• 9.378.934 stemmen

Geregisseerd door: James Watkins

Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell

Releasedatum: 14 mei 2009

Plot Eden Lake

"A weekend by the lake, with views to die for."

Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.

avatar van stinissen

speters86 schreef:

Zeer slechte en trieste film.

als je al geen hekel aan engelse had, dan krijg je dat nu wel. Dat ze voor de zieke scenes kinderen moeten gebruiken.

het is allemaal gespeeld dat weet ik ook wel, maar om aan deze ziekgeestelijke film mee te werken zegt al genoeg.

een goed einde zou zijn gerechtvaardigheid.

de zieke kinderen laten lijden tot aan de dood.

jammer dat er zulke films worden gemaakt.

..Ik denk dat dit soort films niet aan jou besteed zijn .

Ik zelf vond hem erg goed , ieder zijn smaak.

avatar van ASman

ASman

speters86 schreef:

Zeer slechte en trieste film.

een goed einde zou zijn gerechtvaardigheid.

de zieke kinderen laten lijden tot aan de dood.

jammer dat er zulke films worden gemaakt.

Dit noemt men confronterende horrorfilms. Ik ben er zeker van dat dit in het echt ook wel eens gebeurt, misschien zelfs nog erger.

avatar van Nephilim

Nephilim

Goeie shit. Laatste paar dagen eindelijk weer eens een aantal horror films gezien die ook daadwerkelijk spannend waren. Eerst Rogue, Ils en Martyrs en vandaag dus Eden Lake.

Lekker gritty semi realistisch sfeertje met een fijne hoeveelheid smerigheid.

3.5*/4* eigenlijk dus 3.75* Damnit ik wil een 7.5 kunnen geven hier

avatar van shayolo

shayolo

Goede film. Alleen kan ik dus echt niet tegen die scènes zoals toen ze in die punt ging staan, en dat die man dat stanley mes in zijn mond kreeg Ik weet niet maar hier heb ik meer last van dan bij bijvoorbeeld films waar hoofden worden afgehakt. Dit doet toch meer pijn. Maar het is een heel andere horrorfilm dan de meeste die tot nu to gemaakt zijn. En daarom geef ik het een 4*

avatar van SmokeyD

SmokeyD

Echte top film dit hoor. Ik raad je echt aan om deze te kijken.

Ik dacht dat het een echte horror film met monsters enzo was, door het plaatje wat er voor op staat, op de cover.

Begin de film werd het al spannend, en later al helemaal. TOPPERTJEE.

4.0

avatar van extremezz

extremezz

Wow wat een film ,na de film lig je er nog aan te denken:)

Als je deze graag zag dan zal je zeker deze even graag zien,of nog beter ,denk dat de score iets hoger ligt Ils (2006) Alternatieve titel: Them .Zie info hier in moviemeter .

avatar van nightwish1956

nightwish1956

Dit is een TOP horror zoals je ze nog weinig ziet.

Goede acteurs en een realistisch verhaal wat heel goed echt gebeurt zou kunnen zijn.

Ook een heerlijke spanning sfeer tijdens d film.

4,5 voor mij

avatar van Frank_1989

Frank_1989

ik vind het verhaal wel sterk.. maar volgens mij hadden ze nog iets meer kunnen uitbreiden.. werd een beetje langdradig... het is wel een realistisch beeld aangezien die Brett iedereen kan laten doen wat ie wil... top.. maar voor mij 3 sterre ik vond het geen wereld fiilm.. maar zeker geen slechte..

avatar van tiggr75

tiggr75

shayolo schreef:

Sluit ik me helemaal bij aan! Ik heb noch een krampende maag! Exploderend zombies met druipend pus, daar kan ik beter bij eten dan deze film.
Realistisch en confronterend. We kennen ze allemaal die etterbakken. En je vraag je af wanneer de dag is dat ze over de grens gaan.
Ik vond de actrice af en toe ietsje over de top met het manken, maar is een beetje mierengen . Maar verder erg goed! En zo'n lekker Europees einde....

avatar van langadjungda

langadjungda

Woow.. Gisteren gezien en ik was verrast.

Ik had er een stuk minder van verwacht, maar zoals de meeste hier zeggen is het een stuk realistischer dan al die films met die monsters (wat overigens ook tof is).

De realistische versie van Wrong Turn.

