Genre: Misdaad / Actie
Met onder meer: Johnny Depp, Christian Bale en Marion Cotillard
Releasedatum: 30 juli 2009
Plot Public Enemies
"America's Most Wanted."
De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.
John Dillinger
Charles Winstead
Phil D'Andrea
Alvin Karpis
kArIzMa_Movie
Klik HIER voor een geweldige shoot-out scene van Public Enemies!
Ziet er vreselijk goed uit!
88Fabian
Klik HIER voor een geweldige shoot-out scene van Public Enemies!
Ziet er vreselijk goed uit!
Inderdaad erg goed gefilmd.doordat er geen muziek bij zit lijkt het alsof je er zelf bij bent.
Leland Palmer
Johnny Depp spat weer eens van het scherm. Voor de rest niet veel bijzonders, die shoot-out ziet er echt niet uit, echt té lelijk. Hopelijk valt het uiteindelijk wat mee.
Leland Palmer
Zo lelijk is ie toch niet?
Of was je sarcastisch?
Nee, ik meende het. Ik vind het echt vreselijk lelijk dat deze film overduidelijk op HD gedraaid is. Ziet er niet uit en past niet in de jaren '30 sfeer imo.
Ik vindt het wel een jaren 30 sfeer hebben.Dat het in HD is gefilmd maakt
me niet uit eigenlijk.
schram101
Tja, ik begrijp je punt maar hou toch wel van een beetje 'eyecandy'. Of dit nou wel of niet in de 'jaren 30 sfeer' past. Maar de gehele film was toch opgenomen met een nieuwe filmtechniek of iets dergelijks? Zoiets had ik gelezen tenminste.
you missed me
ik vind het echt vreselijk mooi
you missed me
en.. ook nog ik heb de film gistere gekeken, en het zag er echt gruwelijk prachtig uit,
johnny depp en christian bale in top vorm
marion cotillard echt goed vergeleken met andere actrices
michael mann heeft er een hele mooie film van gemaakt, het was het waard om een jaar lang op deze film te wachten
dit is echt de film van het jaar, geen kinderachtige films als transformers, en die paar scene´s die nu overal te zien zijn, zijn niks vergeleken met andere scene´s die in de film zitten
Jawaddedadde
En waar heb je de film dan gezien? Komt pas op 30 juli uit...
Lexcoaster
Sorry 'you missed me', maar je stem kunnen we missen als kiespijn... Je kan de film nog niet eens gezien hebben.
Stem verwijderen please.
Stem verwijderd.
Meteen bannen, zeg ik. KIjk naar zijn stemmen.
Als ik de sluitertijdproblemen zag in de trailer van deze film, had Mann beter op de Viper gedraaid, trouwens.
Geen problemen, blijkbaar, maar keuze. Onbegrijpelijk, wat mij betreft. Door een langere sluiterijd te nemen, maakt Mann dat het er uitziet als een goedkope televisieproductie. Beetje DV-look.
stevo21
Volgens mij is dit een regelrecht kopie van Public enemy nr. 1 / instinct de mort.
88Fabian
Nee de film die je nu opnoemt gaat over de franse maffia.
ghostman
Wat mij betreft is hij de meest experimentele filmmaker van dit moment.
mwoeb
Wat mij betreft is hij de meest experimentele filmmaker van dit moment.
Zucht...
Zucht...
Of misschien Gondry en Kelly...Eerst denken dan pas reageren, he!
The One Ring
De overwegend negatieve houding bij deze film verbaast me toch wel een beetje. Ik zag de trailer in de bioscoop deze week en vond het er op zijn minst interessant uitzien. Ik verwacht er wel wat van. Verder moet ik toegeven geen grote kenner te zijn van het verschillende effect dat het schieten op HD levert tenopzichte van traditionele film (volgens mij heb ik nauwelijks HD-films gezien), maar ik kan me moeilijk voorstellen dat iemand de trailer lelijk noemt, laat staan televisiewerk.
ghostman
De meeste mensen zijn conservatief (behoudend) en zijn bang voor (of houden niet van) vooruitgang / verandering.
Wat veel personen vergeten, is dat ze niet verplicht zijn deze film te zien. Mann is een kunstenaar en hij is 'independent', hij maakt wat hij wil.
88Fabian
Jeetje sommige mensen houden er gewoon van om moeilijk te doen ofzo.
Ik kan helemaal niet zien dat het in HD is gefilmd.
en weet je hoezo?,omdat de jaren 30 heel goed is neergezet.
Enkele aanvallende berichten en reacties verwijderd.
Ja.
Hij heeft met deze beslissing meer risico genomen dan een "arthouse"-cineast. Maakt niet uit wie!
Wat een klinklare onzin. Hij neemt een andere sluitertijd. Big fucking deal.
ghostman
Ja, maar er is meer dan 80 millioen $ in dit project gestoken. En wat doet Mann, hij maakt er een soort van mockumentaire van. De scheidslijn tussen de realitiet en fictie wordt op deze manier meer vervaagd. Hij is hier zwaar aan het experimenteren.
Vergeet niet dat grootheden als Rossellini, Renoir etc. in de nadagen van hun carrière zich vooral bezighielden met tv-films.
Matchostomos
En wat doet Mann, hij maakt er een soort van mockumentaire van.
Nu moet je toch nodig licht in de duisternis scheppen, xgogax. Ik zie niet in waar en wanneer Mann in Public Enemies een spottende houding zou aannemen.
Ook ik ben van mening dat Manns digitale look een absolute meerwaarde is en in geen tijden terug valt te brengen tot het uiterlijk van een tv-film. Maar wat je tweede uitspraak betreft, laat je me dus eveneens in het ongewisse. Het is niet alsof Mann plots het uiterlijk van een tv-film ambieert.
ghostman
Wat ik met mijn opmerking wilde zeggen, is dat ik niet snap dat er zo veel personen anti tv-film-look zijn. La Prise de Pouvoir par Louis XIV is een tv-film en het is een absoluut meesterwerk. Kieslowski, Kiarostami, Herzog, Taviani etc. hebben tv-films gemaakt.

Misdaadfilm 'Public Enemies' van Michael Mann vanavond te zien op RTL 7

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen vandaag nog van Netflix

Netflix voegde vandaag onder meer deze vijf goede films toe

Blood Diamond

Blow
Biografie / Misdaad, 2001

The Life of David Gale
Drama / Misdaad, 2003
horse racebioscooppistoolhiding placegangstermachinegunbiografieschietenprison guardontsnapping uit de gevangenisontsnappenbank overvalsurveillancetied upcops and robbers dillinger handgunpocket watch escape from jailjaren 30manhuntvicious killings begin 1900sexfbi agenttied to a treetiedsemi-automatic rifle