• 9.373.535 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Releasedatum: 9 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Knowing

"What happens when the numbers run out?"

In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.

John Koestler

Miss Taylor (1959)

Miss Taylor (2009)

avatar van hbarendrecht

hbarendrecht

fascinerend verhaal met verrassende wendingen. Goede rol van Cage. Alles samen genomen de moeite waard om te zien. Ik herken weinig van de negatieve commentaren van eerder.

avatar van Respekked

Respekked

Leuke blockbuster. Onderhoudend, sterk eerste deel. De sfeer is goed, lekker mysterieus en de film is daardoor spannend. Rampen zien er goed uit en Cage kan weinig fout doen bij mij. Naar het einde toe wordt de film echter slap en saai omdat het mysterie toch niet zo interessant blijkt te zijn. Scene dat de aarde vergaat ziet er echt heel gaaf uit.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

deTuinman schreef:
het is gewoon heel simpel

Ark van Noach

ook kun je het het opvatten alsof dit niet de eerste keer is en dat de aarde zoals hij nu is, door aliens veroorzaakt is en dus de bijbel een buitenaardsboek is

Gewoon leuk om daar op te fantaseren. Stel je voor dat het zo gebeurd is met de mensheid op aarde. Dat Adam en Eva hier gedropt zijn door aliens...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Het thema is al vaker behandelt, dat gehamer op global warming zat me wel even tegen, vooral aan het einde waar het er wel heel dik op lag.
Het eerste uur was ik blij verrast, had eerlijk gezegd geen idee waar de film over zou gaan en het zag er dus goed uit.
Vooral de scene met het vliegtuig en in de metro waren om te genieten.
Geweldige special effects, ook aan het einde wanneer je alles weggevaagt ziet worden is prachtig.
Cage vond ik een beetje irritant hier, ben nooit echt fan van hem geweest.
Ook jammer dat het aan het einde een sci-fi tintje krijgt en ik meteen met me gedachte bij 'The day the earth stood still' zat, een film die me niet zo goed beviel.

Dit is me gelukkig wel goed bevallen, de boodschap zie ik wel door de vingers dankzij de special effects, iets dat tegenwoordig wel meer films maakt of breekt, vind het zelf niet zo erg

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Leuke film, geweldige acteerprestaties van Nicolas Cage en mooie special effects.... 4.0

Het einde vond ik ondermaats... 3.0

avatar van Guines

Guines

Was wel leuk, ik had er dan ook niet teveel van verwacht aangezien die andere met reeves (The day that...) tegenviel.

Goed concept, redelijk uitgewerkt.

avatar van Betamax

Betamax

Wat een hoge waardering. Het is toch echt een matige film.

Verhaal matig, het acteren is matig en alleen de effecten maken er nog wat van.

Het einde paste wel bij de film...inderdaad ondermaats.

Jammer.

avatar van Bla

Bla

Mankatans schreef:
Halverwege grapte ik 'zal je zien, komen zo de aliens', bleek nog waar ook

Klopt, dat gezwets over of er leven op andere planeten was bracht ik halverwege de film al in verband hiermee.

Mankatans schreef:
Daarnaast keek Cage alsof hij de hele film lang een enorme bolus moest draaien.

Ben nooit zo gecharmeerd van Cage behalve in Adaptation.

Voor de rest maken sommige scéne's toch wel een hoop goed; ze zijn al eerder genoemd. Ik verwachtte alleen dat de laatste datum dan wel december 2012 zou zijn.

Blijft een kleine 3* over wat nog steeds een erg goede score is.

zojuist gezien, kan er toch niet meer van maken dan een middelmatige SF-er. Heb de film in 2 delen gekeken door tijdgebrek gisteren (te laat begonnen) en de eerste 45 minuten waren intrigerend en had echt zin om de film vandaag af te kijken. Na de metro scene begon alles echter een beetje te bovennatuurlijk/SF te worden en werd de hele mystiek weggezogen. ook heb ik mij enorm aan dat kind geergerd.
IMHO een typische film die in 2014 20x per jaar de maandag SBS blockbuster is
en: het kan allemaal wel SF zijn maar hoe kon hij op het eind met een auto wegrijden die de hele nacht met de koplampen aan stond

avatar van Macmanus

Macmanus

Jammer

Doe je zoveel leuke dingen, heerlijke one track shot met vliegtuig, mooi metro shot door het ruit, en een best spannend begin. Verknal je het door een vreselijke acteur als Nic Cage damn die gast kan echt niks meer, zelfs auto rijden acteert die slecht. Wat hem ook wel weer een hilarisch figuur maakt. Maar in deze film was het toch een beetje jammer, omdat het me toch meer dan 1 keer een beetje uit de spanning haalde.

Maar ja toch best een leuke wegkijker, die helaas een einde heeft waar mijn haren recht van overeind gaan staan. Het vergaan van de wereld was cool, maar dat rennen naar die boom, ugh echt weer zo een Hollywood ding, jongens we moeten de kijker hoop bieden ofzoiets bleeh. Ook lastig om Beethoven in bijna de laatste scene te gebruiken, natuurlijk heeft Irréversible niet het alleen recht op Beethoven maar toch, dat nummer hoort voor mij toch echt bij Irréversible .

2.5 sterren, Had met andere hoofdrolspeler en laatste 2 minuten eruit makkelijk 3.5 kunnen vangen.

schram101

Ik snap de kritiek rondom de persoon van Nicolas Cage niet zo. 'Cage die kijkt op ie poepen moet' etc.

