Gamer (2009)
Met onder meer: Gerard Butler, Amber Valletta en Michael C. Hall
Releasedatum: 8 oktober 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gamer
"In the near future, you don't live to play... you'll play to live."
In een futuristische toekomst krijgen gevangenen die ter dood zijn veroordeeld de kans om hun vrijheid te winnen door mee te doen aan een uiterst gevaarlijk virtual reality spel dat live wordt uitgezonden. Er is maar één regel: vechten tot de dood. Kable is afkomstig uit één van de vele competities. Hij probeert zijn onafhankelijkheid te winnen en eens voor altijd een eind te maken aan deze waanzin door helemaal van onderaan te beginnen en tot de top te overleven en het uiteindelijk op te nemen tegen het genie van het spel, Zaal.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
Gorge
Humanez Brother
Scotch
Starmaster501
Heerlijk actiefilmpje, zelfde actie/film stijl als Crank, over de top en neemt zichzelf niet serieus. Leuke parodie op de gameïndustrie en alles eromheen.
Leuke rollen ook. Gewoon leuk filmpje in de stijl van Crank!
brielen
Vreselijke film. Zonde van de tijd. Vol nodeloos geweld, bloedvergieten en sex. Geen wonder dat in deze wereld zoveel drama's plaatsvinden als mensen naar zulke films kijken! 0,5
sinterklaas
Was dat in de middeleeuwen dan ook zo?
RuudC
Hebben anderen dat ook? Iedere keer als ik een geweldadige film zie, trap ik de meubels kapot en moet mijn vriendin het ontgelden...
sinterklaas
Mijn dorp moet er ook steeds onder lijden. Altijd na het zien van geweldadige films laat ik van Noord naar Zuid een spoor van vernieling achter.
Aanstaande maandag moet ik voorkomen.
jipt
Blijkt bij herziening toch wel een lekker hyperkinetische geestelijkgestoorde epilepsieaanval. Leuk ADHD gebeuren, halfje omhoog. 4*
vph1272qm
veel geweld, maar wat een geweldige mooie montage, ik heb echt genoten van deze film....
Norman Mailer
Ik zou Gamer eigenlijk bést willen zien. Maar ik vrees voor de consequenties. En mijn vriendin eveneens.
Justinw
Blijft geweldig. Weer eens uit de kast getrokken. Montage en kleurgebruik blijven fantastisch.
Masterbrain
Een heel slecht camerawerk , je kon nauwelijks iets goed volgen ondanks dat het er uit moest zien als een verhaal van mens - raliteit en virtualiteit gaming world.
schram101
Dat Neveldine en Taylor wel een bijzonder filmpje kunnen maken is mij na Crank (en zijn opvolger) wel bekend. Maar ook met Gamer leveren ze weer iets erg origineels af. Maar écht wordt het echter niet.
Na een paar minuten wennen is de film al snel best vermakelijk en het redelijk originele verhaal en dito camerawerk maken het een boeiend schouwspel. Sowieso is Gerard Butler natuurlijk een coole gast en is dan ook prima gecast. Crews ook uiteraard. Jammer dat hij in zo veel slechte film speelt. In onder andere The Expendables hebben we gezien dat hij echt een bad-ass kan zijn. Wat motherfucker Ludacris in deze film doet is mij overigens een raadsel. Maar dat terzijde. Het afgeraffelde einde doet echter wel een hoop afbreuk aan de film. De ontzettend vreemde dansscene met Dexter en vervolgens zijn vrij bespottelijke dood maken van Gamer een aardige film die helaas in het niet valt bij het tamelijk geniale Crank.
jordandejong
Redelijk filmpje van de regisseurs van de 2 uitstekende Crank films.
Crank was alles wat Gamer net niet is. Er is genoeg gekkigheid en rarigheid te beleven maar het is allemaal net niet even crazy als in Crank. Gerard Butler speelt Kable het minder coole broertje van Chev Chelios. Hij gromt wat en kijkt stoer en dat is dan ook z'n rol.
De vecht en actiescene's zijn lekker gewelddadig met veel bloed en ledematen. Helaas wil de snelle montage niet echt vlotten en daardoor wordt het bij tijd en wijle af en toe wat onoverzichtelijk.
Veel invloeden van Death Race en Crank maar die zijn toch echt een stuk beter.
Ook het einde voelde wat afgeraffeld.
Het klinkt nu misschien alsof er niks aan de hele film was maar dat is ook niet zo. Zo zitten er een paar hele grappige en coole personages in (Die dikke gast en Crews's character) en zijn sommige actiescene's lekker spectaculair.
Norman Mailer
Voor welke/wat voor consequenties vrees je?
