Knowing (2009)
Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury
Releasedatum: 9 april 2009
Bekijk via Videoland
Plot Knowing
"What happens when the numbers run out?"
In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.
John Koestler
Allison
Miss Taylor (1959)
Miss Taylor (2009)
Waku
Er is al veel gezegd over deze film.
En eigenlijk kan ik er weinig vernieuwends aan toevoegen.
Inderdaad een goed en mysterieus begin die de spanning goed opbouwt. Wanneer de eerste ramp zich aan dient ga je als kijker op het puntje van je stoel zitten. Maar de film verliest aan spanning en geloofwaardigheid wanneer er aliens in beeld komen.
Had knowing enkel een rampen film gebleven zou hij in mijn ogen zeker beter scoren.
In sommige recensies worden de effecten geroemd.
Toegegeven, ze zijn niet slecht maar er is toch duidelijk te zien dat met name het vuur uit de computer is getoverd.
Al met al is "Knowing"niet slecht.
Soms vermakelijk maar een topper is het ook niet
miesmol
Begin van de film zeer spannend .Naar mate het einde in zicht kwam raakte ik dit gevoel kwijt.Al met al prima voor een avondje vermaak op de bank.
Mister_Movie
Excellente film, pure mysterie, voor de liefhebbers bord vol hiermee. Bovenop krijg je ook nog eens Nicolas Cage als hoofdrolspeler. Kan niet beter.
Eén minpunt: Waarom vind ik de cover helemaal niet deugen...
aerts007
Geen idee,..Waarom?
Mister_Movie
Geen idee,..Waarom?
Omdat... hij te 'revealend' is. Via de cover ken je eigenlijk al een groot deel van de ontknoping. En dat is nu niet de bedoeling van mysterie.
Sutherland
Ik vond de film over het algemeen erg sterk. De special effects waren erg mooi gedaan. Alleen wel wat jammer van de laatste pakweg 15 minuten.
paul83
Omdat je hem gezien hebt, zie je het nu als een spoiler. Ik had het niet van tevoren gedacht in elk geval.
Ceeda7
Weer een apocalyptisch relaas die net zoals films van de laatste jaren weer geen potten doet breken. Denk ik ook aan misbaksels zoals The Day the Earth Stood Still, I Am Legend... De enige die mij nog steeds het meest kan bekoren is het geslaagde Cloverfield.
Enige hoogtepunt in de film was de uitmuntende crash van het vliegtuig ergens in het begin van de film. Ik heb deze 5 maal opnieuw bekeken en het ziet er wel zeer overweldigend uit moet ik zeggen.Zeer mooi gemaakte FX. Maar verder altijd hetzelfde verhaaltje omtrent opoffering en liefde en zo voor de mensheid, begint stilaan, beetje beu te worden...
Redelijke film, die sterk begint, en waarbij het eerste uur meer dan goed te noemen is. De film is dan nog mysterieus, soms echt spannend en de vliegtuigcrash en de beelden erna zijn zeer indrukwekkend om te zien en op dat moment zat ik op het puntje van mijn stoel. Cage doet het gewoon naar behoren. Niet heel goed, maar ook niet slecht en ik vind het altijd wel prettig om hem te zien spelen moet ik zeggen.
Helaas zakt de film in het tweede gedeelte enorm in. Het mysterie blijkt dan geen mysterie meer en is lang niet zo interessant dan ik op het eerste ogenblik dacht. Het einde is een grote teleurstelling. Te overdreven quasi sentimenteel en met als dieptepunt de laatste scène. jammer, want het eerste uur was echt boeiend met prima sfx en een interessant gegeven. Dit had met een ander tweede gedeelte echt een topper kunnen worden. Nu kom ik niet verder dan een kleine onvoldoende.
jmvd
Heerlijke film die met regelmaat behoorlijk boeit. Jammer dat het einde wat sprookjesachtig is. Met recht een aanrader
complicity
Zeer goeie film. 1 ding, het is voor 12 jaar en ouder maar ik vind dit niet echt een film voor 12 jarige hoor.
Ceeda7
Heb nog een vraagje: Hoe wordt nu in de film de voorspellingen van Lucinda ingelost? Hoe wist ze dat er op die bepaalde data zware rampen gingen gebeuren? Door het fluisteren van die kerels ofzo? En wat is de clue van al die steentjes want dat vond ik ook raar, en die witte konijnen, omg ik begin helemaal te flippen...
Padde
met 3 sterren is de koek wel op
film begint spannend en mysterieus maar
aan het eind is het helemaal niets meer
jammer zat veel meer in
Sasja
ik vond het een redelijk spannende film, maar ik denk dat deze film echt voor 1 keer is. Het enige minpunt vond ik het einde, een beetje te cliche'
MinQkel
Ik vond het een hele goede film, het einde was een beetje te E.T maja, een einde verzinnen is vast heel moeilijk
