Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Owen Wilson, Jennifer Aniston en Eric Dane
Releasedatum: 5 maart 2009
Plot Marley & Me
"Heel the love."
Marley is een gele labrador die door John Grogan, een columnist voor een krant, en zijn vrouw Jennifer wordt geadopteerd. Het idee was om zo een idee te krijgen wat ouderschap inhoudt, maar de hond blijkt nogal hyperactief te zijn. Hij vernielt de boel, wordt van de gehoorzaamheidsschool geschopt en wordt alleen maar erger wanneer John en Jennifer kinderen krijgen.
John Grogan
Shannon
Dr. Platt
Editor
M.Goodkat
Weinig op te zeggen alleen dat ik hetzelfde meegemaakt had met mijn hond en kreeg vooral een brok in de keel
Mijne was ook een labrador,ik mis hem...
Als mensen hem na 20 min afzeten neem ik hu niet serieus.
Anyway, 4/5
Alba
Mooie en ontroerende film, en zoals voor velen, een brok in de keel bij de realistische scène met de hond, omdat het trieste herinneringen opriep.
Een mooie familiefilm, beetje drame, beetje humor en genoeg scènes waar je jezelf kan in terugvinden.
IslaMargarita
Het is nu ruim 4 jaar geleden dat ik me heb aangemeld op deze site, al die tijd heb ik nooit meer ingelogd. Dit terwijl ik de site toch wekelijks een paar maal bezoek. Ben elke film die er in de videotheek uitkomt heb ik wel gezien echter bij geen enkele film heb ik tot dusverre een commentaar geplaatst.
Waarom bij deze film wel? Diverse andere zullen het al aangegeven hebben (heb niet alle commentaren gelezen) maar bij beziiters van honden zal deze film anders overkomen dan bij degene die nooit zo'n trouwe viervoeter naast zich gehad hebben. in feite zal, als men in het verhaal zit, de gedachten niet alleen naar de hond gaan. De rond veertigers zullen de film zien alsof men in een spiegel kijkt. Er zijn vele herkenbare momenten in de film, momenten waarbij men terug denkt aan het eigen leven wat achter je ligt.
Ik ga geen acteur of actrice bekritiseren, want men heeft hierover een bepaalde mening. Is denk ook iets wat niet terzake doet bij deze film, als Wilson je niet ligt dan moet je de film laten liggen. Ik ga b.v. ook niet naar een film zitten kijken met b.v. een acteur die ik niet mag. Ik weet dan bij voorbaat dat de hele film me tegen zal staan.
Ik heb niet zelf een van mijn honden een half jaar geleden moeten laten inslapen. Door deze film kwam zijn hele leven en de laatste momenten als een film in gedachten weer voorbij. Mag dan ook duidellijk zijn dat mijn ogen niet droog zijn gebleven. Ook de momenten waarop even wordt stilgestaan met bij de vraag heb ik bereikt wat ik wilde zijn heel herkenbaar. Goede film die zeker nog enkele malen over het scherm zal gaan. Kan voor deze film ook alleen de hoogste waardering geven.
M.Goodkat
Niet te hard spoilen
Anyway, zelfde meegemaakt alleen kwam het veel harder aan dan normaal, was een cadeau voor mijn 4de verjaardag, een super mooie pup en heette Marleen (Marley voor in het nederlands) dus nog extra hard voor mij, ook een labrador, alleen zwart. Toen ik 15 was, 11 jaar later (mijn hond at ook alles, ik deed ook alles met hem) kreeg zij problemen met haar maag (precies de film pff...) En heb haar moeten laten inslapen,sindsdien als ik een zwarte labrador zie krijg ik een flashback over mijn eigen heen. Daarom is mijn nieuwe huisdier een kat,het is niet hetzelfde maar kon niet over mijn hart om een nieuwe hond te nemen, heb hier ook altijd foto op mijn bureau liggen met haar en ik lachen naar de foto in de tuin
Wat mis ik haar zo erg... Ik verhoog mijn stem naar 5,0* sterren.
scorepio
Wat begon als een vrouwenkomedie. (zo noem ik de films die mijn vriendin graag ziet) slaat plotseling over in een tearjerker eerste klas.
