Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Dwight Yoakam
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot Crank: High Voltage
"Stay Charged, Stay Alive!"
Chev Chelios (Jason Statham) komt bij zinnen in de handen van enkele Chinese bendeleden die zijn hart stelen en vervangen door een kunsthart. Dit werkt op batterijen die een regelmatige elektrische schok nodig hebben, om te blijven functioneren. Voor Chev volgt een race door Los Angeles, om alles weer recht te zetten, wraak te nemen en zijn hart terug te vinden.
Chev Chelios
Venus
Dark Chocolate
Orlando
maxcomthrilla
Mijn mooie broodtrommel.....Ling Bai is een geweldige, aanhankelijke bitch in deze film! Een vernuftig dansje met die Tourette kerel vormt een van de vele hoogtepunten in dit over the top spektakelstuk.
Een psycholoog die de kluts volledig kwijt is, een journaallezer die zich schuldig maakt aan het gebruik van schuttingtaal, hernieuwde kennismakingen met wat volk dat in Crank al present was.....Kortom, Crank: High Voltage is gewoon uit hetzelfde hout gesneden als diens illustere voorganger.
Veel gevloek, getier, een hoop actie, veel visueel geklooi met letters en tekens maar bovenal een film die met de nodige fun is gemaakt. Alles kan en lijkt te mogen, wat zich vertaalt in een onstuimige maar prettige rit in de hoogste versnelling waarbij niets geschuwd wordt.
9 seconds later.....
Het is alweer even geleden dat ik zoveel gelachen heb als bij deze complete nonsens. De film heeft geen enkele pretenties en het verhaal is te verwaarlozen, maar wat geeft dat als je getrakteerd wordt op 90 minuten hoogstaand vermaak met louter verknipte en ongemanierde personages en contexten. Bij de situaties op de paardenrenbaan dacht ik dat ik erin zou blijven. Dat gewrijf van Chev Chelios tegen een mannenlichaam of een bejaarde vrouw aan, om vervolgens verschillende standjes te beoefenen met zijn vriendin op de renbaan.
Fijn camerawerk, aardige muziek en veel leuke details ( die gevangenisfoto `s, gezellig even een balletje trappen.....
) in een vlotte film die hier schromelijk ondergewaardeerd wordt. Van dit soort films gaat je hart toch gewoon sneller kloppen?!!!!! Deze film pikt veel van de humor uit Crank op, maar weet er een nog onzinnigere en geëvolueerde draai aan te geven. Puur genieten! 4,5*
maxcomthrilla
Ik kwam ook niet bij toen ik dat zag. Zo onzinnig en totaal niet relevant, maar daarom juist des te leuker dat ze een podium bieden voor zulke onzin informatie.
Leland Palmer
Echt geweldig inderdaad. Dat zo'n klein totaal onzinnig dingetje zó hilarisch kan zijn, heerlijk.
Moet 'm ook maar weer 's zien, misschien gaat de score dan wel omhoog. Geweldige onzin dit.
RipCurl
Deel 1 was geweldig, maar dit was echt tenenkrommend slecht. Vooral het ADHD camerawerk was zeer irritant.
RSmovie91
Ik vond het best een vette film met leuke humor. De actie is echt over the top en het verhaal (voor zover die er is) gaat retesnel, maar is toch langdradig.
Het grootste minpunt vond ik het camerawerk. Dat gaat zo snel dat er niet eens te volgens is wat er gebeurt. Voor je door hebt dat er een andere hoek gekozen is, is er alweer voor een andere hoek gekozen.
En die scène bij de elektriciteitscentrale. Waarom zijn ze veranderd in poppen en slaan ze alles kapot? Die hele scène slaat echt nergens op.
Wel een vette film om gezien te hebben, maar 1 vond ik een stuk fijner om naar te kijken.
m1701
de woorden die bij mij opkomen na het kijken van deze film:
- Wazig
- Raar
- Goor
- Leuk
- Apart
- Grappig
Echt alles komt aanbod!
Vooral de paardenrace en electriciteitsveld heel apart en grappig
Je verveelt je geen moment.
Die rooie vrouw "in de show op tv" was dat Gerry Halliwel (Ex spice girls)???
Weet eigenlijk niet zo goed wat ik van deze film moet vinden. Het heeft alles maar er ontbreekt toch iets.
Allebei de delen waren erg goed.
JacoBaco
Die rooie vrouw "in de show op tv" was dat Gerry Halliwel (Ex spice girls)???
Helaas wel.
Bottleneck
recensie
fantastisch entertainment!Je moet er van houden, gezien de lage imdb en mm-score, maar allemachtig wat een tempo! Pervers, maffe figuren, supersnel camerawerk en geweldige stills.