Zie brielen, jeroentjuhhhhh, sinterklaas en RuudC – 14 april 2012
Mistaa-g
Een leuke actiefilm, een beetje apart in zijn genre door de game-view
spijtig genoeg zijn die stukken er te weinig. Het is wat vanalles, een harde
actiefilm, vechten voor je liefde, wat drama... teveel wirwar voor een
echte topfilm vind ik maar wel een aardige poging en Michael C. Hall
als slechterik was wel zalig
Illum Sphere
Wat een waardeloze film. Ik werd bij het lezen van de informatie enorm enthousiast, het concept klinkt immers heel leuk. Helaas is het concept in de film op een volledige verkeerde manier gebracht. Ik dacht eerst dat de regisseur dit concept zou gebruiken om een alternatieve straf dan de death row te vinden en daar zijn bedenkingen over te maken. Naast dat had ik ook gedacht dat hij een punt zou maken over dat de evolutie van technologie heel nadelig zou kunnen worden voor de wereld en zijn natuurlijke werking. Helaas denkt de regisseur niet verder dan zijn neus lang is en bracht hij een product uit die nooit het daglicht had mogen zien.
Wat ik me eigenlijk de hele tijd afvroeg was of dat de regisseur eigenlijk wel enige kennis heeft van videogames en het betreffende publiek. Steeds werd het stereotype over gamer gebruikt, zoals bijvoorbeeld die overdreven dikke man met een brilletje. Deze man bevestigde het beeld dat veel mensen hebben van iemand die bijvoorbeeld RPG's speelt. Iets dat ik heel jammer vind, maar door deze film weet ik waarom men zo denkt. Men probeert een film neer te zetten die precies op maat is gemaakt voor gamers, maar ieder serieuze gamer zou walgen van deze waardeloze film.
Om dan terug te gaan naar deze film. Zoals ik al zei kon het concept op een hele filosofische manier gebruikt kunnen worden. Maar dat is hier het geval niet. Naast een verkeerde benadering van het thema is het verhaal eigenlijk kwalitatief beneden alle pijl. De kijker moet zelf zijn fantasie de vrije hand geven en dan moet die fantasie weinig elementen bevatten van de film om het verhaal toch nog een hele leuke dimensie te geven. De niet samenhangende scènes doen ook niet echt veel goeds aan de film en zorgt dat de kijker zich beter voorbereidt met een stevige dosis aspirine. De vraag aan welke substantie deze regisseur zat om tot zoiets te bekomen is eigenlijk niet zo een hele rare vraag, getuige die scènes in die sim-achtige wereld.
De special effects zijn ook van een ondermaats niveau. Zo ondermaats zelfs dat een serieuze game zulke effects nooit zou gebruiken om de consument onder de 'indruk' te maken. Scènes waar een schot in het hoofd er direct voor zorgt dat een volledige hoofd weg is, ledematen (het hoofd is een favoriet in deze film) die zich van het lichaam scheiden, waarbij het hoofd de favoriet is in deze film, en lichamen die uiteen spatten alsof het niets is. Met het bloed, dat eigenlijk meer weg heeft van een dikke smurrie, inbegrepen. Ondermaats camerawerk en flashbacks die te pas en te onpas tevoorschijn komen zorgen voor de verwarring. Ik denk dat dit een ode aan de fast paced shooters zou moeten zijn, maar zelfs die shooters houden hun snelheid in bedwang.
Op sommige momenten lijkt dit enorm op een pornofilm, maar zelfs een pornofilm heeft nog betere acteurs. Het acteerwerk in deze film is erg ondermaats te noemen, zo ondermaats dat Gerard Butler (300) de vreemde eend in de bijt is. En wat is dat toch met dat overmatig gebruik van het woord fuck en zijn consoorten ? Ik heb niets tegen het gebruik van fuck en zijn vormen. Scarface kent zoiets ook en die scoort relatief hoog. Daar wordt het immers op een artistieke manier gebracht. Ja, dat zal heel vreemd klinken, dat zal ik zeker geloven. Maar hier is het gewoon te belachelijk voor woorden. Fucking en cocksucker heb ik vooral in het begin al meerdere keren voorbij zien gaan. In een zin en op een moment waar fuck totaal verkeerd komt. En raad eens uit wie zijn mond het komt ? Niet uit de mond van de slaven, maar uit de mond van die fucking buitenstaanders die helemaal niets te maken hebben met die fucking strijd. See what I did there?