Is dit niet juist de kunst van het acteren? Hebben Tommy Lee Jones, Clint Eastwoord, Mark Walhberg, Will Smith etc ook niet op die manier hun brood verdient? Wanneer het op een overtuigende manier gebeurt is dit toch juist de bedoeling? Begrijp me goed, niet in iedere scene, maar het 'moeilijk kijken' zoals Cage dat kan is keigoed!

Ik vond het acteerwerk van Cage enorm overtuigend.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dat is het ook maar ik denk dat sommige gewoon een hekel aan Cage hebben, en dan maakt het niet uit in wat voor film hij speelt of hoe goed hij acteerd, want dan word het toch meteen afgekraakt. Ergens onzin want hij acteerd gewoon goed, klaar!!

avatar van AHWA

AHWA

Indrukwekkende vliegtuigramp en metroramp toch wel de hoogtepunten van de film. Ik ben geen fan van Cage en ook met deze film bewijst hij weer waarom. Z'n hele manier van acteren, z'n stem, het doet me gewoon niets. Ook de emotionele scenes slaan dan niet aan.

Verder heb ik me prima vermaakt met dit filmpje van Proyas. Duister sfeertje af en toe en dat beviel me wel.

Het einde was wat minder, maar de film krijgt een voldoende.

avatar van IcU

IcU

schram101 schreef:

Nicolace Cage zet hier echt geen goede prestatie neer hoor. Hij heeft nogal continu de zelfde expressie en zijn toon van praten, manier waarop, is irritant.

Met acteren ja. Je wilt toch niet zeggen dat deze acteurs allemaal het zelfde acteer niveau hebben? Een zanger verdiend ook vaak geld terwijl hij helemaal niet zo bijster goed kan zingen.

maar het 'moeilijk kijken' zoals Cage dat kan is keigoed!

Dit is de gehele film zo, dus echt goed is dat niet.

Nee, Cage is in deze film alles behalve overtuigend.

avatar van Matthijs89

Matthijs89

Acteerwerk is Redelijk

Special effects zijn geweldig

enge sfeertje is ook aardig

en dan het einde....

een ***einde

een einde die de hele film verpest

avatar van mnrk

mnrk

Een film met geweldige special effects een goed verhaal en een Nicolas Cage die een prima rol neer zet.

Maar zoals zo veel is het einde wel zo'n einde van.... deed me veel denken aan het einde van "Deep Impact" .

avatar van Green Destiny

Green Destiny

Ben ik nou de enige die vind dat deze film de Scientology-leer propageert?

schram101

Ken die leer niet dus heb geen idee. Ik vond het een mooi einde. Erg goed en gewaagd zelf. Maar blijkbaar hadden de meeste hier liever gezien dat Cage met een megaparaplu de hele storm tegen hield en iedereen gespaard bleef. Op zn Disneys dus.

avatar van Sijmen de Geus

Sijmen de Geus

Hoe kunnen ze zo'n goede film nou zo slecht laten eindigen??? :O

De film is SUPER, maar het eind is kut!

avatar van Mcgyver2503

Mcgyver2503

Goeie film die geen moment in elkaar zakt naar mijn mening.

Had van mij 4 sterren gekregen als het einde niet zo onrealistisch was geweest.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dat Einde dat is me toch wat zeg, Ik snap niet dat daar nou zoveel mensen zo over tekeer moeten gaan. Dit is nou eenmaal het einde en daar zul je het mee moeten doen, hou kut het dan ook is. Het is toch niet anders

schram101

Het einde is juist hardstikke mooi, snap dat gezeik ook niet!

avatar van Jasper72

Jasper72

Het eerste uur is goed. Daarna wil de film teveel van alles zijn. Hierdoor vliegt de film behoorlijk uit de bocht. Het einde is gewoon grotesk wat ik jammer vond.

avatar van Montorsi

Montorsi

Green Destiny schreef:

Ben ik nou de enige die vind dat deze film de Scientology-leer propageert?

Denk het wel, want Scientology gelooft iets volledig anders.

avatar van paul83

paul83

Montorsi schreef:

Denk het wel, want Scientology gelooft iets volledig anders.

Ik geef je gelijk........

The Matrix heeft er misschien een klein gedeelte van weg. Deze prent niet.

avatar van Smooth Criminal

Smooth Criminal

Dit was echt een rare film, maar ik vond hem zeker niet slecht. Was wel een beetje creepy trouwens

Bij einde zegt zijn vader, this isnt the end son, zegt nicolas cage, I know. Dat was echt te grappig

avatar van Toontje35

Toontje35

Het uitganspunt van deze film was goed en boeide daardoor. Betrapte mezelf erop dat ik um toch wat saai begon te vinden gaande de film.

Wel erg goede effecten.

Bij elkaar vond ik het wat ver gezocht en het einde leek wat op Close Encounters

avatar van squirrel

squirrel

Jammer, weer zo'n SF film met een hoog mystiek gehalte.

Mystiek is wel erg in tegenwoordig blijkbaar.

Series als Heroes/4400/Lost neigen voor mij eerder naar horror dan naar echte SF.

Wanneer krijgen we weer een goed doordachte technsiche SF film?

avatar van De Hoog

De Hoog

Wat een goede film is dit alles zit erin, spanning, mystery, angst, supper scenes echt genoten en ja welk eind is wel goed genoeg voor zo een top film en Nicolas Cage is zekker een aparte acteur maar voor deze rol was het de beste keus.

avatar van helleke

helleke

De film boeide mij aardig.

Alleen het slot was ferm teleurstellend waardoor ik het bij 3 sterren houd.