Top! 4*

avatar van mike2006

mike2006

Wat een ongeloofwaardige film. De film zit vol met tegenstellingen van wat mogelijk is en wat er eerder gedaan had kunnen worden. Als het al veels te laat is, komt mevrouw een dag later achter bepaalde dingen. Vooral de scene met de Bluetooth is schreinend qua geloofwaardigheid. Van bang vrouwtje ontpopt ze zich in het laatste gedeelte als een complete Rambo. Heeft wel iest weg van Wrong-Turn, maar dan slechter en met een heel zwak en triest einde. Dit is dus geen topper en haalt de middelmaat niet eens. Vergeet bijna de geweldige scene waarbij ze een stukje ijzer van 2 cm niet uit haar poot krijgt, maar met een houtje erbij er wel dwars doorheen kan duwen. Van mij krijgt deze een ampere 1,5 ster.

avatar van langadjungda

langadjungda

mike2006 schreef:

Ik snap wel dat je er op deze manier naar kijkt, maar over het algemeen is het een realistisch verhaal. Je hebt helemaal gelijk over dat bluetooth moment en dat stuk ijzer door d'r voet, maart het zou wel kunnen. Het Horror gevoel komt goed over en dat is ook de bedoeling van de film.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een goede thriller vanuit engelse bodem. Zeer leuk neer gezet, alleen toch iets meer van verwacht zoals dat ding dat ze in haar hand heeft op de poster, dacht ik dat ze die zou gaan gebruiken tijdens haar payback tegen de kinderen.
Ik lees hier ook een aantal mensen zeggen dat ze deze film beter vinden dan the children!! De enige overeenkomst die ik kan vinden is dat er beide kinderen in mee spelen.
Maar als ze dan toch aan het vergelijken zijn....daar waar the children de spanning en gore up2date houden, zwakt deze film steeds af. Tuurlijk heeft dit verhaal een realistischere achtergrond, maar hetgeen wat ik dacht dat ik ging zien een vette slasher, waarin de lieve schooljuffrouw wraak gaat nemen op de moordenaars van haar vriendviel hierbij in het niets!! hooguit een stuk glas in de nek van een 12jarige en die domme gsm-trut die over de auto vliegt!!!
Dit wilt overigens niet zeggen dat ik erg negatief over de film aan het denken ben. Het einde vond ik erg verbluffend, zeker niet verwacht. Zo zitten er ook nog wel een aantal zeer confronterende scenes in verwerkt.
Als ik mocht kiezen tussen the children of deze, dan wint the children het zeker.
En ik blijf nog steeds bij mijn standpunt...vanuit europa komen de echte, rauwe, confronterende en ongecensureerde films....amerika...de geremakte troep met een goed einde
Al met al heb ik me toch wel kunnen amuseren met deze film, al wat het niet geheel wat ik ervan verwacht had.
Een 3.0*

avatar van carp

carp

Wauw! Wat heb ik (wij) hier (dit genre) van genoten zeg, zeer verrassend! Spanning van begin tot het einde! Voor mij zeker ****

avatar van s0062423

s0062423

'Brute' horrorfilm volgens het boekje.

Met bruut doel ik niet direct op expliciete beelden of een beklijvende sfeer, want beiden ontbreken eigenlijk, maar op het thematische. Want het dient gezegd te worden, Watkins deelt met Eden Lake een paar rake - opvoedkundige - klappen uit.

Zoals hierboven al aangestipt, ervoer ik Eden Lake als een nogal platte en sfeerloze film. Eigenlijk is dit zeer vreemd want net zoals in Calvaire of Blair Witch Project speelt het verhaal zich grotendeels af in een bos. Maar in tegenstelling tot laatstgenoemden is men er hier niet in geslaagd om een gelijkaardige onheilspellende sfeer in beelden te vatten.

Waardoor de film het vooral moet hebben van z'n verhaaltje en acteerprestaties. Dit verhaal wordt in de eerste minuten op een nogal saaie manier gesitueerd om vervolgens zeer snel tot een kat - en muisspelletje herleid te worden. En dit is jammer, zeker aangezien hierbij alle typische clichés boven komen drijven, waardoor vooral de handelingen van Reilly's personage steeds onlogischer en dommer worden.

