• 9.378.498 stemmen

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

Animatie / Familie | 94 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

Geregisseerd door: Carlos Saldanha en Mike Thurmeier

Met onder meer: John Leguizamo, Denis Leary en Ray Romano

Releasedatum: 1 juli 2009

Plot Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

"You Won't Believe Your Ice!"

In dit nieuwe ''Ice Age avontuur'' jaagt Scrat nog steeds de beruchte eikel na, terwijl hij ondertussen misschien wel zijn ware liefde vindt. Daarnaast verwachten Manny en Ellie hun eerste baby-mammoet, probeert Sid een eigen familie te creëren door een paar dinosaurus-eieren te pikken en Diego vraagt zich af of hij door zijn zachtaardige vrienden niet te lief wordt voor een sabeltand-tijger. Op een missie om Sid te redden, komt de groep in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht, waar ze middenin de tropische wildernis en tussen de dinosaurussen belanden. Hier ontmoeten ze de brute, eenogige dinosaurus-jager Buck de wezel...

Manny (stemrol)

Crash (stemrol)

Eddie (stemrol)

Scrat (stemrol)

Scratte (stemrol)

Pudgy Beaver Mom (stemrol)

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ook Ice Age 3 blijft net als deel 2 overeind. Wel veel suf geneuzel met die romance tussen Mannie en Ellie en dan ook nog die twee eekhoorns! Een beetje teveel van het goede mijns inziens. Aan de andere kant ziet het dinosaurusgedeelte er echt tof uit en blijven het toffe beesten om te zien. Paar leuke grappen, dus 3,5 ster lijkt me verdiend.

avatar van timbo_

timbo_

Met afstand het minste deel uit deze (tot nu toe) trilogie. De introductie van onze vrienden de dinosaurussen is mij in ieder geval erg slecht bevallen. Ook het enorm hoge tempo en de constante achtervolgingen werkte me na een tijdje behoorlijk op de zenuwen. Wat overigens niet wegneemt dat het allemaal erg makkelijk wegkijkt en ook zelden verveelt. Toch blijkt maar weer zo vlak na Up dat het verschil tussen Dreamworks en Pixar nog schrikbarend groot is. Nu maar hopen dat het simpele cashen het op den duur aflegt tegen de kwaliteit en originaliteit.

2,5 ster

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een (w)aardige toevoeging, niet briljant, maar zeker ook niet slecht.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Was toch een van de leukere animaties van 2009 waar vooral Up ietwat teleurstelde.

Net als de vorige delen geweldig. En ook Buck is inderdaad wel leuk, alhoewel ik Scrat het leukst blijf vinden..

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ice Age : Dawn of the Dinosaurs. Bij elke film van Ice Age heb ik me tot nu toe vermaakt. De personage's zijn nog steeds leuk. Scrat is geweldig maar ook de baby's zijn erg leuk in beeld gebracht. Eigenlijk verveelt de film nergens en is de animatie zeer goed, vooral het Dinosaurs-gebied. Humor en spanning waren beiden zeker aanwezig. Einde is een beetje 'plots' maar daar ik heb ik me niet aan gestoord.

Dikke 4,0* voor deze geweldige animatiefilm, die ongeveer het niveau van deel 1 haalt.

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

Weer een leuke Ice Age. Vond deze net ietsje minder dan de andere twee maar eigelijk zijn ze allen best fijn om naar te kijken.

Humor was weer prima, animatie vond ik ook heel mooi, al heb ik het gevoel dat Manny en Diego er wat anders uit zagen dan in de voorbije films.

Het kleurpallet vond ik minder. Misschien omdat ik gewend ben veel wit en blauw te zien in Ice Age films.

Het viel ook nogal op dat de film echt wel gemaakt is om de 3D effecten te showen, al heb ik hem in gewone 2D gekeken.

De proporties tussen dinosaurus en zoogdier waren misschien een klein beetje veel overdreven En de Scrat-scènes waren niet zo briljant meer als de eerste.

Rekening houdende met dat het al weer de 3de uit de reeks is, vind ik dat de regisseurs er weer in slagen een mooie film neer te zetten.