Men zou zich beter schamen dat ze de term gamer hebben misbruikt om dit te gebruiken om gamers in een slecht daglicht te brengen. Ik ben zelf nog een gamer geweest en ik heb nooit xD gebruikt, nooit fucking als een bijvoeglijk naamwoord gebruikt en helemaal niet zo een twisted fantasy gehad. Of ben ik een uitzondering op de regel ? Met deze film zou ik het allicht nog denken.
Starmaster501
Volgens mij snap jij de bedoeling niet zo goed, dat overdreven bloederige geweld is toch ook in videogames? En voor de rest is het grootste gedeelte natuurlijk een soort van parodie op het idee achter gamen en word er een beetje de spot mee gedreven, dat zou wel duidelijk moeten zijn.
RuudC
[quote]Starmaster501 schreef:
Volgens mij snap jij de bedoeling niet zo goed, /quote]
Dan druk je het nog licht uit.
De dikke man is niet een stereotype gamer, maar eerder een verpersoonlijking van de decadente bovenklasse in deze futuristische samenleving. Ik snap verder niet waarom hoofden niet uit elkaar mogen spatten van Illum Sphere. Blijkbaar ervaring met het neerschieten van mensen? Gamers zelf hoeven zich hier helemaal niet aangesproken te voelen.
Illum Sphere
Wat voor een belachelijk bericht is me dat nu. Ik snap niet wat uw link is tussen ervaring hebben met het neerschieten van mensen en het feit dat de wonde van een degelijk schot te overdreven gebracht wordt ? Dat is gewoon common sense. Van die afstand en met het soort kogel dat zij geschoten hebben, kan geen enkel hoofd ontploffen. Moest het nu van dichtbij zijn en door een shotgun, dan zou ik het nog enigszins geloven. Al zou ik het ook een beetje als overschatting van het betreffende wapen zien. Een beetje interesse in documentaires over wapens zou er voor kunnen zorgen dat je dezelfde mening deelt met me. En niet omdat ik ervaring heb in het vermoorden van mensen of het gebruiken van een wapen.
Ik vind het trouwens niet erg dat er een parodie wordt gemaakt over games. Maar dan moet die parodie nog enig waarheid bevatten en niet klakkeloos de spot drijven met mensen die deze soort kortzichtigheid elke dag moeten meemaken als ze het hebben over een banale hobby als gamen. En dat geldt niet enkel voor gamers. En die 'verpersoonlijking' van een futuristische bovenklasse slaat nergens op. Die dikke man met een bril woont niet in een villa, maar in een donkere afgesloten kamer ergens in een godvergeten industriële plek. En dat is net niet het juiste beeld van een eventuele bovenklasse. En gamers hoeven zich niet aangesproken te voelen door het thema, maar door de puberale sfeer dat deze film uitstraalt. Niet iedere gamer is iemand die naar commerciële dubstep (om maar een stereotype voorbeeld te nemen) luistert en iedere zin eindigt met xD.
Laat dus zulke belachelijke zinnen à la 'blijkbaar ervaring met het neerschieten van mensen' in het vervolg achterwege, want die raken kant noch wal. Met zo een hoge score en dan een bericht plaatsen met een hele conflict zoekende sfeer zou ik nog denken dat je enige commentaar op deze film wil laten afdoen als onzin. En daar bedoel ik niet mee dat jouw score en mening niet serieus te nemen is, laten we dat vooropstellen.
Starmaster501
Er word niet echt de spot gedreven met Gamers, de regisseurs zijn zelf ook gamers, doen veel game referenties en de Crank films van hun zijn een soort van real life GTA. Kijk naar die scene in de social world, al die mensen in vage pakjes, vage dingen doen, er totaal anders uitzien dan in het echt, gewoon lachen als ze gewond raken, dit is toch niet serieus te nemen en duidelijk een parodie op bijv. RPG's of kijk naar dat Playstation Home. Of hoe in een club mensen neergeschoten worden en iedereen door blijft dansen, typisch een game omgeving.
En dat je je druk maakt dat door een schot een hoofd ontploft... Ik weet niet of je op zoek bent naar een realistische serieuze film maar dan zit je hier verkeerd, in veel games ontploffen hoofden ook leuk of spatten lichamen uit elkaar.
Ik denk dat je met de verkeerde verwachtingen deze film hebt gekeken.
John Lee Hooker
De harde actie met rondvliegende kogels, explosies, uniformen en headshots zorgt niet direct voor een sterke uitkomst. Er is net zoals bij Equilibrium een doorzichtig complot waarbij de badguy streeft naar macht en uiteindelijk eenvoudig van het leven wordt beroofd. Het idee met de spelers en de pionnen is wel aardig maar dat had ook anders gekund. We zien nu af en toe een vetzak met wafels en chocoladesaus en een Justin Bieber in zijn moderne speelruimte maar deze samenwerking lijkt niet zo belangrijk. Vrouw en kind is de motivatie en dus verloopt alles vlekkeloos. Tegenvaller.
