• 9.373.245 stemmen

Geregisseerd door: John Harrison

Met onder meer: Jonas Armstrong, Sophie Ward en Doug Bradley

Releasedatum: 21 mei 2009

Plot Book of Blood

"The dead will not be silenced."

Simon McNeal, een expert op het gebied van paranormale zaken, komt samen met een medium terecht in een groot huis, waar het volgens de vele geruchten zou spoken. Ze gaan op onderzoek uit en het duurt niet lang voor zijn medium wordt aangevallen door echte spoken en er teksten in zijn vlees worden gesneden. Simon ontdekt dan al snel dat het huis een soort doorgang is voor zielen die naar het hiernamaals trekken.

avatar van Daan258

Daan258

Best een aardig filmpje.

Leuk verhaal, aardig acteerwerk en een lekker sfeertje.

Heb me hier prima mee vermaakt.

avatar van nadrin

nadrin

Heel erg saai, wist nooit te overtuigen

avatar van RuudC

RuudC

Afgezet na ongeveer een uur. Op een bepaald moment trok ik het echt niet meer. Het verhaal kon me niet boeien, er gebeurt te weinig en het acteerwerk is redelijk. Ik vraag me altijd af waarom films als deze altijd zo donker moeten zijn. Is het om de onkunde van het camerateam te verbloemen? Op dat vlak ontbreekt ook maar een greintje creativiteit. Op alle vlakken een ronduit saaie film om te zien.

avatar van badfans69

badfans69

Books of Blood (2020) - IMDb

Zal wel om een remake gaan..

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Geen remake, maar zijn beiden gebaseerd op Books of Blood van Clive Barker en de tweede verfilming na Book of Blood (2009). Deze van dit jaar net gekeken, die uit 2009 nu ook mr eens checken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Het kon me niet echt boeien en het verhaal al helemaal niet.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Aardige film met een leuk verhaal vol listen en soms bedrog.

Helaas geen sterke griezelfilm maar voor ruim een anderhalf uurtje vermaak wel te doen.

Decor, acteurs en verhaal krijgen van ons een waardering van de voldoende, een 7-.

avatar van lang pee

lang pee

Boring, vervelend, verloren tijd, goede acteurs in een vreselijke film, nieuw genre..sleeping horror

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Tenslotte na enkele zware films tijdens mijn maandagse film marathon nog even iets luchtigs en dus aan de griezel met deze Clive Barker verfilming. En wanneer je Clive Barker zegt is de gedachte aan Hellraiser of Doug Bradley nooit ver weg.

Afijn, drie verhalen naar het schijnt waar ik na afloop toch even na moest denken over de scheiding in de verhalenlijnen rond een huurmoordenaar die nog wel te herkennen is maar dat ik het meisje bij het oudere stel niet als zodanig identificeer. Tot ik er zo net achterkom dat dit de synopsis is van de 2020 remake. Desalniettemin gaat deze versie mysterieus van start met de jongen in het restaurant en maakt het meisje op haar zolderkamer serieus indruk op een smerige manier. De switch naar Mary luidt een iets rustiger vaarwater in en even vraag ik me af waarom ik niet zulke leraren had op school want Sophie Ward mag er zeker zijn. Het prima sfeertje wordt verder uitgebouwd met Simon en het huis met de sinistere reputatie waar men het onderzoek start.

Prima wordt daarna verder gebouwd met een meer dan behoorlijk sfeertje waar in eerste niet voor Gore en shock gegaan wordt maar vooral de aftermath in beeld gebracht wordt, achteraf met een reden, toch heeft het zo zijn uitwerking. Als we dan uiteindelijk de ware omvang van het geheel te zien krijgen mag dat er zeker zijn met een kleine cameo van Doug Bradley en daarna het uitgestrekte 'kruispunt' met alle voorbijgangers. Vooral dat laatste is toch wel een wtf momentje dat daarna wordt uitgebouwd naar een wrange ontknoping waarop de dood een verlossing is, althans voor sommigen dan zoals we net geleerd hebben.

En zo blijkt Book Of Blood best een oké horrorfilmpje maar super is het allemaal niet want daar gebeuren er ook teveel twijfelachtige dingen voor tijdens het onderzoek tussen de hoofdpersonen.