• 9.377.445 stemmen

Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor

Met onder meer: Gerard Butler, Amber Valletta en Michael C. Hall

Releasedatum: 8 oktober 2009

Plot Gamer

"In the near future, you don't live to play... you'll play to live."

In een futuristische toekomst krijgen gevangenen die ter dood zijn veroordeeld de kans om hun vrijheid te winnen door mee te doen aan een uiterst gevaarlijk virtual reality spel dat live wordt uitgezonden. Er is maar één regel: vechten tot de dood. Kable is afkomstig uit één van de vele competities. Hij probeert zijn onafhankelijkheid te winnen en eens voor altijd een eind te maken aan deze waanzin door helemaal van onderaan te beginnen en tot de top te overleven en het uiteindelijk op te nemen tegen het genie van het spel, Zaal.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Film die me niet kon boeien, chaotisch de manier van filmen irritant en over de top. Kortom zo'n film die je nadat hij is afgelopen weer snel vergeten bent...gelukkig maar.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Yeppa, ik vond het een goeie B-Actiefilm

Het eerste half uur is erg verwarrend, de camera flitst alle kanten op en de montage is hyperkinetisch. Minder geharde actiefans hebben tegen dan waarschijnlijk al afgehaakt vanwege té verwarrend en oninteressant

Spijtig eigenlijk want wat volgt is best een goeie en bij vlagen erg sfeervolle Actie/Geweldfilm.

Dit is er écht één voor de generatie die is opgegroeid met "The Sims" en multiplayer shooters zoals "Unreal Tournament" & "Call of Duty"

Naar't einde toe wordt hij alsmaar beter, dus als het begin je niet veel zegt zou ik toch durven aanraden om hem helemaal uit te zitten, hij wordt écht wel goed !

7/10.

Een nogal onevenwichtige B-Actiefilm die toch de moeite is voor de liefhebbers van het genre,

ik vond hem uiteindelijk nét iets beter dan bv. "Death Race (2008)".

Filmsite : Now Playing - gamerthemovie.com

avatar van iivo0

iivo0

Abstract

avatar van Fonk

Fonk

Een aardige film met een typisch B-einde.

En die blondine is me toch een lekker ding.

avatar van gorelover

gorelover

vage film, had in het begin moeite om het te volgen.

veranderde later wel.

een 2.5.

had er meer van verwacht.

avatar van kMal

kMal

Een vermakelijke film, vooral als je een 'guysnightout' hebt.
Met de actie zit het ook wel goed.
Af en toe walgelijke scenes (bijvoorbeeld met Society), maar dat hoort erbij.
Het einde is toch wel minder bevredigend.. Ik had graag willen zien dat alles opgeblazen werd, zodat ik met een gerust hart naar huis kon. Sequel perhaps?

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Bedroevend. De actie ziet er slecht uit en is veel te geforceerd 'hip' (zoals bijna al het camerawerk in deze film) en verhaal nul komma nul. Je geeft geen moer om de personages en dan zit je met zo'n gruwelijk niet-werkend en saai plot over zijn vrouw en kind. Bah.

avatar van synesthesia

synesthesia

"Gamer" is een harde cyberpunk chaos die voor de meeste kijkers waarschijnlijk te veel is

Het is op prijs te stellen dat het minimale verhaal zichzelf zonder woorden verteld, zodat het toch vragen blijft oproepen

Vergeef het plot, en vooral de finale, zijn zwaktes en laat je even goed door elkaar schudden en meeslepen in de sferen; dan is "Gamer" echt te waarderen.

avatar van barcelonagek

barcelonagek

Ik heb deze gezien maar misschien wel de slechtste film die ooit gemaakt is sorry... Als ik een film wil zien waar mensen bij bosjes word afgeknald ga ik wel naar Rambo toe en het was zo druk, zoveel beelden, alles ging zo snel voorbij! Onoverzichtelijk, einde was ook te voorspelbaar, zonde van me geld en tijd! Wou echt weglopen uit de bios maar ok! Toen heb ik 2 andere films gezien, dat zijn al de films van 2009 UP en Ugly Truth!

