van de film echt veel te snel ging. Je moet niet altijd een lange intro hebben voor je personages, maar kom op, dit was wel heel erg kort. Jenniffer Connely had drie zinnen verteld toen de actie al losbarstte. Hierdoor was het ook niet te doen om je in te leven in de personages en met hen mee te leven.
De tien minuten na de superkorte intro vond ik ook vrij slecht. Ik had het gevoel alsof ik naar de tien minuten versie van Armageddon zat te kijken. Mensen gaan in helikopter - o nee, de aarde gaat eraan na zoveel minuten - even dag tegen mijn zoontje zeggen - ding stort neer. Na dat eerste pakweg kwartiertje werd de film wel iets beter. Er werden nog wel een aantal cliché's afgegaan en Helens zoontje acteerde niet echt geweldig.
Wat ik verder ook nog jammer vond is dat er spanning ontbrak. Nergens werd nieuwsgierigheid opgewekt. Zodra je een vraag beantwoord wil hebben, krijg je die ook beantwoord. De film rust helemaal in de handen van de special effects en de actie.
Verder had ik eigenlijk ook wel een plottwist verwacht, maar die was er ook al niet. Stiekem hoopte ik op het eind eigenlijk dat de mensheid ten onder ging. Dan zat er nog iets verrassends in de film.

Pluspunten:
Ik zei net dat de film het helemaal moet hebben van de special effects en de actie en die zijn dan ook wel weer erg goed. Heel die bollen e.d. zagen er allemaal goed uit. Applausje voor het special effects team.
Helens zoontje mocht dan niet echt kunnen acteren Keanu Reeves en Jennifer Connely deden het dan wel weer aardig. Nergens zetten ze een bijzondere prestatie neer, maar ze doen het gewoon wel aardig.
Ook de reden waarom de aliens deze keer de aarde willen vernietigen vind ik ook toch wel goed bedacht. Alleen is het me niet helemaal duidelijk waarom de Aliens zeggen dat het hún planeet is.

Cijfer van een schaal van 1 op 10: 6.4
Cijfer hier op moviemeter: 3 sterren.

avatar van xatjeroen

xatjeroen

had er veel meer van verwacht. maar was eigenlijk een flauwe film. zie keanu reeves ook veel liever in andere rollen spelen.

• 2041 berichten

Waarom heette de film eigenlijk The Day The Earth Stood Still? De aarde staat toch nergens stil of iets dergelijks?

avatar van Kevin13

Kevin13

Albus Dumbledore schreef:

zo kun je de titel niet interpreteren, je moet het niet letterlijk maar figuurlijk nemen. Bijvoorbeeld bij de aanslagen op de WTC torens, daar stond de aarde ook een tijdje stil...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Huh, nooit gemerkt Volgens mij liep de tijd gewoon door hoor.

Kevin13 schreef:

O, op die manier... nou ja, eigenlijk vind ik de titel dan niet echt goed.

avatar van thunderball

thunderball

Meer in de betekenis van:

het normale dagelijks leven stond door toe doen van de landing van de alien een dag stil.

avatar van Tayama

Tayama

Stond ook letterlijk stil toen alle techniek tijdelijk uitviel op het einde, niet?

avatar van boldhead

boldhead

vond het een redelijk goeie film: de special effects maken de film, die waren zeer goed

avatar van Inartie

Inartie

Gisteren deze film gezien in de bioscoop.

Vooraf hoge verwachtingen, na het lezen van de eerste kritieken werdt het al minder en na de film moet ik zeggen dat het een van de slechste films is die ik ooit in de bioscoop heb gezien.

De schaarse special effects zagen er wel mooi uit maar het verhaal was een rommeltje. De relatie tussen die moeder en haar stiefzoontje werdt veel te veel belicht. En na die scene op de begraafplaats kreeg ik het gevoel naar een woensdagavond RTL8 film te kijken.

Nee het bezoeken van deze film was weggegooid geld.

avatar van Furies

Furies

Heb me doodverveeld tijdens deze film.. Was blij toen het voorbij was. Zonde van m'n 10 euro.

avatar van kniteforce

kniteforce

Ik vond de film wel okay. Gewoon wat ik er van had verwacht. En dat was niet te veel. simpel verhaal met een belangerijk boodschap. Goeie special effects. Keanu Reeves heeft een aardige rol. En Jennifer connelly is altijd fijn om naar te kijken.

met een pathe pas kan je onbeperkt films kijken dus ja zonde van mijn geld zal het nooit zijn.:)

avatar van karin74

karin74

Het begint sterk maar als snel wordt het verhaal een ongeloofwaardig moraal

avatar van LaDistancia

LaDistancia

Furies schreef:

Exactly!

avatar van edpret62

edpret62

Werkelijk met verbijstering naar deze film gekeken.

