Gamer (2009)
Met onder meer: Gerard Butler, Amber Valletta en Michael C. Hall
Releasedatum: 8 oktober 2009
Bekijk via Prime Video
Plot Gamer
"In the near future, you don't live to play... you'll play to live."
In een futuristische toekomst krijgen gevangenen die ter dood zijn veroordeeld de kans om hun vrijheid te winnen door mee te doen aan een uiterst gevaarlijk virtual reality spel dat live wordt uitgezonden. Er is maar één regel: vechten tot de dood. Kable is afkomstig uit één van de vele competities. Hij probeert zijn onafhankelijkheid te winnen en eens voor altijd een eind te maken aan deze waanzin door helemaal van onderaan te beginnen en tot de top te overleven en het uiteindelijk op te nemen tegen het genie van het spel, Zaal.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Amazon Prime
Gorge
Humanez Brother
Scotch
maus9
De film deed me van begin af aan al denken aan een mix tussen modern warfare & deathrace. Het is een echte actie film voor je verstand op nul zetten en kijken. Het camera werk was echt dramatisch, als je nog geen epilepsie hebt dan zal je het na deze film wel krijgen. *2.0
Thorak
De grote overeenkomst met DR is het feit dat gevangenen uitgebuit worden voor entertainment in een wereld waarin (opeens) normaal menselijke waarden zijn verdwenen. Daarnaast zijn er nog een aantal opvallende gelijkenissen
erpunited
Ik vond het mooi dat er lekker veel actie in zat. Alleen het verhaal is slecht. Super voorspelbaar. Er wordt nog redelijk geacteerd alleen door het verhaal lijkt het allemaal wat minder
darkknight
Veel actie en bruut geweld. Ik denk dat je deze film wel enigszins apart kunt noemen en dan doel ik vooral op het idee van dat "real-life-second-life gaming" maar slecht was hij niet. Butler is geknipt voor de rol van Kable, maar de acteerprestatie was niet echt goed.
Al met al was de actie wel vermakelijk, de special effects ook nog wel fraai, het verhaal aan de matige kant en de acteerprestaties lieten naar mijn mening ook te wensen over.
Toch nog een 3 voor de actie
Masterkeeltie
Ik heb de film paar dagen geleden gezien, er zat genoeg actie in idd. het was bruut dat zeker, het verhaal van het genootschap enz.. vond ik wat minder, vooral met die dikke man ook dat was gewoon onsmakelijk XD
Verder was het wel een lekkere actiefilm, de camera was wel wat ruig idd.. ging wel heel veel heen en weer maar ik geef 2.5 ster
Justfor1984
Niet meer dan een redelijk film, ik zou deze echt niet vaker dan 1 keer kijken.
De opzet is opzich niet verkeerd maar ze hadden er naar mijn mening veel meer van kunnen maken, bepaalde stukken pakt de film je en dan is het weer ff erg saai..Waardoor je niet echt in de film blijft...
Voor een keer te zien is die oke..
Score: 2 Sterren
Thorak
....vooral met die dikke man ook dat was gewoon onsmakelijk XD
Macmanus
Vetjes!
Hoewel Crank 2 nog een stapje omhoog gaat qua gestoordheid en is dan ook niet voor niets de beste actiefilm samen met District 9 van 2009! Maar dit was ook erg fijn weer, geinig verhaaltje, zo debiel vond ik het deze keer niet, maar nergens lijken de mannen hun eigen verhaal ook maar ergens serieus te nemen. Over the top dikke man, over the top C. Hall en een stille killing machine! Prima vermaakt hiermee, de actie regisseurs uit de US van dit moment!
4 sterren.
the new guy
Wat een belachelijk slechte film. Het idee is wederom goed maar de uitvoering belabberd. Van de hak op d'n tak en een afgeraffeld einde. Het camerawerk sloeg nergens op, heb nog steeds hoofdpijn.
DeCol
Toch iets meer van verwacht.
Ik had stukken meer actie verwacht dan ik heb gezien. Natuurlijk, het camerwerk en de montage "als game" had wel iets, maar het haalt wel het niveau van de actie naar beneden. Het had van mij is minder "gamer" mogen zijn. Het scherm was mij wat te druk. Toch is het visueel verder wel leuk en goed. Neem bijvoorbeeld het soort "Second Life". Het overkomen van deze hele omgeving was erg leuk.
Andere verrassing was dat hij vrij snel de gevangenis uit was terwijl de trailer anders doet vermoeden. Kable, gespeeld door Gerard Butler is zoals Macmanus al aangeeft zeker geen Jason Statham. Gerard Butler mist inderdaad de charisma die zijn personage moet hebben. In 300 was hij toch wat overtuigender dan hier.
Al met al zit het met de actie wel snor en er zitten een aantal leuke vondsten in. Ik vond hem qua verhaal erg veel op Death Race lijken, maar die uitwerking was toch wat beter.
Film deed me sterk aan The Running Man denken, die ik toch een stuk leuker vond.
Film bevat eigenlijk net iets te veel ideeën, maar die overload beviel me wel. Keek in ieder geval wel lekker weg. Visueel lekker druk en divers. Kon de Society omgeving meer waarden dan het oorlogsspel. Vond Butler juist wel goed in deze rol.