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Ellendige film, enige waar ik van kon genieten was de overacterende negert.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Ik heb me zeker vermaakt met deze.

Visueel prachtige beelden van de reality-games.

Actie mocht er ook zijn.

avatar van Manu

Manu

barcelonagek schreef:

Wanneer mensen de 'film' Wit Licht een 5 geven, neem ik overige stemmen niet meer serieus

avatar van Bla

Bla

Verwachtte er al niet veel van, maar maakt ook niets waar. De hoofdpersonen en dan met name de 'badguy' zijn stomme karikaturen die allemaal onzin uitkramen. Op het moment dat Butler Society instapte dacht ik nog even dat het beter zou worden maar het faalt jammerlijk. 2* voor de moeite.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

De verschillende game-werelden zijn mooi gedaan.

avatar van Theunissen

Aardige futuristische film met veel actie, geweld en blote vrouwen. Het verhaal deed me een beetje denken aan "the running man". De film duurt niet lang maar de vaart zit er al eigenlijk in vanaf de eerste minuut. De film is zeker geen hoogvlieger maar het is wel leuk vermaak. De beelden zien er overigens vaak fraai uit. Ook sommige achterwerken (vooral die van Amber Valletta) zagen er fraai uit

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Heel de film is gewoon chaos.

Ze hebben geprobeerd er meer van te maken dan ze konden. Daardoor zit je met een film die tussen een doodsimpele actiefilm zoals Death Race en een science-fiction film zoals the matrix o.i.d. in. Hierdoor is het allemaal erg vaag en is het af en toe niet duidelijk naar wat voor film je nou zit te kijken.

De actie was wel aardig maar het was allemaal zo vaag en chaotisch dat ik niet echt in het verhaal kwam. Je kreeg geen band met de hoofdpersoon en alle karakters bleven oppervlakkig. Daardoor is het een film die mij niet boeit.

Grappig voor fftjes in de Bios (als je een Pathe Unlimited pas hebt) maar voor de rest hoop ik hem nooit meer te zien.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

een erg drukke chaotische film, gaat veels te snel allemaal, waardoor ik de draad kwijt raakte.

Toch is de film mooi gemaakt, je hebt soms echt het gevoel in een game te zitten.

Het idee van de film vindt ik erg origineel.

Maar het is geen topper.

avatar van namingway24

namingway24

Intrigrerend concept, goed uitgewerkt. Butler begint al een echte actieheld te worden en de vaart blijft er de hele film lang in. Dat de film vaak chaotisch verloopt draagt alleen maar bij aan het gevoel echt in een game te zitte. De flitsende montage zorgt ervoor dat je aandacht vastgehouden wordt.

Ook was het leuk om Alison Lohman in een dergelijke rol te zien en John Leguizamo's bijdrage, hoe kort hij ook was, kon ik erg waarderen.

Ik vind dit soort films altijd zeer aangenaam tijdsverdrijf, maar ik kan me ook voorstellen dat mensen dit niks vinden. Voor mij is dit de "Doomsday" van het jaar: een no-nonsense actiefilm zonder pretenties.

avatar van TOmvadek

TOmvadek

Ik hou wel van deze domme actie. Deed me een beetje denken aan crank alleen vind ik die beter.

avatar van Miss A

Miss A

Begint er goed en spannend met alle actie..

Het einde vind ik alleen erg slecht/zwak..

Net 3 sterren..

avatar van ssk

ssk

goede film, een goed verzonnen verhaal dat niet vaak voorkomt, alleen was het af en toe een beetje raar, wel een aanrader

avatar van Revolt

Revolt

FrisoBoei schreef:
Heel de film is gewoon chaos.

Ik ben het zeker eens met je standpunt (ik heb zelfs zelf ook een unlimited card ). Het allemaal meer proberen te maken dan het echt was zorgde ervoor dat de film een totale chaos was, en dat had van mij echt niet gehoeven.

