Seven Pounds (2008)
Met onder meer: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 15 januari 2009
Plot Seven Pounds
"Seven names. Seven strangers. One secret."
Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…
Ben
Larry
Susan
martijn011
- 2034 berichten
Pfoe, ik dacht na 75 minuten dat er nooit een einde aan de film zou komen, ongelooflijk langdradig en saai zeg..
Pas na een uur en een kwartier werd het wat beter, alleen het einde zie je natuurlijk van ver komen.
Nee, had er meer van verwacht. Een kleine voldoende, en dan vooral door de acteerprestaties van Will Smith. Prima acteur..
Redelijk tot goed.
Eerste uur kent een aardige opbouw. Eigenlijk is deze film een zeer eenvoudig dramatje, maar door wat keyscenes uit Smith's plan weg te laten blijft het best interessant om te kijken waar het allemaal naartoe gaat.
Visueel best oké. Die kwallen zijn uiteraard een godsgeschenk voor wie wat met licht wil spelen, wie echter al eens rondgekeken heeft om zo'n beest zelf te houden heeft vast al gelezen dat ze bijna niet als "huisdier" te houden zijn. Laat staan in een hotelkamer.
Een klein detail, de film kent wat grotere ongeloofwaardigheden, maar het uitgangspunt vond ik best mooi en interessant, waardoor die makkelijk weg te effenen waren. Jammer genoeg was het einde toch echt té happy, daar komt Hollywood dan toch eindelijk keihard doorheen het filmbehang rammen.
Vond de film een constant niveau aanhouden. Enige nadeel daaraan is dat de film iets te graag zwaarmoedig probeert over te komen. De nogal zware smoelen trekkende Will Smith helpt daar ook niet echt aan mee. Vond hem globaal gezien wel oké acteren, maar sosm keek hij me toch echt iets té moeilijk.
Film had wat ingetogener gemogen, zowel op acteervlak, muzikaal als het randje visuele kitsch dat er soms hangt. Verder wel een fijn filmpje dat niet verveelt.
DwarreI
Een melange van El Maquinista en 21 Grams gemarineerd in ongeloofwaardigheid en overgoten met een saus van Hollywood-sentimentaliteit.
's Werelds best betaalde acteur -althans in 2008- is weer eens op de messiaanse tour. Will Smith duikt in de rol van de letterlijke belichaming van ultieme zelfopoffering. Wederom een rol om in de negatieve zin kippenvel van te krijgen.
Motieven worden gedurende de film totaal niet toegelicht, wat maar goed is ook. Want pas aan het einde blijkt wat voor een hoogst ongeloofwaardig script deze regisseur te verwerken heeft gekregen. En zo wordt deze film toch nog van de totale ondergang gered, mits je er achteraf niet over na gaat denken.
Karl van H.
21 Grams zie ik er nog wel in, maar The Machinist? Dat moet je even uitleggen, graag
DwarreI
Zowel in The Machinist als in Seven Pounds komen we er helemaal aan het einde van de film achter dat de hoofdpersoon door onoplettendheid een auto-ongeluk met fatale gevolgen heeft veroorzaakt. Door boetendoening kan Ben Thomas in Seven Pounds eindelijk met een schoon geweten sterven en in The Machinist kan Trevor Reznik voor het eerst weer eens slapen.
Je eigen lichaam vrijwillig voor zeven mensen opofferen terwijl je hen persoonlijk niets misdaan hebt vind ik een nogal vergaande manier om het een en ander uit het verleden goed te maken, tenzij je Jezus heet natuurlijk.
Timba69
De reden om zelfmoord te plegen was niet iets goeds doen voor 7 andere mensen. Dat was het schuldgevoel om het ongeluk. Alleen wilde hij die zelfmoord nog enigszins 'nuttig' maken, als je daar al over kunt spreken natuurlijk. Maar het was zeker geen opoffering om andere mensen een plezier te doen. Blijkbaar heb je het dan dus niet goed begrepen.
Hij had zich ook gewoon voor de trein kunnen gooien zoals vrij vaak voorkomt. Dan spreekt dit verhaal mij toch meer aan.
bobbydigital01
ja dit was echt een goede film die had van mij de oscar gekregen in 2008......raar dat deze niet eens genomineerd is toen.......maar goed een film die mij heel wat kippenvel heeft bezorgt...........in positieve zin dan!