Een heel goed verhaal met mooie effecten, toch echt een 4,5.
j0zman
Vond alleen de rampscènes echt goed gelukt. Acteerwerk was onder de maat, en soms werd er ook niet logisch gereageerd op een situatie. Daarnaast waren fouten (goofs) ook nog eens goed zichtbaar, terwijl ik die normaal nooit zo gauw zie.
Zoals al vermeld hierboven, het einde is flut.
Al met al een film die toch wel bleef hangen, maar voornamelijk dus door die rampscènes.
sander.h
In tegenstelling tot de meesten had ik geen moeite met het einde.
Tuurlijk is het een beetje (te) sentimenteel, maar dat mag af en toe best vind ik.
De grootste kracht ligt inderdaad in het begin, als het mysterie rond de lijst met nummers zich openbaart en langzaam begint te ontrafelen. De tweede helft is wel iets minder, maar niet veel. De spanning blijft gelukkig behouden. Wel jammer dat John hier af en toe beslissingen neemt die niet helemaal logisch lijken, al kan dat ook met mij te maken hebben :-p
De effecten vond ik prima, de vliegtuigcrash was bijvoorbeeld erg cool in beeld gebracht.
Al met al prima vermaak: 4*
Seifer
Zo wat een bijbelachtig einde zeg, doet mij erg denken aan de Ark van Noach.
Seifer
Ja dat waren wel vreemde dingen,
Die steentjes vond ik ook zo raar, misschien een clue van de locatie waar de ark zou vertrekken? En die konijnen bevestigen alleen maar dat het om een ark gaat, tenminste dat denk ik.
Jan met de pet
Ik vind het wel een topper, spannend van het begin tot het einde: 4,0
stewie_griffin
Aardige thriller die snel op gang komt en leuk doordenderd. Jammer is het als er ineens aliens opduiken wat het verhaal heel erg afzwakt, en helemaal aan het einde daar lijken het net engelen. Beetje jammer.
al met al toch wel een aardige 2 uur film daarom ook 3,5*
-P-
Mooie film. Sommige rampen zijn wat lokaal maar goed dat mag de pret niet drukken. Spannend en mooi gemaakt!
Einde is inderdaad wat simpel maar goed dat zat er een beetje in.
Bramtje
goede film alleen jammer dat die moeder zo raar ging doen in ene terwijl ze nicolas eerst heel serieus nam min puntje ik vond het nieuwe 'buitenaardse ruimtevoertuig' idee wel heel origineel 4,5 goed verhaal ook
paul83
Werken met interpunctie en spoilers is behoorlijk moeilijk volgens mij
Milan07
Eindelijk Cage in een prima rol, dat was lang geleden voor mij. Meestal heb ik het idee dat hij voor de verkeerde rollen wordt gecast. Maar dat is dus mijn mening. De film begon spannend en was misschien niet echt vernieuwend. Enkele scene's waren mooi & angstaanjagend gebracht. Het einde vond ik wat zwakjes en slap, maar dat vind ik vaak bij dit soort rampenfilms waarbij er naar een climax of eind gewerkt moet worden. De mankementen van Hollywood films.
HtoJ
Weer een staandaard hollywood film voor onze Nikolaas. Man met lief zoontje (inclusief met z´on aandoenlijk gebarentaal teken) verliest zijn vrouw en zit elke avond aan de drank. Dan komt hij een mysterieuze brief tegen met voorspellingen en niemand gelooft hem . maar raad eens, het blijkt allemaal waar te zijn. same old story.
Alleen deze film maakt het nog een stapje erger, door er een ongeloofwaardig en suf einde aan te brengen. best wel jammer, want in het begin is nog best spannend en het concept is wel goed, maar later ben ik toch echt mijn interesse verloren... zonde van het geld wat er in al die special effect is gestoken. had je betere dingen voor kunnen doen!! 2 sterren
skipy05
Heel goede film. alleen het mocht anders eindigen. Het is zo een typisch einde voor zo film. Verhaal valt heel goed mee. Nog eens een heel goede rol voor Nicolas Cage. De muziek in de film vond ik zeer geslaagd.
Larsbrouwers
Goeie ondehoudende film met redelijk acteerwerk! Alleen zoals velen al hier schrijven; wat een slecht einde zeg!

Netflix-hit ‘K-Pop Demon Hunters’ hint op mogelijk vervolg

'Heated Rivalry' verbreekt records voor HBO Max: 'Waanzinnig'

De western 'Horizon: An American Saga - Chapter 1' verdwijnt binnenkort van Netflix

De Argentijnse dramafilm 'Goyo' van Marcos Carnavale is een kijktip op Netflix

One Last Thing...
Komedie / Drama, 2005

Limitless
Thriller / Mystery, 2011
cataclysmcodeend of the worldtime capsuleastrophysicist grieving widowerlexington massachusettswestford massachusettsprediction researchernumbersnewsknowing