• 9.378.849 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.182.473)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

avatar van Vyvre

Vyvre

Eindelijk deze film gezien. Dit was dus de film van het jaar 2001? Ik snap er niks van. De SFX zijn wel mooi maar al die hype voor dit. Te veel Spielberg/Lucas sh*t ingredienten.

Hield er inderdaad ongeveer hetzelfde gevoel aan over..zag er zeker leuk uit maar vond de hype die eromheen was gebouwd te massaal...en daarbij is fantasy nou niet echt mijn genre..3,5*.

Maar ja, de dvd heb ik toch maar gekocht, hoort kennelijk bij iedereen's collectie.

Dus omdat iedereen hem koopt koop jij hem ook, alhoewel je hem niet zo enorm goed vond ?

200000 mensen kunnen het niet fout hebben,

Het schijnt zo erg te zijn geweest dat bij sommige zaken mensen de DVD uit de winkelwagen van iemand anders jatte omdat de zaak uitverkocht was.

Hotnikkels

Ik heb de DVD ook gekocht. En nu snap ik ook de betekenis van onstervelijkheid bij elven. Een paar weken terug heb ik de vraag gesteld als elven onstervelijk zijn waarom ze dan niet meteen een aanval doen op Mordor. (Zie pagina 13) Het antwoord stond op de Special Features van LOTR. Ze zeggen dat elven geen ziektes kunnen krijgen waar ze aan dood kunnen gaan. Ze kunnen wel in een gevecht sterven. Dus GerwinF je had wel gelijk.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Soort Highlander-principe dus...

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Te veel Spielberg/Lucas sh*t ingredienten.

Peter Jackson heeft zich trouw aan het boek gehouden. Inderdaad, er zijn wat avonturen overgeslagen. Maar anders was alleen FOTR al negen uur lang geworden. De man moest keuzes maken.

Misschien moet je het anders zien: met name vriend Lucas heeft bij het maken van zijn Star Wars Saga naar hartelust zitten jatten uit boeken als In De Ban Van De Ring en Dune (Frank Herbert). Goed gejat, maar toch.

Wat jij nu denkt te herkennen als typisch spul van Spielberg/Lucas, komt alleen maar omdat zij eerder elementen uit deze boeken hebben gebruikt in hun films.

Maz

jay73

Ik ben toch zeer benieuwd naar de extra scenes die op de 4 dvd-box zullen staan.

Gimli die verliefd wordt op de Lady of Light: tja, dat hoort echt in de film thuis, in het boek wordt naar nog regelmatig aan gerefereerd.

avatar van jex

jex

Maz

Gelijk zal je wel hebben, ik heb de boeken van Dune en In de Ban nooit gelezen. Maar gelukkig zat in Lord of the Rings geen irritante karakters a la George Lucas.

avatar van jex

jex

ik had de film gewoon blind gekocht vanwege de hype dus. Ik heb hem niet in de bioscoop gezien, niet gehuurd en niet gedownload, wel gekocht omdat iedereen het een goede film vond. Ach ja, hij was trouwens ook goedkoop te krijgen.

EmDee

Nou, een jaar na release eindelijk gezien. En ik moet zeggen dat ik diep onder de indruk ben. Op een paar rustige momenten na is het een rollercoasterride van de hoogste categorie. De film dendert maar door. De ontmoeting tussen Gandalf en Saruman deed me erg denken aan Star Wars. (Help mij, samen kunnen wij de wereld aan.)

Toch is het voor mij (nog) geen 5 sterren film. Maar deel 2 en 3 ga ik zeker eerder zien in de bios op een megagroot scherm.

avatar van zonewarrior

zonewarrior

heb maar 1 ding wat ik kwijt wil

huur/koop die film samen met magnetron popcorn ga er voor zitten en kijken.

alle woorden schieten te kort om deze film te omschrijven.

dus zien en nog eens zien

avatar van Judith

Judith

De film was leuk, het boek nog beter...

avatar van shayed

shayed

en dan nog eens zien...

en dan nog eens lezen...

Ik heb trouwens gelezen dat limited edition ivm met rechten ofzo toch 4 ipv 5 discs zal bevatten...

weet iemand daar meer van?

