• 9.371.052 stemmen

Met onder meer: Nassim Lyes, Olivier Gourmet en Vithaya Pansringarm

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 27 juli 2023

Plot Farang

"Sam lost everything, now is the time for vengeance"

Sam is een voorbeeldige gevangene. Enkele maanden voor zijn vrijlating uit de gevangenis bereidt hij zich ijverig voor op zijn re-integratie. Tijdens een verlof haalt zijn verleden hem in en een ongeluk laat hem maar één keuze: ontsnappen. Vijf jaar later bouwt hij zijn leven opnieuw op in Thailand, waar hij het gezin sticht waarvan hij altijd gedroomd heeft. Maar Narong, de plaatselijke peetvader, dwingt hem opnieuw in de criminaliteit te duiken. Wanneer Sam alles wil stoppen, valt Narong zijn familie aan... Sam zal Thailand doorkruisen om wraak te nemen op zijn beul.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 6 juli 2023 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van boemboem27

boemboem27

goede film, veel heel veel goede gevechten material arts,thai boxing

qua actie kom je goed aan je trekken.

prima wraakfilmpje

avatar van Waku

Waku

Heerlijke snoeiharde actie wraakfilm. Gevechten zien er realistisch uit en de afrekeningen meedogenloos bloedig. Omdat het acteerniveau ook dik in orde is ontstijgt "Farang" zeker de b categorie film. 4*

avatar van schumacher

schumacher

Kon er nog net mee door.

13 in een dozijn.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

In deze film, had nog meer gezeten, als deze bijvoorbeeld door de makers van The Equalizer films was gemaakt.

Toch is deze film, wel een goede film.

Met een man, die niets te verliezen heeft, wanneer zijn gezin in gevaar loopt, en zijn dochtertje ontvoerd wordt.

Wat goed gedaan is, is de ontknoping van deze film.

En zeker het laatste half uur, als de aktie flink op gang komt.

Zitten er behoorlijk R rated geweld in.

De acteur die de hoofdrol speelt Nassim Leyes heeft zeker potentie als aktie acteur.

En zet zijn rol, prima neer.

Voor een Franse aktie film,is deze film zeker de moeite waard.

avatar van santaro78

santaro78

Prima wraakfilm, verhaal niet heel bijzonder maar kijkt lekker weg als je van wat actie houdt.

avatar van joolstein

joolstein

Cheesy, ongecompliceerd en gewelddadig wraakfilm met een script wat rechtstreeks uit de jaren 80 of 90 lijkt te komen. En dat is in dit geval voldoende! Enerzijds omdat het verhaal je weet mee te slepen naar een behoorlijk nare en koudbloedige wereld. Anderzijds omdat het je beloont met een paar bloederige en technisch indrukwekkende gevechten, waarvan de kracht wordt overgebracht door een behendige camera. Een man probeert te breken met zijn criminele verleden en een nieuw leven op te bouwen in Thailand. Dat lukt natuurlijk niet en raakt betrokken in een spiraal van geweld. Geen non-stop actie maar een fijne opbouw. Daarna zijn er heerlijk harde actiescènes (een beetje als de serie Gangs of London (2020-2023 waar regisseur Xavier Gens ook betrokken is) met een realistische benadering en een rustig tempo. Kortom voor mij een sterke film!

avatar van wouds601

wouds601

Wel lekker filmpje. Ondanks de niet al te lange speelduur vond ik het wat laat op gang komen. Pas na zo'n 3 kwartier komt het echt op gang en het laatste uurtje maakt dan ook veel goed. Prima gespeeld en paar beste knokpartijen. 3,0*

avatar van Shadowed

Shadowed

De Franse regisseur Xavier Gens toont zich met een film als Farang zeer bekwaam, zo blijkt uit de strak vormgegeven knokpartijen en ongeremde gewelddadigheden. Een film als deze is best zeldzaam tegenwoordig, ook al is de inhoud nog zo uitgekauwd. Niet vaak moet een geheel als deze het overigens hebben van de dramatische kant, maar toch wordt er een aanzienlijk deel aan gespendeerd. De eerste helft heeft de neiging om hierdoor weleens in te kakken, maar eenmaal het tempo door Gens wordt opgeschroefd in de tweede helft verdwijnen de klachten als sneeuw onder de zon. Nassim Lyes kent een heerlijk gevaarlijke uitstraling, zowel de ingetogen als de harde kanten van zijn personage worden perfect naar voren geacteerd. De overige personages missen wellicht wat eigenzinnigheid, maar acteren evenzeer verdienstelijk. Wat vooral opvalt, is de bruutheid van de film. De camerabewegingen zijn behendig, de opmaakeffecten bovengemiddeld en de editing exceptioneel, die de impact van bijvoorbeeld zo'n gevecht maximaal maken. De inhoudelijke invulling is zo simpel als het maar kan, maar eenmaal de vuisten op elkaar gaan is dat snel vergeten. Leuk popcornvermaak.

avatar van schram101

schram101

Zo dat gaat even flink los in het laatste kwartier. Die scène in de lift is echt snoeihard! Nassim Lyes is prima in de hoofdrol en de locatie is voor een grotendeels Franstalige film ook best verfrissend. Opvallend dat dit van Xavier Gens komt, dat had ik niet verwacht. Zo goed als The Divide is het vanzelfsprekend dan weer niet, voor de maandagavond echter best aardig vermaak.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Erg goede wraak-film. Mooi geschoten goed geacteerd, goede choreografie van de Vecht scènes en een goed simpel script.

