Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Daniel Ragussis
Met onder meer: Daniel Radcliffe, Toni Collette en Burn Gorman
Plot Imperium
"Defend your nation. Become your enemy."
Nate Foster is een FBI-agent. Zijn grootste troeven zijn zijn intelligentie en zijn sociale vaardigheden. Zijn supervisor Angela Zamparo heeft zich jarenlang beziggehouden met blanke-suprematie-terrorisme. Wanneer Nate undercover gaat om een lokale terroristengroep te ontregelen die een vuile bom wil maken is Angela de enige persoon die zich focust op het in leven houden van Nate.
Nate Foster
Vince Sargent
Johnny
Morgan
Kondoro
Nice. Neo-Nazi films, ben der niet vies van (zie: mijn top-tien).
Hopelijk wat beter dan de karikatuurfilm American History X.
Zandadder
Hij lijkt een beetje op Edward Furlong en Lange Frans op de cover.
Zwolle84
Haha, die arme jongen komt echt nóóit meer van zijn verleden af. Onmogelijk.
John Milton
Hij was zó leuk in Swiss Army Man, geen een keer aan HP gedacht. Maar ik heb dan ook weinig met die films, dat scheelt...
Zwolle84
Ik vind het ook een fijne acteur. Niet per se heel goed, maar lekker eigenzinnig. Horns is hem ook op het lijf geschreven, net als What If. Swiss Army Man kijk ik erg naar uit.
mcdaktari
Ziet er helemaal nog niet zo slecht uit.
Ik ben in ieder geval benieuwd wat het gaat worden.
limelight73
Ik vind het wel gaaf als je die film durft af te kraken!!! hahaha...
Ik vind het wel gaaf als je die film durft af te kraken!!! hahaha...
limelight73
Nee, natuurlijk niet!
John Milton
Aardig, maar weinig nieuws aan de horizon. Het undercover hebben we eerder en beter gezien in o.a. Donnie Brasco en The Departed. Radcliffe vond ik wel weer verrassend.
Macmanus
Matig script.
Had hier best wel zin in. Tijdje terug alweer dat ik zo een soort film zag. Was dan ook wel blij verrast dat het zo snel op het web stond. Helaas voldeed het niet aan mijn verwachtingen. Dat ligt vooral aan het script. Radcliffe doet het best goed, de neo-nazi's doen het ook na behoren. Maar de infiltratie is te snel, ook is het te opzichtig dat ze achter de verkeerde man zitten. De man die daadwerkelijk het brein is, is een vrij matig acteur en is zo om en dan is het vertrouwen ook wel maximaal. Probleem zit hem vooral in het feit dat dit meer geschreven is voor een serie. Daarin zou je meer tijd kunnen nemen voor het infiltreren en beter werken naar het voorkomen van een aanslag. De climax is hier gehaast en daardoor vrij slecht. Je denkt ook de gehele tijd dat de heren niet zo dom kunnen zijn, en dan ze Radcliffe zijn karakter allang doorhebben. Helaas bleken ze ook echt zo dom.
Ook wat jammer dat het politieke aspect weinig aandacht aan is besteed. Vond dat in het begin nog wel aardig. Totale concentratie op de moslims waardoor andere groeperingen ongestoord verder kunnen gaan. Maar uiteindelijk is de goverment over alles op de hoogte! Film had veel meer Arlington Road meets American History X moeten zijn.
2.5 sterren.
Antonev
Ik vond het wel wat! Het verhaal heeft niet heel veel diepgang (sommige stukken hadden best wat verder uitgewerkt kunnen worden), maar bevat wel voldoende boeiende passages en spannende momenten. Radcliffe zet hier ook gewoon weer een prima rol neer!
Corcicus
Na de tientallen aanslagen van de afgelopen maanden, vinden onze moedige Hollywood-hipsters het nodig om te waarschuwen voor het echte gevaar: dat handvol neo's in de marge.
Pazmaster
Niet slecht hoor. Het is weer eens wat anders dan het zoveelste moslimterroristenverhaal (hoewel dat wel iets actueler zou zijn). Er wordt goed gespeeld en er zitten ook een aamtal spannende momenten in. Best vermakelijk.
coumi
American History X meets The Departed.....deze slogan klopt bijna helemaal, alleen haalt deze redelijke film niet het niveau van de beide genoemde films.
Toch wel goed te doen uiteindelijk, ondanks dat er weinig tot geen actie is en de momenten van spanningsopbouw ook op de vingers van één hand zijn te tellen. Er word hier sfeer gecreëerd en vooral een waarschuwend vingertje geheven naar Amerika zelf. Radcliffe kon me eigenlijk voor het eerst overtuigen in de hoofdrol. Hij heeft zijn uiterlijk en fysiek wat tegen om echt een grote ster te worden, maar als hij zo intens blijft acteren word het nog wat. Collette speelt hier met twee vingers in de neus een heel degelijke rol, daarentegen vond ik het personage van die keurige, gelukkig getrouwde burgerman met foute opvattingen uiteindelijk erg ongeloofwaardig.