En de absurd wisselende score is perfect en maakt het helemaal af.
Suck my dick - suck my motherf*cking dick
Dat dat rave-nummertje nog eens in een film langskomt

Scenes lekker hilarisch, zoals het opwrijven tegen die tattoo-kerel, de close-up van die ranzige mond van el Hurrrrrón, die ouwe in de limo met z'n tong (Bill, van Kill Bill..), de Tourette guy aan het shocken met dat maffe wijf op het kruispunt, etc etc.

Minpuntjes, oke dan, soms iets te kinderachtig en door het razendhoge tempo had de film wat korter mogen duren. En de finale had ik wat meer van verwacht. Maar ach, de hele film is al een climax.
BjornH
Ik vond deze een stuk minder dan deel 1, waar naar mijn mening toch wat meer subtiliteit inzat en zeker minder ranzigheid. Ook vond ik de toevalligheden in deel 2 toch wat te overduidelijk met als voorbeeld Don Kim, venus en Eve die gwoon uit het niets opduiken .
Daarnaast zaten er te veel onzinnigheden in die het totaalbeeld erg negatief maakten....jammer. Ze hadden gewoon geen vervolg moeten maken....pure uitmelkerij en geldgier als je het mij vraagt
snip
erg tegenvallen...
haalt deel 1 zeker niet.
vond de flitsende de beelden gewoon irritant worden. en bracht niet echt iets nieuws vond ik. idd pure uitmelkerij!
zaterdag deel 1 weer gezien en die is stukken beter!
Lennon
Aardige film
Minder origineel dan zijn voorganger omdat het verassingseffect wel weg is, maar de manier van filmen is leuk, en de humor ook.
Dus.. de moeite waard om te zien!
Kijkt lekker weg in 1,5 uur.
sinterklaas
Oh mijn god. Dit was me toch godverdomme opnieuw een adrenaline-kick van hier tot Tokyo. Crank 2 is nog beter, nog over de topper en nog geweldadiger dan de eerste deel. Het begin al: Natuurlijk dachten we bij deel 1 al: Chev overleefd het niet met die hele grote val want gewoonlijk ben je morsdood. Maar nee hoor: de regiseurs wekken Chev Chalios hierin weer tot leven.... eeeh hoe eigenlijk?..... ja, door een electrisch hart te plaatsen. (Maar die botten dan? Oh ja das waar.) Maargoed, whatever. Dit was me toch weer een zeer ADHDerige coole film. Statham knalt en vloekt en raced er weer als een dolle hond tegen aan. De actiescenes zijn gewoon weer om met een brede grijns dervoor te gaan zitten en de platte humor was ook weer om te gillen en het woord "Fuck" word ook elke seconde geroepen. Ook Amy Smart als Eve is weer terug van weggeweest. En de film zit weer overvol met hele leuke dingen: Die Shotgun in reet scene, die ongelovelijke retecoole scene in die striptease, waarbij die tieten van die stripper lekgeschoten worden, De Neukscene tussen Eve en Chelious vind dit keer niet plaats midden op straat maar op een paarderacebaan, Die spelshow met de jonge Chev Chelious, Die scene met dat hondje, Die schietpartij in de limousine HAHAHAHA
, die scene met dat omaatje, die vele manieren om te stroomstoten om je hart op gang te houden en zo kunnen we der nog wel een paar opnoemen. Die arme Chev Chelious zijn leven word me toch wel heel lastig gemaakt.
En natuurlijk mochten de tekenfilm en reclame-achtige elementjes tussendoor ook niet ontbreken.
Gewoon een subliem vervolg. Had best wel in de bioscoop kunnen draaien. Gewoon weer het ultieme over de top vermaak. Van mij mag deel 3 ook weer komen. Ze kunnen toch de leukste manieren vinden om Chev in allerlij omstandigheden in leven te houden.
Autopapieren
Ik vind dit echt geweldig!
Maar net iets minder dan deel 1.
en dan komt er waarschijnlijk ook nog een deel 3, hoop niet dat het dan gaat vervelen, denk het trouwens niet.
akira124
Duidelijk minder als het eerste deel, alles word meer en meer overdreven. 2,5**
RSmovie91
Die Godzilla scene.
Dat vind ik de zo'n aparte scène. Heeft totaal geen toevoeging aan de film.
Cosoco
Elke vermakelijke scene is juist wel een toevoeging, zeker aan een film als deze. Was een van de hoogtepunten van de film wat mij betreft.
