menu

Imperium (2016)

mijn stem
3,02 (327)
327 stemmen

Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
109 minuten

geregisseerd door Daniel Ragussis
met Daniel Radcliffe, Toni Collette en Burn Gorman

Nate Foster is een FBI-agent. Zijn grootste troeven zijn zijn intelligentie en zijn sociale vaardigheden. Zijn supervisor Angela Zamparo heeft zich jarenlang beziggehouden met blanke-suprematie-terrorisme. Wanneer Nate undercover gaat om een lokale terroristengroep te ontregelen die een vuile bom wil maken is Angela de enige persoon die zich focust op het in leven houden van Nate.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=9KgWvvz3U-A

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van m1701
3,0
miste wel wat actie... had wel wat pittiger gemogen.
Voor de rest een ok film
3* vooral vanwege acteerwerk skinheads

3,0
Aardige film voor in de late nacht. Mr HP ken ik eigenlijk niet als HP, maar hier is ie niet verkeerd.

avatar van joshua1988
4,0
John Milton schreef:
Weinig opzienbarends dus


ik vond het dus opmerkelijk dat zij Radcliffe in deze film duidelijk aftroefde, of viel hij gewoon nogal tegen in deze rol. Mij kon-ie hier in ieder geval niet overtuigen maar 't stoorde mij verder niet. Zoals je al stelde, Toni Collette is altijd een genoegen om in een film te zien en ze stelde mij ook nu niet teleur, en zeker niet met 'twee vingers in haar neus' omdat ze daar gewoonweg te professioneel voor is.

avatar van witboek
3,0
Valt mee om een keer gezien te hebben.

avatar van jeuletaxi
3,5
Een waargebeurde film die me aangenaam heeft verrast, geen overdreven actie en goed acteren.
Hou wel van films waarbij ze moeten infiltreren.
Zeker de moeite waard een keer te bekijken.

avatar van john mcclane 2
4,0
beste wel fijne infiltratie film.
Het haalt het niet bij het op het zelfde leunende :
American History X (1998)
Maar ook bijvoorbeeld:
The Believer (2001)
Haalt niet weg dat het een sterke film is.
Je word er niet in meegezogen door de spanning.
En het is ook niet erg heftig.
Maar zit goed in elkaar.
Natuurlijk word hier weer duidelijk dat Toni Collette een klasse apart is.
En dat het voor radclffe misschien iets te hoog gegrepen is .
Maar op zich doet ie het prima.

wat ik bij The believer erg sterk vond wat dat ik hoe afschrikwekkend ook, ik de skinheads bijna begreep.
dat was hier niet zo.het bleef wat op de vlakte.

hoe dan ook,,,fijne infiltratie film!

avatar van NERD
3,0
Geen slechte film. Boeiend van begin tot eind, maar zeker geen "American History X meets The Departed". Afschuwelijke wanhopige marketingposter

avatar van DjFrankie
3,0
Idd niet erg veel actie, maar meer verhalende film. Dat is toch jammer.
Desondanks een voldoende.

Romper Stomper (1992) bied wel meer actie.

avatar van Biosguru
3,0
Nog een recente film over Neo Nazi's die veel beter is miz: Green Room (2015)

avatar van schumacher
3,0
Leuk filmpje nog maar uiteraard belange zo goed niet als bepaalde andere heel gekende films.
Het is een filmmet veel blabla, toch kon het me boeien.

avatar van zoutzak
3,5
Verontrustend effectief ondanks een voorspelbaar plot.

avatar van cor1946
3,0
Wat trage film, maar het was een goede film met Radcliffe in goede rol.

avatar van Bacchero
3,5
Goede film over een undercoveragent die infiltreert in het extreem rechtse milie. Ik heb nooit veel interesse gehad in Harry Potter dus ik kon op een vrij objectieve manier de prestaties van Radcliffe beoordelen en... hij doet het goed. Het leek wel of ik naar Elijah Wood aan het kijken was... zijn fysiek en manier van acteren lijken er sprekend op. Veel actie moet je niet verwachten maat dit stoorde mij niet. Ik had echter een iets beter einde verwacht. Wat ik zeer goed naar voor gebracht vind ik de film is het feit dat men de verschillende soorten 'racisten' weergeeft, niet enkel de 'opvallende' neonazi's maar ook de slimmere/intellectuele 'onzichtbare' maar minstens even gevaarlijke extreem rechtse sympatisanten hoewel dit volgens mij niet echt de 'doeners' zijn... Ik vind het al bij al een goede film met een vrij goed verhaal met acteurs die goed werk leveren, de moeite waard om eens te bekijken...

