Genre: Drama / Sport
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Film1
Plot The Wrestler
"Love. Pain. Glory."
In de jaren 80 was Randy "The Ram" Robinson een beroemd professioneel worstelaar. Nu, twintig jaar later, moet hij het doen met een handjevol liefhebbers bij shows in gymzalen en buurthuizen. Hij geeft zich echter nog altijd voor de volle 100%, maar dat komt hem duur te staan; hij zal zijn leven ingrijpend moeten gaan veranderen...
- Trailer (YouTube)
Adam
The Ayatollah
Necro Butcher
wwelover
Een zeer mooie film die een origineel beeld geeft over een zeer mooie entertaiment/sport vak. Ben zelf een liefhebber van showworstelen. Het geeft een goed beeld over hoe fysiek het eigenlijk ook is, mensen denken vaak dat het slechts neppe moves zijn, terwijl het toch daadwerkelijk een stuk echter is. Het is allemaal gepland ja,maar de meeste acties zijn echt.
Ben verder niet echt bekend met Mickey Rourke. Kende hem alleen van naam. Maar hij zette een zeer sterke rol neer, één van de beste rollen die ik heb gezien moet ik eerlijk zijn. Nou heeft Rourke het mee dat hij zelf jaren heeft gebokst meen ik. Las dat de rol eigenlijk naar Nicolas Cage zou gaan, niet dat ik iets tegen Cage heb, maar die had deze rol nooit aangekunt. Bijrollen waren ook goed. Ook leuk om die worstelaars te zien. Tomei speelt ook erg goed. Haar kende ik al helemaal niet.
Muziek was ook goed de sfeer in de film was top. Lekker grauw, zoals het hoort bij een "vallende" ster. Manier van filmen was anders, maar zeker niet verkeerd. Leuk gedaan.
MaxB52
Topper! Wat een come-back van Rourke! Ben onder de indruk.
4.5 *
Mooie en realistische drama met een schitterende rol van Mickey Rourke. Marisa Tomei was ook leuk om te zien als stripper.
Horrordude
Een hele mooie film inderdaad, heel weinig op aan te merken
ken1976
Een goeie film over het leven van een worstelaar! Hoe worstelen je hele leven mooi maakt en zo weer naar de klote kan helpen.
En de ernstige gevolgen van zo een zwaar leven!!!!
Het verhaal zit mooi in elkaar! Soms wel een beetje te veel melodrama, maar goed dat mag de film wel hebben!
Rourke zet een mooi personage neer! Je leeft echt met de man mee.
Een groot minpunt vind ik toch wel de facelift van de 52 jarige Mickey Rourke, hierdoor kan je bijna geen emoties meer van zijn gezicht aflezen!!!
Maar goed, dit mag het verhaal niet naar beneden halen, dus 3,5 sterren voor the Wrestler!!!!
Synechism
Na "Requiem for a Dream" gezien te hebben, had ik veel verwacht van deze film. Ik vond hem zeker niet slecht, maar ook een beetje tegenvallen. Mickey Rourke's ingetogen acteerwerk en zijn opgepompte, diarree-bruine lichaam waren indrukwekkend. De doffe ellende na een glorieuze tijd - waar Rourke ook in zijn eigen leven mee te maken heeft gehad - kwam erg goed naar voren. De sfeer in zielige titty-bars die vooral veel tragiek van losers of ongelukkige mensen maskeert, was eveneens erg goed neergezet. Maar wat vond ik nu minder: uiteindelijk leek Aronofsky dezelfde truc toe te passen als in "Requiem", namelijk dat in het echte leven dingen niet goed komen. Die les had hij ons heel krachtig in "Requiem" geleerd. In deze film krijgen we die les opnieuw voor onze kiezen en wordt daaraan niet zo heel veel wezenlijks toegevoegd, wat de film een ..., ja,... herhaling en dus wat minder origineel maakt.
rokkenjager
Eindelijk een Aronofsky die een beetje doet geloven. Echter is het mijn inziens een cineast die in niemand´s land wandelt tussen interessant en origineel - aanmatigend en temerig. The Wrestler bewandelt zo'n beetje de beide padden maar weet zich wezenlijk te verlossen van Typische Aronofsky elementen. Maar of dat die die-hard Aronofsky fans zal bevredigen?
Persoonlijk ben ik uiterst content met zijn keuzes. Ook het alternatief om visueel een andere weg in te slaan. Weg met betoverende kleuren, dolly's, perfectionistische cameravoering en verwelkom hand-held camera, pur sang natuurlijke beelden en pessimistische sfeer (ik haat New Jersey!)
Met een dergelijke plot zijn clichés vanzelfsprekend aanwezig - je zou overigens moeilijk verwachten dat de film zich van ze zou ontslaan. Gewoon een rauwe drama met een ijzersterke Mickey Rourke en Tomei.
GoldFinch
Als je fan bent van het Show-worstelen zal deze film je vanaf het begin af aan heel erg boeien. Weet je niets van dit Show-worstelen is het in het begin misschien een beetje moeilijk te begrijpen maar na een half uurtje heb je al aardig door hoe het in elkaar steekt.
een hele goede film met Mickey Rourke in de hoofdrol, die ook een vreselijk goede rol neerzet net zoals in Sin City. Goede verhaallijn met veel boeiende en toch ook de nodige dramamomenten.
Het enige minpunt aan de film vind ik toch wel het einde.
