Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Carlos Saldanha en Mike Thurmeier
Met onder meer: John Leguizamo, Denis Leary en Ray Romano
Releasedatum: 1 juli 2009
Plot Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
"You Won't Believe Your Ice!"
In dit nieuwe ''Ice Age avontuur'' jaagt Scrat nog steeds de beruchte eikel na, terwijl hij ondertussen misschien wel zijn ware liefde vindt. Daarnaast verwachten Manny en Ellie hun eerste baby-mammoet, probeert Sid een eigen familie te creëren door een paar dinosaurus-eieren te pikken en Diego vraagt zich af of hij door zijn zachtaardige vrienden niet te lief wordt voor een sabeltand-tijger. Op een missie om Sid te redden, komt de groep in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht, waar ze middenin de tropische wildernis en tussen de dinosaurussen belanden. Hier ontmoeten ze de brute, eenogige dinosaurus-jager Buck de wezel...
Manny (stemrol)
Crash (stemrol)
Eddie (stemrol)
Scrat (stemrol)
Scratte (stemrol)
Pudgy Beaver Mom (stemrol)
sss123
Hij is echt heel leuk!
Ik ga hem zeker weer eens kijken
ennuhh stiekem hoop ik dat er nog een deel komt
(dus nee ze moeten nog niet stoppen:P)
waant die manny en die kudde van hem zijn echt zo leuk XD
ik heb echt zo keihard gelachen
mlisje89
vond hem zeeeer leuk,had ik niet verwacht!...heb echt af en toe krom op de bank gelegen van het lachen!
Filmkriebel
De Ice Age serie is zowat een begrip aan het worden in de filmwereld, net als Star Wars dat ooit was. Het eerste deel was fantastisch, het tweede al wat minder, en de derde is ook weer zeer leuk, maar het plot is niet bijster origineel. Hét nieuwe personage, Buck, is een heerlijke toevoeging aan de grote familie die we al kenden. Scrat komt heel vaak in beeld en zorgt opnieuw voor de nodige hilariteit. Alleen is de verrassing er nu wel wat af en beginnen de grappen erg doorzichtig te worden.
Ik heb erg moeten lachen en heb me kostelijk geamuseerd, maar ik ben van mening dat een vierde Ice Age film misschien een fout zou zijn. Je kunt niet de aandacht blijven behouden want het magisch recept raakt stilaan uitgewerkt. 4*
Henkebart
Ze hebben het wéér geflikt! Ik vind het een erg leuk verhaal, leuke humor en mooie grafics.
IcU
Leuke film, met geweldig mooie animatie. Ook al is hij in 3d bedoeld, als 2d film is hij prima te kijken. Ik was bang voor het tegendeel. Die 3d films van tegenwoordig gaan alleen maar voor de 3d effecten, en bij deze film is dat netjes tot het minimale gebracht. Heerlijke humor en leuke personages. Naar mijn mening het leukste deel uit de serie, hoewel deel 2 nauwelijks meer in het geheugen zit.
Swastika
Meer en leuke humor.Grafisch scoort ie hoog.Heb zitten genieten met mijn gezin.Computer -animatie is en blijft een must.Zeer de moeite waard dus.
sportfan27
Gisteravond gezien , wat mij betreft de leukste van de 3 .
Heb regelmatig in een deuk gelegen .
Die Buck is echt geniaal grappig , wat een figuur , heerlijk.
Verder leuke momenten met Scrat natuurlijk .
Bij De scene waarin moeder kip en baby kip hun kop in de grond steken ( baby slaat zichzelf knock-out ) scheet ik bijna mijn broek vol van het lachen.
maarten_d
Verbluffend goed,
ik had verwacht na het succes van 1 en 2 een mindere film verwacht maar deze doet zeker niet onder voor 1 en 2. jammer dat hij 3-D is want kheb em net gzn in kinepolis en het is 'slechte' kwaliteit in 3-D
maar opnieuw prachtige film, nieuw verhaal, spanning, hillarisch grappig ...
maarten_d
Minder scherp en minder leuk.
Animaties zijn nog steeds niet bepaald denderend (dit kan eigenlijk in deze tijd niet meer), maar het stoort ook weer niet zo. De humor is een stuk zwakker dan deel 1, en die eekhoorn komt nu te pas en te onpas in beeld wat het er niet bepaald leuker op maakt. Flauwer, simpeler en minder geslaagd. Maar natuurlijk alsnog wel wat leuke dingetjes en vermaakt het toch best wel zo nu en dan.
humor vond ik juist beter dan 1, ik kan je wel gelijk geven met die eekhoorn, dat probeert zo wat romantische flashen in het verhaal te steken, ik vond de eekhoorn beter in 1 en 2, maar als ik moet kiezen tussen 1, 2 of 3
ABSOLUUT 3, jammer van de 3-D versie, maar de 3e is de beste naar mijn smaak
MrLee
Niet verwacht, maar zeker beter dan deel 2, en misschien zelfs deel 1. Goede animatie, mooie shots, goede humor en een lekker tempo. Aanrader.
Pantoffel
In 3D gezien vandaag.
Ik wou hem niet gaan kijken, dus zal al met tegenzin in de zaal.
Vond het 3D nu niet echt een toevoeging (maar dat heb ik tot nog toe nog nooit echt gevonden bij de films die ik in 3D heb gezien)
Hij was beter dan de twee de eerste maar heel erg goed nu ook weer niet
