Seven Pounds (2008)
Met onder meer: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 15 januari 2009
Plot Seven Pounds
"Seven names. Seven strangers. One secret."
Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…
Ben
George Ristuccia
Larry
Susan
Q Jones
Toch vind ik dat je het moreel gezien niet kan maken om te kiezen wie je in leven houd, al die mensen hebben het hard nodig. Wel goed dat je donor bent geworden hoor, ik ben het nu ook al een jaar
- 19752 berichten
In een film moet dit uiteraard gewoon kunnen. In een film moet zelfs (bijna)alles kunnen. Of je het er mee eens bent of niet is weer wat anders. Maar deze film afschieten, omdat het immoreel is tsja. Ken nog wel wat ziekere films waar zeer immorele beslissingen worden genomen, maar dat pikken we toch ook allemaal.
En ook al denk ik er anders over, mijn organen worden als het moet ook gewoon in de borst van een serie-moordenaar gedouwd hoor. Dus het is puur filosoferen over iets dat ik toch niet in de hand heb.
Q Jones
Ow ik vind ook wel dat het in een film moet kunnen hoor, film is film en niet echt. Daar hoor je mij niet over zeuren maar als het in het echt ook zo zou zijn in Amerika vind ik het een beetje onmenselijk.
- 19752 berichten
Ja, maar daar moeten jullie deze film dus niet op neersabelen. Amerika heeft ook gewoon wetten waar dit niet mogelijk is. Maar het is gewoon een heel mooi onderwerp en het wordt goed gefilmd. Jammer dat jullie meteen zo kijken van "nee, dat kan niet en is immoreel en zo zou ik nooit zijn etc." Uiteindelijk heeft hij 7 relatief leuke mensen geholpen die het ook nog eens verdienen om nog even een tijdje door het leven te gaan.
Q Jones
Daar kraak ik de film ook niet op af.
-Ik vind hem te langdradig,
-Hij belicht maar 1 personage terwijl het veel intressanter was geweest als hij ze allemaal had belicht, nu is het zo van o jij bent blind en een goed mens alstjeblieft.
-Dawson acteerde slecht
-De film zat niet echt heel goed in elkaar naar mijn mening veel te rommelig
-Ik leefde niet mee met het personage, ik was blij dat het was afgelopen.
Een korte toelichting waarom ik hem slecht vind
- 19752 berichten
Je vindt hem te langdradig, maar aan de andere kant hadden ze 7 beter belicht moeten worden(waardoor de film nog langer zou duren).
Dawson acteerde goed vond ik, maar dat is puur smaak. ben overigens geen fan van haar, maar hier was ze niet ergerlijk.
De film vond ik chronologisch best aardig lopen met wat flashbacks naar het ongeluk. Niks mis mee, maar ook dat is persoonlijk.
Ik leefde wel mee met Will en hoopte eigenlijk dat hij zou kiezen voor het leven en er een ander op het laatst miraculeus een hart voor Emily zou hebben en ze dus toch samen konden blijven.
En zomaar effies in levende toestand zeggen dat je jouw hart en leven weggeeft is geen besluit dat je neemt in 5 minuten.
Hij begon het leven ook net weer mooi te vinden. Jij bent nog een grotere romanticus als ik, want ik zou toch echt wel even nadenken of ik mijn hart weggeef aan mijn geliefde. Voor de rest mag ze al mijn organen zonder een seconde na te denken hebben, maar mijn hart, nee slaap ik wel even een leventje over
Q Jones
De film was nu juist langdradig omdat je de verhouding tussen Smith en Dawson zag en dat geen diversiteit met zich mee bracht en constant hetzelfde was. Als jedat van de 7 andere mensen zag had je een veel diversere film want elk personage heeft zijn eigen uitleg. De film duurde wel langer maar zou wel veel beter zijn geweest
Als ik echt van iemand houd doe ik dat zonder probleem echt waar
TrickySmalls
-Ik vind hem te langdradig,
-De film zat niet echt heel goed in elkaar naar mijn mening veel te rommelig
-Ik leefde niet mee met het personage, ik was blij dat het was afgelopen.
--De film kreeg geen grip op me en ik had geen seconde hoeven twijdelen ik gaf meteen dat orgaan aan mij geliefde.
Q Jones
Ja dat durf ik helaas niet te zeggen omdat ik die films niet heb gezien. Aan de andere kant Goodfellas, Australia en LOTR vond ik ook leuk en dat zijn toch ook niet de kortste films.
Een beetje tijd, 1 scene ongeveer en dat vond ik veel te weinig.
Zeg ik dat Smith slecht acteerd, nee ik zeg alleen dat ik niet met hem mee leefde.
De film vond ik gewoon rommelig van opbouw en verloop
Q Jones
Ow is het dat ja ik dacht al waarom zijn de mensen het nooit met mij eens