Ik zou namelijk nog wel willen weten:
- Hoe het afloopt met Cassidy( de stripper )
- En of Ram het met zijn dochter kan goedmaken.
Dit was dan ook het enige minpunt in de film in mijn ogen.
kortom: Zeker het kijken waard.
mwoeb
Ik zou namelijk nog wel willen weten:
- Hoe het afloopt met Cassidy( de stripper )
- En of Ram het met zijn dochter kan goedmaken.
Zou je je eerst niet afvragen hoe het afloopt met Rourke zelf?
vamproy
Zeer goede film. Eindelijk weer goed acteerwerk van Rourke na SinCity. Hij trekt je goed mee de film in, en je krijgt haast medelijden met hem.
Ik vind het einde wel goed, alleen een beetje te rap gaan.
Je verwacht er nog net iets achter.
Zeer aan te raden.
Verbluffend overtuigende rol van Rourke; de rol lijkt zijn eigen carrière vol ups en downs te weerspiegelen. Een verrassende film ook van regisseur Aronofsky, die zich na het pretentieuze en gekunstelde The Fountain wijselijk herpakt heeft en zichzelf nu opnieuw uitvindt als regisseur. Het verhaal is enigzins voorspelbaar uitgewerkt en bepaalde sentimentele scenes voelen wat plichtmatig aan, maar de personages zijn overtuigend en de sfeer van de film is knap getroffen.
merlijns sikje
Wat simpel verhaal maar toch met een 'touch'. Rourke is goed gecast en het verhaal is wat voorspelbaar maar toch zeker de moeite waard.
Montorsi
Ik heb een slecht voorgevoel bij deze film. Wie nog meer?
Meer de angst dat het alleen maar tegen kan vallen.
the new guy
Perfect. Als er ooit een dramafilm over WWF gemaakt moest worden, zou het zo gedaan moeten worden. Niet te overdreven, te spannend, te sterk of te macho.
Eindelijk een echt goed verhaal achter het worstelaars-uiterlijk van Rourke. Mijn broertje snapt het eind niet, en vindt dat 'kut'. Maar ik vond het een gepast einde bij een onbegrijpelijk personage.
Iron Maiden
heerlijk om Rourke weer bezig te zien, ga hem zeker nog een keer in de bios bekijken!
coldheaven
Volgens mij som jij juist alle kenmerken op van de WWF en vertegenwoordigt The Wrestler deze opgepompte poppenkast juist helemaal niet.
Kierkegaerd
Hele mooie film-als hij 3 uur zou duren, zou het niemand vervelen. Wel jammer dat hier al in de beschrijving zoveel wordt weggegeven van hoe het verhaal gaat. Ik heb het niet gelezen vooraf en dus was ik bij alle ontwikkelingen 'blij' verrast!
Wesley29m
Net gekeken, en in één woord: meesterwerkje!!
Rourke kan het nog steeds, en is terecht genomineerd voor een oscar.
De Golden Globe heeft 'ie al, dus laat die oscar ook maar komen!
Geweldige film, en puik acteerwerk, ook van Evan Rachel Wood en Tomei... Toppertje!
Dikke 5*, stuk voor stuk verdiend!
Intrigerende trailer. Ben reuze benieuwd. Rourke blijft een enorm fijne acteur...
Respekked
Als in jouw visie WWF de elementen niet te overdreven, (niet) te spannend, (niet) te sterk of te macho bevat, dan somt hij ze idd op.
coldheaven
Misschien is The Wrestler, zoals the new guy zei "Niet te overdreven, te spannend, te sterk of te macho". De WWF is echter wel te overdreven, te spannend (uhm..), te sterk en te macho.
Snap je het nu?
Iets83
Zeer goede film!! Exceptioneel goede vertolking van een pro/wrestler! ik als verstokt worstel fanaat weet ook dat er de loaatste jaren al een klein dozijn Worstelaars overleden zijn al dan niet als gevolg van de levensstijl!
Uitstekend weggezet! kippenvel!
peter74
Zou je je eerst niet afvragen hoe het afloopt met Rourke zelf?
Inderdaad, dat wilde ik ook graag weten. Vind het einde ook erg onduidelijk
Iron Maiden
wat denken jullie zelf?
die krijgt last van z'n hart en sterft in de ring!
Spoilertags geplaatst en aanvallend bericht verwijderd.
Captain Pervert
Prachtige film van begin tot eind. Rourke is 100% geloofwaardig in alles wat hij doet, of hij nou aandoenlijk, stoer of grappig is. Briljant.
Als binkie keek ik vroeger veel worstelen (inclusief spelletjes op de Nintendo), dat helpt ook wel. Er komt zelfs een 8-bit NES in deze film voor, HOE COOL IS DAT. Als je nog nooit iets van worstelen hebt gezien kan het onbegrip voor deze 'sport' je wel ietwat belemmeren in je waardering, denk ik. En dat is zonde want de film is niet alleen geweldig geacteerd maar ook heel passend gefilmd. Rauw, uit de hand, zonder poespas.
4.5 sterren.
P.S. in de periode dat Mickey Rourke zelf bokste (vandaar ook die kapotgeslagen kop), was "Sweet Child O'mine" zijn entrance song, net als in de film. Leuk feitje

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000

Requiem for a Dream
Drama, 2000
new jerseysupermarketheart attackambitiondochterworstelensportstrippersteroids famebarbed wireworstelaarverlossingprofessioneel worstelensuper 16mm16mmpro wrestlerspro wrestling movie