Seven Pounds (2008)
Met onder meer: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 15 januari 2009
Plot Seven Pounds
"Seven names. Seven strangers. One secret."
Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…
Ben
Larry
Susan
IcU
mcdaktari
Misschien een beetje een domme vraag maar hoe kan het dat zoveel mensen deze film al hebben gezien terwijl die pas de 15e in de bios komt? en als dat niet klopt vanaf wanneer was die dan al in de bioscoop te zien?
ik weet niet of je het weet maar bijna de meeste films die hier nog in de bios moeten komen, zijn al lang voor ze hier in de bios te zien zijn al op internet te bekijken. vandaar dat veel mensen de film al gezien hebben.
en trouwens ik geef de film 4*
Maphesta
Maar 2 sterren van Veronica Magazine. Hebben ze de film met ogen dicht bekeken?
Die kneuzen van Veronica Magazine lach ik recht in hun smoelwerk uit met de crap die zij schrijven! Ik zelf lees ook hun reviews van games. Die troep is al helemaaaaal om te janken!
snoeiV
Vind Will Smith echt steeds beter worden. Erg mooie film 4,5 sterren dik verdiend
brucecampbell
Beklijvende film die wat wazig begon, maar rond de helft je naar je strot grijpt en niet meer loslaat tot het einde.
Eén van de beste rollen van Smith tot hiertoe.
Leland Palmer
Maar 2 sterren van Veronica Magazine. Hebben ze de film met ogen dicht bekeken?
Ik vond het altijd leuk om hun reviews te lezen, maar ik erger me de laatste tijd mateloos. Wat een stel debielen laten ze daar de verhaaltjes schrijven zeg. Daarnaast geven ze een dikke spoiler weg in de gids die het kijkplezier voor velen zal gaan verstieren. Boycotten die handel!
AmazingPP
Wat een geweldige prachtige film is dit! In het begin denk je werkelijk: waar zit ik nu naar te kijken? Maar halverwege grijpt de film je en laat je tot het ontroerende einde niet meer los. Een erg origineel gegeven verpakt in een erg origineel script. Smith speelt zijn beste rol tot nu toe en laat zien dat hij werkelijk kan acteren. Iets waar ik niet over twijfelde, maar dit bevestigd zijn kunsten! Het zou me niet verbazen als deze film één of meerdere Oscars gaat winnen. Welverdiend, wat mij betreft!! 4,5 *
haagsev
Echt een topfilm (again!) van een topacteur ,,, een dikke 4,5 van mij
Nog even 1 vraagje voor de mensen die hem (ook al) hebben gezien:
Welke 7 mensen krijgen nou zijn hulp
1. Vrouw die zijn huis krijgt
2. Vrouw (Emily) die zijn hart krijgt
3. Vrouw (Holly) die een long krijgt (al eerder)
4. Man (Ezra) die zijn ogen krijgt
5. Iemand krijgt gezonde gedeelte van zijn nier
6. ?
7. ?
Alvast bedankt voor reacties en kijkse voor degene die nog moeten zien !!
echte aanrader!!
thuisteler
TOPFILM...
Bijzonder originele film over een actueel onderwerp. Een film die in het begin vraagtekens oproept maar die je pakt en niet meer loslaat.
En de recenties in de veronica gids... niet te serieus nemen.. Recesenten vinden zichzelf over het algemeen interessanter dan de film zelf..
Als je niet weet wie schenkingen hebben ontvangen dan moet je nog maar eens een keer kijken... overigens zit er een foutje in bovenstaande lijst.. (-:
joossink
@ haagsev
ook 1 die zijn nier oid krijgt iedergeval dat jongetje
maar ind TOP film die komt in mijn top 10
vwtune
Op en top DRAMA (in de goede zin)
Super geacteerd
Toch had ik al vrij snel door waar de film naar toe ging.
Neemt niet weg dat dit gewoon een film is die iedereen moet zien.
Normaal gesproken hou ik niet echt van drama films. Deze film laat wel zien dat mensen die er niet van houden, het toch ook kunnen waarderen. Kan ook mede komen door het acteerwerk en het verhaal.