Hotnikkels

Vraagje over het onstervelijk zijn van elven. Zit het onstervelijkheid van Arwen in de ketting? Want als ze haar onstervelijkheid op geeft voor Aragorn zie je dat ze dat kettinkje aan hem geeft. En in de trailer van TTT zie je dat Aragorn dat kettinkje weer vind. Ik neem aan dat er dus iets gebeurt met Arwen.(ik heb deel 2 nog niet gelezen). Weet iemand een antwoord?

avatar van Hobbes

Hobbes

't kettingkje is slechts een symbool voor haar onsterfelijkheid.

lees het verhaal 'of beren and luthien' uit de silmarillion. daar wordt het helemaal uitgelegd.

jay73

Mijn favoriete scene zit toch aan het eind van de film: Als Boromir toch zijn goede kant laat zien door Merry en Pippin te redden. Hij doodt eventjes een x-aantal Uruk-Hai-mannen. En dan dat fijne tussenshot van Legolas, die even drie, vier pijlen in no time wegschiet (allemaal raak natuurlijk!) en dan...de tragiek van Boromir...drie pijlen doorboren hem. Schitterend gefilmd! Mooier dan het boek!Kan ik naar blijven kijken, die scene!

Hotnikkels

Bij ons in Apeldoorn hebben ze aankomende woensdag ook iets cools. In Berg en Bos is een openluchtbioscoop midden in het bos. Er zijn dan verschillende film te zien waaronder LOTR. Alle 2500 kaatjes zijn uitverkocht maar gelukkig gooien ze er 1000 extra stoelen neer omdat het zo'n succes is. Als je midden in het bos LOTR kijkt heeft het een xtra magisch gevoel. Ik denk dat ik er ook naar toe ga.

EmDee

Ik heb hem een week geleden ook in een openluchttheater gezien. Weet niet hoe het in Apeldoorn is, maar bij mij was het scherm niet al te groot en met een paar simpele boxen haal je ook niet het beste geluid.

Hotnikkels

Vorig jaar hadden we best een groot scherm. En het geluid was ook goed. Dus ik verwacht dat het nu ook zo is. Alleen toen was de temperatuur wat minder aangenaam. Deze week is het weer veel belovender.

avatar van neo

neo

mijn filmhuis had in schiedam vorig jaar september ook een openlucht bioscop bij de grachten georganiseerd van the matrix.mijn collega's hadden allerlei mensen ingehuurd om een enorm scherm aan twee kranen te hangen.dat was ook echt sfeervol. maar lotr in het bos lijkt me nog wel een stuk leuker.

avatar van troy31

troy31

hoi,

ja in het bos dat is helemaal cool.

maar ik moet zeggen, morgen draait ie op de pleinbios in rotterdam en dat is ook niet mis, en.....helemaal gratis.

komt dat zien...! 21.30 uur naast museum boymans.

volgens mij is het morgen of woensdag ook nog es volle maan... wat wil je nog meer.

dat het droog blijft.

wat wil je nog meer.

Gratis vervoer naar Rotterdam ?

avatar van shayed

shayed

Het is ook niet het kettinkje dat Aragorn vindt, maar iets anders.

Hotnikkels

Oh ok!. Ik dacht dat hij haar kettinkje vond. Het leek er een beetje op.

jay73

Van de week nog een weddenschap verloren. Een bevriende kennis had het over de drie versteende trollen uit The Hobbit. Hij had ze ook gezien in deze film. Ik dus niet (en ik heb de film toch al ettelijke malen gekeken). Dus ik zeg: wat zetten we erop, een Goeie Fles Wijn? Vooruit, beetje symbolische prijs. Wat blijkt: zitten die drie stenen trollen wel degelijk in de film. Heb ik daar nou elf keer omheen zitten kijken ofzo? Raar...

jay73

Hup, halve ster d'rbij voor die drie trollen! 5*, nu dan toch eindelijk!

• 1901 berichten

duidelijk iemand met teveel vrije tijd en een gebrek aan vrienden.

EmDee

The Elves, clearly the most advanced and wise species, are also clearly gay.

avatar van Wouter

Las de eerste drie punten en die zijn als zo flauw dat ik stopte. Natuurlijk, de schrijver zal ook wel weten dat het geen n novelization is, geen Hollywood, etc. Maar dit is TE flauw.