• 9.376.793 stemmen

Met onder meer: Mickey Rourke, Marisa Tomei en Evan Rachel Wood

Releasedatum: 12 februari 2009

Plot The Wrestler

"Love. Pain. Glory."

In de jaren 80 was Randy "The Ram" Robinson een beroemd professioneel worstelaar. Nu, twintig jaar later, moet hij het doen met een handjevol liefhebbers bij shows in gymzalen en buurthuizen. Hij geeft zich echter nog altijd voor de volle 100%, maar dat komt hem duur te staan; hij zal zijn leven ingrijpend moeten gaan veranderen...

Goodfella_90 schreef:

Aronofsky is geniaal. Het plot is buitengewoon kut.

Tja, wat moet je daar nou van verwachten... wellicht een blockbustertje om weer investeerders te trekken voor een grootschalig 'alternatiever' project. Na The Fountain zal hij immers wat moeite hebben met de financiering.

Dat dacht ik eerst ook, maar als je in Venetië wint zal het wel geen blockbuster zijn. Ik ben bijzonder benieuwd wat Aronofsky hier van gemaakt heeft.

avatar van Beitel

Beitel

Het wordt toch schijnbaar wat minder artistiek dan zijn vorige films, maar lijkt vooral de jaren '70 vibe over zich heen te hebben. Een strak script strak en krachtig gefilmd.Ongetwijfeld zal The Fighter hetzelfde verhaal zijn. Ik kijk er naar uit, maar vraag me eigenlijk vooral af wat hij daarna gaat doen. Hij is voor mij toch een van de weinige regisseurs die films met enkele artistieke elementen bijzonder krachtig weet te maken.

Madecineman (moderator films)

Eigenlijk is dit nu de eerste film van Aronofsky die me bij voorbaat wel wat lijkt. The Fountain moet ik nog eens zien maar dat plot klinkt zo zweverig en pretentieus dat ik er niet zo veel haast bij heb (ook gezien het feit dat ik Pi en RfaD nu ook niet bepaald geweldig vind).

Werkelijk geen flauw idee wat ik hiervan moet verwachten. Zo 'n prijs in Venetië is niet bij voorbaat iets om hoge verwachtingen van te krijgen.

lykathea

Als ik zo naar die lijst van winnaars kijk moet ik persoonlijk toch het tegenovergestelde concluderen.

Niet alles ervan gezien (kijkend naar de laatste 10 jaar), maar wát ik gezien heb was veelal fantastisch. Vooral The Return.

avatar van Knisper

Knisper

Madecineman schreef:

Ja, stel je eens voor dat een regisseur wat met een film wil zeggen.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

De levenswandel van een worstelaar? Normaal loop ik met een hele grote boog om dit soort 'verhaaltjes' heen. Niet mijn koppie thee. Maar ik zag een fragmentje op het nieuws. Ik kon maar een ding denken. Ik hoop dat Mickey Rourke toch nog een keer doet, wat onmogelijk leek.; zichzelf overtreffen in Barfly.

Een worstelaar? Zo fout, dat het wel goed moet wezen. Ik ga nu al graven naar de diepere laag...

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Ben wel benieuwd naar een toelichtend berichtje van de stemmers?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ben ik ook wel benieuwd naar eigenlijk. Maar wat van deze film te denken? Aranofsky maakt het interessant, maar het plot lijkt wat simpel. Maarjah, de gouden leeuw is wel gewonnnen dus ik ben benieuwd.

Leland Palmer schreef:

Het is voor mij ook precies dat raadsel.

lykathea

Ik denk dat 't misleidend is. Denk aan een Rocky of Raging Bull. Het vechten als metafoor.

avatar van Adrenal

Adrenal

Raging Bull, ok, maar Rocky??

Madecineman (moderator films)

Rocky (de eerste film) is geweldig en draait eigenlijk ook veel meer om het gebeuren rond meneer Balboa dan om het knokken in de ring.

Knisper schreef:

Ja, stel je eens voor dat een regisseur wat met een film wil zeggen.

Dat kan wel maar dan moet de regisseur in kwestie daar ook talent voor hebben Alhoewel ik Pi best aardig vind hoor heeft Aronofsky mij tot nu toe niet weten te overtuigen (RfaD vind ik zelfs een regelrechte draak). En pure filosofische films (en ik denk dat The Fountain daar ook onder valt) liggen mij gewoon niet zo, vind daar meestal weinig aan.

