• 9.375.060 stemmen

Best of the Best 2 (1993)

Actie / Misdaad | 101 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Robert Radler

Met onder meer: Eric Roberts, Phillip Rhee en Chris Penn

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Best of the Best 2

"Get ready for the ultimate challenge!"

Travis Brickley, een van de leden van het Amerikaanse nationale taekwondo-team, wordt gedood tijdens een illegale vechtwedstrijd. Twee van zijn vrienden en leden van het Amerikaanse team, Alex Grady (Eric Roberts) en Tommy Lee (Philip Rhee), gaan op onderzoek uit om Brickley te wreken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Spetie

Erg matige film, die op alle punten minder scoort dan het eerste deel. Het verhaal is slap, zoals eigenlijk de hele film. De acteurs doen het niet best en de gevechten zijn allemaal maar erg matig, op het eindgevecht na dan, dat nog wel redelijk is. Meest lachwekkende scene is nog wel het moment dat het huis van Roberts in de fik gestoken wordt en degene die dat doet zelf ook het leven laat. Dat was zo slecht gedaan dat het bijna weer leuk wordt. Ik zeg bijna, want dat werd het helaas niet meer.

avatar van Lennert

Lennert

Grootste probleem is hierbij toch dat de eerste film gewoon een goed geschoten competitiefilm was, waar we hier een slecht geschreven standaard actiefilmpje krijgen waar men toch wel heel erg veel bij heeft afgekeken bij Jean-Claude van Damme's Lionheart. Uiteindelijk is de film zeker wel te genieten, maar die eerste film had uiteindelijk toch een hoop meer (cheezy) diepgang en vooral betere actiescenes. Eric Roberts was in de vorige film behoorlijk melodramatisch, hij schopte in ieder geval nog behoorlijk wat kont, jammer dat zijn actiescenes hier toch overduidelijk tonen dat hij in het echt een behoorlijk matig martial artist is.

Gelukkig doen broertjes Philip en Simon Rhee het nog steeds uitstekend (sowieso leuk om Dae Han terug te zien) en is Ralf Moeller een gave badguy die bij vlagen net iets teveel op Arnold Schwarzenegger lijkt. Daarnaast kostte het me ook even, maar uiteindelijk herkende ik in de alcoholistische oom van Tommy toch Billy uit Predator. Qua casting was er in dat opzicht ook niet veel mis (Patrick Kilpatrick als slechterik is altijd goed), maar de film mist gewoon een beetje bezieling in vergelijking met de eerste film. Dit betekent echter niet dat de film slechter is dan het gros van de jaren '80/'90 martial arts films, het had uiteindelijk toch gewoon iets beter gekund zowel qua verhaal als acteerwerk.

avatar van tattoobob

tattoobob

Minder dat deel een maar niet minder vermakelijk....het blijft een film die leuke herinneringen naar boven haalt.

De acteurs in deze film waren in die tijd nog redelijk goed te noemen....al is daar nu niets meer van over natuurlijk.

Deze film krijgt van mij natuurlijk wel meerwaarde omdat er jeugdsentiment bij komt kijken.