• 9.373.066 stemmen

24: Redemption (2008)

Actie / Drama | 83 minuten / 98 minuten (langere versie)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 83 minuten / 98 minuten (langere versie)

Geregisseerd door: Jon Cassar

Met onder meer: Kiefer Sutherland, Cherry Jones en Bob Gunton

Plot 24: Redemption

De film vindt in real time plaats tussen 3 en 5 uur 's middags op een dag in 2017, waarop de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, Allison Taylor, haar ambtseed aflegt. Tegelijkertijd vindt er in het fictieve Afrikaanse land Sangala een militaire staatsgreep plaats. Hiervoor hebben de rebellen kindsoldaten nodig, die ze uit de Sangalese school van Carl Benton willen halen. Ondertussen is Jack Bauer de hele wereld over gereisd om zijn arrestatiebevel te ontvluchten (in verband met de opheffing van CTU en de bijbehorende rechterlijke vervolgingen) en is hij aanbeland bij de school van Benton, waar hij juist op het moment van de staatsgreep naar elders wil vertrekken. Jack Bauer besluit om met zijn vriend Benton de kinderen te redden.

President Elect Allison Taylor

Frank Tramell

Colonel Ike Dubaku

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuk dat-ie op de site staat!

Ik heb twee weken geleden 24 redemption gezien. Het is een degelijke film, eigenlijk vrij weinig actie (maar de actie die er in zit is prima) en niet bijzonder spannend, maar vermakelijk. Het toont wel aan dat de overstap van televisie naar film moeilijk is/wordt (er zijn immers plannen om 24 naar het witte doek te brengen). Het verhaa lijkt helaas veel te veel op dat van Tears of the Sun, en zo zijn er wel veel meer raakvlakken met andere films te vinden. Een beetje voorspelbaar is de film daardoor wel, en nagelbijtend spannend als de serie zeker niet. Kiefer Sutherland en ook de rest van de acteurs spelen bijzonder goed. Het is prima gelukt om het personage Jack Bauer ook in een totaal andere omgeving in te passen.

Nu op naar het veelbelovende zevende seizoen op 11 januari 2009.

avatar van Spetie

Aardige film, die je in ieder geval ook helemaal los kunt zien, zonder dat je ooit een aflevering van 24 gezien hebt lijkt me. Het acteerwerk is allemaal best goed. Sutherland blijft fijn om naar te kijken in zijn Jack Bauer rol en Carlyle zet ook een degelijke rol neer. Ook het verhaal is best aardig, al is het wel enigszins voorspelbaar. Ook mist deze film in mijn ogen de spanning die de serie vaak wel heeft en eigenlijk had ik dat ook wel een beetje verwacht. Het concept is nu eenmaal lastig om in een film te verwerken en dat blijkt nu ook wel. Het is een aardige onderhoudende film geworden, maar als je de serie nog nooit gezien hebt en weinig bekend bent met het personage van Sutherland, dan kan ik me goed voorstellen dat men het geen bijzondere film vindt.

avatar van lykathea

lykathea

Zwak filmpje.

Ik ben, of eerlijke gezegd was, een best groot fan van de serie. Tot en met seizoen 5 leek het zelfs alsof de serie niet te stoppen was, en met een paar hobbeltjes daargelaten werd de serie alsmaar sterker.

Maar met ingang van seizoen 6 ging dat heel snel bergafwaarts, en gezien de ontwikkelingen van de voorgaande seizoenen, eigenlijk ook helemaal niet zo verwonderlijk.. Het ene uitstekende seizoen werd opgevolgd door een nog beter seizoen. - Het is mij nog steeds een raadsel hoe de serie het zolang heeft vol weten te houden.

Deze film slaat jammer genoeg dezelfde weg in als seizoen 6. - Waar de verwachting werd gewekt dat deze terug zou gaan naar waar het zo goed in is, en waar zelfs de staking gebruikt werd om aan te geven dat de schrijvers dié tijd absoluut nodig hadden om weer even "opnieuw" te beginnen, is dit ronduit zwak.

Levenloze karakters, een bijna vervreemd sentimentalisme waarbij gewoon wordt aangenomen dat we ons maar zo gauw mogelijk bezorgd moeten gaan voelen om die jochies, en een verhaal dat maar moeilijk op gang komt.

Carlyle lijkt nog de enige die 't een beetje probeert maar met zo'n inspiratieloos karakter kan hij natuurlijk ook niks. - Zijn onontkoombare dood zie je van mijle ver aankomen, en geeft alleen maar aan dat hij door de schrijvers gebruikt werd als tussenpersoontje om het verhaal een beetje vaart te geven

Als dit enige voorbode is voor wat komen gaat haak ik hoogstwaarschijnlijk snel af.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vermakelijk filmpje. Niet echt heel bijzonder allemaal en je moet het al helemaal niet gaan vergelijken met de serie 24, want dan gaat Redemption je heel erg tegenvallen ben ik bang. Maar als echte 24 fan moet je deze film wel een keer kijken. Jack was zoals gewoonlijk weer helemaal in zijn element en was uiteindelijk weer de held van de dag. Ik had zelf niet zoveel met het verhaal zelf, en vooral in het begin had ik er zo mijn twijfels over, maar dat viel uiteindelijk wel erg mee.