Madecineman schreef:

Terwijl je met je 2 favoriete films toch wel het psychologische en filosofische opzoekt, of zie ik dat verkeerd? Maar klopt, The Fountain is nog veel filosofischer dan Pi, laat staan het behoorlijk toegankelijke Requiem for a Dream. Geloof ook niet dat jij The Fountain goed gaat vinden, maar ik zou het zeker proberen, te meer omdat ik iedereen dat genoegen gun

Adrenal schreef:

Raging Bull, ok, maar Rocky??

Sowieso te vergelijken qua prijzen die hij won (10 oscar nominaties waarvan er 3 gewonnen), ten overstaan van z'n actie georienteerde verhaal. Vrij uniek.

En zeg nou eerlijk, zó veel wordt er nou ook niet gevochten.

avatar van Adrenal

Adrenal

Maar het vechten wordt naar mijn mening in Rocky toch niet echt als metafoor gebruikt.

lykathea

Strikt genomen misschien niet, maar ik zie Balboa als de personificatie van iemand die de amerikaanse droom probeert te verwezenlijke, en 't boksen de manier waarop.

lykathea schreef:

Dat is dan ook wel een behoorlijk oppervlakkige metafoor.

lykathea

Nee, ik ga hier lekker uitgebreid Rocky bespreken.

avatar van The Last

The Last

Hoe dan ook, Aranofsky of niet, het wordt héél moeilijk om Rocky te overtreffen.

Montorsi schreef:

Ik houd dan ook best wel van films met diepgang, die iets willen zeggen en die mij verder wil laten kijken dan m'n neus lang is. Heb alleen niet zoveel met zeg maar de abstracte filosofische films (Stalker, Woman of the Dunes bv) veels te zweverig voor mijn smaak.

2001 en vooral AN zijn een pak concreter in hun aanpak. Met films is het natuurlijk ook vaak een kwestie van de juiste snaar weten te raken qua personages, sfeer, thematiek, muziek etc.

The Last schreef:

Dat zeker.

Maar nu ik er zo aan denk, hier kan Aronofsky toch een goudmijn in hadden hebben. Als dít ook maar een beetje aanslaat, kan hij cashen met de sequels, waar hij persoonlijk natuurlijk dan niks mee te maken hoeft te hebben.

Awesome.

lykathea schreef:

Dat zeker.

Awesome.

Geloof nooit dat we zo'n type film moeten verwachten.

lykathea

The Wrestler 2, de zoon/vriend/neef/achterkleinzoon van The Ram zoekt naar wraak!

Mwah, we zien wel .

avatar van wolfmanrene

wolfmanrene

Goed gemaakt. Fijn om Mickey Rourke als een soort van Hulk Hogan weer eens echt te zien schitteren. Maar net te weinig opzienbarend en verrassend in vorm en met name inhoud om m.i. te rechtvaardigen dat de film Venetië won.

Er is sprake van een opvallende cameravoering en een enkele originele inval, maar ik vind de film niet echt herkenbaar als een Aronofsky. Zijn eerste twee - heb The Fountain niet gezien - hebben toch meer een eigen stijl en vooral ook meer durf.

Maar moet zeggen, heb me geen moment verveeld en genoten van vakkundig en vaardig geproduceerde amusementsfilm.

Overigens was in de dagkrant van Venetië bij de critici de film van Katryn Bigelow (niet gezien) en bij het publiek Ponyo favoriet. De laatste vond ik van een veel minder niveau dan Spirited Away. Weinig gelaagd en wel erg zoet.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Bedankt voor de informatie wolfmanrene. Al klinkt het minder positief dan ik gehoopt had.

avatar van ghostman

ghostman

In feite is The Wrestler de eerste serieuze (volwassen) film van Aronofsky, omdat de eerste 3 films wat mij betreft min of meer stijloefeningen zijn. Verder is duidelijk te zien dat de cinematograaf van Crumb ook deze film heeft geschoten. Dit meesterwerk is namelijk in semi-docu stijl gefilmd.

avatar van Phoenix

Phoenix

ghostman schreef:

In feite is The Wrestler de eerste serieuze (volwassen) film van Aronofsky

Jammer, geef mij maar de kwajongensstreken van Aranovsky. Het heeft al wat grensverleggende cinema opgeleverd. Als ik de berichten lees is dat hier wat ingeperkt.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja ben eigenlijk ook meer van die bombastische cinema. Een soundtrack nummer is overigens te horen op Myspace onder Clint Mansell. Dat klinkt wel weer gaaf. Maar had ergens ook wel gehoopt op een hyper gemonteerde vechtfilm in de stijl van Tsukamoto en Aronofsky's eerste film Pi. Maar ja staat nog steeds hoog op me to watch lijstje.