• 9.252.473 stemmen

24: Redemption (2008)

Actie / Drama | 83 minuten / 98 minuten (langere versie)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 83 minuten / 98 minuten (langere versie)

Geregisseerd door: Jon Cassar

Met onder meer: Kiefer Sutherland, Cherry Jones en Bob Gunton

Plot 24: Redemption

De film vindt in real time plaats tussen 3 en 5 uur 's middags op een dag in 2017, waarop de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, Allison Taylor, haar ambtseed aflegt. Tegelijkertijd vindt er in het fictieve Afrikaanse land Sangala een militaire staatsgreep plaats. Hiervoor hebben de rebellen kindsoldaten nodig, die ze uit de Sangalese school van Carl Benton willen halen. Ondertussen is Jack Bauer de hele wereld over gereisd om zijn arrestatiebevel te ontvluchten (in verband met de opheffing van CTU en de bijbehorende rechterlijke vervolgingen) en is hij aanbeland bij de school van Benton, waar hij juist op het moment van de staatsgreep naar elders wil vertrekken. Jack Bauer besluit om met zijn vriend Benton de kinderen te redden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

President Elect Allison Taylor

Colonel Ike Dubaku

avatar van hannes64

hannes64

• 1925 berichten

1 van de beste series allertijden (mijn eigen opinie), dan deze film.

Doet ook niets af van de serie itself.

Ben nu dan met seizoen 9 bezig -Het 8ste seizoen was voor Bauer echt `t laatste seizoen volgens de producers, maar toch eindelijk na lang wachten een nieuw seizoen- en ik ben nu bij episode 3, de serie is een en al goeie actie en een goed verhaal.

Terug naar de film......dit is en blijft gewoon een film zoals de serie zelve dus, alleen in 1 grote film samengevat.

Doet de serie echt geen kwaad mee, en is soms wel even een opfrisser, dan in 1 keer een compleet seizoen te zien.

Een stand-alone dus, volgens mij.

Erg goed in elkaar geflanst, en ik mag hier dus graag over.

Bauer is mijn held.

avatar van Kondoro

Kondoro

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Geen slechte film, maar ik denk dat je, om het verhaal beter te begrijpen, toch bekend moet zijn met de serie '24', en dat ben ik niet.

Maar de vertolkingen bevielen me wel alsook de actiescènes.

En er zitten verscheidene favoriete acteurs van me in de cast, zoals daar zijn, Robert Carlyle, Jon Voigt en natuurlijk Kiefer Sutherland.

Misschien is deze film de aanzet om toch maar eens aan de ganse serie te beginnen...wie weet ??

Opnieuw bekeken en blijf bij mijn eerste mening. Helaas heb ik 10 jaar na datum nog steeds de reeks niet gezien

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Fan van de serie en nu pas de film gezien en gelukkig past het mooi in het straatje

Alles zat erin wat je kunt verwachten