TrickySmalls
Maar je hoort mij ook niet zeggen dat jij zegt dat Will Smith slecht acteerd.
Ik wilde zelf even mededelen dat hij een goed acteur is.
Maar hoezo is het verloop rommelig, want daar moet toch wel een verklaring voor zijn?
Q Jones
Ja het springt zo van de hak op de tak en daarna heb je weer een hele periode dat het langdradig wordt, en op het zelfde blijft hangen waarna hij vervolgens weer een hele omslag maakt
Duuckje
waanzinnig goede film. Alle filmlijnen komen prachtig samen en het onderwerp is diepgaand belicht. De film doet precies wat hij moet doen; discussie oproepen omtrent de morele en etische aspecten aangaande donorgerelateerde kwesties.
Voor mensen die deze film te langdradig vinden zeg ik: blijf dan lekker bij je goedkopen schiet, ontplof en seks films.
Voor elke andere filmliefhebber is dit absoluut een aanrader.
eddyeddy
Indringende film die duidelijk de discussie los wil maken.......veel twist in het verhaal en dat maakt deze film bijzonder.
Q Jones
Beetje kort door de bocht en volledig onwaar
Nomak
Inderdaad volledig onwaar. Nu vind ik de film niet meteen langdradig, maar wel erg zwak voor een drama. De film neemt zichzelf erg serieus, maar het is eigenlijk gewoon een flauw fantasieverhaaltje.
Ik haal er meteen een half sterretje af.
Q Jones
Ik vind hem wel langdradig hij begon echt te vervelen en het bracht niks nieuws meer na verloop van tijd
- 19752 berichten
Waarom staat deze niet in de top 250? Qua score en aantal stemmen toch gewoon voldoende?
Q Jones
Ze willen hem er niet, hahaha nee grapje, ik heb geen idee hij staat er ook al 2 jaar op dus ik zou het niet weten
Donkerwoud
Ik heb niet het gevoel dat zijn keuze wordt verheerlijkt of heroischer gemaakt dan had gehoeven. Dat wordt het mooist geïllustreerd in de scene dat het karakter van Rosario Dawson hem huilend verwijt dat hij dit nooit, zonder haar medeweten, had mogen doen. In die zin is deze film interessant omdat hij een moreel vraagstuk opwerpt over orgaandonaties zonder teveel in te kleuren hoe je zou moeten denken erover.
- 19752 berichten
Donkerwoud, weet jij hoe de regelgeving is wat betreft de top 250? Deze film hoort met deze score namelijk dik in de top 250,maar staat er niet in.
Donkerwoud
Weet dat ook niet precies. Volgens mij moet de film twee jaar uitgebracht zijn en een bepaald aantal stemmen hebben gehad om ervoor in aanmerking te komen. Misschien kun je beter een mod aanspreken erover.
Psyché et Amor
A poor man's 21 Grams
Precies wat ik dacht!
Laila001
Een heel goede film. In het begin even doorbijten, maar tegen het einde wordt alles duidelijk. Prachtig gespeeld en ik vond het verhaal heel mooi uitgewerkt.
m1701
Aangenaam verrast!
Begin duurde iets te lang, maar eenmaal op gang was deze film erg goed.
Vondt em ook erg emotioneel.
Heerlijke film en prachtig acteerwerk!!!!
Einde was heel erg goed!

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid films

Vijf films op Netflix die worden beschouwd als tranentrekkers

Into the Wild

Human
Documentaire, 2015

The Pursuit of Happyness
Drama, 2006
sadnessvegetariantax collector blindpianistorgan transplantblood typesad story