Gekeken vanaf Blu Ray.

Vier sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Voor een Franse actiefilm erg goed... Doet me denken aan die Indonesische harde actiefilms met Iko Uwais... De regie is heel verzorgd en de exotische en wat decadente sfeer van Thailand zorgt voor meerwaarde. De keiharde actiescènes zagen er tot mijn verbazing prima uit. Voor de rest is het voorspelbaarheid troef want het verhaal is echt al tientallen keren verteld geweest. Zeker een aanrader voor wie van erg harde en bloederige actie houdt.

avatar van Boneka

Boneka

Farang betekent buitenlander, maar dat zullen de meesten wel doorhebben in deze Franse film die er best gelikt uitziet. Het tempo is wel behoorlijk snel zeker in het begin. Het schakelt soms iets te snel naar het volgende toe. Het verhaal is simpel, maar mooi gebracht. Het is een klein beetje The Punisher van John Travolta uit 2004, maar dan in het klein. Beelden zijn oogstrelend mooi in Thailand en het geheel oogt strak. Op enkele rustpunten na blijft het tempo hoog. De gevechten zijn mooi in beeld gebracht in zien er niet fake uit. Dat komt vooral door Nassim Lyes. Zijn dochter heeft weliswaar een kleine rol, maar wat ze speelt ziet er naturel uit. Vooral dat huilen en haar expressies. Farang mag dan een wraakfilm zijn, eigenlijk is het meer een wraak om wraak. Inderdaad de liftscene is behoorlijk heftig. En de vrouwen hierin worden niet gespaard. Natuurlijk heeft de film ook wat zwaktepuntjes. Naast het hoge tempo, vond ik de zoektocht wat gehaast en behoorlijk ongeloofwaardig. Maar goed ik vond dit toch wel een van de betere actiefilms van de laatste tijd.

Film 3.5

Beeld 5.0

Geluid 5.0

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Gewoon meer dan degelijke wraak actie-thriller, lekker wat geweld. Als geheel totaal ongeloofwaardig, maar dat hoort zowat bij dergelijke films. Een 7/10.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Boneka schreef:

Kleine correctie. Farang is het algemeen gebruikte Thaise woord om een blanke buitenlander (veelal uit het Westen) aan te duiden, in dit geval niet echt toepasselijk bij Nassim Lyes, een gekleurde (allesbehalve blanke) Fransman met Algerijnse roots

avatar van Boneka

Boneka

UmbraVitae schreef:

Dank voor de aanvulling!

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actiefilm. Het verhaal is verre van origineel, maar dat mag binnen dit genre. De film bewandelt de bekende paden. Het begin is nog vrij tam en bevat nog niet heel veel actie. Het tweede deel gaat lekker los met rauwe, best goed gechoreografeerde gevechten waarbij niet op een botje meer of minder wordt gekeken. Het bloed vloeit ook rijkelijk. Verder is het allemaal vrij ongeloofwaardig, maar ja, wat wil je. Het acteerwerk is matig maar niet storend. Visueel redelijk geschoten. 3.0/3.5

avatar van coumi

coumi

Een tamelijk inhoudsloze. en ook nog eens warrig vertelde actiefilm die er echter qua looks en locaties bijzonder fraai uitziet. De vechtlustigen onder ons zullen vooral genieten van de tweede helft van Farang als de veronderstelde held helemaal los gaat en men een aantal matpartijen krijgt voorgeschoteld welke in een behoorlijke Amerikaanse productie uit dit genre niet zou misstaan(Steven Seagal in zijn betere jaren, zeg maar). Hoofdrolspeler Lyes is de good looking fellow met de juiste skills, maar een groot acteur zal hij niet worden waardoor je nooit het verhaal word ingezogen. De gerespecteerde Olivier Gourmet heeft een ondankbare bijrol als bad guy, maar haalt er het maximale uit. Overkritische liefhebbers zouden zeggen dat de Franse cinema met dit soort produkties zijn eigen gezicht verliest, maar de doelgroep zal er toch van smullen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Goede film met prima gevechten. Leuke wraakfilm, prima mee vermaakt.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Boven verwachting goed.

Was begonnen met The Beekeeper (2024), maar dat was zo barslecht dat we deze hebben afgezet en deze film zijn begonnen. Ook een beetje gedreven doordat we een korte film nodig hadden omdat het al wat later was. Maar dit was (gelukkig) een meevaller. Zeer goed en realistisch geacteerd. Uitstekend camerawerk. De actiescenes zijn zeer expliciet, rauw (tot het walgelijke toe). Ook zeer geëmancipeerd: de vrouwen vechten even hard mee en worden niet gespaard. Maar tussen het gevecht speelt zich een uitstekend verhaal af dat niet complex is, maar de emoties worden prima overgebracht waarmee de film een extra lading krijgt die bij veel actiefilms ontbreekt. Dus geen harde actie met humor, maar harde actie met drama. Maar de actie overheerst wel. Ik was bang dat het een wat deprimerende, donkere film zou zijn, maar ook dat viel reuze mee. Weinig op aan te merken. Misschien ben ik wat royaal (omdat ik daarvoor naar een prul had gekeken), maar deze krijgt 3,5 - 4 sterren.