2,0
Rommelige film als een gatenkaas. Het verhaal leent zich eerder voor een serie en wordt hier binnen 100 minuten afgeraffeld waardoor het totaal ongeloofwaardig overkomt. Het prima acteerwerk is het enige pluspunt

avatar van dvdcrusher
3,5
Zoals reeds hierboven vermeld leuke film met iets te weinig actie al leef je wel mee met de angst om steeds ontdekt te worden als infiltrant. Het hoogtepunt van de film wordt mijn inziens iets te snel afgewerkt na een vrij langdradige inleiding. Wel prima geacteerd. 3,5 sterren

avatar van Thomas83
2,5
Best matig. Het vermaakt allemaal nog wel, maar de enige reden om de film te kijken is het weer goede spel van Radcliffe. Waar de film vooral onder lijdt is het slechte schrijfwerk. De hele undercoveractie is vooral gehaast en ongeloofwaardig. Iedereen vertrouwt Nate altijd belachelijk snel en er zijn te veel lastig te geloven momentjes of dialogen.

Ook de personages zijn slecht uitgewerkt. Zo standaard hoe de leider van de skinheads Nate direct vertrouwt maar er eentje van begin af aan wantrouwig is. En die jonge skinhead (Druid in een heel andere rol dan ik hem van de week nog zag in Louder than Bombs) krijgt amper aandacht maar zien we op het einde voor een klas spreken, wat zo des te prekeriger overkomt. Colette is een miscast. Ze speelt haar rol haast komisch. Die kauwgom ook. Ze deed me denken aan Ellen DeGeneres.

Ik weet niet of die Wolf of zo, die radiovent, op het einde nou heel sluw blijkt te zijn of dat hij oprecht slechts een "entertainer" was, maar in dat laatste geval lijkt me dat toch vrij sterk. Er wordt wel gekozen voor de meest interessante richting door naar iets van begrip voor die racistische mafketels te zoeken, maar dat is een beetje een kansloze onderneming zonder uitgediepte personages. 2.5*.

avatar van Crook
3,0
Tja, een beetje gemengde gevoelens bij deze prent, het was het allemaal nét niet. Harry Potter laat hier wel zien dat 'ie heel wat meer in z'n mars heeft dan met een stokje zwaaien, en de hierboven beschreven vergelijking met Elija Wood zie ik ook wel. Het is vooral het script en de lauwe uitwerking hiervan. Het wordt nergens echt zeer uitgesproken, en dat begint eigenlijk al met de basis. Om een andere extremistische groep waarvan we wellicht net zoveel te vrezen hebben als van het jidhadistische tuig te belichten is denk ik een zeer reeël uitgangspunt maar het kwam totaal niet uit de verf imo. Alles is wat matig opgezet, voelt bijna afgeraffeld, en het scenario is te simplistisch uitgeschreven waardoor de karakters voor mij stuk voor stuk vrij oninteressant werden. Desalniettemin genoten van Radcliffe.

avatar van Flat Eric
3,5
Enge lui

Het zijn niet altijd de obvious en usual suspects die narigheid veroorzaken. Dat blijkt ook wel weer uit deze film. Prima undercover verhaal over een subcultuur waar je maar ver weg van moet blijven.
Jaren geleden American History X (1998) gezien en die is in het Nazi-genre me toch altijd wel bijgebleven. Maar deze vond ik toch ook wel sterk.
Daniel Radcliffe is al jaren bezig het Harry Potter juk van zich af te werpen en dat lukt hem gelet op zijn filmkeuzes prima.

avatar van mixmaster
3,5
Daniel Radcliffe speelt een prima rol in deze film, dit is geen American History X maar deze film is zeker wel goed te doen.
Niet de actie of geweld maar meer het infiltreren zelf staat centraal in deze film, en dat is prima gedaan.

