Gamer (2009)
Met onder meer: Gerard Butler, Amber Valletta en Michael C. Hall
Releasedatum: 8 oktober 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gamer
"In the near future, you don't live to play... you'll play to live."
In een futuristische toekomst krijgen gevangenen die ter dood zijn veroordeeld de kans om hun vrijheid te winnen door mee te doen aan een uiterst gevaarlijk virtual reality spel dat live wordt uitgezonden. Er is maar één regel: vechten tot de dood. Kable is afkomstig uit één van de vele competities. Hij probeert zijn onafhankelijkheid te winnen en eens voor altijd een eind te maken aan deze waanzin door helemaal van onderaan te beginnen en tot de top te overleven en het uiteindelijk op te nemen tegen het genie van het spel, Zaal.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
Gorge
Humanez Brother
Scotch
ASman
Neveldine en Taylor maken ,samen met Stallone (deze weliswaar op een andere manier), actiefilms zoals ze horen te zijn. Bruut, absurd, bloederig, hyperkinetisch,... gepaard met soms toch wel mooie beelden en hilarisch weirde intermezzo's.
Hetzelfde jaar dat ze het geweldige Crank : High Voltage maakten ( welke nog weirder en naar mijn mening nog een miniscuul tikje vetter is), maakten ze ook Gamer. Deze met een duidelijk iets hoger budget, maar wat er in Crank terug te vinden is zie je ook in Gamer. Neveldine en Taylor drukken hu eigen stempel op het actiegenre en geven actiefans precies wat ze willen : geweld, exploitation, strippers, meer geweld, weirdness en nog meer geweld samengebald in een dun maar niettemin slim plotje. Meer kan ik echt niet vragen van een actiefilm en daarom klets...4,5*
( geen 5 tegenover Crank : High Voltage. Waarom ? Butler is goed maar Statham is nog net dat tikje meer awesome, CHV is nog net een tikje grappiger en Gamer bevat geen ' F*CK YOU CHELIOS')
Tonypulp
Eindelijk weer eens iets positiefs hier!
Begin me wel af te vragen hoe ze hun volgende films nog weirder en geweldadiger willen maken, want je moet jezelf natuurlijk wel blijven overtreffen
beloofd wel wat als je crank en gamer hebt gezien..
ASman
Hoe je het ook draait of keert, deze mannen moeten gewoon actiefilms blijven maken. Het zijn een van de laatsten die onze genrehartjes weten te treffen in een tijd van PG-13 Nicolas Cage-vehikels.
Sorry hoor maar Gamer is gewoon poep, op het mooie visuele plaatje gaan ze op vele manieren de fout in met deze film.
Veel te chaotisch en onsamenhangend met een superslecht verhaal. Crank 2 haalde ook niet het niveau van deel 1, het gaat alleen maar bergafwaarts wat mij betreft.
ASman
Oh maar jij mag Gamer troep vinden hoor
Ik vond het geweldig ( zegt misschien ook iets over mijn filmsmaak
). Ieder heeft zo zijn mening.
JacoBaco
Goh, wat moet ik nou over deze film zeggen... Brian Taylor en Mark Neveldine zijn volgens mij erg fan van videogames. Dat viel mij al op in de Crankfilms. Nou ja, ze laten zich er op zijn minst door beinvloeden/inspireren in elk geval. Ik zelf ben ook niet vies van een potje gamen. En ja, als ze dan een actiefilm maken genaamd Gamer, dan weet je wel hoe laat het is. Juist, tijd om Gamer te kijken.
Eerlijk toegegeven moest even inkomen bij deze film. De actie-scene waar de film vrijwel meteen mee begint, is onoverzichtelijk en snel. Maar uiteindelijk vind ik het juist precies hoe je zoiets moet ervaren. Het creëert een soort van on line gaming sfeertje. Een plusje voor de prima montage.
Aan de hand van Nanites (wordt in de film keurig uitgelegd) kan iemand voor een groot deel de controle van een ander overnemen. Het is dus niet zo prettig als je nog steeds kan denken en voelen, maar iemand anders heeft de controle over jezelf voortbewegen overgenomen.
