• 9.374.701 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Christian Bale en Marion Cotillard

Releasedatum: 30 juli 2009

Plot Public Enemies

"America's Most Wanted."

De jaren 30 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger (Johhny Depp) is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis (Christian Bale) leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.

John Dillinger

Phil D'Andrea

Alvin Karpis

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Klik HIER voor een geweldige shoot-out scene van Public Enemies!

Ziet er vreselijk goed uit!

kArIzMa_Movie schreef:

Klik HIER voor een geweldige shoot-out scene van Public Enemies!

Ziet er vreselijk goed uit!

Inderdaad erg goed gefilmd.doordat er geen muziek bij zit lijkt het alsof je er zelf bij bent.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Johnny Depp spat weer eens van het scherm. Voor de rest niet veel bijzonders, die shoot-out ziet er echt niet uit, echt té lelijk. Hopelijk valt het uiteindelijk wat mee.

avatar van schram101

schram101

Zo lelijk is ie toch niet?

Of was je sarcastisch?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Hey Christian Bale speelt er ook in!! Het werd weer is tijd!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

schram101 schreef:

Zo lelijk is ie toch niet?

Of was je sarcastisch?

Nee, ik meende het. Ik vind het echt vreselijk lelijk dat deze film overduidelijk op HD gedraaid is. Ziet er niet uit en past niet in de jaren '30 sfeer imo.

Ik vindt het wel een jaren 30 sfeer hebben.Dat het in HD is gefilmd maakt

me niet uit eigenlijk.

avatar van schram101

schram101

Tja, ik begrijp je punt maar hou toch wel van een beetje 'eyecandy'. Of dit nou wel of niet in de 'jaren 30 sfeer' past. Maar de gehele film was toch opgenomen met een nieuwe filmtechniek of iets dergelijks? Zoiets had ik gelezen tenminste.

avatar van you missed me

you missed me

HarmJanStegenga schreef:

ik vind het echt vreselijk mooi

avatar van you missed me

you missed me

en.. ook nog ik heb de film gistere gekeken, en het zag er echt gruwelijk prachtig uit,

johnny depp en christian bale in top vorm

marion cotillard echt goed vergeleken met andere actrices

michael mann heeft er een hele mooie film van gemaakt, het was het waard om een jaar lang op deze film te wachten

dit is echt de film van het jaar, geen kinderachtige films als transformers, en die paar scene´s die nu overal te zien zijn, zijn niks vergeleken met andere scene´s die in de film zitten

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

En waar heb je de film dan gezien? Komt pas op 30 juli uit...

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Sorry 'you missed me', maar je stem kunnen we missen als kiespijn... Je kan de film nog niet eens gezien hebben.

Stem verwijderen please.

Stem verwijderd.

kappeuter schreef:

Stem verwijderd.

Meteen bannen, zeg ik. KIjk naar zijn stemmen.

Wouter schreef:

Als ik de sluitertijdproblemen zag in de trailer van deze film, had Mann beter op de Viper gedraaid, trouwens.

Geen problemen, blijkbaar, maar keuze. Onbegrijpelijk, wat mij betreft. Door een langere sluiterijd te nemen, maakt Mann dat het er uitziet als een goedkope televisieproductie. Beetje DV-look.

avatar van stevo21

stevo21

Volgens mij is dit een regelrecht kopie van Public enemy nr. 1 / instinct de mort.

stevo21 schreef:

Nee de film die je nu opnoemt gaat over de franse maffia.

Wouter schreef:

Beweer je nog steeds dat MANn "mainstream" is? Hij heeft met deze beslissing meer risico genomen dan een "arthouse"-cineast. Maakt niet uit wie!

Wat mij betreft is hij de meest experimentele filmmaker van dit moment.

avatar van mwoeb

mwoeb

ghostman schreef:

Wat mij betreft is hij de meest experimentele filmmaker van dit moment.

Zucht...

mwoeb schreef:

Zucht...

Lol, wie vind je experimenteel? Zijn Kar Wai, Jeunet of Aronofsky experimenteel? Of misschien Gondry en Kelly...

Eerst denken dan pas reageren, he!

ghostman

9,4 ?!?!?!? op imdb. Zijn ze daar gek geworden?

avatar van The One Ring

The One Ring

De overwegend negatieve houding bij deze film verbaast me toch wel een beetje. Ik zag de trailer in de bioscoop deze week en vond het er op zijn minst interessant uitzien. Ik verwacht er wel wat van. Verder moet ik toegeven geen grote kenner te zijn van het verschillende effect dat het schieten op HD levert tenopzichte van traditionele film (volgens mij heb ik nauwelijks HD-films gezien), maar ik kan me moeilijk voorstellen dat iemand de trailer lelijk noemt, laat staan televisiewerk.

ghostman

De meeste mensen zijn conservatief (behoudend) en zijn bang voor (of houden niet van) vooruitgang / verandering.

Wat veel personen vergeten, is dat ze niet verplicht zijn deze film te zien. Mann is een kunstenaar en hij is 'independent', hij maakt wat hij wil.

88Fabian

Jeetje sommige mensen houden er gewoon van om moeilijk te doen ofzo.

Ik kan helemaal niet zien dat het in HD is gefilmd.

en weet je hoezo?,omdat de jaren 30 heel goed is neergezet.

avatar van starbright boy

Enkele aanvallende berichten en reacties verwijderd.

xgogax schreef:

Beweer je nog steeds dat MANn "mainstream" is?

Ja.

Wat een klinklare onzin. Hij neemt een andere sluitertijd. Big fucking deal.

ghostman

Ja, maar er is meer dan 80 millioen $ in dit project gestoken. En wat doet Mann, hij maakt er een soort van mockumentaire van. De scheidslijn tussen de realitiet en fictie wordt op deze manier meer vervaagd. Hij is hier zwaar aan het experimenteren.

Vergeet niet dat grootheden als Rossellini, Renoir etc. in de nadagen van hun carrière zich vooral bezighielden met tv-films.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

xgogax schreef:

En wat doet Mann, hij maakt er een soort van mockumentaire van.

Nu moet je toch nodig licht in de duisternis scheppen, xgogax. Ik zie niet in waar en wanneer Mann in Public Enemies een spottende houding zou aannemen.

Vergeet niet dat grootheden als Rossellini, Renoir etc. in de nadagen van hun carrière zich vooral bezig hielden met tv-films.

Ook ik ben van mening dat Manns digitale look een absolute meerwaarde is en in geen tijden terug valt te brengen tot het uiterlijk van een tv-film. Maar wat je tweede uitspraak betreft, laat je me dus eveneens in het ongewisse. Het is niet alsof Mann plots het uiterlijk van een tv-film ambieert.

Matchostomos schreef:

Hij neemt hiermee geen spottende houding aan. Ik denk dat Mann hiermee radicaal breekt met zijn jaren '90 werk. Hij is duidelijk een andere weg opgegaan. Meer de experimentele weg. De richting die bijv. Kiarostmi al in de jaren '90 gekozen heeft. En ik denk dat hij absolutuut niet wil achterlopen op grootheden als Godard, Herzog en Hou Hsiao-hsien.

Matchostomos schreef:

Natuurlijk zien de trailers er schitterd uit, verre van de look van een tv-film.

Wat ik met mijn opmerking wilde zeggen, is dat ik niet snap dat er zo veel personen anti tv-film-look zijn. La Prise de Pouvoir par Louis XIV is een tv-film en het is een absoluut meesterwerk. Kieslowski, Kiarostami, Herzog, Taviani etc. hebben tv-films gemaakt.