Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Owen Wilson, Jennifer Aniston en Eric Dane
Releasedatum: 5 maart 2009
Plot Marley & Me
"Heel the love."
Marley is een gele labrador die door John Grogan, een columnist voor een krant, en zijn vrouw Jennifer wordt geadopteerd. Het idee was om zo een idee te krijgen wat ouderschap inhoudt, maar de hond blijkt nogal hyperactief te zijn. Hij vernielt de boel, wordt van de gehoorzaamheidsschool geschopt en wordt alleen maar erger wanneer John en Jennifer kinderen krijgen.
John Grogan
Shannon
Dr. Platt
Editor
deft0nes
Mooie film hoor! Met hier en daar een paar plotholes, maar goed.
Naomi Watts
Met hier en daar een paar plotholes
Vertel..
Vertel..
Er worden een aantal verhaallijnen gestart, maar die worden niet afgemaakt. Zoals bijvoorbeeld het subplot met die vriend van John. Of over het werk van John. En dat is jammer.
Naomi Watts
Die vriend ging werken bij the Times, logisch dus dat ie out of the picture raakt. En qua werk stopte hij bij the Enquirer en ging hij memoirs (The Longest Trip Home) schrijven waar zijn eindmonoloog dus naar verwijst. Maar dit zijn m.i. geen plotholes.
deft0nes
Ik vind dat die dingen niet diep genoeg zijn uitgewerkt en dus plotholes zijn.
Zijn geeen plotholes, alleen niet heel erg diep uitgewerkt. Wat verder niet wil zeggen dat het vaag of onduidelijk is, datis het totaal niet namelijk. Wanneer dat wel het geval was geweest had je een plothole...
EDJ90
Aanrader om met je vriendin te bekijken mannen, en ik moet zeggen ik vond het nog een leuke film ook!
deft0nes
Ik vond het wel vaag en slecht uitgewerkt en dus een plothole.
Clement
Dit is echt een leuke film.
Zeker die maffe labrador die is echt Supahhhh.
Zit goed in elkaar en is ook goed om te lachen.
Leuk om met elkaar te kijken.
Is een happy film maar ook een realistische film.
Het is echt ongelovelijk hoe die hond alles sloopt schitterend.
Zeker leuk om te kijken een aanrader.
Ik vond het wel vaag en slecht uitgewerkt en dus een plothole.
Wat vond je er onduidelijk aan dan?
Die vriend gaat voor een krant werken honderden kilometers verderop, daardoor verwatert de vriendschap en zien ze elkaar nooit meer. En ja, daardoor hebben ze een paar jaar later wat minder over te praten als ze elkaar toevallig tegenkomen, omdat ze uit elkaar gegroeid zijn.
Niks vaag en slecht uitgewerkt toch? Lijkt me duidelijk zat.
Kom is met wat inhoudelijks..
Een plothole is iets compleet anders, dat is als iets niet duidelijk is, niet is uitgewerkt, gaten in het verhaal. Daar is allemaal geen sprake van in deze film of in dit geval.
dje-em
Ik ben het wel eens met die plotholes eigenlijk, de film duurde 2 uur en voor het eerst had ik het gevoel: had dat maar anderhalf uur laten zijn. Het komt gewoon warrig over en past niet in het verhaal die de film wil vertellen. De film gaat over de relatie tussen het gezin en de hond, dus het werk wat hij doet wordt er opeens bijgehaald. Die vriend vond ik ook raar, als het echt zo'n goede vriendschap is hou je iig contact dus dat hij niet eens wist van het aantal kinderen vond ik vreemd. Sowieso was die hele verhaallijn er een beetje bijgehaald leek me.
Al met al leuke film hoor.
Dat kan je misschien vinden, maar dan is het geen plothole, er ontbreekt niks of zo. Overbodig is weer een ander verhaal natuurlijk
Misschien waren ze toch niet zulke goeie vrienden als dat je schetst he, zulke vriendschappen heeft iedereen.
Jules15
Wel aardige film, toch had ik meer grappen verwacht.
Ook vond ik hem iets te lang duren!
Verrassend sterke film!
Waar ik vooraf vooral een echte komedie verwachtte, blijkt het tot mijn verrassing een film met diepgang te zijn, die vooral heel herkenbaar oogt, aangezien ik zelf ook een hond heb gehad.
Wilson en Aniston spelen ingetogen en hun relatie wordt op een erg sterke en goede manier uitgediept, waarbij Marley natuurlijk iedere keer uiteindelijk weer de spil is waar alles om draait. Er onstaat een band tussen mens en hond, in goede, maar zeker ook slechte tijden. Alles wordt op een natuurlijke manier gepresenteerd en nergens had ik het idee dat het te geforceerd komisch of dramatisch aanvoeld.