Leuk om een keer te kijken, maar je maakt mij blijer met de serie

avatar van scorsese

Deze 'film' is uiteraard alleen interessant als je de serie 24 volgt. Film tussen aanhalingstekens, aangezien het meer een dubbele overbruggingsaflevering is tussen seizoen 6 en 7 en dus ook verplichte kijkkost. Gelukkig blijft de film trouw aan het succesvolle format van real-time, en heeft welliswaar nog een redelijk begin en einde. Mede door de speelduur minder complex dan de serie, waardoor de constante spanning ook bijna geheel afwezig is. Kiefer Sutherland is ondertussen vergroeid met het personage Jack Bauer en heeft hier dus ook geen verdere introductie nodig.

avatar van K. V.

K. V.

Toch wel wat gemengde gevoelens bij deze film van de populaire reeks 24. Op zich vind 'k de film maar een mager beestje en had 'k wel veel meer van verwacht. Vooral in het begin was het echt in het verhaal komen en kwam hij nogal traag/saai over, vooral omdat de serie meestal erg actie gericht is.

Maar als je de film ziet als een voorloper van de nieuwe reeks, vind 'k het wel geslaagd. De film zou 'k zeker nooit kopen, maar zie 'k eerder als een onderdeel van de reeks, een soort inleiding. De film heeft me dan ook benieuwt gemaakt naar het nieuwe seizoen.

Gelukkig was dit een tv-film die ze ook vlug (hij is van 2008) op tv hebben getoond en nu wachten op het nieuwe seizoen.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Bauer Power.

Jammer dat ik hem niet mid-seasons heb gekeken, dan was ik er waarschijnlijk wat beter ingekomen en had ik er beter ingezeten. Daarnaast ook nog niet helemaal niveautje 24 de serie, vooral de spanning van de serie ontbreekt. Desondanks gewoon een fijne rit met wat actievermaak. En Jack Bauer blijft hoe dan ook een held.

kleine 3,5*

avatar van The Oceanic Six

If they want me back in Washington, they can come and get me.

Ik ben al maanden bezig met het opnieuw kijken van de seizoenen van 24. Momenteel ben ik bij seizoen 7 aangekomen, dus is 24: Redemption weer aan de beurt. Ditmaal heb ik de extended edition voor het eerst gekeken, met een kwartier extra speeltijd. Maar ik had niet het idee dat er echt belangrijke dingen bij zijn gezet. Het neemt wel wat meer de tijd voor een aantal dialogen.

24: Redemption was destijds een zoethoudertje omdat er veel tijd tussen seizoen 6 en 7 zat. Maar het zoethoudertje is wel uitermate vermakelijk. Het valt deels als losse film te zien (Jack in Afrika), maar het politieke deel is een intro om een aantal personages te introduceren. Cherry Jones wordt president Taylor en John Voight is Jonas Hodges, die enorm belangrijk in seizoen 7 gaat worden. Idem voor Hakeem Kae-Kazim als Kolonel Dabaku. Ook komen oude personages als Noah Daniels en Tom Lennox nog even aan bod. Het politieke deel van de film is nog niet al te boeiend, maar dat gaat nog wel komen.

De hoofdrolspelers van deze film is uiteraard Kiefer Sutherland, maar ook Robert Carlyle als Carl Benton, een goede vriend van Jack die Afrikaanse kinderen helpt. Het levert ieder geval een onderhoudend verhaal op over Jack en Carl die een groep kinderen uit handen van oorlogszuchtige rebellen willen houden die de kinderen in willen zetten als kindsoldaten. De film geeft een heldere boodschap aan de kijker af, dat deze problemen bestreden moeten worden. En Jack zou Jack zijn niet als hij een aantal keer flink tekeer gaat tegen zijn vijanden. Het is niet heel origineel, maar het kijkt goed weg en een bad-ass Jack is altijd cool.

Het slot zorgt ervoor dat Jack weer in Amerika uit komt, waar seizoen 7 met hem zal starten.

Ik twijfel vaak tussen 3,5* en 4* voor Redemption, maar ik hou het net als de vorige keer maar op 3,5*

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Geen slechte film, maar ik denk dat je, om het verhaal beter te begrijpen, toch bekend moet zijn met de serie '24', en dat ben ik niet.

Maar de vertolkingen bevielen me wel alsook de actiescènes.

En er zitten verscheidene favoriete acteurs van me in de cast, zoals daar zijn, Robert Carlyle, Jon Voigt en natuurlijk Kiefer Sutherland.

Misschien is deze film de aanzet om toch maar eens aan de ganse serie te beginnen...wie weet ??

Opnieuw bekeken en blijf bij mijn eerste mening. Helaas heb ik 10 jaar na datum nog steeds de reeks niet gezien