2,5* bijna 3*

avatar van booyo

booyo

Stukkie minder dan deel 1, maar stuk beter dan deel 2. De humor was weer goed aanwezig, maar ik vond het vooral qua verhaal het niveau van 1 niet halen. Vond het naar het einde toe allemaal net iets te hectisch, met alle achtervolgingen en weet ik wat nog meer.. Had van mij wat minder gemogen! Maar de karakters blijven toch leuk.

avatar van Film Pegasus

Na het vrij goede 1e deel volgde een verschrikkelijk slecht vervolg. Daarom heb ik lang getwijfeld om dit 3e deel te zien. Toch maar aan gewaagd en de film valt best nog mee. Origineel kan je hem niet noemen en de kwaliteit van deel 1 is in geen van de vervolgen terug te zien, ook hier dus niet. Af en toe wat leuke moppen, maar verder worden zaken als Scrat tot vervelens toe uitgemolken. De film moet het ook hebben van wat humor en wordt een gewone animatiefilm zonder meer. De tol die sequels betalen zeker? Net leuk om te zien en gelukkig beter dan deel 2. Maar een topper zal het zeker niet worden.

avatar van dave

dave

Vleesch noch visch, dit derde deel uit de ijstijd. Het verhaaltje is merkbaar op een maandagmorgen geschreven en ontsproten uit een inmiddels radeloze pen. Het geheel getuigt van een uier die inmiddels wel genoeg melk heeft geproduceerd en ons in feite liever doorverwijst naar andere plaatsen waar men zuivel kan bekomen.

De humor is van bedenkelijk niveau en duidelijk bestemt voor peuters, receptionisten en kappers. Doelgroepen die, al dan niet beroepsmatig gedwongen, overal om moeten lachen. Gelukkig nergens beschamend. Eerder banale, doch onschuldige grapjes die in mijn geval resulteren in een immer neutrale snufferd. En daar kan zelfs het twijfelachtige typetje Buck niets aan verhelpen.

Te veel aan charme moeten inboeten. Tijd om er een punt achter te zetten lijkt me, ware het niet dat dollartekens tegenwoordig moeilijk uitdoven in de ogen van begerige filmmakers.

2,50

avatar van mister blonde

mister blonde

Niets meer dan het uitmelken van een succesformule. Misschien een open deur, maar ook een sequel mag van mij innovatief zijn en moet een bestaansrecht hebben anders dan geld verdienen. Humor is te flauw voor woorden en zijn gewoon een variant op grapjes uit de eerdere delen. Die scratch, het leukste in deel 1, is gewoon vervelend nu. Ook zo'n nieuw typetje als die Buck is heel bedacht en vooral niet geestig. Een van de vele voorbeelden van het walgelijke geld verdienen van Hollywood. Ik snap echt niet dat men dit niet massaal de rug toekeert. Verschrikkelijk. Nu maar hopen dat Pixar ook niet zo'n kant op gaat.

avatar van ibendb

ibendb

dualcia schreef:

Ik hou van Buck! Wat heeft Simon Pegg toch een ontzettend fijne stem en accent om naar te luisteren

Inderdaad!

Ice Age lll - Dawn of the Dinosaurs is veruit het beste deel uit de trilogie. Met de hilarische Buck, de hyperactieve Crash en Eddie, Diego, Sid en de wat irriterende Manny en Ellie doet de film je genieten. De animatie ziet er werkelijk fantastisch uit. Vooral in de wereld van de dino's.

De stemmen passen ook goed bij het personage. Althans in het Engels, want in het Vlaams verstond ik er geen bal van (en ik ben een rasechte belg...).

Het verhaal heeft niet echt veel om het lijf, maar door de goede en absurde grappen van Buck zorgen ervoor dat het echt opvalt.

Een goeie 3.5*.

avatar van Mirckje

Mirckje

Blijf de Ice Age serie niks aan vinden. Deel 1 was nog oke doordat het nieuw was en dr achter de humor nog eerlijke ideeen zaten. Maar elk deel daarna, zo ook deze is veels te makkelijk. Vooral de humor, waar deze film het van moet hebben, is gewoon niet goed. Toch jammer, want je kan best wat leuks hier van maken.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Deze derde film is terug iets beter dan deel 2 en gelijkwaardig aan deel 1.

Leuke grappen, met alweer prachtige animaties.

Het hoeft niet worden gezegd, maar animatiefilms als deze zijn niet alleen voor de jeugd en de allerkleinsten, ook ouderen (zoals ik) kunnen hier enorm veel plezier aan beleven.