Ook leuk: de politieman krijgt aan het slot geen last van zijn geweten(of identificeert zich te veel met zijn doelwitten), maar kijk bij hun arrestatie glimlachend toe. Mooi.
Totaal NIET te vergelijken American History X, die is veel gruwelijker dan deze, in deze film komt er geen grof geweld aan te pas. Geeft meer de kijk in de keuken van de organisatie aan.
Kondoro
Imperium
Imperium is een mooie Neo-Nazi gerelateerde film maar, Imperium is niks met American History X. Imperium heeft een gaaf beeld afgegeven van de praktijken van de Neo-Nazi's. De uiteraard samenwerkingen met de Ku Kux Klan en de velen beledigingen vooral tegen over de Negers en Joden. Dat is natuurlijk de grootste strijd, Neo-Nazi's zijn zeker niet mijn voorkeuren.
Ik wil het toch gelijk even aanhalen, waar 606 het ook over had. American History X is totaal niet te vergelijken met Imperium, of is het juist andersom. Ik denk juist dat Imperium helemaal niks is vergeleken American History X. In American History X zien we de daden, het neerhalen van de tegenstanders en het opwerken tot een gevaarlijk soort. In Imperium zien we vooral het infiltreren binnen een Neo-Nazi organisatie en vooral grondwerk zoals plannen maken en dreigen. American History X was grauw en hard, deze film is daar tegenover gewoon poeslief. Het enige dat je af en toe even mee krijgt is het hevige gescheld tegen over zwarte mensen en het beledigen van de joodse cultuur. Imperium is totaal niks bij American History X, klaar.
De film was erg tof. Ik heb erg genoten van het feit dat ons kleine Harry Potter vriendje eventjes een geïnfiltreerde Neo-Nazi speelt, lachen! Het verhaal was wel gaaf. Daniel zit bij de politie en gaat infiltreren bij een Neo-Nazi groep, ze zijn bang dat deze groepering een aanslag wilt plegen. Eenmaal aangeschoven doet Daniel zich voor als ex-militair. Hij loopt mee in de stoet voor Neo-Nazi's , werkt voor ze en helpt ze. Ze gaan wapens nakijken voor illegale serial nummers maar dat liep tot niets uit. Tot dat Daniel mee werkt aan een bom en deze moet vervalsen. Hij laat de FBI komen en laat de mannen oppakken waarna zijn missie voltooid is, tof verhaal maar wel erg dun. Simpel te volgen met een irritant einde.
De film brengt een prima concept, en een prima film avondje mee. Ik heb me uitstekend vermaakt en was precies in mijn verwachtingen. Door het ietwat dun verhaal en een film waar spanning niet echt groot is kan de zit soms lang duren, begin vond ik niks.
dvdfreak123
Toch niet wat ik er van verwacht had. Film is traag en boeide niet de gehele tijd vind ik. Hier en daar wel een goede scene. Maar er waren verschillende dingen die mij stoorden. Zoals het te weinig uitdiepen van sommige personages. Vond naar het einde toe het allemaal een beetje te vlot ging naar de climax, dat terwijl de rest heel traag was. Cast was wel goed, Radcliffe toont weer dat hij prima kan acteren en meer kan dan harry potter. Al krijgt hij die status moeilijk weg. Krijgt van mij een 5/10
filmkul
Doorsnee thriller/drama. Het verhaal is niet bijzonder en hebben we al vaker gezien. De uitwerking is aardig. De film verloopt vlot. Het einde komt wat afgeraffeld over, wat ten koste van de spanning. De weg naar de climax had best wat ruimer opgebouwd mogen worden. Radcliffe zet een aardige rol neer, hoewel de undercover rol hem beter afgaat dan zijn originele personage. Een magere voldoende. 2.5/30
joshua1988
Beetje eigenaardig dat iedereen hier Radcliffe noemt, terwijl Toni Collette mij toch als het beste van deze cast voorkomt. Werkelijk een sublieme vertolking van haar en ook de synergie met Daniel stijgt ruim boven de middelmaat uit. Heb mij dus prima vermaakt, op een heel andere wijze dan ik destijds American History X beleefde, maar goed een slager vergelijkt ook bananen met zwezerikken... Onderhoudende film met veel spanning, maar dat kan ook niets anders als je infiltreert. What else? Tonduese geluiden...
John Milton
Ik kan alleen voor mezelf spreken joshua1988, maar ik heb haar niet genoemd omdat ik een goede acteerprestatie van háár eigenlijk iets meer vanzelfsprekend vind, inmiddels. Ik heb Collette nog nooit slecht zien spelen. Radcliffe kon ik als acteur tot vrij recentelijk niet heel erg waarderen, dat begint na Swiss Army Man en deze film pas op te slaan. Voor mij was dat een stuk vermeldenswaardiger dan de zoveelste prima rol van Collette. Voor mij was het een beetje zoals coumi zegt:

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Colonia
Drama / Thriller, 2015

Demolition
Drama, 2015
neo-nazismterroristundercoverfbioklahoma city bombing racismeanalyst white supremacydomestic terrorismskinheads