Verder vond ik het opzich wel een leuk actiefilmpje, en heb me best gemaakt. De actie ziet er goed uit, ook al zijn de camerabeelden weer zo bewegelijk (en waarom?) als het maar kan.

Oh ja, en nog een half puntje er af voor die onnodige smerige scenes met die bolle bestuurder van Kable zijn vriendin..

Ik geef de film een:
5,5 / 10
2,5 sterren

avatar van donkied

donkied

Hmm, erg teleurgesteld in deze film. De trailer beloofde veel vond ik maar in de bios viel ik bijna in slaap. de actie-scenes waren mooi en je kon zien dat er veel werk in zat maar ze waren net iets te druk, en dat vond ik niet echt prettig om naar te kijken.

Butler vond ik ook niet echt sterk in deze film. Heb ook niet het gevoel dat hij veel kans kreeg om zijn talent te laten zien in deze film.

matige film

avatar van mandy7

mandy7

Tegenvaller!

Die "kleurrijke" scenes zaten ook helemaal niet in de trailer.

En hadden van mij ook niet in de film gehoeven.

Butler kan beter dan dit. (dat hebben we allemaal kunnen zien in 300 en Rock'N'Rolla, en zelfs ook in The Ugly Truth en P.S. I love you)

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Zeer vermakelijk filmpje.

Butler timmert aardig voort, misschien wel de drukste man in showbusiness op dit moment. Die vent duikt echt overal op. Interessant concept die best aardig uitgewerkt wordt. Gamer moet het wat mij betreft vooral hebben op technisch vlak. Heerlijke hectisch camerawerk, flitsende editting en ook wordt er veel gespeeld met speelse kleuren. Vooral die society sequences zijn zeer de moeite waard. Eindelijk weer eens een director die een beetje de kant durft op te gaan wat Tony Scott eigenlijk al jaren doet. Al is het mainstream publiek dat loopt te zeuren dat het migraine opwekt zijn hier niet klaar voor, die hebben de volgende morgen na een malt biertje al een kater. Ook veel game eigenschappen zijn erg leuk verwoven in gamer.

Een aardig en boeiend uitgewerkt plot, een stoere Butler maar vooral de technische hoogstandjes maken hier toch wel een zeer onderhoudende film van.

avatar van Lariecake

Lariecake

Vond het een magere film.

Het verhaal snapte ik niets van. Goeie acteurs, maar ze wisten het niet over te brengen. En zelfs de actie was soms nogal mager.

met moeite een 2,5. *

avatar van koentjje

koentjje

Vond hem erg tegenvallen.

Had wel een beetje iets verwacht als Death Race, maar vergeleken met deze film was Death Race echt 5 sterren waard!

Erg slecht en onrustig gefilmd en een abrupt - ongeloofwaardig einde..

niet meer dan 2,0*

avatar van XyroX

XyroX

plot doet me denken aan death race, kom ik in de buurt?

avatar van Near_Dark

Near_Dark

XyroX schreef:

plot doet me denken aan death race, kom ik in de buurt?

Wat ze gemeen hebben is dat gevangenen meedoen aan een dodelijke tv-show waarbij ze kans maken om vrij te komen, verder zijn er niet echt gelijkenissen...

avatar van Zinema

Troep.

Want niet alleen kent het voorspelbare en clichématige verhaal hiaten, het wordt ook nog eens uiterst slecht uitgevoerd.

Net als in 'Surrogates' wordt hier een leuk gegeven om zeep geholpen. Want op de actie-scènes na, valt hier weinig te genieten. En dat is jammer, want de cast is zeker niet de minste. Hall verdient i.i.g. beter, maar zijn southern accent helpt ook niet mee.

'I Got You Under My Skin' van Davis Jr. levert een leuke scene op, maar dat was het dan ook wel. Wat een meuk..

Slecht.