Book of Blood (2009)
Geregisseerd door: John Harrison
Met onder meer: Jonas Armstrong, Sophie Ward en Doug Bradley
Releasedatum: 21 mei 2009
Plot Book of Blood
"The dead will not be silenced."
Simon McNeal, een expert op het gebied van paranormale zaken, komt samen met een medium terecht in een groot huis, waar het volgens de vele geruchten zou spoken. Ze gaan op onderzoek uit en het duurt niet lang voor zijn medium wordt aangevallen door echte spoken en er teksten in zijn vlees worden gesneden. Simon ontdekt dan al snel dat het huis een soort doorgang is voor zielen die naar het hiernamaals trekken.
Simon McNeal
Janie's Mother
Simon's Father
Janie's Father
RuStY NaiL
een vette tegenvaller,het zag er allemaal zo spannend uit op de voorkant,maarja daar kan je een film ook niet mee beoordelen.
ik vond het helaas een saaie film,met nog wel een leuk verhaaltje maar met weinig gebeurtenissen.
RuStY NaiL
dit vind ik een schijtfilm die ik snel wil vergeten.
volgens mij is deze film opgenomen vanuit bassie en
adriaan z'n caravan.
maarja,smaken verschillen.
2**
mnrk
Een redelijke film...niet slecht maar ook geen topper in dit genre.
Het mag dan wel een verhaal van Clive Barker zijn, ze hadden er wel iets meer van mogen maken.
Er zaten wel een paar sterke momenten in maar over het algemeen was het niet echt spannend.
Wel erg goed was hoe ze de huid van Simon hadden gemaakt en dan natuurlijk het einde van de film...weer typisch Clive Barker.
Tonypulp
Schiet overal tekort.
Acteerwerk zonder enige overtuiging en het verhaal weet op geen enkel manier goed door te komen door de lelijke vormgeving en vele trage stukken.
Het einde kon me enigzins bekoren maar alles daarvoor was pure meuk, slap, leeg en sfeerloos. Na recent nog Midnight meat train te hebben gezien die op alle vlakken wel scored is dit een jammerlijk gefaalde clive barker verfilming.
Matige "horror".
Het enige wat me echt positief opviel in deze film was de sfeer die gecreëerd werd, een paar leuke en spannende scenes en 1 goede sfeershot waar je een schrikmoment verwacht en de regisseur je flink verneukt
Voor de rest is het plot gewoon dom, is de cast van niet al te hoog niveau en is het gewoon niet interessant genoeg om de ruim anderhalf durende speelduur echt te boeien. Het einde duurde me ook nog is te lang. Dacht drie keer dat de film afgelopen was, maar ik kwam dus bedrogen uit. Soms willen ze teveel intellectueel neuzelen in dit soort films, daar houd ik totaal niet van. Van dit soort b-horror films moeten gewoon simpel en straight to the point zijn. . Hoe meer onzinnige dialogen je in zo'n film stopt met slechte acteurs, hoe slechter het wordt. Dus geen gelul en poespas eromheen, wanneer leren filmmakers dat nou eens?!
Grunner
De film is niet van Clive Barker zelf en gezien de recenties zal ik hem ook niet gaan kijken...
Slechte low budget film. Boeit nauwelijks, ziet er lelijk uit en heet werkelijk niets waarom je 'm wel zou moeten zien. 1*
dutchtuga
Het huis was naar mijn herinnering toch best sfeervol en het einde een prima climax op een verder typische Barkeresque film.
Cyberator
Verhaal is van Clive Barker.
Ik vond het niet slecht. Het goor zat goed. Zoals het gezicht dat van het meisje wordt afgetrokken!
Alleen die geesten wereld en die meisjes met dat fontijn was blablabla
acteurs zeer matig, zelf slecht.
Maar verhaal in zijn geheel zat goed. Begin vond ik ook wel leuk.
Ik snap niet dat er zijn die zeggen dat dit een low B film is?
kwaliteit beeld en geluid waren Standaard goed.
mss slechte versie gedownload
khad hem voor 5 euro gekocht in boekenvoordeel
Is ie wel waard
.Mss niet een film voor iedereen, maar wel es leuk te kijken
Keane1983
De film vond ik wat tegen vallen, ook ik had heb aangeschaft voor (nog niet eens) 5 euro dus...het valt wel mee wat de schade betreft.
Het acteerwerk vond ik la-la en niet geheel overtuigend.
Ook de gore vond ik erg tegenvallen, het beperkte zich maar tot 1 scene inderdaad het meisje dat haar gezicht moet afgeven al dan niet vrijwillig. En het betrof ook nog eens de openings scene dus ik dacht....erg gaat heel wat komen...
Maar ik kwam van een koude kermis thuis. Zoals ik net al aangaf is alles niet heel erg overtuigend gespeeld en ik had overigens ook het gevoel dit eens eerder gezien te hebben.