VanRippestein
Weer een erg fijne hyperkinetische film van Neveldine/Taylor. De absurd snelle montage maakt de film een soort van 90 minuten lange flits. Ik lees verder dat mensen een filosofie in de film vinden. Ieder zijn ding natuurlijk, maar deze film is voor mij veel te ridicuul om serieus over na te denken. Enige vorm van conceptueel denken is prima, maar om nou een diepe betekenisvolle gedachtegang hierop los te laten gaat volgens mij wat te ver. Conceptueel is het idee van avatars en gaming/VR beter uitgewerkt in andere films, maar nergens is het voor mij zo prettig gestoord in beeld gebracht. Er valt wat te fantaseren bij een concept als deze (ben wel benieuwd hoe Mario er uit zou zien bijvoorbeeld), maar daar blijft het voor mij ook wel bij.
In tegenstelling tot Illum Sphere vond ik de overdaad aan ontploffende ledematen juist geweldig, net als de Society (ik denk trouwens dat de overdaad aan seks de daadwerkelijke maatschappij behoorlijk raak neerzet). Het plot is hier, net als in Crank 1&2 samen te vatten in 1 regel, maar de audiovisuele uitvoering daarvan niet. Eisenstein zou er trots op zijn.
Kritiek is wel dat Butler bij lange na geen Statham is, en ook de overige cast komt er hier wat kariger vanaf dan in Crank. Ook de simpele punchline van het plot is daar wat beter uitgewerkt. Dat alles maakt Gamer geen slechte film. Dit is de 2e keer dat ik hem zie, en ik vermoed dat het daar niet bij gaat blijven. Ben wel benieuwd naar Ghost Rider 2 nu....
Gruffalo
Hoewel ik de film met plezier heb bekeken, ben ik eigenlijk behoorlijk teleurgesteld. Het verhaal van de film is erg goed. Helaas door de rommelige uitvoering ervan en de nadruk die vooral op de lag, miste de film veel kansen. Er zat zowat geen opbouw in, het acteren was matig (met uitzondering op sommige scènes van Micheal C. Hall) en de goede scènes waren te kort + de zwakke scènes te lang. Zo vind ik dat Kable te makkelijk te doorgronden was en het leek alsof ze er alles aan deden om een lang verhaal in die 95 minuten te proppen. Jammer is dat, want Gamer had de nieuwe Matrix kunnen worden.
El Merano
mooi gedaan hoe ze de videogamewereld nadeden echt chapeau ik dacht even dat het call of duty was, maar wat een belachelijk einde.
dudebag
Gamer is een grote teleurstelling: een fantastisch concept naar de knoppen gewerkt.
De trailer van deze film had het misschien zelfs bij moeten blijven, want bijna alle goede scènes zitten er al in verwerkt. Bij vlagen zijn de SFX fantastisch en voelt het precies als een spel, maar in totaal maakt dit ongeveer een half uur van een anderhalf-uur-durende film op. Dit is nog zo'n film waarvan men kan zeggen dat het beter af was geweest als een korte film, of misschien in de handen van Freddie Wong. Ergens heeft het wel een vleugje weg van de soms heerlijk chaotische stijl van Crank, maar te weinig om te zeggen dat deze film een unieke stijl had.
Het verhaal slaat echt nergens op. Nogmaals, het concept klinkt geweldig in de oren, maar het is echt belachelijk uitgewerkt. Een typisch einde waar je aan jezelf vraagt of dat alles was, en ja, dat was alles. Als groot fan van Dexter moet ik met pijn in mijn hart zeggen dat Michael C. Hall onder de maat was, wat ik totaal niet van hem gewend ben (alle Dexter fans begrijpen waarom). Simon, de tiener die Kable bestuurt, is vreselijk om naar te kijken... had wel degelijk een betere acteur voor kunnen worden gecast. Gerard Butler deed wat hij moest doen, ook al had zijn karakter ongelooflijk weinig diepgang. Maarja, je moet het doen met wat je hebt, hè?
Gamer is redelijk vermakelijk om naar te kijken voor de gemiddelde "gamer", maar het is ook absoluut niet meer dan dat. Anderhalve ster.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Law Abiding Citizen

Milk
Drama / Biografie, 2008

Crank
Actie / Misdaad, 2006
videogamegevangenedystopiemind controlgun battlewrongful imprisonmentwrongful convictiononline gaming 2030sdeath gamenot too distant future