Omdat ik dit niet had zien aangekomen , was ik eigenlijk wel verrast.
Kortom , deze film laat je lachen , denken en wenen.
Bij de hondenliefhebbers zal deze wel extra hoog scoren , maar ook van mij krijgt deze een dikke 3.5 .
toontjelager
ik had eigenlijk een flutfilmpje verwacht ,maar de labrador geleek als twee druppels water op de onze die over drie jaar gestorven is . Sommige passages uit de film vertoonden zoveel gelijkenissen dat naar het einde toe de tranen met tuiten over onze wangen vloeiden . Ik moet al teruggaan naar mijn kindertijd , ik was een jaar of vijf en toeval of niet het was een film met Lassie , dat ik zo geweend heb bij een film . Een dikke 4* .
re.
Ik hou niet zo van honden, maar deze film is echt heel mooi gemaakt.
Deze film heeft zowel humor als een serieuze kant.
De film is in het begin heel vrolijk maar slaat dan om, vooral het einde is heel erg mooi en zielig. (waar ik niet verder op in ga om niet te spoilen).
4,5 / 5
Rianneke_Dan
'A dog has no use for fancy cars or big homes or designer clothes. Status symbol means nothing to him. A waterlogged stick will do just fine. A dog judges others not by their color or creed or class but by who they are inside. A dog doesn't care if you are rich or poor, educated or illiterate, clever or dull. Give him your heart and he will give you his'.
Marley & Me heeft me heel diep geraakt, en dat had ik niet echt verwacht. Ik had al wel een vermoeden dat deze film echt wat voor mij zou zijn vanwege het feit dat mijn favoriete actrice erin speelt en natuurlijk een leuke, vrolijke, 'lieve' en vooral ook aandoenlijke hond Marley.
De film bevat zowel een flinke dosis humor als een dosis drama, en dat word goed op elkaar afgestemd. Ook de erg herkenbare situaties met Marley hebben mij meerdere keren flink aan het lachen gekregen. Jennifer en Owen zaten goed in hun rol en ik moet zeggen dat ik altijd met veel plezier naar Jennifer kijk, maar samen met Owen vond ik haar meer stralen dan anders. Wat een chemistry hebben die twee bij deze film. Het laatste deel van de film heeft mij diep geraakt en ik kon ook niet anders dan me volledig laten gaan bij de eindscene. Gelukkig was mijn vriend aanwezig die mij daarbij kon steunen!
Ik kan de reacties hierboven ook wel begrijpen het is misschien niet het meest hoogstaande filmpje ooit gemaakt, maar toch heeft het een bepaald gevoel bij mij losgemaakt en ik denk dat je daar vooral ook een dierenliefhebber voor moet zijn. Als je niks met honden hebt dan zal je bij deze film ook niet snel geraakt worden omdat je gewoon niet kan begrijpen hoe de relatie tussen een mens en hond kan zijn. Je maakt samen zoveel dingen mee, en ik geloof dat de band tussen hond en baas zoveel sterker is dan dat de meeste mensen met elkaar hebben.
Marley & Me heeft mij echt ontroerd en het eerste wat ik na de film deed was mijn hondje een dikke knuffel geven
Een in mijn ogen verdiende 5*
Movie Spotter
Zeer herkenbare film , en ja ook ik ben 40 +
Ook ik hield het op het eind niet droog , en dat terwijl ik normaliter niet zo sentimenteel ben aangelegd. Dit tot grote hilariteit van mijn vrouw ....zij is normaal de senitmentele van ons 2
Hoe dan ook , deze film verdient de 5 sterren wat mij betreft,
totti999
Zeer herkenbare film , en ja ook ik ben 40 +
Hoe dan ook , deze film verdient de 5 sterren wat mij betreft,
Inderdaad, 5 sterren. Geen briljant acteerwerk of regie, maar als een film zo kan raken, is dat uitstekend gedaan wat mij betreft.
Ben net in de 30, maar het verhaal van 3 opgroeiende kinderen en de labrador (die van ons is overigens 5 en blijft hopelijk nog lang bij ons), is zeer herkenbaar. Tranentrekker, ben blij dat ik niet de enige man ben die dat overkomt
Woensdag 16/9 ligt de dvd in de winkels, meteen halen dan maar
Shelley 77
Net mijn traantjes weggeveegd...