chevy93
Iedereen die hem in 3D heeft gezien geeft een slecht(er) cijfer.
De 3D-versie is dus (relatief) slechter dan de gewone 2D
Het is eigenlijk meten met 2 verschillende maten
Raffael77
Had er gezien deel 1 & 2 iets meer van verwacht. Hoewel er natuurlijk leuke grappen inzitten, worden er ook enkele uitgemolken. De nieuw beesten waren naar mijn menig het leukst. Of er nog een deel moet komen? Je moet ook weten wanneer je moet stoppen.
Helemaal mee eens. De nieuwe dieren kwamen veel leuker over.
Wat veel minder vonden waren die eekhoorns maar ik vond juist dat zij heel grappig overkwamen.
Hopelijk geen 4e film.
Yash100
Karakter "Buck" was mooi zowel qua beeld en als stem , een karakter om nooit te vergeten ,net als "chef Skinner" uit Ratatouille.
BS
ik heb eigenlijk maar weinig toe te voegen aan datgene wat hierboven al allemaal staat.
1 was erg goed
2 was goed
3 is weer erg goed !
gewoon 4*
TragieStar.*
Ice Age 3
Ik heb niks anders te zeggen dan dat het goed was.
Ik heb er erg van genoten. En heb ook enorm moeten lachen.
Dit deel doet zeker niet af met de vorige delen.
Hoop dat er nog 1 komt maar het moet ook weer niet gekker worden.
3,5* geef ik hem toch wel.
Rodger
leuke film, en een hoog amusement waarde..
leuk voor jong en oud,.. vaak is het bij film in diverse delen dat ze steeds minder worden.. maar bij deze reeks niet...
JohnWilliams
Bioscoop is natuurlijk altijd geweldig maar dat 3D leek me wel speciaal. Weer een reden om naar Ice Age 4 te gaan
korenwolf
Gisteren naartoe geweest. was mijn eerste 3D bioscoop ervaring en ik moet zeggen: "leuk effect". al was er wel veel diepte te zien, het kwam niet heel erg het scherm uit.
verder gewoon een leuke film, hilarische momenten en wederom een op detailistische niveau prachtig gemaakt filmpje.
kortom: goed gelachen!
3,5 van mij!
boldhead
ik heb 'm net in 2d gekeken en was zeer verrast, hele mooie graphics en weer een nieuwe wereld. nieuwe personage erg lache en denk dat ik 'm maar niet in 3d ga kijken als ik de reacties hier zo lees.
beter dan 2 was ie zeker
Alleen in 3D te pruimen.
Althans, mijns inziens. Had graag meer Scrat gezien en minder Buck. Vond veel grapjes i.i.g. niet zo grappig. Net als bij Shrek 3 was de impact van deel 1 al zoek bij het vervolg. Zo'n 3e animatie-film is toch vooral mosterd na de maaltijd. Ik houd mijn hart dan ook vast i.v.m. Toy Story..
Enfin, de uier moet gemolken al is hij nog zo schraal. Gelukkig heb ik deze in 3D mogen aanschouwen want dat maakt een hoop goed. De typische 3D-effectjes zijn weggelaten (wijzen naar de camera met iets puntigs ed.) en daardoor kijkt de film erg rustig. En is het vooral de diepte in het beeld die ons laat genieten van een aantal grappige creaturen (let op de miereneter en zijn gelaatsuitdrukking).
Hopelijk gaan de dames en heren van Blue Sky bij een volgende flick weer richting niveau Bunny. In full lenght wil ik dat desnoods in colorcode meemaken..
Goed.
TOthehulk
haha.. net als Star Wars dat ooit was. je bedoelt vast net als star wars IS! en net al james bond serie.. maar ice age is nog niet lang neit zo groot als deze 2 hoor! maargoed..
mock turtle
goede film, waarin veel gebeurt. niet echt heel veel lachmomenten.
grafisch gezien wel supercool. als je op de details let, zie je continu dieren ademen, de wind de vachten beroeren, en meer van dies.
Buck is een geweldige vondst als karakter. en, in de openingsscene, de eekhoorn die probeer te vliegen: hilarisch!
verder genoeg verhaallijnen en thema's, al mocht dat van die eekhoorns wel wat minder zoetsappig.
Filmkriebel
Yes man, IS
En Ice Age is misschien nog niet zo groot, maar als je over Ice Age spreekt, weet iedereen wel dat je het niet over de leeftijd van het poolijs hebt. En dat is al een prestatie.
MindFucker
mooi gezegd en hier sluit ik me bij aan.
Skrean
Hij is leuk, leuk ook de rol van simon pegg. Heel vermakelijk en lekker wat actie.
evolva20
ik had niet verwacht dat dit deel nog zo leuk zou zijn, goed vermaakt tijdens deze film
chevy93
mooi gezegd en hier sluit ik me bij aan.
Maar jij zit toch een * lager?
Honey87
Echt geweldige film, heb hem in 3d gezien vond ik wel niet zo heel veel aan moet ik eerlijk zeggen had er meer van verwacht,meer dingen die uit het scherm kwamen en zo, maar de film zelf was echt helemaal toppie
heb echt krom gelegen van het lachen in de bios.
Twannetjuh
Net gezien en wel grappige film:D,
Vind het zelf de leukste van de 3.
****

2006

Ice Age
2002

Disney moet animatiestudio Blue Sky Studios sluiten door coronacrisis

Drie films om bij af te koelen tijdens deze hittegolf

Intouchables
Komedie / Drama, 2011