Zo zie je bijvoorbeeld iemand die brandend van een brug valt en op zijn benen land en deze vervolgens breekt. Helaas als je fysiek nog enigzins in staat bent om te lopen, dan gebeurd dat ook. Dus dan loop je even brandend rond met 2 gebroken benen, wat dan weer vreselijk veel pijn doet lijkt mij.
En in Gamer gaan ze ook een stapje verder dan in Surrogates. Hier heb je namelijk Society en dat lijkt heel erg veel op de Game Second Life. Alleen in Society zijn de mensen echt. Voor iemand die meedoet in dat society gebeuren is het gewoon een baan en je laat je door iemand die thuis zit besturen. Dus stel je bent een vieze dikke man zonder leven die van erg van sex houd en je beschikt over een mooie vrouw in de society, dan..... tja...
Gamer is een beetje vreemd, maar ik begrijp waarom en ik kan het toch wel waarderen. De film doet toch zijn eigen ding en heeft daarom een eigen smoel.
Een toepasselijke song voor de soundtrack had Master of Puppets van Metallica kunnen zijn. Gelukkig is The Bad Touch van The Bloodhound Gang wel te horen.
Hmmm Master of puppets zou inderdaad een goede toevoeging zijn geweest
Turkeyloverz
Gamer is een standaard actieverhaaltje in een wat originelere verpakking. Het is standaard en vooral erg voorspelbaar, maar wist toch wel te vermaken. Gerard Butler is echt een topacteur, alleen jammer dat ie de verkeerde films kiest.
patrick17
Gamer.
Gamer is een film waar je naar mij mening heel goed moet opletten. Het gaat heel snel achter elkaar de actiebeelden wat de film dan ook niet slechter maakt. Er zaten een paar mooie scene's bij zoals met die dikke vent. Ik moet wel zeggen er zaten veel fragmenten met blote tieten in. Opzich niet storend (:D) maar het was redelijk veel voor een film.
Een leuke film om eens te kijken en je een middagje mee te vermaken.
2.5 *
Thorak
Dat is misschien nog redelijk origineel, al vind ik het totaal niet werken in deze film. Verder is het uitgangspunt van vechtende gevangenen om te vrij te komen uit de gevangenis natuurlijk verre van origineel.
Turkeyloverz
Waarom let je alleen op dat deel van de zin? Ik zeg er toch bij "in een wat originelere verpakking"? Ontsnappen uit de gevangenis, achtervolgingen, dochter en vrouw in handen van de gemenerik etc. etc. is gewoon standaard.
Nakkie13
Dit was poep van de bovenste plank.
Niets is samenhangend, personages zijn plat en alles is zo onnozel gebracht.
De actiescenes zijn ok maar voor de rest, godverdomme wat slecht.
Dat hele society gebeuren komt ook heel ongeloofwaardig over.
En het einde is zo'n anticlimax. Niets is fatsoenlijk.
Haat voor deze film
PS: Niet gaan zeggen dat er ook gewoon zoiets is als een leuke actiefilm. Ik houd van Die Hard, Taken, Ransom etc.
Deze was gewoon schijt.
Turkeyloverz
De hoofdzaak is dat de good guy ten onrechte in de gevangenis zit en hij moet ontsnappen en een gemenerik moet uitschakelen om zijn gezin te redden en een einde te maken aan alle ellende. En mensen op afstand besturen, dat is juist het trucje om dit standaard verhaaltje een ander tintje te geven, wat bij jou blijkbaar wel werkte, bij mij wat minder.
D.Toretto
Geen goede film. Het was meer een kruising tussen Death race en Surrogates, daarbij was het camerawerk vaak irritant en het acteerwerk van die miljardair was gewoon irritant. De actie in deze film was wel te doen, maar kan de film niet goed maken...