Kortom, Eden Lake is een weinig verrassende film die vooral steunt op zijn maatschappelijk aanklacht, verontrustende eindshot en O'Connell's acteerspel.

avatar van Ralf81

Ralf81

Horrorfilm zoveel je ze niet vaak ziet, maar volledig in mijn straatje past! James Watkins geeft hier het juiste voorbeeld aan de regisseur die zich nog aan horror wil wagen. Goede spanningopbouw, geloofwaardig en overtuigend, geen goedkope schrikmomenten en een uitgebalanceerde verhouding tussen suspense en gore. De film verliest zichzelf nergens. Ik heb hem nu helaas al gezien, maar anders had ik hem zeker in de bioscoop gekeken! Eden Lake heeft trouwens wel wat weg van While She Was Out, hoewel laatstgenoemde het niveau van Eden Lake bij lange na niet haalt.

avatar van Spetie

Erg sterke en realistische horrorfilm dit. De eerste vijfentwintig minuten van de film hebben een redelijk standaard opbouw, maar daarna wordt de sfeer steeds rauwer en grimmiger.

Eerst dacht ik het zal allemaal wel loslopen, maar dat gebeurde niet en in feite ging de film op elk moment steeds weer een stapje verder. De spanning loopt op een gegeven moment zeer hoog op, ook voor mij gelukkig en het hele kat en muis spel wordt op een boeiende manier weergegeven, waarbij zo'n setting in de bossen altijd een extra sfeertje geeft.

Het acteerwerk is ook verrassend sterk voor een horror, waarbij vooral O'Connoll en lerares Reilly er duidelijk bovenuit springen. Daarnaast is de boodschap van de film ook nog eens sterk en actueel, want door de drukke maatschappij wordt er tegenwoordig bij veel gezinnen minder aandacht en opvoeding dus aan de kinderen besteed, met alle gevolgen van dien. Verder is het einde trouwens ook erg sterk!

dikke 4,0*

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Hard, kil echt brits. Realistisch en grimmig, maar dat pure is toch niet helemaal mijn ding. Geef maar wat meer stijl. Al had dat bij een film als deze natuurlijk helemaal niet gepast.

Geen moeilijk verhaal, geen onverwachte wendingen, puur kilheid, zoals ik al eerder zei. Het is wel in your face en het word goed uitgevoerd.

Geen hoop, iets wat toch wel een kenmerk lijkt te zijn voor britse producties. Is het daar echt zo verneukt? Buiten wat typische britse komedies om, worden er toch heel wat drama's (series/films) gemaakt met een erg groot doemscenario.

Verrassend oprecht en ook hard acteerwerk ook. Reilly speelt een lieve, ietwat narratieve Jenny en het komt nog aardig geloofwaardig over ook. Toch, het beste is O'Connel in zijn rol. Het 3e seizoen van Skins is wat platter en veel minder qua karakter ontwikkeling, dus het verbaasde me enigszins dat hij zo'n intense rol neerzette. Heel goed.

Moie opbouw naar een storm aan gebeurtenissen, die steeds grimmiger word. Twifel tussen 3.5 en 4*, maar ik zal het toch voordeel geven.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dacht ik met The Children een spannend filmpje gezien te hebben, krijg ik Eden Lake nog even voorgeschoteld. Het is een feit: Groot-Brittanië mag zich de titelhouder noemen op het moment, wanneer het aankomt op horror. Wat een topper weer.

Een gemoedelijk begin, personages die niet zo heel erg veelzeggend zijn, totdat dingen uit de hand beginnen te lopen en Watkins de gelegenheid aanpakt om zijn expertise te laten zien op het creëren van angstgevoelens bij het publiek en deze ook nog eens keihard in confrontatie te laten komen met een werkelijkheid die ons allen treft. Hoe dit duidelijker te maken dan deze 'produkten' van verwaarloosde jeugd als ware demonen te portretteren? Het gebeurt niet vaak dat personages waar je eerst niet al te veel van denkt, zich ontpoppen tot razende en angstaanjagende individuen. Wat een schitterende rol van O'Connell die hier het summum van een bully neerzet.

Perfect hoe het script zich langzaam maar zeker opwerkt naar een bijzonder naar geheel en je op het puntje van je stoel houdt, om je dan verstijfd te doen staan van de ongelooflijke climax. Zo simpel allemaal, maar wat een kunde van de regisseur en zijn crew. Een uitwerking die samen met de achterliggende gedachte Eden Lake boven menig horrofilm doet verheffen.