Net zoals de meeste hier heb ik ook een hond, hij is wel nog in leven maar is er al 11 en ik moest toch wel heeltijd denken aan hem. Kheb hem al van mn 8...
Vooral de kindjes vond ik dus triest...
Het was ook dikwijls grappig, dit door de topacteurs die deze drama en komedie schitterend gecombineerd heben.
Een dikke 4
Nivo
het is lang geleden dat ik zo'n brok in me keel had tijdens een film... ik ga niet zoals iedereen zwijmelen over hun eigen hond (heb er wel een golden retriever bijna 15, laatst hersonbloeding gehad) maar hoop iets meer over de kwaliteit te zeggen...
dit is tenminste niet zo'n standaard happy-ending film die je de laatste tijd bijna alleen nog maar hebt. deze film is echt heel realistisch opgebouwd en eindigt dan ook zo.. blijf het overigens ook heerlijk vinden hoe sloom Owen Wilson BLIJFT!
stekman
ik heb het laatste stuk niet gekeken omdat ik, ook boven de 40, net als zo velen hetzelfde heb meegemaakt.
5 sterren van mij.
MiSs MoPs
Ik wilde deze film heel graag zien. En ik ben blij dat ik dat vanavond gedaan heb. Wat een mooie, grappige, lieve, ontroerende film. Alle ingrediënten zitten erin. Zelf hebben wij ook een hond thuis. Onze hond is het tegenovergestelde van Marley, maar toch kon ik in sommige dingen gelijkenissen ontdekken. Bij het einde hield ik het (natuurlijk) niet droog. Zeer mooie film!
4.0 *
Shirley1986
een hele goede film heb hem gister gekocht
moest meteen aan mijn hond denken die 1 jaar geleden dood is gegaan echt een aanrader, goede humor maar ook huil momenten
ik heb hem 4 sterren gegeven
Naomi Watts
Een aangename verrassing die je niet vaak tegenkomt.
Geen eigenzinnige film natuurlijk, ook geen denderende cast maar toch stijgt de film naar ongekende hoogte, exceptioneel dekt de lading wel. Vooral de thematiek wordt goed behandeld, nooit is een mens-hond connectie zo goed tot uiting gebracht in een film. Marley fungeert als Katalysator in de relatie en de levensfases van de characters van Wilson en Aniston. Hoe hij voor geluk zorgt, erin deelt, voor troost zorgt in moeilijke tijden maar ook dat hij bij wijlen de oorzaak is van al het tumult. Wilson's band met zijn trouwe viervoeter is zeer aandoenlijk, hij wijkt geen enkel moment van zijn zijde. Komische segmenten worden perfect afgewiseld met de drama segmenten.
De relatie van Wilson en Aniston wordt gelukkig niet al te Hollywoodiaans neergezet. Ze kennen vooral hun ups & downs en vooral tijdens de hectiek van parenthood lijkt alles nogal te wankelen. Maar ook dan is hij een stabiliteitsfactor en een juist beeld hoe belangrijk een hond in een gezin is. Zoals ik al eerder aangaf is de film allesbehalve eigenzinnig maar doet de film wat zo'n film hoort te doen, let me rephrase; de film doet veel meer.
Naarmate de film verstrijkt wordt het als kijker steeds ongemakkelijker omdat je weet dat de aftakeling van Marley dichterbij komt. Wat de film ook zo goed maak is dat alles zo herkenbaar is en ik me prima in deze situatie kan verplaatsen omdat ik ook een trotse bezitter ben van een geweldige hond. Allemaal erg herkenbaar.
Wat ook erg mooi is om tegen het eind toe die recap te zien van precious Marley moments waar zijn destruction moments eigenlijk helemaal niet meer zo'n big deal lijken omdat zijn onvoorwaardelijke liefde die laat verhullen. Tegen het eind aan bij het inslapen wordt het allemaal erg dramatisch en de film weet de juiste snaar te raken. Nergens overdone en erg fijn gespeeld van Wilson. Ik hoop zelfs dit moment nog lang niet mee te maken maar als die tijd er is, dan zal ik het niet anders doen dan Wilson's personage.