Esp
Hmmm Master of puppets zou inderdaad een goede toevoeging zijn geweest
Zoiets hoor ik nou graag.
jumpstylemovie
Wth, is deze al in de bios? Ik heb hier nooit iets van gehoord
Hij ligt al te koop in de Mediamarkt en andere winkels, hij draaide vorig jaar in de bios, volgens mij rond aug/sept/okt.
Cybill.
Er is natuurlijk niet veel realistisch aan deze film. Maar ik vind het verhaal toch leuk gevonden. Voor mij part hadden ze het zelfs niet zo uitgebreid moeten uitleggen hoe het allemaal werkt met die chips en hersenen manipuleren. Het is een film waarvoor je je moet openstellen en niet te diep over moet gaan nadenken. On line gaming wordt alsmaar populairder en mensen verbergen zich graag in virtuele omgevingen om te doen wat ze anders niet zouden kunnen of durven, achter personages die ze al dan niet willen zijn. Maar daar zal het dan ook bij blijven. Ik vond de actiescènes soms wel wat rommelig in beeld gebracht. Heb deze film op dvd gezien, maar ik kan mij voorstellen dat je er in de cinema soms draaierig van wordt
polopolo150
De eerste half uur was waarschijnljik een van de grootste ergenissen in films die ik ooit heb gezien. Daarna was het ook een ramp met actiescene's die moeilijk te volgen is door de stomme mix van 'standaard' effects (Kan moeilijk zijn om te begrijpen, maar filmmakers net zoals ik zullen het waarschijnlijk begrijpen) en ook nog om de millisceonde debiele effects te laten zien wat me bijna een misselijkheid gevoel gaf.
Wanneer het verhaal duidelijk wordt en die man ontsnapt is de film niet eens zo heel erg slecht. Dus daarom heeft deze film nog net een 2,5* gehaalt.
En die debiele effecten was eigenlijk ook niet nodig geweest, oke, misschien wel, maar niet zoveel als in de sommige actiescene's in deze film. En het bewijs ligt hier: YouTube - Escape From City 17 - Part One
Nakkie13
1 ster, voor butler en de moeite
precies.
Al hadden ze die moeite van mij niet hoeven te nemen.
Lager dus.
k3nshi
Ik vond het wel een redelijke film. Standaard film-concept. Raar verhaal, maar wel vermakelijk om naar te kijken.
Filmkriebel
Pluspunten :
- een goed einde die finale tussen Kable en Castle
- de visierijke beelden waren soms zeer goed en schepten wel degelijk een eigen sfeer, die veel meer indruk nalieten dan andere films in dit genre.
Minpunten :
- veel te veel beelden per minuut, veel te veel willen tonen. De sfeer was goed, maar slecht gebracht. De flitsende agressieve camera zorgde voor een zintuiglijke overload, vooral het eerste half uur. Dat kwam erg slordig over en zorgde bovendien voor een moeilijke kijkervaring.
- Gerard Butler, nog steeds een acteur met weinig uitstraling, die zijn gebrek aan talent verbergt achter een hoop machtsvertoon.
Daarom dus 2,5*
Erbe
Wat een rommelige film. Kon weinig verhaal erin terugvinden. Ik, wilde hem helemaal afkijken maar het is me toch niet gelukt. Ik vond er dan ook totaal geen bal aan. Ik dacht dat het misschien nog boeiend zou worden. Ik heb de film na 1 uur en 10 min. afgezet. Ik kon het niet opbrengen om hem af te kijken.
Tabossi
Aardige actie, maar een dun verhaaltje, waarin wel heel moeilijk wordt enigszins geloofwaardigheid hierin te zien. Grootste ergenis bovenal vond ik de cameravoering. Heel hip, dat hypersnelle in en uitzoomen en draaien en weet ik veel wat, maar alleen voor muziekvideo's. Niet een hele film lang. Dat is én irritant én gaat aandoen als een stomme gimmick om gebrek aan camerakunst te verbloemen.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Milk
Drama / Biografie, 2008

Crank
Actie / Misdaad, 2006
videogamegevangenedystopiemind controlgun battlewrongful imprisonmentwrongful convictiononline gaming 2030sdeath gamenot too distant future