davidovic
@ haagsev
was dat ook niet zijn broer die een long kreeg?
-----
film bouwt vrij traag op, maar dit is nodig om het einde zo mooi te maken.
Dus het trage aan de film vind ik iets minder, maar het wordt gerechtvaardigd door het einde!
eminemin
Foutje in de beschrijving van de film
Groet !
Aangepast. Bedankt.
Volgende keer kun je het zelf aanpassen door op 'Corrigeren' te klikken.
tomola
absoluut waanzinig goeie film, en verdiend het om te stijgen naar de topfilms waar hij thuis hoort.
Erg goed gespeeld door Will Smith, en zeer goed verhaal.
In mijn opinie is een film geslaagd als alle puzzelstukjes en vragen ineen vallen in de laatste 10-20 min.
en daar voldoet deze film aan.
Als film fanaat zit je hierbij vanaf minuut 1 van te genieten.
deTuinman
absoluut waanzinige goeie film, en verdiend het om te stijgen naar de topfilms waar hij thuis hoort.
en daar voldoet deze film aan.
Hollywood-lover dus
Oei, harde taal.
sanne12345
Echt een topfilm (again!) van een topacteur ,,, een dikke 4,5 van mij
Nog even 1 vraagje voor de mensen die hem (ook al) hebben gezien:
...
Alvast bedankt voor reacties en kijkse voor degene die nog moeten zien !!
echte aanrader!!
De Engelse wiki heeft een overzicht
RodneyS
Mooie drama film, waarin prima wordt geacteerd. Ik vond vooral het einde erg goed. Ondanks dat de film in mijn ogen traag was, heeft hij me toch weten te boeien.
dazzler22
wat een drama film je moet je er echt door heen worstelen en het verhaal rammelt aan alle kanten, slechte research waneer iemand na een hoornvlies transplantatie bruine ogen heeft ipv blauwe, alsof ze zijn iris ook meegetransplanteerd hebben. Een film die zo onwerkelijk is en de kijker niet serieus neemt kan niet boeien.Ze hadden de film beter in de catagorie komedie kunnen plaatsen.
Greeneyelady1
Nou breekt mijn klomp. Als je het nou goed kon onderbouwen dan had ik die 0,5 nog wel willen "geloven " maar de film onder het noemertje Komedie plaatsen? Deze film moet je ook met je gevoel kijken en niet met je VOLLE verstand. Als deze film je niet 'n tikkeltje geraakt heeft, dan krijg ik haast het idee dat je een hart van steen hebt..
Trouwens, voor komedie moet je ook GEVOEL voor humor hebben. Ik begin te twijfelen aan jouw gezindheid/gevoelscentrum.
helleke
Uw reactie kan men anders ook direct catalogeren onder de noemer: "Komedie"
sattinus
Verbazingwekkende goede film, in het begin denk je waar gaat dit over.........
Als dan uiteindelijk alles op zijn plaats valt begin je echt te beseffen dat dit echt een goede film is !
voor mij 5 sterren
NotJustAnOpinion
Zeer mooie film die vooral naar het einde toe pas echt echt los komt.
Vooral in het begin komt ie langzaam op gang en vraag je je af waar het heen gaat achteraf vallen alle puzzle-stukjes in elkaar en wordt alles duidelijk.
Mythikal
Ik lees hier veel reacties dat het vooral om de "word toch donor' boodschap gaat. Dat vind ik zeer jammer, want dan heb je naar m.i. de film toch niet echt goed begrepen.
tomola
Die heeft duidelijk naar de verkeerde flim zitten kijken
validius
Misschien hebben ze nog een vacature bij Veronica Magazine over. kun je daar recenties schrijven. Of beter, misschien kun je wel werken als eindredacteur
johnny5
komt inderdaad laat op gang, eerste uur saai maar daarna gewelidg

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid films

Vijf films op Netflix die worden beschouwd als tranentrekkers

Into the Wild

Human
Documentaire, 2015

The Pursuit of Happyness
Drama, 2006
sadnessvegetariantax collector blindpianistorgan transplantblood typesad story