nightbreed
Leuke film, maar jammer dat je het einde al weet na 28 minuten. Ik vond het ook jammer dat ze er weer een love story in hebben geperst. En hoe kon hij nou zeker weten dat zijn hoornvlies aan Harrelson zou worden gedoneerd. Bij mijn weten kun je niet zomaar bepalen naar wie je organen moeten gaan na je dood, tenzij het familie is. En het was me ook te toevallig dat hij dezelfde zeldzame bloedgroep had als die lieve bloedmooie jonge onschuldige perfecte single vrouw die de hele dag alleen was.
moviemafketel
- 19752 berichten
Hij kon alle informatie van de mensen achterhalen die hij wilde helpen. Dit omdat hij gegevens/pasje van zijn broertje had gejat om in de computer in de belastinggegevens etc. te kijken.
Stonden ook bloedgroepen etc. in de computer.
nightbreed
Dat wil nog niet zeggen dat Harrelson zijn hoornvlies krijgt. Je kunt als donor niet eisen dat een bepaald orgaan van je naar een bepaald persoon moet gaan. En was het niet heeeeeel toevallig dat dat meisje met die zeldzame bloedgroep zo bloedmooi, jong, vrijgezel, lief, en perfect was (en dus zo cliche als het maar kan)? Waarom eens geen dikke lelijke oude man of vrouw? Nee, want dat wil het grote publiek niet en die verplichte love story moesten ze er nog inpersen voor die extra traantjes van het publiek. Dat bedoelde ik met: " ...toevallig dat hij dezelfde zeldzame bloedgroep had als die lieve bloedmooie jonge onschuldige perfecte single vrouw die de hele dag alleen was"
moviemafketel
- 19752 berichten
Je hebt nog aardig veel sterren gegeven voor een film waar je zo negatief over doet.
Ceeda7
WILL = JEZUS.
13woutie13
Verrassend, zeer aardige film.
Normaal ben ik niet zo'n fan van Will Smith zoals in films als I Am Legend en The Pursuit of Happyness, maar hier steelt hij gewoon de show. Mooie ingetogen rol en neemt ons prima mee met zijn plan. Het idee van het verhaal is prima en wordt over grootste deel goed uitgewerkt, maar ergens vind ik het jammer dat de puzzelstukjes wel erg makkelijk in elkaar vallen en de kijker toch (te) weinig moeite moet doen om alles te begrijpen. Seven Pounds lijkt qua verhaal veel op The Machinist, maar beschikt over een totaal anders sfeer (Het genre spreekt eigenlijk al voor zich). Hier zien we vooral de meeslepende kant en bij the Machinist is het toch meer de Mysterieuze en wat engere kant. Een paar visueel erg sterke scènes, zoals: de kwal-scene op het eind en de flashbacks. die flashbacks waren alleen verhaaltechnisch geen ideale scenes zijn, aangezien het einde toch voor je wordt uitgekauwd, maar het zag er goed verzorgd uit. Chemie tussen Smith en Dawson is zeker aanwezig, enkel bij het etentje werd het iets te zoet.
4,0* (3,8*) randje dus.
bobbydigital01
tis ook een film he!!!!!!!
Q Jones
Als hij dat was zou hij wel meer geld aan het goede doel geven hij heeft zat. Een miljoen is bij mij welkom Willie
Kr!kke
Verrassend goede film, waarin Will Smith bewijst wat voor een ongelooflijk acteur hij eigenlijk wel is. Ik ken hem als een "onnozelaar" (zeker niet negatief bedoeld) of een actieheld, maar in een film als deze had ik hem nog niet bezig gezien. Hij speelt zijn rol met veel inlevingsvermogen en de emoties die hij moet uiten zijn erg goed gedaan.
Ook het verhaal in deze film is goed. Het is vooral een zeer mooi verhaal, met een dramatisch doch mooi einde. De film heeft uiteindelijk niet zo heel veel om het lijf (waarmee ik bedoel dat er op zich niet al te veel gebeurd), zodat je denkt dat het af en toe wat langdradig wordt. Dit was voor mijn part zeker niet het geval, om 1 of andere reden bleef ik aan het scherm gekluisterd (en wetende dat ik niet echt een grote fan ben van het drame-genre, vond ik dat toch wat verrassend).
flipflop
Prachtige film. Kakt wat in naar het einde toe, maar ik vond hem boeiend en ook al is het een enorme tranentrekker; het idee is prachtig.
FullMoon