Die eindmonoloog van Wilson is slaat de spijker op zijn kop en laat zien hoe waardevol en bijzonder dit wezen eigenlijk is. Gewoon een hele mooie film, tel daarbij op dat ik mijn persoonlijke erin kan leggen en je hebt een onvervalste bullseye.
danuz
Ik noem een Wendy and Lucy of een Inu to Watashi no 10 no Yakusoku (maar vooral die eerste dan toch).
Mochizuki Rokuro
Naomi Watts
Thanks voor de tips, kende ze niet. Vooral Wendy and Lucy lijkt me erg interessant.
Niels&Jose
mooie film, vooral als je zelf een hond hebt.
je mag dan hopen dat je niet zo'n hond hebt.
echt een brok in je keel film
MovieFreakk
Ik zit nu nog te huilen pracht van een film
wesley105
Prachtige film!! Mooi verhaal!! Goede cast!!! Mooi geacteerd!!!
Vermakende film, mooi gedaan hoe je de hond ouder ziet worden en leert kennen, vind er persoonlijk veel humor in zitten!!
Uiteindelijk emotioneel;) Traantje weggepinkt maar leuke film om te kijken met de hele familie!!!
Greets
prenden
hele mooie film. ik heb alleen toch liever dat een film goed afloopt. wat een roteinde !
heb zeker meer dan een paar traantjes weggepinkt en mijn hondjes een stevige knuffel gegeven. gelukkig zijn zij nog jong.
Brianna
Ik kijk eigenlijk nooit dit soort films, omdat ik meestal toch dan ga janken, en dit was weer zo'n film. Onzettend gelachen, en lopen janken op t einde. Mooie film. Af en toe moet je zo´n film s zien, nu hou ik t voorlopig weer op de horrors en thrillers, word ik tenminste niet zo emotioneel
Hans58
Aan de hand van de PagePlus-hoes had ik de film nooit gekeken, maar dankzij de in de meerderheid positieve commentaren op deze site heb ik mij gisterenavond kunnen trakteren op een bijzondere film. Allemaal heel herkenbaar (al had ik gelukkig geen ADHD- labrador) en wie aan het einde van deze film geen brok in de keel en trillende kin krijgt heeft een hart van steen en/of is een verstokte hondenhater.
ElGringo
Mooie film. En zeker ook het einde is heel mooi, ik heb nooit een hond gehad ofzo maar ik kreeg toch een brok in mijn keel
Livefree70
Geweldige film, eindelijk eens een hond zoals er velen zijn: ondeugend, ongehoorzaam, koppig maar o zo trouw. Wat ik hier bedoel te zeggen is dus: eindelijk eens geen over-intelligente, mensenreddende superhond.
Het verhaal wordt goed opgebouwd; je ziet de relatie vooral tussen Wilson en Marley intens groeien. Overige karakters worden net voldoende uitgediept. Film weet echt continue te overtuigen, én...wat een einde, zucht....4*(mooiste quote van dit jaar aan het einde van Wilson)Oh ja en nog een leuke bijrol van Kathleen Turner overigens (herkende haar bijna niet haha).
triquetra
Wat een leuke film zeg!
ik heb hem van het begin tot het einde geweldig gevonden!
Ik dach dat onze hond erg was hahahaha maar nu valt het reuzemee!
alleen het einde heel zielig maar goed hij heeft het er wel van genomen in zijn leventje!
gerrit019
Vervelend zo een hele film tegen Jennifer aankijken
Daarnaast nog een leuke film over "ouder worden".

Marley & Me: The Puppy Years
2011

Netflix-succes voor oude hondenfilm: waarom kijkt iedereen nu deze tranentrekker?

De drie best beoordeelde projecten van de jarige Eric Dane (50)

Hachi: A Dog's Tale

August Rush
Drama / Muziek, 2007

The Blind Side
Drama / Sport, 2009
journalistgebaseerd op boekpuppyliefdehondduringcreditsstingerpetscolumnist animal leadpet ownership