• 9.381.813 stemmen

Max Payne (2008)

Actie / Misdaad | 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated)

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Mark Wahlberg, Mila Kunis en Beau Bridges

Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans

Releasedatum: 16 oktober 2008

Plot Max Payne

"When a man has lost everything, he only has revenge."

De doorgewinterde DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax (Mila Kunis). Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloos bedrijf zit achter het tweetal aan.

avatar van Nasty

Nasty

Matige film

Niet voor naar de bios gaan zonde van je tijd en je geld !

avatar van GGG

GGG

Matige vreemde film... Ik heb hem afgekeken maar zal hem snel vergeten want hij boeide me niet!

avatar van lighthammer

lighthammer

rare film, totaal geen samenhangend verhaal. Eigenlijk is er geeneens een verhaal. wat een rotzooi en dikke teleurstelling!

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Ik ben van mening dat je sowieso geen films moet downloaden. "Een beetje filmliefhebber kijkt het origineel."

Maar on-topic: Ik vond de film een beetje tegenvallen, ik had er meer van verwacht.

2,5*[/quote]

Ben ik het niet mee eens. Ik ben zo'n grote filmliefhebber, dat kan ik me niet altijd veroorloven en daarbij, zolang acteurs nog steeds miljoenen kunnen krijgen voor een film en de makers, zoals George Lucas, die nog steeds miljarden verdient aan al zijn films, voel ik me niet zó schuldig meer. Wél vind ik het leuker om het origineel te hebben, alleen al om de hoes, maar ook de extra's e.d.

Bij downloads worden die vaak weggehaald en daarbij, de versies van de nw films zijn vaak niet eens zo goed van kwaliteit, of je moet net het geluk hebben dat er een screener van is. Maar goed, daar zullen de meningen altijd over blijven verschillen....

avatar van Hans68

Hans68

Een zeer slechte film , zeer slecht verhaal , je moet grote fantasie hebben om deze film goed te vinden.

avatar van fubarro

fubarro

Aardige film maar had er meer van verwacht.

De rol van Mila Kunis was mij niet helemaal duidelijk en hoefde er van mij ook niet in te zitten.

avatar van MovieMeteur

MovieMeteur

Had vroeger de spelletjes ervan gespeeld en herkende ook bepaalde stukjes terug..

Maar als je mij vraagt was het een goeie film zeg ik mwah, niet super slecht maar zeker niet goed.

Waarom dan? zal ik kort en krachtig uitleggen: verhaal springt van de hak op de tak.. en dan breekt de tak en valt zelfs de boom om.

Ook het einde slaat nergens op, zou bijna zeggen de makers hebben teveel films gezien en dan vooral slechte.

avatar van ken1976

ken1976

Wat een tegenvaller !! de 'echte' aktie begint pas na een hele tijd wachten, maar dat compenseert lang niet de saaie en vooral zouteloze momenten in de film!

Het verhaal is rommelig en soms is er geen eind aan te knopen. De special effects gingen ermee door, maar veel bijzonders is het niet!

Mark Wahlberg vond ik persoonlijk niet goed voor deze rol gecast en misschien maakte het de film daarom wat softer en saaier.

Om een lang verhaal kort te maken, de film is rommelig er ontbreekt te veel aktie ( er waren wel wat aktiemomenten, die waren, in mijn ogen te kort)

Ze hadden zoveel meer met deze film kunnen doen, maar helaas het resultaat is echt om te huilen!! 2,5 sterren voor deze duidelijke laagvlieger!!!

avatar van Cfour

Cfour

Nasty schreef:

Matige film

Niet voor naar de bios gaan zonde van je tijd en je geld !

Hier kan ik me helemaal in vinden.

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Volkomen but. Typisch zo'n film waar je direct al vermoedt dat de butler het gedaan heeft . En Kwallenberg moet geen hero spelen want hij kan niet hardlopen. Loopt zoals de meeste knulletjes van tegenwoordig, met van die voeten die naar buiten slaan. Acting is ook beneden alle maat ( hoewel Wahlberg wel meeviel op dat punt) en de regiseur hielp daar ook niet echt bij.

avatar van toxauron

toxauron

Beide games gespeeld en leuk om alles zo terug te zien.

avatar van sofripa

sofripa

Het viel niet mee, deze film. Net als bij Babylon is de trailer top maar de film dun. En das toch jammer. Neemt niet weg dat er best wel wat vermaak is in de vorm van actie en special effect. Echter, echter, het had zoveel beter gekund. 2,5 voor dit bier en chips vehikel.

avatar van daantje81

daantje81

beleefde aab deze film een zware tegenvaller.

Had er veel van verwacht maar kon mij iet echt bekoren,

Vootl die rondvliegende beesten zijn niet echt mijn ding.

Zijn maar weinig films die naar het verhaal van een game gemaakt zijn die mij echt hebben kunnen boeien.

avatar van Zinema

Al pak je een drol in het mooiste pakpapier in..

Deze zoveelste VG-verfilming is wederom een bewijs dat er een vloek heerst op dit soort projecten (een enkeling uitgezonderd).