Je hebt geen bijster intelligent script nodig om met een boeiende film te komen, blijkt maar eens weer na The Children en Eden Lake. Afwachten wat Groot-Brittanië met deze status doet. Is het een moment of wordt dit hun decennium?

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ondanks dat er mensen zeggen dat het ongeloofwaardig is vind ik dit toch een hele goede film. Ik snap ook wel dat het zwaar overdreven is dat een volwassen het aflegt tegen een paar 12 of 13 jarigen, maar toch de film is spannend en in een film hoeft toch niet altijd alles op waarheid te berusten. Ik stem in ieder geval 4*

avatar van Bas I.

Bas I.

Ik had hem al eerder gezien maar Imagine gaf mij de kans om deze geweldige horrorthriller nog een keer op het grote doek te zien. Na The Good, The Bad, The Weird de beste film van het festival wat mij betreft. Deze overtreft qua spanning en intensiteit op alle fronten die andere sterke Britse film, The Children. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit een van de beste horrorfilms vind van de afgelopen jaren. Topper.

• 12092 berichten

Buitengewoon intense en sterke film, heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten.. vantevoren dacht ik dat het uitgangspunt van deze kids die een echtpaar terroriseren waarschijnlijk niet overtuigend zou zijn, maar niks is minder waar, je wordt er behoorlijk door opgeslokt! Knap werkje.

Het is me trouwens opgevallen dat je in Engeland en Ierland wel erg veel van dit soort mannetjes hebt rondlopen, echt niet normaal meer. Ik moest meteen aan deze film denken. En ik maar denken dat we hier al veel opgeschoten kutjochies hadden. Daar lijken ze wel erg veel op de mannetjes in deze film. Schijnt ook een nogal groot probleem te zijn.
Van die 12-jarigen in hoodies die al zwaar staan te zuipen en roken en tegen alles wat langskomt aanschoppen of schelden. Opeens kreeg ik het idee dat deze film toch niet zo vergezocht was, al is moord natuurlijk wel wat anders.

avatar van dragonlady1982

dragonlady1982

ik vond het begin toch wel heel saai

later werd het gelukkig wel wat spannender

en het einde vond ik ook niet zo geweldig maar goed

krijgt van mij 3*

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Ik had hier eigenlijk veel meer van verwacht. Gewoon een aangename wegkijker, niet meer en niet minder. Een aantal aspecten van de film kwamen wat mij betreft nogal ongeloofwaardig over. Verder vond ik het acteerwerk niet overtuigend. Ik hou juist WEL heel erg van horror waarbij het niet om geesten/monsters etc. gaat. Maar deze deed het bij mij gewoon niet.

Toch nog wel goed en vermakelijk genoeg voor zo'n 2 sterren.

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Een onwijs goede en intense film, heb er van genoten. Het is eerder een thriller, met af en toe een horrortrekje. Maar het acteer- en camerawerk waren van een hoog niveau. Het einde is echt meesterlijk, had het niet zien aankomen.

• 12092 berichten

Jammer dat er nu juist een aantal liefhebbers van met name andere subgenres in de horror deze prima film weer omlaag aan het stemmen zijn Maar zo gaat het hier nu eenmaal, helaas.

avatar van Noodless

Noodless

Inderdaad Orbit, maar zolang jezelf bij een film plezier beleeft is eigenlijk het belangrijkste. Smaken verschillen en daar is niks mis mee, maar er zijn er ook die inderdaad gewoon een film afkraken omdat ze niet willen dat die hoog scoort. Dus je hebt helaas gelijk.

avatar van Koert

Koert

Viel toch best wel tegen... De film begint vooral heel erg zwak. Meteen al worden er wat voorspelbare schrikmomenten gecreëerd die nou niet bepaald voor een goede start zorgen. Ik voelde ook meteen al helemaal geen sympathie voor de twee hoofdpersonen, hoewel je natuurlijk een nog grotere hekel krijgt aan die knaapjes. Het stel acteert bijzonder matig, vooral Jenny. "Steve! O Steve!" was ongeveer alles wat uit haar mond kwam.

Wanneer de situatie in het bos uit de hand loopt komt er eindelijk wat spanning in de film. Helaas wordt het dan een standaard aaneenschakeling van achtervolgingen vol cliché momenten. Het is gewoon jammer dat de film nergens weet te verrassen en te weinig spanning kent.

Toch 2.5*

• 12092 berichten

En ja hoor, weer drie 0,5* erbij..