Heerlijk vervolg toch wel weer. Zelden zoveel onzinnige zaken gezien als in deze film, maar aangezien de film totaal geen pretenties heeft is het hier echt verstand op nul, lekker achterover zitten en genieten van alles wat voorbij komt. En er komt een hoop voorbij, want net als het eerste deel heeft de film een verwoestend hoog tempo met daarnaast een flitsende montage. Je zou bijna zelf een kunsthart moeten hebben als je ziet wat er in deze film gebeurt. Teveel om op te nomen eigenlijk en een grote adrenalinerush van begin tot eind. Het originele is er mischien af, maar de humor, Statham en de rest maken een hoop goed. Ik heb een paar keer goed gelachen. Deel 3 zal ongetwijfeld ook nog wel gemaakt worden, maar dat juich ik alleen maar toe.
Cyberator
Aardige film
Dus.. de moeite waard om te zien!
Kijkt lekker weg in 1,5 uur.
Zeker!
En een open einde...voor een 3de... (maar daar ben ik helaas niet echt op aan het wachten)
candymancandyman
Heerlijk over the top, brute actie, sex, vette dialogen, absurde lui en met mijn favoriete acteur statham. Minpunt vond ik die godzilla scene. Die was wel erg amateuristisch. Klein rolletje voor David Carradine maar wel een spraakmakende ivm zijn overlijden eerder dit jaar door een bezoekje aan een prostituee (als dat waar is trouwens). De silicone tieten scene in de bar was lekker maf alsmede de gilles de la tourret broer die wraak zoekt Als je van een vette snelle ongeloofwaardige film met veel onzin en geweld houd zal ik deze zeker bekijken.
Glibbert
Ik vond het echt een hele vette film!
Er was geen moment rust, één en al ACTIE
Top Films dus, 5sterren
mippas
Crank 2 ... zeker zieker en gestoorder dan 1
Jason statham draait weer helemaal door in dit bizarre vervolg (waarom hou ik toch zo van die gozer).. check de film
Top rating: mip geeft deze moof 4 sterretjes
Tarkus
Meer actie, meer geweld in dit tweede deel, maar nog niet half zo goed als het eerste deel.
Was er in het eerste deel nog veel geslaagde humor te bespeuren dan ontbreekt dat hier wel, men doet wel pogingen om grappige situaties te creëren, maar men slaagt daar naar mijn mening nergens in.
Plus het feit dat men de film film nog flitsender wil maken dan de eerste en dat werkt niet, integendeel het is bijzonder verwarrend en irritant.
Nog een opmerking... 92 minuten vermeld de hoes en dat klopt ook, maar de eigenlijke prent duurt maar 80 minuten, men kan zeer lange filmen maken als men nog langere aftitelingen gaat gebruiken, maar liefst 12 minuten bij deze prent... ???
De filmen met Jason Statham bevallen me wel altijd maar op een derde deel van deze reeks zit ik nu niet echt te wachten.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Wat houd ik toch van dit soort over the top, adrenaline actiefilms! En wat houd ik van Jason Stratham.
Deel 1 vond ik geweldig, dit deel wederom zeer goed! Vanaf de eerste minuut is het ACTIE EN GAAN. Om menig komedie kan ik niet lachen, maar bij deze film heb ik mezelf vele keren luidkeels horen lachen en minstens zo vaak horen roepen hoe vet een bepaalde scene wel niet was gemaakt.
Het verhaal en het idee is bij beide films exact hetzelfde (jezelf in leven houden met de meest debiele acties), maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Een paar postings hierboven zijn allerlei geweldige scenes genoemd. De onzinnige scenes als '9 secons later' en dat het gevecht met die rooie opeens door 2 reuzen wordt gevoerd, dat is geweldig. Het gaf me het idee dat ik naar een hele vette Anime zat te kijken (en het wekte hetzelfde mooie gevoel op als bij Kill Bill)
Laat deel 3 alstublieft snel komen! Ben benieuwd hoe ze zijn kop weer op de rails krijgen. Omdat deel 1 helemaal nieuw was, en dit in feite een verhaalkopie is een klein half sterretje minder.
film88888
Crank: High Voltage is helemaal, maar dan echt HELEMAAL het zelfde als de eerste Crank: zelfde regiseur, zelfde cast, zelfde actie dat non stop is, en de zelfde elementen, en vooral een heel wat lachen !
Statham blijft één van men lievelings acteurs, en in de Crank films is hij echt geniaal, en ook van deze 2de Crank heb ik enorm genoten.
Meer kan ik niet zeggen want echt veel is het zelfde als de vorige.
4,0 sterren.

The Bank Job
Misdaad / Thriller, 2008

Crank
Actie / Misdaad, 2006
prostituerenhorse raceheartcigarettestripclubelectric shockvervolgflashbacktourette syndromebendeschietpartijpublic sex cigarette smokingherenhuisfoot chasesurgerytaser duringcreditsstingerabsurdismultraviolence