Krappe 4*, al neig ik een dag later wel naar 3,5*
timbo_
Aangezien The Running Man een van mijn guilty pleasures is en deze film qua verhaal wel wat overeenkomsten toont, was ik toch wel erg benieuwd. Helaas bleek dat een fikse misrekening. Want Gamer is met afstand de meest bespottelijke en stompzinnige film die ik ooit zag. Vooral het eerste uur behoort tot het allerslechtste wat ik ooit op een tv, in een bioscoop of op een computerscherm heb mogen aanschouwen. Het absolute dieptepunt zijn de scénes in de society wereld. Wat een waanzin. Hoe krijg je zoiets slechts verzonnen. Nee Gamer was niet voor mij weggelegd en daar kon zelfs het dan wel weer vermakelijke laatste half uur niet aan veranderen.
timbo_
Krappe 4*, al neig ik een dag later wel naar 3,5*
Je geeft ze beide een 4?
Het absolute dieptepunt zijn de scénes in de society wereld. Wat een waanzin. Hoe krijg je zoiets slechts verzonnen..
. eens.
Karl van H.
Ik vond die hele overdreven en kleurrijke vormgeving juist goed bij de society wereld passen; zo zou het er in een game ook best uit kunnen zien, lijkt me. Het blijft spuuglelijk, natuurlijk, maar toch.
Triple G
Zeker niet slecht. Niet origineel. Wel over het algemeen strak in beeld gebracht, hoewel de acties in de "Slayer" gevechten wat rommelig waren. De beelden van de Society waren beter, gelikter, zoals je, zoals eerder gesteld, je zou kunnen voorstellen in een game en waar mensen hun fantasieën in los laten. Niks mis mee. Tevens een bevredigende afloop. Heb me prima vermaakt...
mikey
Ridicule B-onzin. Maar best wel te pruimen. De editing en de cumpoterflitsen/flarden verraden overigens gebrek aan talent.
Dikke vs kleine 4*
Flex-74
Beetje rommelige en chaotische film. Ligt in het verlengde van Avatar en Surrogates. Zeer harde actiefilm. De 'grote' vijand vond ik nogal karikaturistisch neergezet. Soms weet je niet of je naar een kinderfilm zit te kijken of naar een adult movie. Wel geinig voor een regenachtige zondagmiddag.
Gamer is het helaas niet geworden voor mij. Tuurlijk ziet het wereldje er allemaal gelikt uit, worden de personages door iedereen goed neergezet en is de actie lekker grof. Al moet ik zeggen dat ik het camerawerk niet altijd best vond, werd er op een gegeven moment gewoon duizelig van, te chaotisch.
Het probleem was het verhaal, het stond me niet aan en dan wordt het al lastig om het helemaal goed uit te zitten. Feit is dat je dit plot al 100x eerder hebt gezien in film.(films als the Running Man, the Condemned etc.) Het enige originele wat ze hieraan nog proberen te wenden is het feit dat mensen in feite bestuurd worden door anderen, alleen voor mij het had weinig effect en de toevoeging hiervan was in mijn ogen ook niet optimaal.
Dan kan de cast nog zo goed zijn en het sfeertje zo lekker, de film heeft mij helaas niet gepakt met het simplistische script.
Freshnesz
Hij begint veelbelovend. Ik dacht yes, een real life call of duty movie.. maar na de eerste actie scene volgde de eerste dialoog, waaruit bleek dat het acteertalent erg slecht was...
slechte film, gerard butler doet t overigens wel goed
toetje1977
The running man 2009, alleen was de running man wel stukken beter. Beetje vaag hier allemaal, tis dat ik zelf veel game, anders raak je de draad denk ik volledig kwijt.
Op zich grappig bedacht, herkenbaar ook met een The Sims-achtige omgeving, vermakelijk ook voor zolang het duurt, maar echt geweldig is het allemaal niet.
Near_Dark
Ik vind het bizar dat "The Running Man (1987)" hier steeds weer wordt vernoemd, daar heb ik tijdens het kijken geen halve seconde aan gedacht en da's nochthans een favoriet van mij
Tsja, films met Arnold zijn toch een voorbeeld voor anderen?
Thorak
In het begin van deze film dacht ik nog "die Julia Roberts ziet er tegenwoordig nóg lelijker uit dan ze er ooit al uitzag...", maar het bleek Kyra Sedgwick te zijn. Wat een onooglijke vrouw is dat zeg.
mnrk
Een aparte film ,maar daarom niet slecht.
Gerard Butler speelt wel geweldig als Kable, hij is prima op dreef. Het hele idee achter deze film is wel wat ver gezocht maar daarom niet minder boeiend.
Er komt van alles voorbij in deze film : actie, grof geweld, sex , humor en zelfs drama.
Heb de film met een DTS geluidsspoor gekeken , wel een aanrader.
benq
Film die bezwijkt onder z,n eigen chaos en drukte. Kon er maar moeilijk dingen wijs uit worden en het verhaal wordt niet optimaal uitgewerkt. Jammer want de heren Neveldine & Taylor waren met de Crank films beter op dreef, ook al films die dreven op een game achtige setting maar in Gamer dringen ze niet door.
Pluspunten is het tempo en de rollen van Butler en vooral Hall.
**1/2.
Fryce
Deze film is erg goed tot hij uit het spel stapt. Daarna gaat het allemaal te snel, slaan ze te veel over en maakt het een afgeraffelde indruk. Jammer, want dit had echt een hele goeie kunnen zijn.
Tjeerdd
Leuk voor een avondje.
Het begon zeer moeizaam, onduidelijk en vaag. Later werd duidelijk wat er precies aan de hand was. Redelijke film, geen hoogvlieger.
3* voor de originaliteit.

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Milk
Drama / Biografie, 2008

Crank
Actie / Misdaad, 2006
videogamegevangenedystopiemind controlgun battlewrongful imprisonmentwrongful convictiononline gaming 2030sdeath gamenot too distant future