Visueel soms verbluffend, maar oei, wat een dom en rammelend verhaaltje. En ook weer zo ontzettend voorspelbaar en clichématig. De standaardingredienten zijn volop aanwezig: de oude acteur (Bridges), de rapper (Ludacris), de schoonheid (het Bondmeisje), een flinterdun verhaal en een beetje jatwerk (onder vele anderen Sin City). Wahlberg is gelukkig niet zo tenekrommend slecht als in M. Night's afgang, maar hij zegt dan ook weinig. Behalve een paar leuke aktie-scenes valt hier bitter weinig te halen. Middelmatig filmpje.

avatar van gerrutcamaro

gerrutcamaro

niet de occulte actiefilm die je verwacht als je de trailer ziet (ik verwachtte iig iets in trant van Constantine)

matige en rommelige film

avatar van james_cameron

Inhoudelijk inderdaad soms wat aan de rommelige (en vooral voorspelbare) kant, maar visueel is de film een lust voor het oog. Mooi camerawerk, uitstekende special effects en sfeervolle decors. De aktiescenes zijn ook best oké. Wahlberg is nors en zwijgzaam in de hoofdrol- zoals hij meestal is in aktiefilms. De rol van de bijzonder mooie Olga Kurylenko is veel te kort. Net als haar jurkje.

avatar van The Oceanic Six

Zo, eindelijk heb ik Max Payne eens gezien. De film stond op mijn must see lijstje voor mij als gamer die het spel Max Payne echt ongelooflijk gaaf vond. Deel 1 dan, deel 2 heb ik helaas nooit gespeeld. Ik hoopte dan ook dat er een waardige verfilming van zou komen waarbij de spelelementen ook terug zouden keren.

Ik moet zeggen, dat is grotendeels aardig gelukt. Het spel Max Payne speelde zich af in de grote stad, in duistere achterbuurten. Ook de film laat dat zien. Net als de hele film noir sfeer die je ook in de games tegenkwam. Het sneeuwt, het is veel duisternis..erg sfeervol. Verder komen ook de slowmotion elementen goed terug. Het spel Max Payne introduceerde bullit time, vertraging dus. De film had enkele mooie actiemomenten waarin het plots vertraagd werd weergegeven. Erg mooi gedaan. Grafisch was de film sowieso heel erg mooi. De beelden van de stad bij nacht van bovenaf, het weergegeven van de demonen die je door de drugs zag, de slowmotion momenten...bijzonder fraai!

De film kent helaas wel aardige minpunten. Zo zijn de 1e 3 kwartier van de film redelijk saai. Er gebeurd weinig, weinig tot geen actie en het verhaal boeit niet zo. Net als in de game zoekt Max de moordenaars van zijn vrouw en kind maar het wordt helaas allemaal niet zo boeiend weergegeven. Net als in het spel hoopte ik toch op meer actiemomenten. Die krijg je wel later in de film, maar overall vond ik de verhouding niet goed. Daarnaast vond ik Mark Wahlberg best aardig spelen, maar is hij geen medogeloze Max zoals de Max uit de game. Hij is wat te soft in het uiterlijk. Ik had eerder gedacht dat een John Travolta hiervoor geschikter was. Maar goed...

Verder vond ik dat we iets teveel drugs momenten kregen. De game had dat ook, maar de film legde er te zwaar de nadruk op. Het werd wel mooi weergegeven, maar het had wel minder gemogen zodat er meer tijd over was voor de wraaktocht van Max zelf.

Alles bij elkaar is het 1 van de betere gameverfilmingen, maar dat is dan ook weer niet al te lastig hehe. Ook de mensen die de game niet kennen zullen hem best aardig voor 1x vinden. Meer is de film ook niet. Een leuk tussendoortje.

Het 1e deel is matig, het 2e deel best goed.

Bij elkaar geef ik dan toch 3*

avatar van AC/DC

AC/DC

Vond hem niet veel aan, wel leuk dat Olga Kurylenko meespeelde

avatar van Betamax

Betamax

Slecht!!!

Vond hem dus helemaal niets aan.

1* voor de (soms) aardige beelden.

avatar van wwelover

wwelover

Heb het spel nooit gespeeld dus kan niet oordelen of het overeen komt, maar ik vond het een flutfilm. Bij vlagen was het interessant. Af en toe een paar leuke 'gevechten', maar meer dan dat was het ook niet. Mark Wahlberg is niet eens het probleem. Maar het is gewoon een slap verhaal, dat ook niet boeiend is. En ook niet spectaculair. Op zich moest ik erg aan Constantine, denken. Niet door het verhaal maar door de sfeer, alleen die film vond ik wel leuk. Gewoon ontwijken deze film zou ik zeggen.

avatar van pyt72

pyt72

nee niet goed genoeg,

avatar van The Oceanic Six

wwelover schreef:

Kan me er iets in voorstellen, maar voor iemand die de game heeft gespeeld is de film denk ik leuker. Veel zaken uit de game(s) komen terug in de film. Zo is je Constatine vergelijking niet geheel terecht. In Constatine waren die wezens echt, in MP zijn het hallucinaties van de drugs. Niet echt dus.

avatar van die hard

die hard

slechtste film van Mark

eigenlijk waardeloos

avatar van Nohands

Nohands

Nou film gezien, wat een verschrikkelijk b film zeg...pfff bijna een kinder actie film met een flinterdun vaag verhaaltje....wat een drama.

avatar van heyrmanneke

heyrmanneke

Trok op geene fuck !

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Allemaal zeer mooi verfilmd, maar daar heb je zo weinig aan als de film bagger is. Helaas.....

geweldig, ik heb de spellen gespeeld en het is zo goed terug te vinden in de film. zkr goed

avatar van joaquim05

joaquim05

ik vond hem niet zo goed en het had best wel weinig van het spel

qua actie(vertragen, terugdspoelen)

hij is best wel slecht.

avatar van LucaBrasi

LucaBrasi

Sfeer goed, film matig. Had veel meer in gezeten