• 9.373.068 stemmen

Geregisseerd door: Ron Clements en John Musker

Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Brian Murray en Martin Short

Releasedatum: 5 december 2002

Plot Treasure Planet

"Find your place in the universe."

Jim Hawkins is een avontuurlijke jongen die gekweld wordt door de herinnering van zijn vader die hem en zijn moeder verliet. Als een oude ruimtevaarder een map aan Jim overhandigd met de boodschap hem uit de handen te houden van een kwaadaardige Cyborg, reist Jim het heelal door opzoek naar de grote schat van de legendarische piraat Flint.

Jim Hawkins (stemrol)

Sarah Hawkins (stemrol)

Mr. Arrow (stemrol)

Billy Bones (stemrol)

jeroentje125

Weet iemand of Treasure Planet ook de Nederlandse naam van deze film wordt?

En wie de Nederlandse stemmen doen?

jeroentje125

Ik weet ondertussen de Nederlandse titel!

namelijk: PIRATENPLANEET

Weet al iemand wie de Nederlandse stemmen doet?

avatar van jex

jex

deze lijkt me vet. vond atlantis ook al goed, hopelijk overtreft treasure planet atlantis.

Ben ook zeer benieuwd.

Berichten uit Amerika zijn door de critici gematigd positief (ze vinden deze in iedere geval tegen dan Atlantis, maar aan Lilo en Stitch kan hij niet tippen).

Maar de eerste cijfers van de bioscoopbezoekers vallen tegen.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Mijn god wat een slechte Disney !!!!

De slechtste sinds jaren , ja nog slechter als Atlantis ja !

avatar van IQ160

IQ160

Ik vond het wel een goede disney.

Ligt inderwel een beetje in het verlengde van

Atlantis, maar dat is imho wel een goede

ontwikkeling. Het computer-geanimeerde karakter

van Treasure Planet sprak me wel aan. Mooie

Camera fly-by's e.d.

avatar van koentje03

koentje03

jeroentje125 schreef:

Weet iemand of Treasure Planet ook de Nederlandse naam van deze film wordt?

En wie de Nederlandse stemmen doen?

PiratenPlaneet "De Schat Van Kapitein Flint"

Maar dat wist je denk nu al wel

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Toch weer een mooie Disney-film dit ... misschien niet zo sterk als "Lilo & Stich" of "Atlantis", maar toch zeker de moeite waard. Vooral de animatie en de design van de schepen zijn bijzonder goed geslaagd, net als de combinatie tussen CGI en traditionele animatie. Ook het verhaal van Stevenson werd behoorlijk origineel herwerkt naar een soort sci-fi avontuur.

Alleen jammer dat het verhaaltje op zich een beetje dun is, en niet alle personages even goed zijn uitgewerkt. Vooral Jim komt niet goed uit de verf, hij is niet meer dan een generische tienerjongen op een queeste, en dat hebben we nu al te vaak gezien in dit soort tekenfilms ...

Ondanks deze minpuntjes toch een prima film, een aanrader voor de liefhebbers van animatie en/of piratenfilms.

3.5 sterren

avatar van neo

neo

Matige disney film. De humor sloeg bij mij totaal niet aan, de cgi gecombineerd met animatie vond ik niet erg mooi. Deed mij denken aan bv Titan AE. Wel erg afwisselende en avontuurlijke muziek van James Newton Howard. 2.5 sterren

avatar van Wouter

Niet onaardig, maar zeker geen toekomstige klassieker, lijkt me.

avatar van ricky2612

ricky2612

Echt een hele leuke film. Ik verwachtte er nix van toen ik ging kijken, maar heb em egt in 1 adem uitgekeken zonder me ook maar 1 moment te vervelen. Verhaal gaat lekker snel, animaties zijn erg mooi (minpuntje is dat het litteken van Jim constant ergens anders zit!!) maar voor de rest een heeeeel erg leuke film!!

avatar van stefano

stefano

ik vond het een machtige disneyfilm die mij wel geraakt heeft. het is een grappige en mooi gemaakte film,oke het verhaal is een beetje dunnetjes maar wij zijn dan ook de grote kinderen die er naar kijken haha

avatar van joyce82

joyce82

het is een mooie tekenfilm voor kleinere kinderen

avatar van Anatolia

Anatolia

De Turkse versie gezien en ik moet zeggen dat de stemmen me ontzettend meevielen.