Ook deze derde dus opnieuw bekeken, op blu-ray.

Prachtig is dit toch, maar vooral ook grappig...

Hopelijk is de 4de (en laatste ??) net zo goed.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Amusant.

Dawn Of The Dinosaurs begint wat moeizaam met een crisis hier en daar, maar wanneer de bende in Dinowereld belandt gaat het niveau zienderogen omhoog.

Buck is een fijne toevoeging en ook hier vliegt de speelduur weer om. Ook de sequences met de eekhoorn vermaken.

Stemmen zijn uiteraard niet onbelangrijk in een animatiefilm en de casting van de in live actionfilms onuitstaanbare Simon Pegg is het beste wat deze film voortbrengt. Een Brits accent is sowieso een pluspunt en zeker indien juist gebruikt, zoals Pegg hier doet.

Queen Latifah blijft wel een serieuze min.

De setting zorgt voor meer kleur (de afwisseling na twee "witte" films doet eens deugd) en ook de actie is verzorgd: op vlak van animatie is dit dan ook de beste film uit de reeks totnogtoe.

avatar van ClaudiaK92

ClaudiaK92

Een van de beste animatiefilms, en de leukste van de Ice Age reeks. Fantastisch verzonnen, met hilarische stukken voor jong en oud. En de eekhoorn is echt geweldig, zeker nu hij een vrouwtje leert kennen. Buck is een grappige toevoeging in dit verhaal. Een aanrader!

avatar van Fisico

Fisico

Leuk vervolg van de franchise. Het was sowieso wachten wanneer het eens over dino’s ging gaan. Het is dan ook de klunzige Sid die opgescheept zit met enkele Rex-eieren. De gekende personages vervullen hun rollen weer goed en iedereen voegt wel iets toe. Scrat blijft uiteraard geweldig en het gezegde dat liefde door de maag gaat is bij hem zeker van toepassing.

De onderwereld is tof gecreëerd en de Rex en de draak zijn leuke toevoegingen. Buck vond ik wel vrij irritant en druk, maar zijn chemie met die ratten was wel aanwezig. Wel prima dat hij zich staande houdt tussen de gekende personages. Hier en daar een beetje flauw zoals met dat lachgas dat langer aansleepte dan ik wou, maar voor de rest zat de humor wel snor. Leuk om nog eens terug te zien, met of zonder kinderen.

avatar van TMP

TMP

Het is al een tijdje geleden dat ik de eerste twee delen van deze franchise heb bekeken. Vind er niet bijzonder veel aan, maar de eerste twee films vond ik ook weer niet verkeerd. Deze film is echter ronduit belabberd. Meer van hetzelfde, een flauw en oninteressant plotje en dramatisch slechte humor. Echt niet te doen, zo flauw en geforceerd. Om de vaste personages gaf ik al weinig tot niks, maar er komt in de vorm van Buck een ronduit vervelend personage bij. Aan alles voel je dat men probeert een bepaalde formule eindeloos uit te melken. Ik laat de overige films uit deze franchise maar aan mij voorbij gaan.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Een beetje hetzelfde niveau als deel 2. De stukken van Scrat zijn nooit leuk maar het verhaal weet iets langer te boeien. Met de IJstijd heeft dit niets meer te maken (met die wereld in groene kleuren) en dat er dino's in voorkomen wilde ik eigenlijk niet echt geloven maar ik heb me ook niet echt verveeld. Alleen weet de film ook niets bijzonders te doen verder. 2,5*.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Deel 3 steekt deel 2 naar de kroon, met opnieuw een reis annex queeste die ditmaal naar een prachtige ondergrondse wereld voert en bovendien een nieuw personage introduceert – als ze Johnny Depp voor de stem van Buck hadden gevraagd had me dat niets verbaasd. De plotcomplicaties buitelen in hoog tempo over elkaar heen, en sommige scènes lijken me bepaald niet geschikt voor 6-jarigen zoals de hoes van de DVD ons wil doen geloven, maar als volwassene heb ik me hier meer dan uitstekend mee vermaakt (en ook regelmatig hardop bij zitten lachen – zelfs de herrie van het Songfestival dat mevrouw OnHeavenHill in een andere hoek van de huiskamer zit te kijken stoort me niet).