2,5
" Imperium" is wat mij betreft te braaf.
In tegenstelling tot " American History X" en " Romper Stomper".
Dit soort verhalen over Neo nazi' s moeten vooral rauw en hard zijn.
Het moet er een beetje afschrikwekkend uit moeten zijn.
Maar dat ontbreekt in deze film.
Ook Daniel Radcliffe doet mij als infiltrant niet echt overtuigen.
"Imperium" is het net niet.
2.5*/3*

avatar van scorsese
3,0
Aardige film waarin een FBI agent undercover gaat als neo-nazi. Een vrij standaard verhaal met een voorspelbaar verloop. Het blijft voor een film als deze redelijk braaf, maar kijkt toch wel gemakkelijk weg. Ondanks dat Daniel Radcliffe in eerste instantie een verkeerde castingkeuze lijkt, weet hij toch te overtuigen. Een magere 3.0 sterren.

avatar van Daan258
2,5
Een aardige wegkijker maar verder niet veel bijzonders.
De film is inderdaad wat aan de trage kant en gebeurd er niet al te veel. Toch weet het nergens echt saai te worden. Het acteerwerk kon er mee door.

Leuk om een keer gezien te hebben maar dat was het ook wel.

2,5*
5,5/10

avatar van knusse stoel
3,5
Net als veel anderen vonden wij dit een prima film!
Het gaat over een controversieel onderwerp waarbij wij nooit begrijpen waarom mensen zo haatdragend kunnen zijn naar een ander. In deze film gaat de jonge FBI man Foster infiltreren bij een groep Neo-Nazi's om vervolgens op te stoten naar een groep minder in het oog springende Nazi's, die verder zijn dan alleen wat praten en vechten op straat. Deze lui zijn al bezig met een z.g. "vuile bom", een kernbom die op kleinere schaal dan zijn grote broer, behoorlijk wat ellende aan kan richten!
De film is bij tijd en wijle behoorlijk spannend, ook voor Foster die zich nu en dan "ontdekt" voelt.
Een 7+.

avatar van JoeCabot
3,5
Ik heb al betere undercoverfilms gezien. Ik heb ook al betere skinheadfilms gezien (als je dat een genre mag noemen). Maar de mix van beide elementen levert wel een interessant resultaat op. En een sterke Radcliffe tilt deze film zowat in zijn eentje naar een hoger niveau.

Het is menens met zijn voornemen om zijn toverstokje definitief aan de wilgen te hangen. Nu ja, in de eerste scènes - vóór hij undercover gaat - oogt hij nog als een soort Potter-in-maatpak, maar eens de tondeuse bovengehaald wordt krijgen we een Radcliffe 3.0 te zien. Zijn intense acteerwerk en zijn kale kop missen hun effect niet. Radcliffe kan weliswaar niet tippen aan Edward Norton in American History X - daarvoor is zijn rol ietwat te eenzijdig -, maar hij geeft deze film wel een smoelwerk.

En dat is nodig, want voor de rest kijkt Imperium niet op een cliché meer of minder. Uiteraard dreigt onze undercoveragent voortdurend door de mand te vallen en uiteraard vindt hij altijd een magische oplossing (zonder toverkunst ditmaal) waardoor hij door het oog van de naald kruipt. Ik kreeg ook wat indigestie van alle swastika’s en andere nazitroep. Ik vermoed toch dat echte skinheads iets subtieler te werk gaan, anders houd je het toch niet lang vol.

Gelukkig komt de film nu en dan ook “leuk” en verrassend uit de hoek. De verschillende white-power-verenigingen die ruziën over wie vooraan in de haatbetoging mag lopen, bijvoorbeeld, was best grappig. Ook de extreemrechtse goeroe die eigenlijk alleen een slaatje wil slaan uit de hele beweging - een gevatte sneer naar sujetten als Alex Jones - mocht natuurlijk niet ontbreken.

3,5*

avatar van Elchapo
2,0
Erg lauwe film,ik verwachte een American history X maar kreeg een harry potter meets Mees Kees te zien.acteerwerk best ok het verhaal ?2 stars.

avatar van Duiv
3,5
Goede film. Goed geacteerd en een vrij reëel beeld van de Amerikaanse skinhead subcultuur.
Vond de vele leidertjes met hun eigen aanhang en gekronkel goed uitgewerkt. Film is wat traag maar is zeker geen lange zit.

avatar van Harleen Quinzel
2,5
Het is een degelijke film met een best sterke Radcliffe, die helaas wat in de steek gelaten wordt door een ietwat vlakke regie en een zoutloos script.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:37 uur

geplaatst: vandaag om 07:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.