Toegegeven SF is niet mijn genre, maar was via promo toch wel benieuwd geraakt...werkelijk zelden zo'n slap uitgewerkt verhaal gezien, dat rammelt aan alle kanten..en ineens in 2 minuten wordt naar t einde toe gewerkt, en hoppakee..daar is de aftiteling..

Zelfs voor de echte SF-ers lijkt me dit een enorme sof...

Geen moment spannend, en,zoals beschreven, een extreem hoog SBS6-RTL gehalte...

avatar van jimbo_koda

jimbo_koda

Het is een niet al te boeiend verhaal, en dat komt ook naar voren in de film. Er zat geen spanning in, en het was al besloten dat de aarde vernietigd zou worden, daar kon Klaatu niks aan doen, maar uiteindelijk kon hij er toch wat aan doen...

Ik heb niks tegen SF-films, maar ze moeten wel een beetje realistisch blijven. Aliens op aarde vind ik nog kunnen, maar als er iets gezegd wordt dat later, om het verhaal kloppend te maken, niet zo blijkt te zijn vind ik te ver gaan.

Al met al heb ik me toch redelijk vermaakt bij de film. Om nou te zeggen dat het echt slecht tot op de bodem is, nee. Maar het is ook geen topper die ik iedereen zou aanraden. Kijk de film met een paar vrienden en maak er een gezellige avond van, maar kijk hem niet alleen. Want dan gaat hij, zo vind ik, toch wel vervelen.

avatar van jogert

jogert

Tis, dat ik net een fles bier los deed, anders had ik um uit gedaan, vanwege de special effects nog een 1.5 * maar dat is maximaal. wat een Kudfilm

Waarom is eigenlijk de hele wereld afhankelijk van de beslissing van de president van Amerika? is dit weer zo'n grootheidswaanzin iets?

hij vroeg toch om te spreken met de gehele wereldtop, maar jah, van Amerika mag dat uiteraard niet. en beslist vervolgens voor de hele wereld,, raar

eigenlijk hoopte ik dat iemand nog tegen Reeves zou zeggen:"Mr Anderson". gezien zijn droge manier van doen.

en ow jah dat ventje IS irritant.

avatar van selfhealing

selfhealing

Zwaar tegenvallend.

Geen super film maar ook niet echt slecht. Het einde van de film vond ik erg zwak en voorspelbaar.

avatar van Shar

Shar

Wat een gruwelijk langdradige en vooral 'platte' film.

De logica was ver te zoeken, ik vond 'm geen moment spannend worden, wél oppervlakkig. Wat een flutflim, het laatste kwart heb ik op dubbel speed gekeken, gebeurde er tenminste nog wát! Half sterretje, voor de moeite...

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ik vond em maar saaitjes, veel te veel dialoog en veel te weinig echt interessante actie. Wel moet ik eerlijk zeggen de originele niet te hebben gezien, misschien is dit nou eenmaal een "veel gepraat weinig wol" film.

Mja en Reeves speelt wel erg vaak die coole ijskonijn, wat dat betreft erg geschikt voor deze emotieloze rol.

Ook dat gedoe bij het graf van dat jongetje zijn vader was tennenkrommend amerikaans. "Ow nee ik zie jullie liefde, ach what the hell, laten we dan ook maar stoppen om jullie uit te moorden.

Ow ja, dat kleine jongetje vond ik echt irritant.

avatar van Djapio

Djapio

Ik vond dit een zeer vermakelijk film

het bleef mij de heletijd boeien

avatar van wrist

wrist

En dan komt Stephen King even om de hoek kijken ( The Langoliers)

Als je die gezien hebt, weet je wat ik bedoel...

Wel mooi gedaan

avatar van maxwevalli

maxwevalli

Ik vond de film zeker goed, de boodschap die in de film gegeven werd was duidelijk . We weten dat de aarde er ooit een keer aangaat en we doen er niks aan. dus ze komen de aarde beschermen tegen ons. en Reeves altijd goed. Deze vreemde rollen horen bij hem. beetje vaag personage zoals bij matrix en constantine..!