Verhaal kon misschien wat beter uitgewerkt worden, maar verder mooie animatie.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Wat ondergewaardeerde disneyfilm. Vond de animaties bijzonder sfeervol en mooi gemaakt en het verhaal op zich is al een klassieker dus daar konden ze bij Disney ook weinig aan verpesten 3,5*.;

Angrod_Pallanén

Had alleen nog maar gehoord van het verhaal van R.L. Stevenson (dat was het toch?) en toen ik deze film zag vond ik het geweldig, heb alleen nog niet het boek gelezen . Maar de animatie (incl. de computeranimatie) vond ik echt niet storend of slecht. Vond hem niet zo grappig als Lilo & Stitch of zo goed als Atlantis: The Lost Empire maar hij is zeker niet zo slecht als de meeste zeggen en hij verdiend zeker beter dan de titel "afgezaagd" of "slap aftreksel van...". 3,5

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Angrod_Pallanén schreef:

Inderdaad.Ik heb me best wel vermaakt.Eindelijk besteedde Disney nu ook wat meer aandacht aan de personages te tekenen wat een heuse verbetering oplevert tegenover Atlantis .De humor is dan weer ver te zoeken in deze film(B.E.N is NIET grappig)Ook al wordt er maar 1 liedje gezongen in deze film maar het is er zeker één om nog een keer te horen.Wel raar dat alles zich in de toekomst afspeelt maar toch nog de hele bevolking in 18de eeuwse klederdracht rondloopt.

3.5* best wel leuk

Angrod_Pallanén

Het is volgens mij niet in de toekomst, maar gewoon in een andere wereld.

De humor viel idd flink tegen, maargoed, na Lilo & Stitch mocht het wel wat minder. Dat ene liedje maakt het juist specialer, heb hem nu al bijna een jaar op mijn computer staan en ik beluister hem toch altijd met plezier

Mooie film, zeer goede animaties. De personages zijn goed getekend, waardoor je bijna meteen ziet wat hun karakter is. Soms, helaas, begint hij een beetje saai te worden. Dan worden het voor mij toch een beetje te veel donkere, saaie kleuren. Toppie!

avatar van film_kaza

film_kaza

viel best mee. niet zo'n goeie film, licht puur aan mijn smaak

avatar van Disney1987

Disney1987

jeroentje125 schreef:

Ik weet ondertussen de Nederlandse titel!

namelijk: PIRATENPLANEET

Weet al iemand wie de Nederlandse stemmen doet?

De Nederlandse stemmen zijn:

Kleine Jim - Kas Westerbeek

Verteller - Arnold Gelderman

avatar van Flipman

Flipman

Bekendverhaal in een fris nieuw jasje ! Erg vermaakt, ondanks de voorspelbaarheid . Een film staat me om die reden al snel tegen, maar in dit geval niet.

avatar van euroburger

euroburger

Ik vond hem mooi gemaakt en sterk uitgewerkt. De keerzijde is de telkens onmogelijke hoeveelheid geluk aan de zijde van onze held(en). Mijn kinderen (en dat is immers de doelgroep) hebben hem al te vaak gezien, wat ook weer meer zegt dan mijn eigen mening in dit geval. Namens hen dus.....

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Ik vond deze Disney boven verwachting. Ik werd er zelfs een beetje door geraakt . Heerlijk dat het een keer geen musical is en jammer dat ze nauwelijks nog getekende animatiefilms maken. Morph was geweldig!

avatar van Kevin13

Kevin13

een afgezaagde film met irritante stemmetjes en een flauw verhaal

Erg goede film.

'Treasure Planet' is niet of nauwelijks een "classic" te noemen, maar met zijn moderne jasje is het een prima film. Een erg goed verhaal, met goede personages, één liedje dat meer inhoud heeft dan driekwart van de standaard Disney liedjes en adembenemde animatie die afgewisseld wordt met tenenkrommende CGI. De verschrikkelijke computeranimatie die door het film suist is té lelijk om in een film te zien te zijn, maar verpest het verhaal gelukkig niet. Echt een goede film, het mist alleen enige vorm van goede humor.

3.5

avatar van DN Angelke

DN Angelke

ricky2612 schreef:

Helemaal mee eens. De laatste goeie tekenfilm van disney. Vooral dat stuk met dat liedje van 'I'm still here' is fantastisch. In 't Engels dan toch. In het Nederlands trekt de film op niks!!

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Geweldige film, zeer mee vermaakt. Heb 'm dan ook vaker dan 1 keer gezien. Misschien van de week nogmaals kijken.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Eerder nog wel eens leuk gevonden , toch matig en aardig ongezellig. 2.0****

avatar van Wouter

Toch vreemd. Veel geflopte Disneys vond ik geweldig. Zo ook deze. Veel beter dan de grote successen van de laatste twee deccenia.