Wat schuldgevoelens wel niet kunnen doen met een mens... Deze film geeft een goed beeld over het leven van iemand na een verlies waar hij schuldig aan is. Een mooi verhaal over een man die zijn schuldgevoelens probeert af te kopen door middel van altruïstisch gedrag.
The Fresh Prince of Bel Air heeft uitmuntend geacteerd en de rest van de acteurs ook overigens. Het verhaal blijft je boeien tot het eind en zal de kijker ongetwijfeld ontroeren. Een dikke 3.5 sterren.
blisteringdude
Ik kan me herinneren dat ik deze niet afgekeken heb, omdat ik hem zo saai vond. Dat is 1 keer eerder gebeurd met Wrong Turn 3. Ga hem misschien opnieuw proberen binnenkort.
Will Smith is vooral goed in actiefilms met een grote snuif humor: Bad Boys, Independence Day, I am legend, I robot, ... Hier komt hij er nog wel goed vanaf, al lijkt het mij niet echt zijn genre. Het thema van de film is ook wel vrij moralizerend. Ik geef toe dat het uiteindelijk nog heel mooi gebracht werd. Het is meer drama geworden dan de te verwachten romantische komedie. De makers slagen er in om sfeer op te bouwen en die ook te behouden. Leuke film dus om een keer van te genieten, maar niet echt een topper.
Aardig drama met een mooi uitgangspunt over zo'n beetje de ultieme boetedoening. Aangezien het werkelijke motief van het hoofdpersonage pas op het einde van de film echt duidelijk wordt (alhoewel er van te voren al aardig wat hints worden gegeven), is het geheel wel wat langdradig. Als zijn motief al vanaf het begin duidelijk zou zijn, had het een over het algemeen een aangrijpendere film opgeleverd. Het einde is zeker wel emotioneel (met een unieke zelfmoord),en de regisseur hanteert opnieuw dezelfde stijl als zijn vorige samenwerking met Will Smith.
Arnforpresident
The persuit of happiness, door dezelfde regisseur en ook met Will Smtih in de hoofdrol, is een film die mij enorm heeft kunnen grijpen. Ik vind dat nog steeds een enorm sterke en mooie film. Seven Pounds is er helaas niet in geslaagd het zelfde niveau te behalen (heel vreemd eigenlijk dat deze wel in de top 250 zit, en the persuit of happiness niet). Er zit weinig humor in de film en hij is simpelweg te langdradig.
In het begin is de film wat verwarrend, je snapt niet waar hij naartoe wil. In principe is dat niet zo erg, maar hier duurde dat net iets te lang waardoor ik eigenlijk wou stoppen met kijken.
Het einde is erg sterk, en gaf me toch wel eventjes kippenvel, maar al bij al is dit maar een matige film.
BBarbie
Aangrijpend drama met één grote MAAR: het verhaal is wel erg onwaarschijnlijk. Op zich is dat niet erg. Ook onwaarschijnlijke verhalen kunnen boeiend zijn en dat is deze film zeker, mede door het goede acteren van Will Smith en Rosario Dawson.
Ik schat deze film net iets hoger in dan de vorige Muccino/Smith-samenwerking "The Pursuit of Happyness".
DrBibber
Ik keek deze film met zeer lage verwachtingen aangezien ik hem voor €3,50 uit een uitverkoopbak bij de Action had gehaald. Deze prijs past helemaal niet bij de kwaliteit van de film want ik vond hem erg goed. Het bleef voor mij erg lang onduidelijk waar hij precies mee bezig was waardoor het een verrassend einde was en de film tot het eind bleef boeien. 3,5*
Kisje
De "action", bestaat dat ook in België?
DrBibber
De "action", bestaat dat ook in België?
Haha ik hoop het voor je want pluk daar regelmatig goede films uit een bak voor prijzen tussen de 2,5 en de 5 euro!
AmazingPP
Action rocks!!
Kisje
Action rocks!!
Ja ik ga voornamelijk naar de Free record, of bestel ze via Amazon. Maar er bestaat geen fijner gevoel dan wanneer je een topfilm vindt voor een paar euro

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid films

Vijf films op Netflix die worden beschouwd als tranentrekkers

Into the Wild

Human
Documentaire, 2015

The Pursuit of Happyness
Drama, 2006
sadnessvegetariantax collector blindpianistorgan transplantblood typesad story