Treasure Planet (2002)
Geregisseerd door: Ron Clements en John Musker
Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Brian Murray en Martin Short
Releasedatum: 5 december 2002
Plot Treasure Planet
"Find your place in the universe."
Jim Hawkins is een avontuurlijke jongen die gekweld wordt door de herinnering van zijn vader die hem en zijn moeder verliet. Als een oude ruimtevaarder een map aan Jim overhandigd met de boodschap hem uit de handen te houden van een kwaadaardige Cyborg, reist Jim het heelal door opzoek naar de grote schat van de legendarische piraat Flint.
Jim Hawkins (stemrol)
Sarah Hawkins (stemrol)
Mr. Arrow (stemrol)
Billy Bones (stemrol)
jeroentje125
Weet iemand of Treasure Planet ook de Nederlandse naam van deze film wordt?
En wie de Nederlandse stemmen doen?
jeroentje125
Ik weet ondertussen de Nederlandse titel!
namelijk: PIRATENPLANEET
Weet al iemand wie de Nederlandse stemmen doet?
jex
deze lijkt me vet. vond atlantis ook al goed, hopelijk overtreft treasure planet atlantis.
Ben ook zeer benieuwd.
Berichten uit Amerika zijn door de critici gematigd positief (ze vinden deze in iedere geval tegen dan Atlantis, maar aan Lilo en Stitch kan hij niet tippen).
Maar de eerste cijfers van de bioscoopbezoekers vallen tegen.
moviefreak#1
Mijn god wat een slechte Disney !!!!
De slechtste sinds jaren , ja nog slechter als Atlantis ja !
IQ160
Ik vond het wel een goede disney.
Ligt inderwel een beetje in het verlengde van
Atlantis, maar dat is imho wel een goede
ontwikkeling. Het computer-geanimeerde karakter
van Treasure Planet sprak me wel aan. Mooie
Camera fly-by's e.d.
koentje03
Weet iemand of Treasure Planet ook de Nederlandse naam van deze film wordt?
En wie de Nederlandse stemmen doen?
PiratenPlaneet "De Schat Van Kapitein Flint"
Maar dat wist je denk nu al wel
bioscoopzaal
Toch weer een mooie Disney-film dit ... misschien niet zo sterk als "Lilo & Stich" of "Atlantis", maar toch zeker de moeite waard. Vooral de animatie en de design van de schepen zijn bijzonder goed geslaagd, net als de combinatie tussen CGI en traditionele animatie. Ook het verhaal van Stevenson werd behoorlijk origineel herwerkt naar een soort sci-fi avontuur.
Alleen jammer dat het verhaaltje op zich een beetje dun is, en niet alle personages even goed zijn uitgewerkt. Vooral Jim komt niet goed uit de verf, hij is niet meer dan een generische tienerjongen op een queeste, en dat hebben we nu al te vaak gezien in dit soort tekenfilms ...
Ondanks deze minpuntjes toch een prima film, een aanrader voor de liefhebbers van animatie en/of piratenfilms.
3.5 sterren
neo
Matige disney film. De humor sloeg bij mij totaal niet aan, de cgi gecombineerd met animatie vond ik niet erg mooi. Deed mij denken aan bv Titan AE. Wel erg afwisselende en avontuurlijke muziek van James Newton Howard. 2.5 sterren
Niet onaardig, maar zeker geen toekomstige klassieker, lijkt me.
ricky2612
Echt een hele leuke film. Ik verwachtte er nix van toen ik ging kijken, maar heb em egt in 1 adem uitgekeken zonder me ook maar 1 moment te vervelen. Verhaal gaat lekker snel, animaties zijn erg mooi (minpuntje is dat het litteken van Jim constant ergens anders zit!!) maar voor de rest een heeeeel erg leuke film!!
stefano
ik vond het een machtige disneyfilm die mij wel geraakt heeft. het is een grappige en mooi gemaakte film,oke het verhaal is een beetje dunnetjes maar wij zijn dan ook de grote kinderen die er naar kijken haha
Anatolia
De Turkse versie gezien en ik moet zeggen dat de stemmen me ontzettend meevielen.
Verhaal kon misschien wat beter uitgewerkt worden, maar verder mooie animatie.