Door dit gevoel was voor mij de film ook niet heel erg orgineel meer...zelfs tot het voorspelbare toe.
De SFX waren ook niet van hoge kwaliteit, het kwam allemaal wat geforceerd over en niet echt.
Ik vond het geen 90 min. verspilling, maar ik had misschien beter wel een ander film moeten kopen.
Van mij een 2.5*
Pestiis
ik snap dat negatieve gezeik van iedereen hier niet...
er zaten aardig wat schrikmomenten in en het verhaal vond ik ook best te pruimen.
en die geesten waren ook best nice gemaakt op t einde....
ook die plotwisseling op t einde had ik niet zien aankomen...
erg nice... 3,5 *
evildead666
Geen slechte film, maar had er net iets meer van verwacht.
Special effects zagen er oké uit en verhaal boeide tot het einde.
Af en toe zakt de film een beetje in maar gelukkig niet te lang.
Gewoon een lekker horror filmpje dus. 3 sterren.
psycholamp
- 1960 berichten
Het begint allemaal nog wel aardig, maar naarmate het einde vordert komen er effecten aan te pas, die eerder lachwekkend zijn dan afschrikwekkend en met de foto op de achterkant, weet je meteen hoe het zal aflopen. Heeft weinig te maken met Boeken van bloed van Clive Barker, waar dit zgn. op gebasseerd is.
Nurhan Karadeniz
Mijn bevindingen zijn: Slechte film. Er zijn veel delen in de film die saai zijn. Geen heldere film, letterlijk en figuurlijk. Film begint met einde... dus het is voor een groot deel voorspelbaar. En dan die koffer met de inhoud, nou nou toch wat daar in zit.. moest ik wel effe lachen. Na het einde van de film, vond ik zonde voor de tijd die ik voor over had.
zombie
The Books of Blood (de bundel) hebben de zelfde inleiding (Book of Blood) en afsluiting (On Jerusalem Street) als de film en vormen de aanleiding voor alle korte verhalen. In dit geval hebben ze er één lang verhaal tussen geplakt en dat heeft inderdaad niets met The Books of Blood te maken...
filmamator
Schrikscènes vielen echt zwaar tegen, maar het mysterieuze verhaal kan er mee door.
Matig.
neysen1985
helaas is dit een mindere van clive barker, want dan vind ik hellraiser, lord of illusions en nightbreed vele malen beter.
Vooral lord of illusions is een prachtig plaatje.
Maar ja, de beste mans meest recente werk is ook absoluut niet zijn beste.
Verschrikkelijk is deze film ook weer niet, maar als ik ze moet vergelijken met die hierboven genoemde titels is ie logischerwijs absoluut niet net zo goed.
eppy
Ik persoonlijk vindt dit een van de beste verfilmingen na een kort verhaal van Clive Barker, meestal worden zijn verhalen verkracht door Hollywood. Maar deze productie hield zich goed aan de duistere sfeer waarvan ik Barker ken uit zijn books of blood.
Pazmaster
B film met matige special FX. Het verhaal kan ermee door net als het acteerwerk maar dit maakt geen indruk. Het wordt gewoon niet echt spannend genoeg en er zit maar een enkel schrikmomentje in. 2,5 ster
tattoobob
Omdat Clive Barker dit verhaal geschreven heeft verwacht je gelijk een lekkere horror.
Eigenlijk word je dan teleurgesteld met deze film,er zit een lekker sfeertje in.....ja!!
Maar daar is alles dan ook mee gezegt.....
Tegenvallertje dit!
psycholamp
- 1960 berichten
Het verhaal lijkt dan ook in niets in hoe Clive Barker het geschreven heeft. Ik vond het trouwens al vreemd dat dit verhaal verfilmd is, omdat het slechts de introductie in De boeken van Bloed vormt in het boek en niet zozeer een waardig op zichzelfstaand verhaal. Dat merk je in de film door allerlei dingen die erbij verzonnen zijn.
Fueledable
Het begin leek spannend, maar de rest van de film vond ik niet echt boeiend.
misterdhdh
zeer matig filmpje, al is hij zeker niet slecht en wel te bekijken. had meer spanning verwacht, vond hem niet echt spannend, alleen die scene met die fontein die rood wordt wanneer zij door het raam kijkt vond ik wel eng, geesten waren eerder lachwekkend op die geest van dat meisje na, die was wel akelig, spijtig van een aantal fouten in de film, zo kan simon nooit alles in scene hebben gezet, zoals later beweert wordt in de film. je kan moeilijk die geest van dat meisje, dat ook die andere gast ziet gaan namaken. heb me niet super geamuseerd bij deze film, maar heb me zeker niet verveeld. mocht wel enger en hadden meer schrikmomentjes mogen inzitten. net wanneer je denkt dat je gaat schrikken, gebeurd er niks.
2.5/5

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX