• 9.379.342 stemmen

Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor

Met onder meer: Gerard Butler, Amber Valletta en Michael C. Hall

Releasedatum: 8 oktober 2009

Plot Gamer

"In the near future, you don't live to play... you'll play to live."

In een futuristische toekomst krijgen gevangenen die ter dood zijn veroordeeld de kans om hun vrijheid te winnen door mee te doen aan een uiterst gevaarlijk virtual reality spel dat live wordt uitgezonden. Er is maar één regel: vechten tot de dood. Kable is afkomstig uit één van de vele competities. Hij probeert zijn onafhankelijkheid te winnen en eens voor altijd een eind te maken aan deze waanzin door helemaal van onderaan te beginnen en tot de top te overleven en het uiteindelijk op te nemen tegen het genie van het spel, Zaal.

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Vanaf het moment dat Kable ontsnapt met de SUV uit het speelterrein keldert het niveau van de film naar beneden.

Jammer ik vond dat er veel meer potentie in had gezeten, al met al vermakelijk.

avatar van JustMike

JustMike

een beetje Death Race of The Condemned achtig, vond ik.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Zelfde concept ja. De uitwerking bevalt me wel, lekker kleurrijk en leuke score met o.a. de Bloodhound Gang. Had wel meer daarvan in gemogen en zelfs iets meer actie want de gebeurtenissen buiten de spelomgeving zijn niet echt boeiend, balanceert op het randje cool vs nerdy.. Alhoewel die vrouw euh die bolle wel fantastisch is

Normaal heb ik ook een hekel aan editing als die de actie in de weg zit of verbloemt, maar hier werkt het goed. Prima filmpje na het briljant geflipte Crank 2.

avatar van keldererik

keldererik

Het verhaal kan me niet echt boeien

avatar van jorrie055

jorrie055

JustMike schreef:

een beetje Death Race of The Condemned achtig, vond ik.

wat je zegt ben ik met jou eens.

ja ik ken dan alleen death race maar daar lijkt die echt vreselijk veel op.

en overigens ik heb andere titels gelezen van andere films en die lijken allemaal op elkaar.

avatar van jorrie055

jorrie055

redelijke film best ingewikkeld verhaal snapte er niet veel van.

en de film lijkt overigens heel veel op death race.

ik heb verder ook naar andere titels gekeken en deze films zoals death race en zo lijken allemaal op elkaar

avatar van BasvanGroesen

BasvanGroesen

Nee precies, om een gegeven moment wist ik het ook niet mee want, ze hebben een spel maar die dikke kan ook als spel iemand anders spelen en dat hebben ze niet uitgelegt voor de rest had het wel beter gekunt, het verhaal opzich is wel goed maar ze brengen het te slap. 2,5*

avatar van Respekked

Respekked

Errug vet! Geen humor zoals in Crank, maar wel heerlijk over the top, hyper, snel, inventief en kleurrijk. Jammer dat het plot zo bezopen is en het einde enorm afgeraffeld, maar anders had dit voor de volle mep kunnen gaan. Aan de andere kant boeit het ook vrij weinig, ik heb erg genoten van de geniale actie. Hier kunnen veel films nog van leren.

avatar van Aapje81

Aapje81

Butler is totaal niet mijn acteur maar ik moet zeggen dat hij hier voor het eerst een echt overtuigende rol neerzet. Gamer begint beklemmend en sfeervol, de actie is indrukwekkend en de futuristische elementen komen heel mooi uit de verf. Helaas weet de film het hoge niveua niet vast te houden. De verhaallijn begint halverwege wat in te kakken en ook de boef kon mij nauwelijks overtuigen. Door een aantal creatieve vondsten blijf de film echter boeiend genoeg voor een voldoende.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Moeilijk te beoordelen.

Langs de ene kant vond ik de actie heel goed in beeld gebracht.

Visueel een zeer goede film dus, dat zeker.

Het voelde ook allemaal heel fris aan.

Ook het begin van de film vond ik geweldig.

Ok, dit wordt écht wat, dacht ik bij mezelf.

Ook het verhaal sprak me enorm aan.

Maar naarmate de film vorderde verloor ik toch soms mijn interesse in het doen en laten van, 'de toch wel geweldig stoere', Kable.

Al vond ik Butler zijn rol wél goed spelen.

Erg dubbel dus allemaal.

...Goede film, al schoot het verhaal hier en daar toch wat te kort voor mij.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Ik wil even zeggen dat ik de actie dus totaal niet goed in beeld vind gebracht, gefilm en gemonteerd door een ADHD-er op speed.

Sommige films doen dit goed, bij Gamer moet ik er van kotsen.

Mijn haat film van 2009

avatar van otherfool

otherfool

Zeldzaam beroerde actiefilm.

Ontstellend lelijk in beeld gebracht onzinpulpwerkje maakt van de andere (toch ook matige) in-een-ander-lichaam-kruipen films van recentelijk (Surrogates, Avatar) ware klassiekers. Gamer combineert het met het altijd aardige Running Man principe, maar het geheel is zo potsierlijk, dom, onbehouwen en ronduit afstotelijk dat hier totaal geen plezier aan valt te beleven (in tegenstelling tot de Crank films).

Exercitie in vervelende luidruchtigheid. 1* uit pure goedheid.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Valt me op dat het poster wel kicken is.

avatar van wu-tang

wu-tang

viel me niet tegen , de aktie was wat te rommelig omdat ze probeerden telkens te laten zien dat het een game was nou dat wist ik opgegeven moment wel !!

aparte stijl maar je moet er van houden , leuke versie van de sims met echte vrouwen zou dr zo in mee willen doen hehe

vette bak trouwens waarmee die ontsnapte !!

avatar van Timba69

Timba69

Geen alledaagse actiefilm met een mix van rommelige actiebeelden en kleurrijke shots.

Film viel mij tegen, maar toch moet ik bekennen dat ik hem tot het einde wilde blijven kijken. Alleen blijft het idee dat er meer uit te halen was geweest.

avatar van KSUS

KSUS

PISSEN EN KOTSEN IN EEN BENZINETANK EN DAN MET 230 WEGKNALLEN.

Ow science fiction, tuurlijk.

KAKFilm.

0 Sterren als het zou kunnen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

avatar van Showey

Showey

avatar van Justinw

Justinw

Denk dat ik hem binnenkort maar weer eens ga herzien. En dan geef ik hem misschien wel hoger.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

KSUS schreef:

PISSEN EN KOTSEN IN EEN BENZINETANK EN DAN MET 230 WEGKNALLEN.

Ow science fiction, tuurlijk.

KAKFilm.

0 Sterren als het zou kunnen.

Ut is maar un fillum.

avatar van Grizzly3030

Grizzly3030

Na alle reviews te hebben gelezen dacht ik (hij lag hier al maanden) dat het shit zou zijn, maar zowaar. Meestal als je niks van een film verwacht, valt het mee. Behoorlijk mee zelfs. Ik vond het een soort Running man in een nieuw jasje en de bad guy Michael C. Hall, speelt zeer goed. Aardige film, 3 sterren

avatar van Najade

Najade

Kon veel meer uitgehaald worden, jammer. Leuk concept.

Wel gaaf gedaan.

avatar van Betamax

Betamax

Spannend maar ook middelmatig

avatar van Thieuke

Thieuke

Ik vond het een raar verhaal met rare ideeen, wel origineel qua idee van samenleving in de toekomst, maar het verhaal is zoals reeds eerder gezegd een beetje standaard voor dit concept.

Verder bleek het niet echt mijn film, maar dat wist ik eigenlijk al van Death race, maar was toch benieuwd.

Gerard Butler zat wel goed in zijn rol, tijdens de actiescenes..... gelukkig was alles erom heen niet echt heel uitgebreid, en kwam de actie wel goed over!

Ik geef 3 sterren, net voldoende dus.

avatar van scorsese

Luidruchtige futuristische actiefilm waarin mensen andere mensen besturen als in een computerspel. Totaal over the top en enige plotontwikkeling komt wel erg laat op gang waardoor zeker het begin nogal saai is. De camera vliegt alle kanten op en de beelden zijn sneller gemonteerd dan een mitrailleur. Dit werkt eerder vervelend dan flitsend. Kan zeker nog niet zeggen dat ik fan ben van de stijl van het reggiserende duo Mark Neveldine en Brian Taylor.

avatar van gauke

gauke

Een duistere bloedspatspektakel, maar o zo eentonig. Zowel het camerawerk als de montage zijn slecht verzorgd.

Camerawerk en montage zijn net uiterst verzorgd. Niet bepaald dogme ofzo, er zit zeer duidelijk structuur doorheen de chaos.

avatar van Thorak

Thorak

Het is een aardige weerspiegeling van de computergeneratie en de communities op het WWW.

Als je dit saai vind zit je mischien zelf te veel in die comunities vast geroest?

Of je hebt er mischien natuurlijk helemaal niets mee, dat zou ook kunnen.

Het camerawerk is juist goed verzogd, niet zoals menig aktie film inderdaad, maar wel zoals menige shootergame beleefd wordt. Erg góéd gedaan dus!

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Gamer is één van de weinige films waarbij ik het tegenwoordig populaire Parkinson-camerawerk kan waarderen. En niet geheel toevallig van dezelfde regisseurs als Crank, die ik overigens nog iets beter vond. Bij veel films is de schuddende camera allesbehalve functioneel en wil de regisseur slechts een dramatisch effect overbrengen op de kijker. Films als Man on Fire of Crash, om maar even een paar voorbeelden te noemen. Zo'n stompzinnig foefje is leuk voor emotionele zombies, maar ik heb dat niet nodig.

Bij films als Crank en Gamer is hiervan gelukkig geen sprake. Beide films ademen van begin tot einde maar één ding: actie. De schuddende camera is dan een uiterst functioneel middel om dit aan de kijker over te brengen. De dialogen zijn kort en spaarzaam en het drama is beperkt. Bovendien blijft de camera op de momenten dat het moet wél stil hangen, al is dat misschien 10% van de film. Blijft er bovendien nog een alleraardigst verhaaltje over. De vergelijking met The Running Man is snel gemaakt en is zeker niet onterecht. Eigenlijk is Gamer gewoon de 21ste eeuwse update van die wat gedateerde film (wat betreft de vreselijk campy 80ties sfeer dan).

Wat ik wel mis in Gamer is een stukje humor. De film neemt zichzelf iets te serieus. Het luchtige, wat je bv. ook bij Crank aantrof, ontbreekt volkomen. Verder is Gerard Butler (wie?) een vrij matige acteur; zelfs voor zo'n actiefilm zonder grote dialogen. Geef mij dan maar de klassieke actie helden als Schwarzenegger en Stallone. Daarom vermoed ik niet dat Gamer ooit enige cultstatus zal bereiken, maar voor nu is het een best aardig tussendoortje. 3,5*

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wat meer waardering voor het camerawerk mag wel ja. Stel er zijn 2 drummers. Voor iemand wie niet thuis is in drummen, vindt ze waarschijnlijk beide hetzelfde klinken. Maar een ander kan zeggen: De 1 is wat slorig, drumt eentonig, niet ingewikkeld terwijl de ander juist strak drumt, complex, afwisselend en met een logische structuur.

Het camerawerk van deze film is als een hele goede drummer.