Madecineman (moderator films)
Wat ondergewaardeerde disneyfilm. Vond de animaties bijzonder sfeervol en mooi gemaakt en het verhaal op zich is al een klassieker dus daar konden ze bij Disney ook weinig aan verpesten 3,5*.;
Angrod_Pallanén
Had alleen nog maar gehoord van het verhaal van R.L. Stevenson (dat was het toch?) en toen ik deze film zag vond ik het geweldig, heb alleen nog niet het boek gelezen
. Maar de animatie (incl. de computeranimatie) vond ik echt niet storend of slecht. Vond hem niet zo grappig als Lilo & Stitch of zo goed als Atlantis: The Lost Empire maar hij is zeker niet zo slecht als de meeste zeggen en hij verdiend zeker beter dan de titel "afgezaagd" of "slap aftreksel van...". 3,5
Pieter Montana
Inderdaad.Ik heb me best wel vermaakt.Eindelijk besteedde Disney nu ook wat meer aandacht aan de personages te tekenen wat een heuse verbetering oplevert tegenover Atlantis
.De humor is dan weer ver te zoeken in deze film(B.E.N is NIET grappig)Ook al wordt er maar 1 liedje gezongen in deze film maar het is er zeker één om nog een keer te horen.Wel raar dat alles zich in de toekomst afspeelt maar toch nog de hele bevolking in 18de eeuwse klederdracht rondloopt.
3.5* best wel leuk
Angrod_Pallanén
Het is volgens mij niet in de toekomst, maar gewoon in een andere wereld.
De humor viel idd flink tegen, maargoed, na Lilo & Stitch mocht het wel wat minder. Dat ene liedje maakt het juist specialer, heb hem nu al bijna een jaar op mijn computer staan en ik beluister hem toch altijd met plezier
Dick Winters
Mooie film, zeer goede animaties. De personages zijn goed getekend, waardoor je bijna meteen ziet wat hun karakter is. Soms, helaas, begint hij een beetje saai te worden. Dan worden het voor mij toch een beetje te veel donkere, saaie kleuren. Toppie!
film_kaza
viel best mee. niet zo'n goeie film, licht puur aan mijn smaak
Disney1987
Ik weet ondertussen de Nederlandse titel!
namelijk: PIRATENPLANEET
Weet al iemand wie de Nederlandse stemmen doet?
De Nederlandse stemmen zijn:
Mijnheer Onus - Dieter Jansen
Kleine Jim - Kas Westerbeek
Verteller - Arnold Gelderman
Flipman
Bekendverhaal in een fris nieuw jasje
! Erg vermaakt, ondanks de voorspelbaarheid
. Een film staat me om die reden al snel tegen, maar in dit geval niet.
euroburger
Ik vond hem mooi gemaakt en sterk uitgewerkt. De keerzijde is de telkens onmogelijke hoeveelheid geluk aan de zijde van onze held(en). Mijn kinderen (en dat is immers de doelgroep) hebben hem al te vaak gezien, wat ook weer meer zegt dan mijn eigen mening in dit geval. Namens hen dus.....
Simon Smith (crew films)
Ik vond deze Disney boven verwachting. Ik werd er zelfs een beetje door geraakt
. Heerlijk dat het een keer geen musical is en jammer dat ze nauwelijks nog getekende animatiefilms maken. Morph was geweldig!
Kevin13
een afgezaagde film met irritante stemmetjes en een flauw verhaal
Erg goede film.
'Treasure Planet' is niet of nauwelijks een "classic" te noemen, maar met zijn moderne jasje is het een prima film. Een erg goed verhaal, met goede personages, één liedje dat meer inhoud heeft dan driekwart van de standaard Disney liedjes en adembenemde animatie die afgewisseld wordt met tenenkrommende CGI. De verschrikkelijke computeranimatie die door het film suist is té lelijk om in een film te zien te zijn, maar verpest het verhaal gelukkig niet. Echt een goede film, het mist alleen enige vorm van goede humor.
3.5
DN Angelke
Helemaal mee eens. De laatste goeie tekenfilm van disney. Vooral dat stuk met dat liedje van 'I'm still here' is fantastisch. In 't Engels dan toch. In het Nederlands trekt de film op niks!!
Driver_hhg
Geweldige film, zeer mee vermaakt. Heb 'm dan ook vaker dan 1 keer gezien. Misschien van de week nogmaals kijken.
jumpstylemovie
Eerder nog wel eens leuk gevonden , toch matig en aardig ongezellig. 2.0****
Toch vreemd. Veel geflopte Disneys vond ik geweldig. Zo ook deze. Veel beter dan de grote successen van de laatste twee deccenia.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren
Animatie / Sciencefiction, 2005

55 Steps
Biografie / Drama, 2017
cyborgverlies van geliefdegebaseerd op boekspace marinemutinymappirate gangschattenjachtlittle boyruimtebuitenaards wezensteampunkgeldtreasure mapplanetrobottroubled teenrobot copspace pirateflying shiphoverboardrobot police