De uiteindelijke dood van Marley zal voor de meesten niet onverwacht komen, maar zelfs dan gaat alles op de meest logische en natuurlijke manier en wordt het nooit te dramatisch. Wat mij betreft een aanrader voor het hele gezin, al moet je zeker geen pure komedie verwachten. Hondeneigenaren zullen er hoogstwaarschijnlijk veel in herkennen. Een rebelse hond met het hart op de goede plaats!
parel123
Prachtige film en warm verhaal. Het simpele onderwerp van de levensloop van een getrouwd stel is echt prachtig neergezet. Owen Wilson doet het zeer goed! Jennifer speelt zoals je haar kent.
Echt een heerlijke film waarbij ik aan het einde echt ontroerd was.
Aanrader voor zowel mannen als vrouwen!
markie1978
Wat een saai en langdradig vooral over een hond. Erg saai en niet grappig, viel bijna in slaaaaaap.
Wat een suffe film zeg.
bladerunner2007
De film vond ik inderdaad ook aan de lange kant. Het acteerwerk kon er mee door. Ik had gehoopt op iets meer humor. Waarschijnlijk is het boek een stuk beter te verwerken van John Crogan.
Horrorfreak12
wat een rustige en gewone film wat de film goed maakt is de prachtige locatie en de acteurs en het einde waar ik mijn zakdoek vol heb geweend !!( heb nog nooit zo hard om een film moeten wenen)
soms spijtig van saaie scenes en te weinig verandering
canciser
Leuke film met een bijzonder rustige opbouw. Het kijkt lekker weg, het verhaal was niet zo heel bijzonder en de uitwerking was een beetje matig. Het einde is zielig, ik had eerlijk gezegd verwacht dat die hond beter zou worden. Dat gebeurt namelijk erg veel in feel good films. Voor de mensen die hem nog niet gezien hebben, ga hem kijken wanneer je niet te slaperig bent. 3.5*
SnakeDoc
Leuke film hoor, erg zielig op het einde
Zowieso een half puntje extra voor topper Jennifer Aniston. Wat een chick niet?
Dat wel, maar om daar nou een half punt voor bij op te tellen is wat overdreven natuurlijk.
SnakeDoc
Eigenlijk verdiend ze meer!
AHWA
Ik heb geen hond, nooit een hond gehad, en ook geen behoefte om een hond te hebben. Marley is ook een vreselijke hond. Toch wist de film me heel erg te boeien, zowel de humoristische kant als de ontroerende kant. Het is geen comedy, het is geen dramafilm, ik zie het toch meer als een familiefilm.
De film houdt het tempo er goed in door de jaren snel te laten verstrijken. Eerst komt Marley en al gauw komen daar drie kinderen achteraan, en de strubbelingen van een jong gezin worden door Wilson en Aniston prima neergezet.
Het enige waar ik me een beetje aan stoorde was dat geldproblemen geen enkele rol speelden. Eerst allebei een goede baan, daarna een promotie voor hem tot columnist, een groter huis, een andere baan, een nog groter huis. Dat ging allemaal wel heel makkelijk, maar misschien is dat ook wel een beetje de American Dream of zo. Toch stak het me een beetje.
Uitstekende film verder met leuke muziek en goede rollen van Wilson en Aniston.
Eigenlijk verdiend ze meer!
Tuurlijk is het een knappe dame, maar in een film als dit draait het niet om haar uiterlijk en moetje de film daar ook niet op beoordelen.
macrobody
Het leven van een hond in beeld gebracht. Dat kan niet interessant zijn en dat was het ook niet. Als je een hondenliefhebber ben dan is deze film een aanrader. Het leek wel een paar jaar uit mijn eigen leven, zonder de kinderen dan en dat was ook boring. Iedereen wil toch liever die vriend van hem zijn?
Nancy1980
Tja weer de zoveelste film met Jennifer Aniston, ik begin haar nu toch wel een beetje zat te worden, altijd de zelfde soort liefdesdramas.
Ik vindt Owen Wilsen en Eric Dane erg goede acteurs, vandaar dat ik de film ging kijken.
Op zich is hij hartstikke leuk, maar op een gegeven moment wordt hij wel een beetje langdradig.
Het is gewoon een verhaal die over ieder ander kan gaan, veel dingen kamen mij bekend voor, gewoon een normaal gezin hoor.
Alleen heb ik niet zon groot huis

Marley & Me: The Puppy Years
2011

Netflix-succes voor oude hondenfilm: waarom kijkt iedereen nu deze tranentrekker?

De drie best beoordeelde projecten van de jarige Eric Dane (50)

Hachi: A Dog's Tale

August Rush
Drama / Muziek, 2007

The Blind Side
Sport / Drama, 2009
journalistgebaseerd op boekpuppyliefdehondduringcreditsstingerpetscolumnist animal leadpet ownership